Gå til innhold

osten

Bruker
  • Innholdsteller

    59
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av osten

  1. Heisann. Håper på litt hjelp av noen entusiaster her inne. Har en god gammel MK3 82mod 1.1 Liter GMA med gåent Spjelhus, så den går bare med full sjåk. Har lett i flere dager nå på nett både etter nytt og brukt i landet og utenfor uten hell. Er det noen her som kan tipse meg hvor jeg kan finne noe slikt så denne fine klassikern kan få leve noen år til? :-) Nå har jeg faktisk ikke prøvd Ford enda, men antar de ikke leverer deler til en så gammel bil, får kanskje prøve en telefon dit just in case.. Tips settes stor pris på, kanskje noen her inne til og med har noe slikt liggende som jeg kunne fått kjøpt?
  2. Har vært borti noe lignende på en A2 en gang, og da var det komfortmodul som var gåen. Jeg måtte innom merkeverksted på diagnose og fikk skiftet denne så var alt i orden, var en forholdsvis dyr sak dessverre.
  3. For å avslutte tråden , det viste seg at det var problemer med måleutstyret på første verkstedet. Enkel løsning med andre ord heldigvis. Verksted nr 2 fikk normale verdier og godkjente bilen :-) Takk for svar og forslag rundt utbedring Jesper,
  4. Hei, takk for svar. Har vært en tur på ferie nå så har ikke fått sett før nå. Motor har gått 228.000km. Har sjekket luftfilter og det er nesten som nytt. Har hatt på dyserens i drivstoffet og kjørt den god og varm og tatt ny test uten at det hjalp noe. Motor er ikke chippet, innsugsslanger er undersøkt, her var det en som var hull i som ble skiftet uten at det gjorde noen forskjell. Etter dette så ga verkstedet opp og jeg har bestilt time til et verksted som spesialiserer seg mer på slike ting så blir spennende å se hva de finner ut av. Skal inn neste uke, krysser fingrene på at det ikke blir noe store saker. 228000km er jo knapt innkjørt.
  5. Heisann. Har hatt en 08 A4 med 1,9 TDI motoren BRB 116hk på EU og den ble underkjent pga for høyt utslipp :-( Har vært borti dette tdiligere med bensinbiler hvor en bare har hatt på litt kondensfjerner og fått de glatt imellom. Er det noen slike enkle løsninger som går an å gjøre på Dieselbiler, noen som vet? Tips hadde jeg satt veldig stor pris på, er litt i rådløs hva en skal gjøre her da verkstedet ikke finner noe galt med bilen heller? Kan jo ikke skrote denne fine bilen pga dette, hadde jo vært alt for gæli.. EU kontroller er jaggu meg galskap spør du meg.. Tenkte litt på sånn Biodiesel om det kanskje kunne gjort susen, men hvordan takler bilen dette mon tro, og hvor i all verden finner man det hen? Er det noen tilsetningsstoffer som går an å bruke?
  6. Heisann. Var uheldig og dro av halve fangeren bak for en tid siden og trenger en ny fanger. Har leita mye rundt etter en ny, er det noe som har noen tips på hvor en kan skaffe rimelige Renault deler? Å kjøpe denne ny hos Renault for 6800,- er helt uaktuelt. Og det er dessverre skjelden biler på huggerne foreløpig.. Var borti noe Littauere på Finn for en tid tilbake som importerte deler og solgte billig en stund, men lagra dessverre ikke kontaktinfoen deres og finner de ikke på finn lenger heller, så noen tips settes stor pris på! :-)
  7. Heisann.. Er på min tredje D40 Navara nå, men ikke noen av de har hatt automat så kan ikke si noe om det. - Det jeg kikker etter på alle jeg har kjøpt er alltid rust på taket, akkurat ved starten av frontruta. Har lakka opp taket på 2 av 3 biler! - Prøvekjør den på motorvei og hør etter ulelyder i driverket når du gir gass! Hadde en pinjong som var dårlig på den siste min! Prøvekjørte den aldri da jeg handlet den i forretning så hadde garanti. Nissan satt inn feil pinjong og endte med at jeg fikk 2 nye difrensialer hehe. Kosta de 66 lapper. - Når du sitter inne i bilen med dørene lukket så dytt hard på dørene og se om kupelyset i bilen slår seg på. Det er en eller annen sensor i døra som jeg måtte bytte på den første min og var ganske dyr. Fikk den heldigvis på reklamasjon hos Nissan da bilen var under 5 år. - Hjullagerene/ navene er ganske dyre på disse her, måtte bytte det ene framme på min 2 D40, tor det kosta rundt 7 lapper på Nissan + jobb, men disse får en myemye billigere fra statene! Bare å huske på å bestille til 4wd da det er mye 2wd der borte! Dette er vel det jeg har hatt av problemer de siste 3 åra med disse bilene her, om det er noe som går igjen vet jeg ikke, men dette hadde iallefall jeg sjekket!
  8. Takk for tips folkens! Stakk innom Opel og fikk tatt en rask diagnose. De var greie og gjorde det gratis for meg, og det lå innen 2 feilkoder på luftmendemåleren. Så får bytte denne og se om det gjør susen.
  9. Hei. Takk for svar! Kjøpte bilen her om dagen og fikk en overraskelse på vei hvem at den oppførte seg så ille. Ser at lambdaen er ny, og sjekka pluggene og så de og var nye. Så har ikke brukt noe penger på den enda.. Har en sånn Launch OBD feilkodeleser, men den får ikke kontakt med bilen, så snakker vel et annet språk eller noe antar jeg!? Blir kodene lagra når motorlampa slukker? for den lyser ikke utenom akkurat når den fusker. Takk for tips! Får begynne å titte på denne her, har ikke hørt om EGR før og har måttet lese litt ikveld. Så får ta den ut og se i første omgang om det er mulig å rense den og smøre opp litt..
  10. Heisann. Håper noen har noen kan hjelpe meg med å skjlnne hvor feilen ligger på bilen. Har en 2000 1,2 Astra som har gått 124.000km. Under kjøring uten noe særlig belastning på motoren så går den normalt. Når en gir litt mer gass, så mister den plutselig all motorkraft, akkurat som en hadde skrudd av tenningen med nøkkelen. Etter 1 til 2 sekunder så begynner motorlampen å lyse. Dette skjer som sagt når en belaster motoren. Når jeg slipper gassen så går det litt så går den som normalt igjen og motorlampa slukker. Dette skjer ikke hele tiden, men ganske ofte. Skjer uansett gir. Er vanskelig å kjør med den som den er nå, når en kjører på E18 og det kommer en oppoverbakke i 100 sona, så har jeg ikke sjans å holde fartsgrensa. Har byttet plugger og lambda uten at det har hjulpet noe. Er det noen som har vært borti dette tidligere, eller vet hva det kan skyldes?
  11. Har samme problemet med min 1,8. Ser det er en stund siden dere postet dette her, fant dere ut av dette noen gang?
  12. Vel både ja og nei. Den 2 siste tok forhandleren seg av, og på den første tok Nissan det på garanti. Han som hjalp meg da fra Nissan sa at det var lotto om en fikk de imellom eller ikke, Så han sa jeg var heldig. Mye av årsaken til rust her er den dumme kanten som er fra frontruta over på taket som er høyere en ruta. Vanligvis har biler en pakning her, men det har ikke Navaren. Så alt buss en får på ruta blir dytta opp mot toppen og treffer rett på metallet, så antar det blir mye slitasje der pga det!? Nå er det 06 og 07 modeller jeg har hatt, vet ikke om det har blitt endret på senere utgaver.
  13. osten

    D40 Stereo

    Heisann. Er det noen som har tatt ut orginalstereon i en D40 her? På de gamle bilene en har hatt før så har det vært sånne pinner å stikke inn i sidene for at de skulle slippe, men finner ikke noe sånt på denne her. Noen som har råd for hvordan man får den ut, uten å ødelegge noe plastikk? ;-) Planen var forsåvidt ikke å bytte den ut, men å få lagt opp en aux inngang, så jeg kan koble telefonen og bruke spotify på den. Regner med det er flere innganger på den i bakkant forhåpentligvis?
  14. For å legge til et par småting.. Har min tredje d40 nå, en ting som har gått igjen på alle sammen er rust på taket!? Har lakka opp taka på alle mine 3. Fikk en sær feil på dørlåsen, noe elektronikk som kosta sjorta som heldigvis Nissan tok på reklamasjon. Det startet med at hver gang jeg tok en hard venstresving så trodde bilen at høyredør var åpen. Slo på lyset i bilen og varsellampen kom på, ble bare værre og værre helt til bilen trodde døra var åpen hele tiden.
  15. Hei og hå. Jeg veit dette er som å banne i kirken, men er det noen som har peiling på om det går an å ettermontere tilhengerfeste på en 911? Avtagbart da selvsagt, kan jo ikke ha kroken stikkende ut der hele tiden! ;-) Og isåfall om det lar seg gjøre, hvor tungt kan den trekke?
  16. BS Bildeler har endel forskjellig snacks, kikk der eller, http://www.verdal4x4.no/ http://www.norskoffroadteknikk.no
  17. osten

    Nissan 2.5 TD

    Hadde et K&N filter på min 2000 modell som jeg hadde tidligere. Eller det var på den når jeg kjøpte bilen får å være korekt! Fikk bytta tilbake til det orginale og det viste seg da at forbruket gikk ned mye! rundt ca 0,3 på mila om jeg ikke husker feil, + at turbolyden ble mye "lavere" virka som den ikke jobba så tungt som den gjorde tidligere. Så jeg anbefaler å kjøre orginalt! Kjedelig jeg vet, men hva er vitsen ;-)
  18. osten

    Hjelp, ang felg

    jah, du har helt rett. Skrev feil, riktig er selvfølgelig 4X108 ET 25 Har bestilt noen 18 tommere til den nå som er 4X108 ET18 så håper de går på.. Tok sjansen på at det går bra hmm..
  19. Hallo folken! Håper noen har litt bedre peiling på dette her en hva jeg har. Jeg har satt meg selv til den oppgaven å skaffe noen fine og billige felger på bilen til dama, ikke viste jeg at det skulle være så inni hampen vanskelig å få tak i hjul til denna bilen! Hu er den lykkelige eier av en 2004 Modell Citroen C2 og den har 4X100 på 25. Forbanna franskmenn at de ikke bare kan lage noe vanlig for en gangs skyld.. jaja er jo hvertfall vanlige fjærer på denne da og ikke det andre tullet de har holdt på med i alle år. anyway, jeg har kommet over noen billige hjul som er 4X108 ET25 er dette noe som kan fikses på med et par spacere fra Tema'n tro? eller kommer det ikke til å passe?? Hadde satt pris på om noen som har peiling på dette!! :-) det innpresset som er 18 på disse hjula, kan jeg vbare kjøpe en 5mm spacer og smokke på, eller tenker jeg helt feil? 2mm fra eller til spiller vel ingen rolle så lenge jeg tenker riktig vei, altså at de ikke blir 7mm for langt ut, men det blir kanskje bare kult ;-)
  20. Hei. Har noen erfaring med Omega 917? Har en 97 mod Subaru Impreza hvor det lekker litt girolje. Har helt i Omega 917 på kassa nå og lurer på hvor lang tid det tar før den begynner å fungere? Kan godt hende den ikke vil tette det jeg håper på, men hvor lang tid tar det før en vet sikkert om det har fungert eller ikke?
  21. osten

    Ulyder

    Takk for svaret!! Det er en forferdelig lyd, det er pinelig folk kikker jo så forferdelig når det skjer. Vet du om det er noe som går an å gjøre noe med eller er det bare sånn det er?
  22. Da er den nye boksen på plass og kan med glede si at det var dette som gjorde at forbruket var så høyt på bilen! Nå ligger den på mellom 1 og 1,1 i snitt så dette hjalp veldig! Merket det med en gang, hørte ikke turboen inne i bilen lenger før så var den hylinga veldig høy og ganske irriterende på langturer, men nå er den så stille og fin.. ;-)
  23. osten

    Ulyder

    Har hatt Navara’n min nå siden September og lurer på om det er normalt med knekkelyder “skrapelyder” ved full sving og lav fart? Kommer spesielt ofte under rygging og sterk sving, men skjer også når en kjører framover og svinger i lav hastighet. Han jeg kjøpte den av sa dette var helt normalt pga fjærer og alt opplegget med 4x4’n , noen som vet om dette stemmer? Hadde en kompis som har VAN som måtte sprøyte inn Grease sa han på en eller annen plass på forstillinga eller noe sånt, er det noe sånt på disse også? Min er en 2000 modell og servicehetet var ikke fulgt på den, så tenkte kanskje det skulle vært noe vedligehold der framme som ikke er blitt gjort?
  24. Hei. Er ikke helt meningen en skal legge inn ting til salgs her, men siden gruppen mennesker som er intressert i MG deler er så liten så legger jeg inn her likevel. Om noen er int, så får dere sende meg en PM. Jeg har liggende et Fullt Toppakningssett til MGF-VVC, Dette er til hele toppen, ikke bare toppakning! Dette er et forsterket sett i god kvalitet! Har også Strekkboltene som en også må ha nye når en først tar opp dette her + spesialverktøyet som blir brukt ved kamreimbytte. Alt er helt nytt og i uåpnet forpakning "utenom strekkboltene" De har jeg hatt oppe og kikket på. Selges for 2000,- det er billig!, så er noen int så er det bare å sende meg en PM. OBS, dette er til VVC modellen og passer ikke den vanlige 1,8 literen!
  25. hehe.. Ja må si jeg er utrolig fornøyd med bilen, så er bare å spare! Kan anbefale de kjerrene her! For å oppdatere litt tråden min her så har jeg nå fått tak i en orginal luftfilterboks fra en hugger i England. Stod et KN filter på den nå så håper at kanskje dette hjelper litt på forbruket. Kan noen skjønne hva vitsen med et KN filter er på en sånn bil? Ringte Nissan og hørte på pris på denne og de skulle ha latterlige 4500 spenn for denne! Helt vilt.. Er godt vi har noe som heter E-Bay. Der vant jeg en auksjon på en slik boks til 1 pund, helt utrolig!.. Med shipping og moms og det der så endte den opp på ca 600 kroner, litt av et røverkjøp må jeg si!! Nå går jeg bare å gleder meg til sørpevintern her nede er ferdig så en kan få satt på noen skikkelig dekker på kjærra!! Har endelig fått de nye dekka nå! det tok jo pokker meg 4 mnd å få dem fra jeg betalte, men i god tid før sesongen heldigvis!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår