Jump to content
Bilforumet.no

Fredster

Bruker
 • Content Count

  185
 • Joined

 • Last visited

About Fredster

 • Rank
  Registrert bruker
 • Birthday 11/18/1971

core_pfieldgroups_99

 • Modell (eks S4)
  Megane CC
 • Biltype (eks Audi)
  Renault
 • Årsmodell (eks 1995)
  2007
 • Motor (eks 1.6)
  1.6 16V
 • Fylke
  Oslo

Contact Methods

 • Bosted
  Oslo, Røa
 1. BUMPER denne relativt langt, men..... Jeg har en Megane CC 2007 mod. hvor viftereima bare må strammes (skulle jeg tro), noen som kan forklare (gjerne med illustrasjoner) hvordan det gjøres ? Har gjort det en gang på en 95 mod. Peugeot 306 Cab Phase1, men der var det laaaaaaangt ifra like mye "garnityr" i motorrommet som det er på de nyere bilene. Der var det bare å løsne en bolt (17mm tror jeg), finne frem brekkjernet og klemme til inntil det var stramt nok, for så å stramme bolten igjen. Nå kommer jeg fanken ikke til noe som helst uten å måtte bruke en time på å fjerne de forbanna plastdekslene som er i veien for ALT ! Noen som har gode råd, evt. tid/lyst til å hjelpe litt ? ikke noe big deal enda, men av prinsipp så NEKTER jeg å sette den på verksted bare for å stramme litt. Anyone i Oslo/Bærum ?
 2. Fredster

  Bytte antenna

  Nøyaktig det samme som skjedde med min antenne !! Jeg bare kappet av skjiten, da jeg sjelden bruker radioen uansett. Ser nok litt rart ut, men inntil videre så funker det for meg....
 3. med den lille pelsen min da jeg fikk øye på MYE pent....:m'm: ! Hadde litt dårlig tid pga. syk hund, men rakk å få tatt noen bilder mens hun var inne å fikk tatt noen prøver for å sjekke en svulst hun har - til tross for at hun bare er 3 år gammel :wonder: (det viste seg å "bare" være en cyste heldigvis - Beklager O.T. men vi fikk beskjed for 6 mnd siden at hun bare hadde noen uker igjen å leve, og de holdt på å avlive henne der og da ! Jeg følte bare jeg måtte forklare hvorfor jeg hadde litt dårlig tid....) ! Uansett...her er bildene: Først denne utrolig råe Porschen: Så en veldig spesiell MX-5, Anniversary Edition: Så to usedvanlig pene MX`er. Spes. den rød syntes jeg er snasen: Til slutt så sto denne i innkjørselen min.... hmmm....MIN jo, he-he !
 4. Dette kan JEG skrive under på !!! HERREGUD for et styr det var med de nye felgene jeg kjøpte... ALLE (inkl. selger) trodde det var 4x108 ET 26 på mine NYDELIGE OZ Racing Superleggera, og da de var nye i esken drømte ikke jeg om at det kunne være feil, og fikk noen til å legge på noen nye dekk, og var klar til å sette de på bilen. Syntes det var noe som ikke var helt som det burde uten at jeg visste hva, så jeg ringte tre av "Guruene" jeg kjenner, og de sa nesten det samme alle tre; "Sikkert bare uvant med nye felger på det som for deg er en ny bil i tillegg, så bare skru de fast og ta en test-runde !" Monterte på alle, men fant ut at jeg skulle trekke de rundt for hånd alle sammen før jeg jekket ned. GOD IDE !!!! ALLE hjulene satt dønn fast (måtte faktisk sjekke at brekket var nede og at den sto i fri, he-he....) :hvaskjera ! Jeg husker ikke hvordan jeg fant ut av det, men svaret var i hvertfall at ET var 37 !!! og min 01-mod. 206 CC har org. ET 26. Org.eskene tilsa ET 26 men oppi lå det 4 stk med ET 37, så en eller annen ubrukelig forbanna slurvete taper av en DUST burde få "smekk som f..." for å ha feilpakket så til de grader ! Hafnor - dere har en slurver i bygget, he-he !
 5. Fredster

  kjøpe deler

  Jacobs AutoSupply har nesten helt sikkert inne. Har han ikke, så kan han stort sett levere dagen etter (95% av tilfellen de årene jeg hadde 306 cab ph 1). Tror forresten at det skal stå på calliperen, men det er IKKE lett å tyde. Hvis du ser noe som kan være skrift, så fukt fingeren med noe (putt den i .... du vet - for alt jeg bryr meg) og gni over der du tror teksten er, så blir det litt tydligere. Ang. bremser: Bremseklosser på fremre skivekaliper VENTILERTE SKIVER FORAN UNNTATT NIVÅ 5 GIRLING Bremseklosser på fremre skivekaliper VENTILERTE SKIVER FORAN OG NIVÅ 5 GIRLING Bremseklosser på fremre skivekaliper VENTILERTE SKIVER FORAN TEVES Bremseklosser på fremre skivekaliper UVENTILERTE SKIVER FORAN BENDIX Lykke til !
 6. Det ganske mye å få kjøpt av styling til denne, men går du for et DIMMA-sett, så VET du at du får noe bra i tillegg til stilig og tidløst ! Min er ikke stylet på noe vis, og ser sånn ut (har andre sommerfelger nå): Og sånn ser den ut med vinterfelgene på (GRUSOMT som faen....):
 7. "og man har jo hatt sine parkeringsskader. Hadde noen som dyttet inn en fin bulk i døra mi mens jeg var på jobb. Så ut som at døra bare var dyttet pent inn. Så dro jo får å få rettet ut denne lille bulken. Da fikk jeg vite at alt av vindusmotor og låsenheten var knust. Herregud sier jeg bare. kan man ikke få en litn bulk på disse bilene uten at alt blir knust?" Du kan vel ikke seriøst mene at det der er "bilens feil" vel.... At noen ra...øl smeller inn i døren din og uheldigvis treffer et "sårt punkt" (såkalt negativ inner-tier) kan jo skje uansett merke - håper virkelig du forstår det ! Det ER mye elektronikk i biler, og jo mer det er av det jo mer er det som kan gå i stykker - det er jo logisk nok, ikke sant...? Så er det en faktor til, og det er at du ANER ikke hvor hardt bilen din ble truffet av den andre bilen. Du var jo som du skriver ikke der når det skjedde. Mao. så kan det jo faktisk hende at du slapp BILLIG unna for alt du vet.... At det er jæv... frustrerende og surt når slikt skjer - DET kan jeg personlig skrive under på ! Totaltvraket "babyen min" (se signaturen min) da jeg traff en betongklump :drive2 (midtsirkelen i en rundkjøring) i maksimalt 30 km/t, og det som tok i mot mesteparten av trykket var slepefestet. Dette gjorde at bilen ble trukket ut 17 cm !!!! i jigg av den nye eieren !! Så skyld ikke på dårlig kvalitet pga. litt uflaks er du grei - blir litt søkt syntes jeg ! "Jeg byttet girkasse når den hadde gått 95000km Hatt strømfeil i bensinpumpa to ganger. Bytta eksosanlegg 3 ganger på 3 år. bytta hele forstillingen. bytta coil." Her er det utallige faktorer som spiller inn (kjørestil, serviceintervaller osv,), så dette blir KUN spekulasjoner og gjetninger fra min side. Kan jo hende at coilen og strømfeilen i bensinpumpa hadde en sammenheng.... Forstillingen er vel kanskje ikke den beste på disse bilene for å si det pent, og med den standaren veien våre har så er ikke det noe overraskelse desverre. Eksosanlegget.... hele greia, fra front til bak....? Når ble det første byttet, og var ble det da erstattet med et nytt orginalt anlegg ? Har alt blitt gjort på godkjent verksted ? Som du skjønner så er det mye som kan spille inn her. Det at girkassa ble byttet på 95` km, hva var årsaken til det ? Jeg skjønner jo at noe var feil, men hva og i følge hvem er vel også ganske vesentlig - var det et sleipt verksted eller totalhavari på motorveien, hvis du skjønner hva jeg mener.... Mange spørsmål, og håper på gode svar fra deg ! Selv har jeg ikke hatt noen STORE tekniske prob. enda (skal på 60`service på torsdag så da får vi se om jeg har tatt munnen litt for full, he-he !), men som på ALLE kjøretøy så har det blitt byttet slitedeler selvfølgelig.
 8. Fredster

  Bremser Peugeot 306

  Har du mindre dim. på vinterdekkene enn sommerdekkene ? På min gamle 306 cab. MÅTTE jeg ha minst 15". Hvis jeg hadde forsøkt med 14" så var det noe med at felgen ville subbet borti bremskjoldet eller noe sånt noe. Var noe i den dur(ing)en der i hverfall. Er en stund siden og har glemt detaljene, men hvis dette er tilfelle hos den (at du har en annen dim), så skal jeg se om jeg kan grave frem litt gammel info. I og med at lyden blir verre med passasjer, så kanskje det kan være et hjullager som er gåent. Eller fjær/demper/motorfest/for lange bolter på hjulene.... bare noen forslag til hva du kan sjekke.
 9. Fredster

  Pæresokkel oversikt

  Jammen det var hyggelig å høre :m'm: !
 10. Fredster

  Pæresokkel oversikt

  Jeg vet jeg har sett den jeg også, men kan ikke huske hvor. Tror nok det var i forbindelse med når jeg jobbet i ELFA, men jeg fant ikke noe på sidene deres annet enn at hvis du går inn via linken under her, så kommer du inn i kategorien "Bil lyspærer" i menyen på venstre side. Der finner du de forskjellige pærene har (hvilket litt begrenset) med navn på sokkelene (f.eks. Ba09, H7 osv), og hvis du klikker på hver enkelt type så står det målene på pæren og sokkel og gode greier. Bilpærer hos ELFA. Det var det beste jeg kunne hjelpe deg med akkurat nå, men finner jeg den plansjen så skal jeg si i fra ! Jeg fant denne oversikten, men jeg vet ikke om det hjelper noe.... Pærer er på side 7.
 11. Grattis med "ny"bil ! Jeg anbefaler deg på det varmeste å melde deg inn i klubben som "jonsen106" nevner; peugeot-sport-club.no . Det koster bare 250,- (eller 300,- husker ikke helt) og er mest for å dekke inn kostnader ved driften av forumet, rekvisitter i forb. med klubbtreff og slike rene driftskostnader. ALT går uansett tilbake til medlemmene, og ETT delekjøp så har du sansynligvis tjent inn den summen 2 ganger allerede.... Nice - ikke sant ? Da får du GODE rabatter på deler og ikke minst får du FULL tilgang til hele forumet. Der kryr det av entusiaster som elsker å hjelpe andre "Puggere" som kan litt fra før vel og merke. HELT grønn bør du ikke være, men det virker det ikke som du er heller ! Lykke til med prosjektet, og "keep us posted" underveis da....
 12. Har lest de siste innleggen deres ang. hastigheten det påstås at vedkommende hadde FØR det smalt, og sannsynligvis så har han desperat forsøkt å styre seg unna brua ved å gi bånn pinne og fullt rattutslag i retning VEKK (som vel blir venstre). Regner med at der var rimelig glatt der fremdeles (er oppover den veien flere ganger i uken, og det er bare flaks at ingen har kjørt utfor kanten og ned skråningen), og derfor med at hjulene bare spinner, og da står det lett 170 km/t på speedometeret selv om faktisk hastighet ikke er mer enn f.eks. 60/70 km/t.... Hovedsaken er at det gikk bra med fyren og at han har lært noe.....! Ikke minst står VELDIG respekt av at dere tar så til de grader avstand fra den typen kjøring :respect ! Jeg står ofte ute på trappen på kveldene for å ta meg en røyk eller to, og hver eneste kveld så hører jeg flere rimelig heftige biler i området der oppe. Jeg bor sånn til at jeg ser baksiden av tårnet og hele åsen, så jeg får med meg det meste av lyd og (blå)lys :coplight på kvelden. Det er til å få gåsehud på snoppen av når noen drar godt på oppover mot 160 graderen før Holmenkollen Restaurant, og det kommer et "psssschj". Så blir det "stille" noen sekunder før de begir seg ut på strekka forbi selve hoppbakken, men det hører jeg ikke like godt desverre.... Hvis noen vil glede en stakkars sjel, så gi godt på opp den siste biten på Sørkedalsveien fra Røa- den siste bakken før krysset ved Bogstad Camping. DET hadde vært morro - for meg ihvertfall ! Til slutt vil JEG få lov til å be om unnskyldning for min tankesløshet i forbindelse med denne tråden: "Hvem er det som leker med Politiet i kveld". Jeg beklager så utrolig mye min dumhet.... det er nesten for dumt til å være sant, og jeg tar til meg absolutt ALT av "dissingen" dere kommer med der - fullt fortjent og jeg bøyer meg i støvet :pray ! Håper dere kan tilgi meg for det.... Mvh Fredster
 13. Den skal se slik ut i hvertfall: og ligger vel på en 5-800 hos en "brukt bildel-forhandler" (les; skrapern/høggern, he-he ! Det var en bekjent av meg som hadde begynt å jobbe på et sånt sted, og han NEKTET å kalle det høggern eller skrapern - til det var han for preget av sin oppvekst i nabolaget vårt på Røa.... GENIAL humor spør du meg ! Beklager litt Off-topic)).
 14. Nå har en fyr i en Blå Audi A3 kommet seg unna politiet 3 ganger på 1 times tid i området rundt Ekeberg, men nå fikk de nok og setter inn Heli i jakten. Denne fyren skal tydeligvis taes for en hver pris. Det er sperret av stort sett alt av småveier og siderveier, og totalt vel 8 uniformeret biler + Heli i aksjon nå. Han ble BUSTED av en hundepatrulje kl. 0355 !!!
 15. Jeg skal være så dønn ærlig og si at jeg ALLTID har hatt lyst til å kjøre noe slikt ! Ikke eie, for da hadde jeg ikke hatt råd til å åpne døren engang, for da kommer taklyset på og selv det er vel dyrt i den bilen skulle jeg tro, he-he ! Er jo ikke så rart at ikke folk driver å låner ut slikt i "hytt og pine", men jeg har som sagt alltid hatt lyst til å kjøre en SKIKKELIG BIL.... en med litt god og kraftig (mandig testo-pakke - unnskyld jenter) MOTOOOOOR og plenty med gamper ! De gangene jeg har hatt planer og muligheten har vært der, så har det alltid dukket opp ett eller annet kødd i siste liten, slik at jeg i løpet av mine 37 år, vel faktisk aldri har kjørt noe særlig større og kraftigere enn en MB500 SEC når den var ny - DET ER LENGE SIDEN DET :pimp.... dessuten var det bare ca 2 km på en øde vei :sleeping. Det må jo være digg å kunne kjøre sånt "til vanlig", men det blir kanskje en vanesak det også.... Sorry O.T. !! FET bil uansett !
×
×
 • Create New...

Important Information

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å opptimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Hvis du klikker videre på siden aksepterer du vår bruk av cookies.