Gå til innhold

Thema832

Bruker
  • Innholdsteller

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Thema832

  1. Tett radiator eller lukket og defekt termostat er et par aktuelle feil,ja. Er du så uheldig at topp eller toppakning er gåen så bør det kunne konstanteres med å måle om det er eksosavgasser i ekspansjonstanken. På samme måte som de måler i eksosen så stikker de føleren i eksp.tanken.
  2. Da er feilen mest sannsynlig funnet. Bensintrykket er målt til 1.4 bar....... og dysene trenger over 3.7 bar for å åpne. Da er det bare å ta ut pumpa og sjekke silen i inntaket samt gå over koblinger og montere nytt bensinfilter. Synd at jeg ikke sjekket dette tidligere men det var helt utenkelig for meg at dette var feilen siden det er innsprøytningsenheten som har vært i biter..... Men det er vel sånn at en feil skjelden kommer alene på gamle biler. Takk for alle tips,det hjalp :-)
  3. Skjønner jeg må få målt trykket. Systemet er vel avhengig av et visst trykk for å fungere. Co var altfor lav,tidligere eier hadde justert ned denne med tanke på årlig godkjenning. Motoren er en 3.0 V8 fra Ferrari så det er litt mer treigskrudd enn normalt. Men med god kaffe og en pakke Prince så er det vel bare å rive alt ut igjen :-)
  4. Bensinstrykket er ikke målt men det ser absolutt ut til å være bra. Det kommer bensin ut av noen av dyserøra når jeg trykker på stempelet i bunn av mengdefordeleren. Syntes kanskje det var litt rart at det ikke kom ut alle 8 men så har jo bilen stått urørt i over ett år. Regnet med at det ville komme seg etterhvert når ting fikk moet seg litt til.
  5. Ok,takk for tips. Skal gjøre et forsøk. Selve problemet kom etter at jeg skulle justere Co. Skrudde da justeringsskrua for langt ned,og der satt den seg pga trege gjenger. Måtte da ta ut hele enheten for å fikse dette. Etter det så har den aldri startet. Mengdefordelen blei aldri rørt i denne prosessen. Men allikevel er det der problemet ligger nå. Vet ikke helt hvor lurt det er å åpne denne siden det ligger en pakning der som muligens ikke overlever jobben. Den er garantert ikke enkel å få tak i. Har fått beskjed om at pakningsement er fy-fy på dette.
  6. Har problemer med den mekaniske innsprøytningen på Thema'en. Bilen er en Thema 8.32 og den har samme innsprut som bl.a Ferrari 308 QV,80-talls Porsche 911 og eldre Audi 100/200 med motortype AAR. Motoren vil ikke starte og det er bensinmangel som er problemet. Den starter greit med startgass. Bensin kommer fram til innsprutet men det kommer ingenting ut til dysene så noe må ha skjedd inne i Bosch-enheten. Dette er et rent mekanisk system så det er ingen elektronikk som styrer dysene. Det eneste av elektronikk er et potmeter som måler bevegelsen på selve spjeldet. Har hatt enheten ute og demontert denne men ser ingenting som kan lage problemer. Spjeldet beveger seg lett og potmeterverdiene er ok. Det eneste som ikke er gjort er å åpne selve pumpe-enheten som fordeler bensinen til dysene. Vet ikke hvor lurt det er å åpne denne så det kunne vært greit å høre med andre før denne sprettes. Noen her som har peiling på denne gamle typen innsprut eller vet om spesialverksteder som kan dette ? Arvid.
  7. Hvilke årsmodel er det ? Det finnes to utgaver av Stratus i den lista jeg kikka i. Den ene er Stratus med typenummer JX,den andre med JA. Det sier ikke meg mye men det finner du sikkert ut i vognkortet. Så alt etter åssen modell du har så er den TüV-godkjent med følgende dim : JX : 8x17 ET35 8,5x17 ET30 8,5x18 ET30 JA : 8x17 ET35 En fast regel i lovverket sier at sporvidden ikke skal forandres med mer enn 15mm totalt. Altså kan innpresset (ET) på felgene avvike 7,5mm på hver side. Kontakter du en felgsjappe så har de oversikt over dekk/felg til din bil.
  8. Her finner du det du trenger : http://www.martins.no/tillbehor/senterringer.html
  9. Siden det er snakk om såpass lange lengder så hadde jeg valgt minimum 35,kanskje 50. Nå er jo ikke en Themamotor så tungstartet så du hadde sikkert greid deg med 35. En klar fordel er å finne en ny minus/jord tilkobling i bagasjerommet. Bare tull å legge den helt fram igjen. Korte lender er best. Sveis fast en mutter i chassiset bak hvis ikke noe annet tilkoblingspunkt finnes. Hvis du vet effekten (W) på startmotoren så er det en enkel formel for å regne ut strømforbruket og dertil egnet kabel : I = P/U. Altså strøm = watt delt på spenning. Ofte så er en startmotor ca. 4-600W. Noe som vil gi en strøm på 33-50A. Legger du 35 evt. 50 så har du endel sikkerhetsmargin. En ting du bør huske på er å kjøpe skikkelig kabel. Helst hos et elektro/installatørfirma. Da er du sikker på å få "kvadrat for pengene". Har opplevd flere ganger at kabler solgt hos bilstereobutikker ikke holder det kvadratet de lover. Det virker som om de regner med isolasjonskappen i det totale kvadratet,noe som er juks. Kvadratet på kabelen er selve kobberet,alt som ligger utenpå i form av isolasjon skal komme i tillegg. Kjøp "maskinkabel",den du finner på f.eks +/- på et elektrode-sveiseapparat. Den er mangetrådet og veldig bøyelig og fleksibel + at isolasjonen er solid.
  10. Står en forlatt rød Mazda 1100 og sennepsgul DAF 66 (sluromatic) her i byen. Har stått på samme plass i over 10 år. Sikkert mulig å restaurere men egner seg vel best til delebiler. Begge bilene er komplette og skadefrie. De som trenger mer opplysninger,ta kontakt.
  11. Det du må tenke på er at en vanlig H4 er 55w på nær og 60w på fjern,mens 100w/80w-pærene er 100w på nær og 80w på fjern. Siden effekt (P) er produktet av strøm (I) ganger spenning (U),så får du en økning i strømstyrken på ledingene med vel 82% på nærlys,og på fjern vel 68%. Dette avgir svært mye mer varme i reflektoren siden mesteparten (80-90%) av effekten en lyspære avgir blir til varme,og på sikt kan belegget på reflektorene bli ødelagt. Tenk også over kvadratet på ledningene til pæra. De må byttes til min 2.5,helst 4 kvadrat for at du skal få nytte av disse pærene. Monter også et relé hvis det ikke finnes originalt og bruk de originale ledn. fra bryter til styrestrøm på reléet. 12v hovedstrøm tar du rett fra batteriet. OBS ! Husk sikring. Gjør du dette så vil du få betydelig bedre lys. Monterer du bare nye pærer og ingenting annet så vil lysgevinsten bli liten.
  12. Hvorfor ble da tråden om Italienske veteranbiler slettet mens den om Japanske får stå ? Skal en få ha tråder om noen merker men ikke alle ? Liker ikke helt dette.
  13. Thema832

    Motorhavari

    Dette går jo for å være slitesterke motorer. De er mye brukt i Chrysler,Alfa,Lancia,Fiat og en bråte med båter. Chrysler hadde endel problemer med at registerkjeden sleit,men det eneste som skjer da er at motoren stopper og det blir ingen skade på ventiler/stempler. Siden du har bankelyder så må det vel være lagerbank på veiv eller noe har løsnet i en av toppene. Finn ut hvilke av toppene som er byttet og demonter den. Sjekk ventilfjærer og ventiler. - Sjekk oljenivå i motoren,den kan ha for lavt nivå og da stopper ting fort. - Er det overliggende kam så kan noe kan ha løsnet og kilt kamakselen fast. - En ventil kan ha løsnet og havnet oppå stempel. Jeg ville ha ringt til nærmeste Chrysler-verksted og spurt om dette er noe de kjenner til siden det er i denne bilen denne motoren er mest vanlig i her til lands.
  14. Har de nye 15" felgene stått på bilen før eller er det første gang du har de på bilen ? Kan de hende felgene har feilinnpress og tar borti bremsekalipperen ?
  15. Neida. Vifta stopper den når tempen synker under det som er grensa for føleren. Som regel er det åpning på 95 gr. og lukking på 90 gr. Dette er jo en termostat og virker som en bryter. Kommer tempen over 95 gr. så lukker kontakten og vifta starter,synker tempen under 90 gr. så åpner kontakten og vifta stopper. Du kan tappe batt. hvis vifta blir stående og gå. Men gjør den det så er jo føleren defekt og må byttes. Sålenge den virker som den skal før en kobler om så vil den også virke på samme måte etter du har koblet om.
  16. Kan du ikke bare koble om styringen til vifta da ? Koble det slik at føleren som styrer vifta har spenning uavhengig av tenningen,det blir det enkleste. Skal du gjøre det på enkleste måte,uten å lete etter de originale ledningene,så legger du opp en ny ledning rett fra +'en på batteriet og sikrer denne med samme sikringsstørrelse som den sikringen som sitter originalt i sikringsboksen. Tror det er 20 eller 30 ampere. Koble denne inn på +'en på føleren som styrer vifta,den sitter vel i radiatoren (iallefall på de bilene jeg holder på med). Da vil vifta gå uavhengig av tenning og du får kjøling når temperaturen tilsier det og ikke kun når tenning er på. Har gjort dette på flere biler og det funker fint.
  17. Thema832

    Rå 164

    Her er litt mer om bilen : http://youtube.com/watch?v=cQigN057dMw http://www.autocomponenti.com/164_v10/noframes.htm Futt i den !
  18. Heisann ! En sånn har jeg faktisk. Vi er to brødre som har hver sin,en -88 mod. S1,rød metalic og en -90 mod. S2,svart metalic. Serie 1 har 215hk og serie 2 har 205hk. Litt info om motoren : Opprinnelig så er dette en hissig 3-liter fra Ferrari. I de første 308-modellene hadde de 255 hk og forgassere,men fikk senere innsprøytning og noe lavere effekt på 240 hk. Motoren satt også i 308 GT4,en litt annerledes model tegnet av Bertone. For å bruke denne turtallsmotoren i en familievennlig 4-dørs Lancia så måtte den tunes ned og gjøres mer kjørbar og komfortabel. Den fikk annen veivaksling for bedre bunndrag og fleksibilitet,litt mindre ventiler i toppene og en annen tenningsrekkefølge. Effekten sank til 215 hk v/6750 rpm og ca.290 Nm v/4500 rpm. I Ferrari så ligger effekten enda høyere oppe på vel 7-7300 rpm. S1 drar 0-100 på 6,8 og har 240 i garantert toppfart, S2 har 7,2 og 235. Finner du lang nok flate så greier du turtallsperra på femte,da runder du akkurat 260 km/t. Da har du 7700 rpm. Dette har vi prøvd så det er store fartsressurser i denne bilen. Spoileren er en historie for seg selv. På Serie 1 så kommer den automatisk opp av lokket når du passerer 120km/t og feller seg ned igjen når du går under 80km/t. På Serie 2 ble dette fjernet siden det ble regnet som provoserende i på andre trafikkanter. Det finnes såvidt jeg vet 6 stk av disse i landet. 2 rød met.,3 svart met. og en blå met. Om alle er på veien med skilt vet jeg ikke for de krever jevnlig,god og dyr service. Det er absolutt en dyr bil og holde med tanke på bytte av reg.reimer,det bør gjøres hver 30000km for å forhindre et katastrofalt dyrt reimbrudd. Men uansett så er det en kanon bil med vannvittig motor og lyd. Thema 8.32 er ganske annerledes en andre Thema. Forskjellen er større bremser (like som Serie 3 Turbo),kraftigere stabstag,5-bolta nav og felger,ALT av utstyr (skinn,tre,knapper og duppeditter),mer støydemping,nedfellbar spoiler og selvfølgelig V8-motoren. Girkassa er lik bortsett fra utveksling og Porsche synkringer. De kom i helt egne farger med en spesiell ingrediens innblandet i lakken for å lage mer skinn i metallicen. Bare seks farger ble tilbydd ; Vinrød Metalic,Svart Metalic,Grå/koks Metalic,Blå Metalic,Grønn Metalic og Ferrari Rød. Den røde ble kun laget i 64 eks., 32 til Serie 1 og 32 til Serie 2. Det var liksom den mest ekslusive med nummerert og signert plate innfelt i midtkonsollen.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår