Gå til innhold

Volvo flerogførr

Bruker
  • Innholdsteller

    64
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Volvo flerogførr

  1. Som teksten nevnt over... Når jeg går inn på siden deres, står det at jeg er permanent utestengt, grunnet min IP-adresse. Tror dette har med at jeg for tiden bor i Australia. Så jeg spør dere Mazda folk, om noen har en mail-adresse til en i ledelsen, moderator? Takke for hjelp Mvh, Daniel Hegelstad
  2. Ser ved etterkant at de to inngangene med ventiler på, er nok til lufting av flottørene! (Var litt sent igår, Australsk tid) De nipplene litt lengre oppe i hjørnene er til flottørkammerene. Det settet du har et ganske bolt on, og fungerer utmerket, sikkert en liten helg om du har alle deler... Skal du trykk sette forgasseren begir du deg ut i en helt annen verden. Håper du vet litt om dette fra før av:iconsm Jeg har trykksatt fire forgassere på en motorsykkel jeg bygde meg, og var jammen meg ikke lett:) Men du for jo heldigvis forgasser, fra holley, som er beregnet for turbo:)
  3. Det du har fått tak i der, er ett gammelt sett, som sikkert gik-turbo solgte en gang på 19xx tallet:) Er ett såkalt "draw through" system! Den ventil boksen din, er til for og veksle mellom sugemotor og turbomotor! Så dvs: Tomgang/20% gass: Motoren suger kun gjennom forgasser! 20-50% gass: Motoren suger delvis gjennom forgasser+(turboen suger luft/bensin) og trykker det ned i innsugsmanifolden. 50-100% gass: Turbo suger all luft/benisn som forgasseren gir, og trykker det ned i innsuget:) Håper dette gir noe mening? Anngående forgasseren din: Begge hulla skal det tilføres bensin fra en bensinpumpe! Er to flottør kammer på denne forgasseren, ett flotørkammer til 2 porter:) De hjula(maks/min) er en enkel måte og "kontrollere" bensintilføelsen på
  4. Legger ut litt bilder av Kawasaki prosjektet:) Motor: 650ccm, 4x32mm mikuni gassere Custom grenrør 2 IHI turboer 0.5bar Går noe fryktelig:) Bilder:
  5. Sjekk innsuget for sotgørr og blend EGR-ventilen:) Burde kommet ferdig blenda fra frabrikken spør du meg:)
  6. Ja, vet og har hørt at Vrangtilsynet ikke er til og ha med og gjøre:) Så jeg gidder ikke å prøve engang:) Blir garantert og kjøre ned en tur til tuv i tyskland og kjøre en tur på ringen:) Er ett par kamerater her som har litt ombygde biler. Så vi tar det som en liten gutte tur:)
  7. Har brukt og tilføre propan, ved bruk av en innsprøytningsdyse fra en bensinmotor...Den holder fint på gass-trykket og er lett og åpne med en bryter/styring:) Bygde dette på charaden, og merket bra forskjell...
  8. Det kan jeg ikke helt svare på, men skal ikke bruke så veldig mye mere enn orginalt, ved kjøring med ett lett ben på gass-pedalen:) Det som er så greit med diesel, at de ikke trenger allverdens for og holde koken langs veien...Men blir motoren pisket, så øker nok forbruket drastisk:) Første diesel prosjektet mitt(http://www.bilforumet.no/daihatsu/206836-g101-1-0td-oppstilling.html), En daihatsu Charade 3cyl 1.0TTdi, Klarte jeg ikke til bruke mere enn 1 liter pr mil:) Selv med nesten dobblet effekt, brukte den ikke mere enn 1 liter på mila(Ble målt på Artic Circel Raceway etter 2 dager på banen:))
  9. badnewsbertone: Dette blir nok muligens godkjent...Lurer litt på og kjøre bilen ned til TUV og få det godkjent..Men skal ihvertfall prøveog få den godkjent i første omgang med 1.9tdi, senking og breddingen:) Skal kjøre 50/50 vann/methanol ja, funker kjempe bra på diesel, senker eksos tempen mye:) Men dette blir i tillegg til 2 ic`er... skal også tilføre propan, fungerer nesten på samme måte som lystgass på bensin. Diesel brenner mye bedre ved propan tilførsel:) cat0: Jeg vet sannelig ikke hva biltilsynet trenger, men etter hva jeg har forstått er det jo samme understell på mk1 og mk2 til en viss grad av modell:) Hva tror du?
  10. Høyere trykk på dysene gir jo bedre forstøving av dieselen:) Men du minsker også dieselmengden;)
  11. Juster til den ryker litt svart under pådrag, deretter juster den litt tilbake:)
  12. Hvorfor vil du shimse dysene opp 30 bar? Er det orginalt turbo på denne motoren? Og hva slags dieselpumpe har du,En rotorpumpe fra en suge eller turbo?
  13. Ett par sporsmaal: Noen som vet hvordan biltilsynet ser paa det med hjulbuer og frontfanger? Tenker paa om bredden regnes ut ifra bredeste parti paa bilen, altsaa speilene? For da er det jo bare for meg og bredde den ut ifra speilene og faa det godkjent? Og noen som har TUV papirer til Raceland coilovers liggendes? Kjopte ett sett paa finn, men fyren hadde rotet vekk papirene...:boxers Og noen som vet hva som er maks effekt/Nm, moller/biltilsynet godkjenner av dieselmotorer i mk1?
  14. Olsen_nissan: Motoren min kommer ifra en Seat Toledo mk1 1.9TDi, og som royterje sier passer nesten alt nedi mk1'en:) Og 1.9 motorerne e uhyggelig lette og trimme for en standard mekaniker, saa her er det masse potensial og hente:) Og ikke minst diesel gjerrig paa langtur, selv med hoy effekt:)
  15. Hehe..Forkammer motorer er jeg dritt lei av:) Og er avlegs teknologi:) Hestene ligger jo i akkurat forbrennigshastighet og trykk...Diesel brenner jo sent nok i seg selv, så hvis jeg skal opp på 6000 O\min, blir nok en forkammer for treig..Og disse toppene sprekker fort også!!! Jeg kommer også til og blande i 5% metanol i diselen for og øke oksygen mengden og forhåpentlig forbrennigshastigheten litt:) Og når jeg skal sprøyte inn store mengder diesel etter gammel metode(Ikke commonrail) så sløves forbrenningshastigheten betraktelig, da må jeg sprøyte det inn veldig tidlig under store mengder..Er dette som er pain in the ass og få til ved en gammedags rotorpumpe:) Vurderer også sterkt og frese spor til pianotråd i blokka... Topp pakning i stål og ARP bolter, så håper jeg sylindertrykket holder seg der det skal være:):)
  16. Legger ut for morro skyld ut en link til det første twin turbo diesel prosjektet mitt,,,Litt speseilt da det var en 1.0 3 sylindret daihatsu charade:):):) http://www.bilforumet.no/daihatsu/206836-g101-1-0td-oppstilling.html Alcaid: Jeg tenker opp imot 6000:) Blir muligens knivsliping av veiv, og garanter lettet svinghjul( Selvom jeg har orginalt ett lett og tynnt svinghjul)
  17. Ny update:) Kappet vekk Batteribunnen... Laget fester til Intercooler nr 2:) Det ble visst Intercooler under panseret også...Kjøleren er stammer fra en Toyota Supra. Jeg kjører to intercoolere i serie, da jeg har flere liggende:) Må få brukt de til noe;) Turbo nr 2 er i og trykkrør lagd...Men skal bytte ut denne turboen på grunn av nye, mere større planer..Den skal erstattes som tidligere sagt med en Twinscroll turbo, med A/R 70 Kompressorhus og A/R 84 Twinnscroll eksoshus...Dette gjøres for og få lavt eksostrykk og stor leveringsmengde av frisk pust:) VGT turboen trykker denne luften videre opp i ett høyere trykk. Dette gjøres for at begge turboene ikke skal overanstrenges og for og få tidlig spoolup:) Robot sveis:) Fronten ble også modddet under samme helg, og scoop til intercoole ble lagd! Tror Supra Intercooler skal få nok luft gjennom dette scoopet:) En ser litt Uorginalt snacks gjennom panseret også:):):) Det ble platet igjen rundt intercoolern i fronten..Ser i etterkant at dette ble litt skjevt, så her må det rettes opp:)Hehe Den orginale avstiveren i fronten ble kappet bort og ett erstattet med diverse stag. Dette ble veldig stivt, og fungerer utmerket som feste til itercooleren... Her er endelige resultatet etter en helgs arbeid:) Jeg avslører sikkert nå md bildene, at dette ble gjort allerede i mars. 2010:) Jeg er flyttet til Australia for og studere, og kommer hjem rett over nyttår, så bilen blir påbegynt med masse pågangsmot og kriblende hender:) Så bruker litt av fritiden her nede til og pønske ut nye ideer:) Hadde vært artig med flere innspill om bygget, og evnt Ideer:)
  18. royterje: Jeg har vurdert ett orginal innsug, men jeg har ingen problemer med og bygge ett ordentlig ett, så blir custom innsug...Har regnet og designet en del innsug i solidworks og flowtestet dem i programmet, så jeg har kommet frem til en favoritt...Fant også ut at sånn jeg lagde det innsuget på bilde, gir ganske elendig flow iforhold til de andre jeg testet, så ett nytt rustfritt blir laget:) Z3011: Det er trolig en Hydarulikk pumpe fra en traktor ja:) Den er jo bygd akkurat som den orginale, bare en del større tannhjul...Så tror ikke denne pumpa skal slite med og levere olje:) Trykk og flowmengde blir jo såklart regulert med div ventiler, så tror det skal gå bra... Diesel pumpa stammer fra en 2.5liters firer fra Mitsubishi Pajero, og har 11mm elemnt i seg. Trykk-klokka på toppen av pumpa blir modifisert til og justere mere dieselmengde ved høyre trykk enn 1 bar(Fabrikk innstilt) Turtalls begrensningen blir også justert, siden jeg skal opp over 5250o/min:) Ellers skal jeg forske litt med matetrykket innvendig i pumpa, og andre div justeringer:) Har ikke noen testpapiret på pumpa, så dette blir ren justering etter norsk landevei:) Har justert en del pumper av denne typen, så skal klare og får litt mengde ut av den:) Men kan godt være jeg får tak i en større rekkepumpe av noe slag i senere tid... Dysene blir noen Bosio Race 520 eller 520 stage 2 sju hulls dy, da disse er de største dysene man nesten kan få tak i til 1.9:) Ørjan Eriksen: Har planer om og kjøre i sommer med bilen, så vi får se:) Div turer til rudskogen og ACR blir det nok, kanksje ikke ferdig lakkert men:) Vi får se... Alcaid: Nei, ser den, jeg skal tune pumpa maks, så får vi se hva den klarer og levere...Kjører med denne pumpa i begynnelsen, så får vi se hva vi kommer over senere:) Har sett bilder av 1.9`er med rekkepumpe, så disse har jo andre egenskaper iforhold til rotorpumpa... Så mulig jeg skaffer meg en sånnen av noe slag! Vet flere som kjører GTB2260VK på disse motorene, men dette blir ikke noe motor bygg som noen andre har gjort:) Så jeg skal kjøre ett compound oppsett, med 2 turboer. Den første VGT`en styrer jeg bladene på med en egenlaget wastegate, og den blir også forbipassert av en stor egenprodusert wastegate. På lave turtall står VGT bladene på maks spool, og ut av eksoshuset går eksoen videre inn i den ene porten på twin scrollturboen, da den første wastegaten åpner ved rundt 1-1.2bar, går litt av eksosen gjennon VGT turboen og resten går gjennom wastegaten og inn i den andre kanalen på Twin sroll turboen. På høye turtall kjører jeg 60% på den første turboen og ca 40% på slutttrinnet. Jeg vil da få en rask spoolup på laveturtall og lite motrykk i grenrøret på grunn av den store turboen:) Klarer den GTB2260VK og levere oppimot 2.5-3 bar turbotrykk alene? Er litt derfor jeg kjører compound oppsett, da den første turboen blir matet med over 1 bars trykk, og dermed ikke må jobbe helt alene:) Stemplene blir bearbeidet med større forbrennigskammer og skal frese opp ventil lommene. Nei, har ikke målt klaringen enda, men skal ta en del ut av ventil lommene, så tror ikke det skal bli noen problem:) Blir også en stor porte jobb på toppen. Har hørt at noen mener det nesten ikke er noe vits med større ventiler da det er så liten sylinder diameter? Du vil da få ett ikke rare arealøkningen, siden sylinderveggen stopper flowet? Håper jeg rakk og svare alle da:) Skal slenge ut litt bilder av hvordan motor og turbo oppsett ser ut;)
  19. Kjempe prosjekt dette her:) Elsker 6`er med blåsehjelp og screamerpipe:)
  20. Hehe...Hver sin smak, men nå er jo fangeren halvferdig og masse breding gjenstår! Og nå blir ikke dette et prosjekt med bare felger og senk som utseende:) Noen smakebiter fra hvordan det muligens kan bli...
  21. Tid for ny update:) Grenrøret er bygd og turbo nr 2 på plass, samt bygging av noen trykkrør... Grenrøret er TIG- sveist i 316 stål... Turboen nesten på plass, mangler bare flens... Turboen er plassert og mate rør fra turbo nr 2 er laget... Lagde meg også ett justerbart kamhjul, siden kammen er laget av en bensinkam...Bensinkammen har en annen innfestning av kamhjulet enn dieselen...Er ikke helt ferdig med hjulet, mangler og frese større spor til justering av ytterdelen:)
  22. Divad: Det kan jeg med hånden på hjertet si den vil! De ryker alltid uten turbotrykk og lave turtall:) Royterje: Den motoren er stor ja, men det var det eneste jeg kunne oppdrive i farten, og tror heller den ikke vil gå på full effekt...Så 350w tror jeg ikke den trekker under drift med varm olje:) Olje trykket skal jeg regulere med en regulator av noe slag, har ikke helt sett på den siden..Men da jeg jobber på ett hydraulikk verksted så burde det gå ganske greit:) Drevinga av pumpa er også 1:2, så det dobler jo kraften fra motoren:) Og dynamoen er på 120A og ved 12 volt under belasting gir den ca. 1440w, så dynamoen er er stor nok tror jeg:) Det som var hele kluet med elektrisk tørrsump var at jeg kunne få oljetrykk før jeg i det hele tatt turner motoren:) Men jeg får se hvor mye motoren trekker og div når jeg får pumpa og oljetanken i bilen:) Så håper det vil ordne seg greit, men en del justeringer trengs det nok:) Men det tar jeg ikke så tungt:):):) Den som ikke gir opp, den vinner:)
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår