Gå til innhold

Camarogeddon

Bruker
  • Innholdsteller

    258
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Camarogeddon

  1. Hei.

     

    jeg har en kollega med en A3 2000 med AJQ motor, quattro. Denne har nå utviklet en litt plagsom feil. Når den er kald går den fint, også ved pådrag. Derimot når den er varm så begynner den å harke når turbotrykket nærmer seg 1 bar.

     

    Det føles som om den mister en sylinder, men nøskingen er ujevn, så det er litt vanskelig å si.

     

    Så langt har det blitt bytta luftfilter og plugger. Dette hjalp visstnok litt, men ikke nok til å fjærne problemet. Har tenkt på dårlige pluggledninger, Men ville nesten tro at temperatur ikke skulle påvirke nevneverdig ved overslag fra pluggledning, blandingen er vel feitest ved kald motor...

     

    Noen som har noen hint? Denne motoren er litt for "ny" mtp hva jeg har erfaring med selv.

     

    På forhånd takk,

     

    -Camarogeddon

  2. Bensintrykksregulatoren mener jeg sitter på siden av bensinmengdefordeleren, så ja, ben ble derfor byttet samtidig som bensinmengdefordeleren. Motoren på delebilen skal være 100%, (den gikk helt fint også etter at den traff treet) så jeg vet at delene jeg har benyttet er ok.

     

    Koblet meg til regulatoren rett etter start med halvvarm motor fikk jeg rundt 4 ma ved tomgeng (ruskete gange). med litt gass, rundt 10 ma.

    Ved pådrag går den opp mot 30 ma. ved 3-4 tusen omdreininger ligger den mellom 20 og 25.

     

    Så at den skruen lot seg justere, ja. men jeg stusser veldig over hvorfor denne skal være feil, på begge regulatorene. Men er verdt et forsøk. Byttet og temperatursensoren, selv om den målte OK, uten at det heller så ut til å gjøre noen forskjell. Må ta denne skruen senere da jeg ikke har en lang umbrako her, må hente oppe på verkstedet.

     

    Takker for fortsatt hjelp.

  3. Ooog nå begynner jeg å gå sterkt tom for ideer.

     

    Har byttet: Knock sensor, Begge ECU'er, høydesensor, og hele insprøynings systemet, ingen forskjell.

    Har tatt ut kaldstartsdysa og kjørt uten, ingen forskjell

     

    Bilen starter og går, men mangler kraft, og går fett som bare fy. (du ser sotdottene etter'n når du kjører opp en bakke)

     

    tror jeg snart har klødd meg hull i hodet.. begynner å vurdere å kvitte meg med hele skiten.

  4. Tusen takk for mye hjelp så langt :)

     

    Det var litt av en prosess for å slette feilkoder. menhvel, er vel bare å stride til verket.

     

    Har byttet Lambdasonde (løsnet faktisk på første forsøk.) men, det hjalp fint lite. lugging / dårlig gange fremdeles. Begynner alvorlig å lure på hva som kan være galt her.

    merkelig observasjon: bilen virker som om den går bedre i og etter at man har kjørt i nedoverbakke. Aner ikke hva som kan forårsake dette men.

     

    Har testet bensinpumpen ved å koble ut returen. kom godt med bensin, så jeg tror pumpen gjør det den skal. (og hadde det vært for lavt trykk så skulle vel neppe bilen gått fett, slik den gjør.

     

    Prøvde å resette feilminnet, men når den egentlig skal blinke 4444 så blinker den ut 4341, en kode jeg ikke klarer å finne hverken i bentley manualen eller på nett..

  5. Hvordan sletter jeg feilkodene? bare å koble ifra batteriet en passende tid?

     

    Har bytta coil i dag, uten at det hjalp noe, så det peker mere og mere mot lambdaen. Prøvde å få lambdaen ut av delebilen, men den sitter som støpt, så får løpe og handle en ny en tenker jeg.

     

    Så ved fullgass så blir lambdaen ignorert? det er jo interresant, for bilen virker som om den går bedre ved fullt pådrag enn delgass, selv om den lugger også med pedalen i bunn.

     

    Som sagt, 2121 har vært der lenge (utan at jeg har funnet helt ut av hvorfor, bryteren funker, og det er 12 V på utgangen fra ECU). Bilen har hatt tomgangsproblemer pga dette.

  6. OK, har gått igjennom diverse i dag, uten egentlig å finne noe.

     

    Blinket ut feilkoder, fikk 2121 (idle switch), 2122 (full throttle switch), og 2342, (lambda)

     

    2121 er en gammel feil som har ligget der lenge.

     

    Alle disse tingene har jeg koblet ut mens motoren har gått tidligere. Spørsmålet er hvorvidt forskjellige koder blir lagret, eller blir sletta hver gang man skrur av tenninga på dette systemet?

     

    Har sjekket tenning, og den lå på ganske nøyaktig 14 grader med ECU ute av funksjon. Boka sier 15 +-1, så det er helt ok.

     

    Har sjekket for vakuum lekk, demonterte gummibelgen, og øvre del av innsug, og inspiserte slanger osv. null hull.

     

    Plugget ut en og en pluggkabel for å se om dette gjelder en sylinder, eller flere. ingen forskjell uavhengig av hvilken kabel som plugges ut.. konkluderer med at ikke en spesifikk sylinder er synderen.

     

    koblet et oscilloskop på outputen fra lambda sonden. på tomgang (ca 200 rpm for tiden, høres ut som en dieselsnekke), så får jeg bare en flat linje som vist under. Hvis jeg gir litt gass (opp mot 1000 rpm), så får jeg forholdsvis normale variasjoner, som vist i det andre bildet...

    [ATTACH]21515[/ATTACH]

    [ATTACH]21516[/ATTACH]

     

    Når jeg kjørte litt rundt i dag så merket jeg at feilen ikke heller er helt stabil. av og til så går bilen normalt. andre ganger ikke. det kan skille sekunder mellom bra og dårlig. Jeg har ikke klart å finne noen faktor så langt som har virket utslagsgivende på hvorvidt den går bra eller dårlig..

     

    Jeg begynner å helle mot å prøvebytte coil og lambda.

    post-9378-13804853161378_thumb.gif

    post-9378-13804853161518_thumb.gif

  7. Takk for kjapt svar

     

    Motoren er forresten en NF, ikke AAR

     

    Skal vi se..

     

    Problemene er uavhengig av motortemperatur, og dukket opp plutselig, i dag. for 2 dager siden gikk bilen helt normalt.

    Har sjekket gummibelgen, men har ikke fått sjekket med speil på undersiden ennå.

    Motoren går, men problemet er der hele tiden, også på turtall. Merker ujevnt pådrag ved konstant gass

    Har sjekka rotor, fordelerlokk, pluggkabelr er nye, rengjort under dekselet på coil.

    Plugget ifra den grønne ledningen som går til lambda, merkbart drop i rpm, og motoren sliter enda værre. så jeg tror nok lambdaen funker. (hadde problemer med å få målt den skikkelig med de instrumentene jeg hadde tilgjengelig.

    Ved kjøring så blir eksosen grisevarm. mistenkte derfor at tenninga hadde tanna over, men nei. med svinghjulet på 0 graders markeringa, så stemmer tenningsmerket på kamdrevet med toppen av toppen. Fordeleren sitter skikkelig fast, så denne har nok ikke rotert.

    Skal skyte tenninga i morgen og se hva jeg får ut av det..

  8. Hei.

     

    Jeg har en 1990 Audi 100 quattro Avant som plutselig utviklet en liten sykdom. Den går dårlig på tomgang, mangler kraft på lave turtall. Når den får opp farta så bedrer ting seg. Den går som en gammel diesel på tomgang. Sjekket pluggene, og #2 og#3 var noe sotete, men ikke veldig ille. Set ser ut som endel sot kommer ut av eksosen, så det tyder på at den av en eller annen grunn går fett.

     

    Forslag?

     

    Nedsota lambdasonde? Denne bilen går stort sett på småkjøring. Selv om det hadde overraska meg litt om lambdaen plutselig ble sota ned.

  9. Skody:

     

    Er det nevneverdig etterslep på en sentrifugalpresse da? jeg trodde hovedkomponenten i turbolag kom fra den tiden det tar før eksosgassene får opp turtallet på rotor i turboen, ikke fra kompresjonsprosessen?

     

    Ved reimdrift så vil jo rotorens turtall til enhver tid være relativ til motorturtall, i motsetning til en konvensjonell turbo.

  10. Hei.

     

    Jeg har akkurat overtatt en '96 pajero med 2,8 dieselmotor (intercooler + turbo). Er generelt sett fornøyd med bilen, men den har en og annen skavank.

     

    En av disse skavankene er kaldstart nå vinterstid. Etter gløding så starter motoren tvert, men har veldig ujevn gange, og har omtrent ikke kraft. (jeg kan ikke øke turtallet nevneverdig ved å gi på, selv om den er i fri). Normalt pågår dette omtrent 20-30 sekunder, før den begynner å gå normalt. etter det er alt fint.

     

    En morgen etter at den hadde stått en uke, og det var -10, så fikk jeg derimot problemer med at den startet, men stoppet igjen etter 10 sek. omtrent. etter 4-5 forsøk så fikk jeg den i gang, men jeg begynner å bli litt nervøs for å bli ståendes uten å få den i gang en eller annen gang.

     

    Hvis jeg forvarmer motoren med webastoen så starter den som en klokke.

     

    Selv har jeg mye erfaring med bensinmotorer, men er desverre temmelig blank på diesel. er det noe her som har noen hint? Jeg har målt over glødepluggene, og alt var ok (jeg trodde kanskje en glødeplugg ar defekt slik at jeg bare hadde 3 sylindre i starten). Er derimot litt usikker på hvor jeg skal gå videre for å feilsøke på problemet.

  11. Å få all oljen ut av demperne er vel bortimot umulig. skal du bytte olje i resten av systemet så hadde jeg prøvd å blø av på mutteren på trykkakkumulatorene på hver side. Disse er messing og pleier å være greie å få løs. Selve tilkoblingen oppe på demperen er vanligvis rustet til H*ete for lenge siden.

     

    Jeg har fjernet nivåreg på to av disse bilene, da det desverre ikke er mulig å få nye dempere. (de har en tendens til å bli ganske lave i "ræva" uten hydraulikkdemperne)

     

    Den ventilen du har markert som bremsekraftforsterker på bildet er egentlig bremsekraftfordelingen foran/bak. På de bilene uten nivåreg er denne mekanisk. På de med nivåreg så styres bremsekraften bak av linjetrykket på hydraulikken til demperne. (mere trykk = mere last = mere bakbremser) Ikke gjør det jeg gjorde på første bilen jeg gjorde dette på, nemlig å rive hele greiene ned til hydraulikklinja bakover. Da mister du nemlig bremsene bak, da fordelingsventilen får null i referansetrykk... HUPS.

  12. Lurer på å få den sjekka ja, for noe er det, det er det ikke tvil om.

     

    Det som plager meg er at bilen ble EU godkjent for under 1 måned siden. Og de sa ikke noe som helst på forstilling o.l.

     

    Og den lyden var der før EU kontrollen, jeg hadde egentlig forventet å finne ut av det på den kontrollen.

  13. fikk jekka opp, og sjekka fjærer: hele og fine.

    fjærbeinslager; dissa klarer jeg ikke å få bevegelse i hverken i oppjekket tilstand eller med hjula på gulvet, i hvertfall ikke med mine 80 kilo som røskehjelp.

     

    prøvde å legge imellom litt ekstra gummi mellom ramme og subframe for å se om det gjorde noen forskjell, men nada resultat.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår