Jump to content

Jahny

Bruker
 • Posts

  779
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Jahny

 1. Tung last og lav turtall på en liten motor, er ikke bra. Iallefall ikke VAG-diesel motor. Det tar knekken på svinghjul (som nevnt over her). La ikke motoren jobbe hardt, under 1800rpm. Gir ned og bruk motoren. Så slipper du igjenkoksing også. :)
 2. Mye småkjøring..? Tett kat./partikkelfilter? LMM?
 3. 360.000kr for en flett ny og romslig stasjonsvogn, er da en meget grei deal. "Style" er vel ikke den mest velutstyrte, men: "jo mindre utstyr, jo mindre feil" - bruker man å si. :-) Liker du bilen og den passer deg, så go for it - sier nå jeg! :-) PS! Jeg ville også ha valgt en bensinmotor. Diesel begynner å bli "uglesett". :)
 4. VW 507.00 er vel en longlife olje. Mener du fint kan bruke 505.00 eller 505.01 på din motor (står i brukermanualen). Og bytt minst en gang i året, uansett. Du bør også ta en motorflush, dvs kjør igjennom en oljerens - siden den har gått på longlife-serviceintervaller. Jeg kjøpte 5l avgiftsfri diesel og 4,55l rengjøringsolje på biltema. Tappet ut olja, fylte oppi en 2,5l diesel og lot den renne rett igjennom. Så skrudde jeg i bunnpluggen, fylte oppi 4,55l rengjøringsolja (min motor skal 5,5l olje, så toppet opp med vanlig olje) og lot motorn gå på tomgang i ca 15min. Tappet ut den olja (som så ut som den var gått 15.000km, og ikke i 15min. Så jeg fylte oppi 2l til med diesel, og lot den renne ut. Ikke sikkert du behøver det...). Bytt oljefilter, skru igjen bunnpluggen og fyll opp med ønsket olje. Jeg ser etter en API SL/CF merket helsyntetisk olje, og 5W30 olje. (Har hørt at det er tynne oljekanaler, i denne motorn (2,5TDi V6) og nyere - slik at de krever tynnere olje, for å smøre skikkelig.) Den har nok zink og fosfor, til å beskytte motordeler godt nok. Det er nå det jeg har lest meg til, om motoroljer i det siste. :-)
 5. Jahny

  Flerbruksbil

  Touran hadde vel ingen barnesykdommer, og er vel den VW med minst feil på. Jeg hadde en 2003mod med 1,9tdi og manuell, var gått 324.000km da jeg solgte den i fjor. Den går enda.Slitedeler og litt rep må man regne med. Ingenting varer evig. Seff kan man komme over en mandagsbil, men de er kanskje eldre biler med lav km. Jeg bruker å si: en bil med høy km, er en bil som virker! :)
 6. Jahny

  Flerbruksbil

  Jeg har ingen erfaring med disse bilene nei. Peugot 807 og Citroën C8, er i bunn samme bil. Holder en knapp på en av disse to, om jeg skulle velge. Sitter selv og vurderer en ny Citroën Grand C4 Picasso som neste taxibil, i 2016. Vågalt, vil mange si. :) Uansett bruktbil, se etter en som faktisk er godt holdt, og ikke bare skrytes om. Sjekk service- og evt skadehistorikk, se under bilen, inni baki under tepper og slikt, prøvekjør, etc etc. Evt prut som fy, og ta evt de kostnadene som kommer med et smil. :-)
 7. Jahny

  Flerbruksbil

  VW Sharan er det mange som mener at man skal holde seg unna. Ingen erfaringer selv med Sharan, men vurderte en i fjor vår - da den har enorm plass, og er spesielt designet for småbarnsfamilier. Vi endte opp med en annen "styr unna"-bil, nemlig en 2001mod Audi Allroad 2.5TDI. Sharan får vente litt til, fant vi ut. Kom over denne Allroadn, relativt rimelig. Har en 7-seters Prius (+Seven), som taxibil. God plass og smarte seteløsninger (er jo en flerbruksbil). Rimelig å forsikre og rimelig i drift, enn Touran jeg hadde som forrige taxibil. Er dog mer vegstøy, kupéviftestøy å slikt på Toyotaen enn VW da men. Kanskje litt mindre "feil" ellers... kanskje.
 8. Jahny

  Flerbruksbil

  På nyere biler, er det uansett ganske godt pakka nedi motorrommet. Stasjonsvogner får også mindre og mindre motorrom, for mindre motorer og mer plass i kupéen og bagasjerom. Samtidig er det enkelte bilfabrikanter som lager, visse ting, for enklere adgang/ankomst til å skru. F.eks oljefilter på en VW Touran, er veldig enkelt å komme til for å bytte sjøl (om man ønsker å gjøre slike ting sjøl). Ikke noe dyrer med service på en Touran kontra en Passat. :-) Nå har jeg riktignok ikke hatt Passat selv, men har hatt 2 stk Touran.
 9. Hadde dette på en 86 Audi 100... var mastersylinderen som var gåen (dvs pakninga inni sylinderen gjør ikke jobben sin lengre).
 10. Få dette byttet (og helst hos et verksted som gir 2år garanti på jobb og deler, siden dette er dyre deler og jobb - også mtp konsekvenser om det sku gå gæli )! Ingen garanti for at en annen bruktbil er billigere i drift. Min 2003mod Touran var gått 324.000km, da jeg solgte den i fjor vår. Hadde ikke solgt den, om ikke en kompis tynte meg å selge den til han. :-P Touran er gode biler, og de med minst problemer i VW-konsernet. Webastoen og svinghjul, er vel de vanligste vw feil. Etter en rundt 250.000km, så kan det hende at man må bytte pumpedyse og ledningsnettet (1.9tdi). Ca 10.000kr hos Møller. Byttet den på 283.000km på min...
 11. Du må nesten bare ringe å høre med Møller, om tilgjengelighet og evt pris. Mest sannsynlig, er den utgått. Syns ebay er veldig greit å handle ifra. Men bruk paypal som betalingsmiddel. Får du feil/defekt e.l. vare, så klager man og får pengene tilbake. Litt mye "pjæsk" å sette opp alt klart til bruk, men er tryggere. Min var handlet på ebay, riktignok av han jeg kjøpte bilen av.
 12. Jeg måtte sjekke litt nærmere, og det kan se ut som "B" er for C3-bilene kun. Jeg får ikke sjekket dette på delekatalogen, for øyeblikket - men kan sjekke dette senere.
 13. "Bomba" er samme på alle Audi C3 (typ44 - Audi 100, 200 og V8) bilene , fra 1988(fra faceliften)-1991 og C4 bilene 1991-1997. Delenr.: 443612061H På min Audi 200 20v var den gåen, men eneste jeg merket var at et rødt bremsevarsel kom frem på displayet i dash'en, når jeg pumpebremset fort noen ganger. Fulgte med ny, når jeg kjøpte bilen i 2004. Fikk Møller til å byttet den, 4 år etter jeg kjøpte bilen. Aldri vært noe bremsetull i ettertid. "Bomba" gjør at du har full bremsekraft, når evt motoren dør ut under kjøring. Spesielt nyttig på motorveier med høy fart. For å teste funksjonen på "bomba", kjør bilen varme (5-10min-ish kjøring), stopp på ei busslomme e.l., slå av tenningen og pumpebrems! Fungerer "bomba", så skal du kunne pumpe en 30-40 trykk på bremsen, før den begynner å bli hard. Hvis det blir langt færre pump, så er den gåen/tom for gass. Litt lesestoff her... scroll litt nedover sia, så ser du bomba: http://www.sjmautotechnik.com/trouble_shooting/brake.html http://www.ebay.de/sch/i.html?_odkw=audi+c4+bremsen&_from=R40|R40|R40|R40|R40&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.X443612061H.TRS0&_nkw=443612061H&_sacat=0 Mer lesestoff: https://sites.google.com/site/audicqturbo/audibomb
 14. Trodde dette var elementær lære i kjøreopplæringen! :p Forskjellen på sommerdekket ditt er hele -5,21% (minius 10,1cm), i rulleomkrets, i forhold til vinterdekkene dine. Dette vil påvirke vei-stabiliteten på kjøretøyet, negativt! Har du i tillegg en 4-trekker-bil, så kan dette være meget skadelig for drivverket også. Kjøp 2 (eller 4 om du har en 4-trekker) nye vinterdekk og sett på. Evt legg om til sommerhjulan. Men da må du ha selvdisiplin til å la bilen stå, om det blir glatt på veiene!
 15. Hehe, det er nok IKKE noe overkill!! Jeg mener, etter alt man har lest/hørt og erfart selv, at du gjør rett i å bytte så ofte! I autodata anbefaler dem 60.000km på automatkassa, riktignok står dette om Multitronic kassa - men tror ikke det er feil å ha det på Tiptronic'en også. Det er ren og skjær galskap, denne longlife intervallene på 30.000km! På den forrige drosja mi (en 11' VW Touran 1.6TDi), så ble EGR tett etter "kun" 170.000km!! Spøtta ut feilkode, strupa effekten og ba meg å kjøre på verksted! Ikke sånnt en drosjebil skal fortelle meg. :p Konkluderte jaffal: nada, nix og ingen longlife intervaller på den her karn mer! Hva slags olje bruker du på motoren?
 16. Når ting oppstår så kort etter en mekanisk inngrep, er det naturlig å tenke at det er oppstått noe i forbindelse med inngrepet. Ergo, man går tilbake å ser på det man har nettopp har gjort! Jeg har en 01 Allroad med 2,5TDi (AKE), nå gått 275.000km. Hvordan kjører du med oljeskiftintervaller på motor og gir (hvis du har automat da..)? Bare av sånn ren nysgjerrighet... :)
 17. BDV motoren (som denne bilen du linket til har) har 5år/180.000km på reg.reim og strammehjulet. Multitronic kassa har olje/filter bytteintervall på 60.000km. Finner ikke intervaller på tiptronic kassene. Ser ikke om det er multi- eller tiptronicen dette her, men ville byttet tiptronic olja like ofte. Da det har vist seg at havarier på Tiptronic kassene, skyldes mangel på oljeskiftintervaller. Bilen har gått 374.000km... alt kan gå, men avhengig av tidligere vedlikehold når. :) Min 01 Allroad 2,5TDi ligger på underkant kr1,50/km i servicer (oljeskift-servicer + div rep.kost jeg har gjort hittil siden kjøp Mai-14). Jeg har kjørt 17.413km, nå på 10mnd og 19dgr - og 25.786,- i servicer og reperasjoner sålangt. Var ett par ting å ta tak i, når jeg kjøpte bilen. Enda er det ett par ting til, jeg har lyst å gjøre - bl.a. å bytte tiptronic olje og filter (6.000,- på Sulland). I drivstofforbruk, ligger jeg på 1,223kr/km med et snittforbruk på 0,93l/mila. 2,4litern vil nok være noe dyrere, men vel verdt det. :) Håper dette har gitt deg noe nyttig. Og lykke til med bilkjøp! :)
 18. Generelt når man kjøper en bruktbil, er det viktig å sjekke historikken - både service og evt. skadehistorikk. Dernest å sjekke hvordan bilen ser ut, utvendig og innvendig. Er den godt holdt, forsiktig brukt eller er det bare "sarv" og masse ødelagte greier. Hvordan er den og kjøre, tight og fin uten ulyder og knirk? Drar motoren jevnt? Girer en evt. automatkasse mykt og fint, ikke rykkete og ikke "slår den i gir"? Er det "uorginale" felger/hjul? I så fall, er de innenfor lovens bestemmelser? Langkjørt eller bykjørt? Osv osv. Jeg personlig ville gjerne valgt 2.4l V6'ern foran både 1.9TDi'en og 1.8T'en. Du får den fine V6'er lyden, og en motor bedre egnet på en stor bil som A6'en. På automat biten, så sjekk om automatkassa har fått jevnlig bytte av olje og filter. Audi påsto i sin tid at dette ikke skulle være nødvendig, dermed resulert i en masse havarier. Rykker og nøkker kassa girene i gir, så er dette tegn på at olje og filter ikke er byttet så ofte som det burde. Ofte hjelper det med å få dette byttet på kassa. Man kan få anbefalt å "flushe" kassa, men jeg leser at dette IKKE anbefales likevel. Det blir ofte igjen en del flush-middel (om det ikke gjøres skikkelig) i kassa, og resulterer i hvarier det også. Jeg endte med å kjøpe en 2001 mod Allroad 2,5TDi, Mai i fjor. Har nå kjørt over 17.000km med den, siden kjøp. Karroseriet var i super stand, uten bulker og riper - av betydning (tross alt gått 277.000km nå). Karroseriet er som regel det dyreste og ordne, om det er rustet, bulkete og fælt. Og det jeg sjøl kan gjøre minst med selv. Så, noe mekaniske lekkasjer var det, men ble reparert hos Møller/Sulland for under 7000,-. Ellers var allerede kammer og luftbelgene byttet på denne, som er de verste og de vanligste feiler på denne bil og motor. "Alle" (tilogmed megselv) har bedt folk om å styre unna denne motoren (2,5TDi V6'ern). SPESIELT om den har gått på longlife service intervaller. Jada, Audi er ingen Toyota, både på godt og ondt. Jeg har begge deler (en 2013 Prius + Seven), og det er ingen tvil at min 2001mod Audi Allroad er en mye bedre bil. Ja, dyrere å drifte, men bedre å kjøre. Er man en bilentusiast, så er det en hobby. Og hobby = pengesluk! :)
 19. Antakelig uten norske avgifter. Ser det er tyske skilter på denne. Kan jo være noe tullegreier også...
 20. Hvordan er ståa her nå?
 21. A4 er jo litt større bil, enn en A3. A3 med quattro, har et Haldex 4wd system, mens A4 (og A6) med quattro har Audi sin velkjente TorSen 4wd system. 1,8T motorene er fine motorer, men vær obs på om de er chip'et! Jeg ville valgt en som er helt orginal, uten trimchip og åpen luftfilter. 1,9Tdi er også fine motorer, bunnsolide. Men her også bør man holde seg unna chip'ing og det der. Problemer med at folk gjør dette, er at de ofte ikke gjør det som bør gjøres ved trimming - nemlig at service intervaller taes oftere. Dette gjelder diesel som bensin. Bensin er kanskje mer var, for chip'ing. Da bør man kunne bruke 98 eller 99 oktan bensin, en grad kaldere tennplugger, etc.. Oppsummert: sjekk serviceintervaller (bør være en komplett servicehefte med bilen, og en ekstra pluss om servicer er utført på et merkeverksted - etter min mening) og ellers det Dynsty sier. :-)
 22. Hva slags olje fyller du i motorn? Ikke Shell sin håper jeg... Jo oftere lengre turer, jo bedre - og færre lange turer behøver du. Med så mye småkjøring, som du beskriver, ville jeg ha tatt en lengre tur annenhver uke - kanskje hver en tur hver uke tilogmed.
 23. Evt en litt eldre modell, så får du en med quattro (4wd)... http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=55348236&searchclickthrough=true Hvis du har mye langkjøring, er diesel bra. Har du derimot mye småkjøring, så er bensin et bedre valg. Diesel soter mer, derfor kokser/tetter igjen eksosanlegget, katalysator og partikkelfilter, ved småkjøring. Kjører man en lengre tur, par-tre ganger i måneden, så reduseres "risikoen" for igjen-koksing. Ellers, det Dynasty sier. :)
 24. Hold deg til mazdaen. Trur den vil være billigere å eie. Don't change the winning team - er det vel noe som heter. :)
 25. Jahny

  Amarok på veien

  Hvordan går det her?
×
×
 • Create New...

Important Information

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Privacy Policy