Jump to content
Bilforumet.no

Jolihiho

Bruker
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

  1. Var hos mekaniker og fikk lest ut feilkode i dag: cyl. 4 misfire. I og med at jeg allerede har byttet plugger, pluggledninger og coil, mistenkte han at det kunne være feil på innsprøytningen/dysen. Noen som vet om verksteder som tar diagnose og rens av dyser i Bergen?
  2. Fant et knekt "t-rør"/ plaststykke mellom vakuumslanger og innsug hvor det ble sugd inn luft. Sveiset sammen plasten igjen med loddebolt men i prosessen med å sette det sammen igjen merket jeg at den ene slangen (plastrør) som forsvinner ned under innsugsmanifolden hadde løsnet (sikkert jeg som har riklet den løs). Den skal være festet med en metallklips, men det er jo så trangt og utilgjengelig. Får kommet til litt bedre om jeg tar ut dynamoen. Noen som vet om jeg må av med vifta for å få ut nedre bolt på dynamoen?
  3. Nå har jeg byttet coil og pluggledninger. Det hjalp ikke. Det er ikke så farlig, da ledningene var gamle og slitne og burde vært byttet uansett. Men jeg hører at det suges inn luft et sted rundt gasspjeldhus. Har lett etter lekkasje i flere timer, stått med røkelse og prøvd å se hvor det trekkes inn (og velsigne motoren) uten å finne ut hvor det lekker. Har skrudd av gasspjeldhus og sett at pakning er ok og hatt på litt flytende pakning uten at det har hjulpet. Hører susingen/pipingen godt, men klarer ikke finne nøyaktig sted. Må vel gi opp og sette den på verksted snart.
  4. Takk for hjelpen så langt! Burde sikkert tatt en diagnose på den, ja. Men nå har jeg bestilt coil og pluggledninger på nett så får jeg se om dette hjelper. Nye pluggledninger burde jeg hatt samtidig med plugger uansett. Gambler på at ny coil gjør susen!
  5. Coilen (er bare én coil, gjemt under gasspjeldet) er ikke byttet. Var nede i garasjen og startet opp igjen nå, da var motorvarsellampen slukket. Den gikk som tidligere på rundt 1100rpm i ca 1min før den sank til normal tomgang. Kunne ruse motoren uten risting eller andre symptomer. Kan coilen fuske av og til på denne måten?
  6. Passaten min 1.6L Bensin, 2003-modell gjør seg vanskelig i det siste. Den har ristet/kenguruhoppet innimellom ved kaldkjøring i 1.-3. gir (første akselerasjon i løpet av en kjøretur), tidligere skjedde dette med et par ukers mellomrom. Videre har den vært tungstartet og hatt nedsatt kraft etter korte kjøreturer av og til, lengre turer har gått fint. I går begynte den å riste, motorlampe lyste og svært nedsatt motorkraft. Når jeg stoppet bilen og startet den igjen fungerte den som normalt. Når jeg igjen var ute og kjørte i dag (kort tur til butikk) mistet den på hjemveien plutselig motorkraft igjen, servostyring forsvant og motorlampe og batterilampe lyste. Stoppet og startet igjen, servostyring var tilbake, men motorlampe lyste fortsatt og lite kraft og uttalt risting (både på tomgang og ved akselerasjon.) Status nå er at motorlampe lyser, den rister og har nedsatt kraft. Har inntrykk av at den kommer inn i et "dårlig spor" etter å ha gått litt tungt (belastning på lavt turtall), men når jeg stopper og starter igjen går det greit til neste gang. Den er også ujevn på tomgang, legger seg gjerne rundt 1000-1100 rpm ved oppstart. Etter ca 1min eller å ha ruset litt, faller den ned på rundt 800rpm og ligger da greit der. Er takknemlig om noen har noen gode ideer til feilsøking? Har nylig byttet plugger, luftfilter, bensinfilter, olje og oljefilter.
×
×
  • Create New...

Important Information

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å opptimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Hvis du klikker videre på siden aksepterer du vår bruk av cookies.