Gå til innhold

???

Bruker
  • Innholdsteller

    50
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    3

Alt skrevet av ???

  1. Har noen vert bort i at kamakselsensor har vert dårlig/defekt uten å få opp feilmelding på det? Jeg har lest en del tråder der symptomene er samme som jeg har ved kjøring, sett bort fra at jeg ikke har problem å få start, men jeg har ikke noe motorlampe eller feilkode som tilsier det. Om reima står en tann feil, må jeg av med hele frontplaten for å sjekke det eller er det andre måter å gjør det på ?
  2. Har lest på et forum at rekke motorer kan gå som normalt på tomgang med en tann feil men drar dårlig, spes. på lavt turtall. Det er det problemet jeg har og har nå sjekket alt annet (tror jeg). Bruker myyye drivstoff om jeg ikke er meget snill på pedalen og drar dårlig om jeg gir mye gass. Om jeg gir bare litt gass og gir mer er det ikke noe annen forskjell enn lyd i eksosanlegget. Reimen er byttet før jeg kjøpte bilen og jeg har nå mistanke om at det er det som er feilen.
  3. Hvordan vil en 2,4 V6 bensin oppføre seg om det er en eller to tenner feil påsatt registerreim på den ene siden?
  4. Hadde en lengre tur med bilen, ca 40 mil, og brukte gasspedalen snilt men ikke overdrevet snilt. Hadde også noen forbikjøringer. Vanlig kjøring men ikke flat pedal ved akselerasjoner, utenom forbikjøringene:-) Fikk et forbruk på 0,77 pr. mil og det er overraskende bra. Jeg har nå fått en misstanke på at registerreima kan ha hoppet over en tann, eller at ved bytte av den kan de ha satt den på en tann feil. Har lest noen forum på at det kan merkes på den måten jeg mener bilen min oppfører seg. Noen som vet hvordan en V6 motor oppfører seg om det er en tann feil på den ene siden? Syns den elektriske vifta på radiatoren starter raskt også, så jeg tror motoren blir fort varm når jeg kjører i kø/lite fart. Bilen trekker bedre (tror jeg) om jeg bare gir litt gass mot at jeg trukker gasspedalen langt inn/helt inn. Dette er spesielt på turtall under 3200-3500 omd.
  5. Da skal du nok ikke klage på forbruk:-) Jeg har ikke kjørt noe mer med min enda og skal se om det kan hjelpe med frieksos når jeg har tid, så er det sjekket ut av bildet.....
  6. Har nå slept med meg vognen en tur og det var ikke oppløftende. Jeg brukte 5. gir bare i nedoverbakke og måtte til 3. bare det ble en liten helling oppover, ble det en normal stigning så måtte jeg ned i 2. å hente fart i ny og ne. Motoren ble noe varmere enn normalen selv i slakk oppoverbakke 3. gir og 60-80 km/t. Når jeg var ferdig med turen og kjørte en tur var det bedre drag enn tidligere så jeg lurer på om det er noe som har skjedd, f.eks. med eksos som jeg har hatt en mistanke på ikke slipper gjennom så lett som den skal. Det kom ut noe koks når jeg brukte turtall etter turen og jeg mener den reagere bedre på lavt turtall nå, men jeg må kjøre litt til før jeg konkluderer så det ikke bare er forskjellen fra å dra vognen som lurer meg:-) Jeg skal prøve å borre hull i anlegget rett før katalysatorene (når jeg har tid) og se om det vil utgjør noe forskjell, om ikke tetter jeg med eksosband, eksospasta og klemme.
  7. Har nå byttet en flere deler får å utelukke mest mulig, men ikke funnet ut hva som gjør at den drar dårlig. Den vil ikke reagere så kjapt på gasspedalen som en annen 2,4 så jeg lurer på om det er noe som skal hjelpe med ekstra dosering av bensin når man trykker på gasspedalen. Bilen jeg sammenligner med har vire på gasspedalen og min er elektronisk..... På gamle forgassermotorer var det en accelerasjonsdyse som sprøytet inn ekstra bensin når man trykket inn gasspedalen og jeg lurer på om det kan være noe sånt som ikke fungerer på min? Skal snart dra vogn med bilen så det begynner å haste litt:-)
  8. Har testet litt mer og bilen er bedre men ikke helt som den skal være. Forbruket har gått ned fra 1,45 til 1,2 pr. mil og bilen drar noe bedre nå, men har altså ikke kommet helt i mål...
  9. Det var en enkel sak. Fire skruer som holder drivstoffrørene som igjen holder dysene nede. Koble av kontaktene og dra alle dysene opp av manifoilen. De sitter bare på O-ringer så de er ikke vanskelig å dra opp. Vri dysene 90 grader og ta av låseklipset med et skrujern, mener det var mot klokken det skulle vries. Da er det bare å ta ut dysen og settepå igjen de nye. Det er to spor i låseklipset og det var lettest å treffe riktig når du stikker dysen opp i hullet på drivstoffrøret før du klemmer på klipset. Det er selvfølgelig noe klabler og rørsom må løses fra drivstoffrørene. Dyse/injektor/drivstoffventil samma sak som jeg skriver som dyse her. Bilen virker som den ble bedre når den er varm, men jeg hadde fortsatt nykking før den ble varm. Må prøve mer for å si sikkert om det ble bedre.
  10. Jeg vet at det ikke er noen sportsbil vi har, men jeg har hatt en tilsvarende, bare ikke Quattro, tidligere og det er forskjellen på trekkraften og bensinforbruket jeg merker. Må få tilbake den seige med likevel jevne trekkraften som bilen skal ha, og ikke minst bensinforbruket. Ligger nå på ca 1,4 pr. liter på fin blandet kjøring, gamlebilen låg på 0,95-1,05 på samme kjøringen. Skal bytte dyse/injektor i kveld så blir det spennende å se om det blir forskjell.
  11. Har nå hatt den på Møller. Eneste de fant var en injektor/dyse som hadde et avvik i forhold til de andre på 10-12%. De var ikke sikker på om det var dette som var feilen da det ikke var så stort avvik. Har bestilt ny og skal bytte den selv når den kommer. Jeg har et håp om at det er feilen da lambda på ene siden ikke får riktig signal på forbrenning. Den ene sylinder som ikke får like mye bensin vil jo ikke ha samme forbrenning som de andre og gi feil verdi til lambda. Om dette er tilfelle vil jo lambda gi feil tilbakemelding til tre sylindere og ødelegge draget på tre sylindere, håper jeg. Er det noen som kan bekrefte eller avkrefte min teori på dette? Jeg er ikke mekaniker så det er bare tanker/håp på hva som er gale med motoren min:-)
  12. Min også ligger på over literen, godt over literen. Men jeg har jo dårlig drag og noe nykking som er meget medvirkende her så jeg måler ikke noe mer før etter det er ok.
  13. Står sikkert i tråden, men var det sånn at bilen bin går som den skal, bunndrag/ytelse osv.. at det er bare at den bruker mye bensin? Når jeg snakket med Møller var noe av det første han nevnte, etter å ha fortalt om symptomer og hva jeg har gjort, at det kan være innsprøytingen. Han hadde vert bort i det før men kunne ikke si om det var det på min bil frø han fikk diagnose på den.
  14. Hadde en tennkabel som jeg brukte til å teste en og en plugg med og det var ikke noe forskjell. Har bestilt meg en time på Møller der de kan feilsøke litt og se om de finner ut av det. Kommer med innlegg på hva de kommer frem til, om de kommer frem til noe.....
  15. Verdiene på LMM er som de skal være. Pussige saker dette. Nå syns jeg den er verre på nykkingen når den er kald enn når den er varm. Fatter ikke hva pokker det kan være.
  16. Jeg skal på verksted i dag å få lese av verdiene på LMM under kjøring. De vet hvilke verdier det skal være og da blir dommen på LMM satt. Håper det er den så slipper jeg mer søking og tenking:-)
  17. Stoppet den når du koblet av LMM? Min stopper ikke før jeg kobler den til igjen! Kanskje ikke den er sånn den skal være, det er jo ikke så stor forskjell på kjøringen om den er koblet til eller den er av. Hvordan er det motoren skal virke når den er koblet fra, skal den få ubegrenset med luft eller er det noe som stopper/styrer luftmengden likevel?
  18. Har koblet fra LMM og mener den ble litt verre, den giret dårligere. Plugger er byttet. Jeg leser av LMM med programmet og den varierer i verdier, vet ikke hvilke verdier det skal være men den varierer. Bilen stopper også når jeg kobler den til igjen når den går på tomgang. Kjente på spjeldet når jeg kom til og det virket tight og fint. Må vel innom Møller får å høre om de vet noe når det er som det er
  19. Har en A6 2,4 200 mod. som ikke har drakraft på lavt turtall, sikkert ikke full effekt på høyt turtall heller. Jeg mistenkte falskluft men når jeg laget falskluft ved å ta ut temperatursensoren på luftinntaket sånn der var hull til falskluft var det ikke noe forskjell. Når jeg fra tomgang gir mye gass kommer det en lyd fra gass spjeldet som høres ut som en vakumlyd eller trykklyd og det kommer en veldig hul lyd fra eksosen. Når turtallet er høyere, 2000 omdr. og oppover kommer bare lyden fra gass spjeldet. Jeg kjenner den nykker litt opp til ca 2200 omdr. men ikke så mye, og den drar veldig dårlig på lavt turtall. Har byttet lambda, sjekket/byttet vakumslanger og sjekket at det ikke er tette rør på oljedampen. Byttet bensinfilter ,plugger og rengjort LMM Noen skriver om nesten tett katalysator, men jeg tviler selv om jeg ikke vet. Det kommer godt med eksos ut bak :-) Burde ikke bilen gå dårligere på høyt turtall om det var nesen tett eksos?
  20. Hadde en full dag med skruing i går. Sjekket alle vakumslanger igjen, tok av luftinntaket helt inn til gasspjeldet og sjekket pakningen der. Alt ser bra ut men det er noe som er helt tullete med luft/falskluft. Jeg skrudde ut temperaturføleren på luftinntaket sånn at den får falskluft inn det hullet og det er ikke noe forskjell på motorgange eller drakraften. Det er jo meget rart at det ikke skal bli gale når jeg vet at den får falskluft. Begynner å lure på delvis tett eksos men syns det er rart at den skal gå så pass bra den gjør på høyt turtall hvis eksosen er delvis tett. Jeg startet bilen når gasspjeldet var åpent og det er samme lyd som kommer fra det som når luftinntaket er montert. Når jeg gir kjapt mye gass fra tomgang av er det som det lager en vakumlyd/luftlyd og en hul lyd i eksosen før det kommer litt opp i turtall. Har du denne lyden Lovemusikk? Hvis ikke du har denne lyden må det være noe som skal styre gass spjeldet som ikke virker, eller gass spjeldet som ikke virker som det skal. Har jo testet det med Ross-Tech programmet og det viste ok. Quattro: Har du noen ide om hva det kan være? Lovemusikk: Jeg kjøpte med en lambdapipe på biltema når jeg demonterte lambd og den funket fint. De satt ikke fast, det trodde jeg de ville gjør, så det var en enkel operasjon å bytte de.
  21. Jeg prøvde noe til. Jeg skrudde ut temperaturmåleren på luftinntaket og kjørte med åpent hull der. Da skal den jo få falskluft så det holder etter LMM og det var kanskje litt mer nykking enn uten åpningen, men det var ikke mye. Når jeg kobler av LMM og motoren går er det tydelig forskjell til den stabiliserer seg, og når jeg kobler den på igjen stopper motoren. Er det et tegn på at den er ok, eller kan den være feil likevel? Syns det var rart at det ikke var mer forskjell når den fikk falsk luft gjennom hullet til temp.måleren. Jeg blir heller ikke klok på den hule lyden i eksosen når jeg kjapt trykker på gasspedalen når den er i fri, og den lyden som høres ut som noe vakumstyrt som åpner/stenger når jeg gjør dette. Om turtallet er over 2200 omdr. når jeg bruker gassen på samme måte er det ikke noe hul lyd men jeg hører fortsatt den vakumlyden, men nå reagerer motoren med en gang. Når jeg gjør dette fra tomgangsturtall reagerer ikke motoren før etter litt. Hvordan virker gasspjeldet/throttlevalve? Er det her problemet kan ligge at det ikke stenger/åpner som det skal ? Har sjekket det med programmet til Ross-Tech og det kom opp at det var ok, men der fra det området den vakumlyden kommer fra.
  22. Det var jo selvsagt for programmet til Ross-Tech jeg skrev adressen til. Målte temperaturen inn og ut på katalysatorene og de var ganske lik på begge to, var altså varmere ut enn inn. Og det var ingen skranglelyd i noen av de når jeg slo på med en gummiklubbe, så da er de nok ok.
  23. http:/www.ross-Tech.com/vag-com/m_blocks/ Prøv denne, her står det en del om hva du måler på. Uten at jeg vet verdier det skal være. Jeg kommer ikke lenger med min bil, mener den er tilbake til der den var jeg nå:-( Neste jeg skal prøve å finne ut av nå er om det kan være feiltiming på tenning, hoppet over en tann på reg.reim kanskje. Det har ikke kostet så mye til nå men jeg begynner å bli lei av tenking og prøving.
  24. Har vert innom det meste på programmet, men det er nok en så gammel bil at det er ikke alt som kommer opp på denne bilen. Har forsøkt å finne ut om den har "missfire" på noen av sylinderne men har ikke fått opp noe som tilsier det. Jeg heller nok til det enda da det er sånn det føles ut når den nykker. Har vert å kjøpt en "lyspenn" på biltema for å sjekke gnist, men om det er i den delen som er hard og stikker inn" i motoren er jeg jo like langt. Har sjekket Throttle valve i programmet, og den viser ok! Vet ikke hva jeg var inn på men fikk opp to turtallsmålere, de var ikke helt samstemt og den som måler på lavt turtall gikk bare til 1520 omdr. og den andre var jo med hele tiden. Skal den ikke blir med lenger enn til 1520 omdr. den som teller på lavt turtall?
  25. Hvordan har det gått med deg Lovemusikk?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår