Gå til innhold

brani

Bruker
  • Innholdsteller

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av brani

  1. Har du bestilt fra reservedeler24.co.no? Har du kjøpt noe mer derfra? Hva synes du? Lurer på å handle derfra selv, men er usikker på seriøsiteten av nettsiden. De selger jo av kjente merker som Bilstein og Lemförder osv. Tenkte da å få det sendt til Sverige så kan jeg hente delene der ;). Jeg vet dette er en gammel tråd, men jeg er nysgjerrig på om noen har erfaring herfra :).
  2. Foran i dashbordet er det 12cm høyttalere (4,75"). Er ikke mye å velge i da...
  3. Selv om jeg bruker den elektroniske pumpa, eller om jeg vil bruke mekanisk pumpe? Kanskje best å sette inn 2,5l 10v turbo da? Hvis jeg skulle bytta motor, da tror jeg det ville vært lurt å bytta til 5-trinns manuell kasse ettersom jeg har 4-trinns. Må jeg bytte f.eks. mellomaksling og diff da? Og drivaksler?
  4. Da er problemet forhåpentligvis borte for godt. Kort fortalt: jeg bytta jordledning på radion. Kobla jord sammens med jord på sigaretttenneren. Langt fortalt: Jeg prøvde å følge ledningen fra bryteren til soltaket. Den endte opp i en stor bunt over sparkeplata og sammen med mange ledninger inn til sikringsboksen. Var umulig å følge den derfra siden de forsvinner i mengden. Prøvde heller å følge ledningene fra sikring A som røk hele tiden mens soltaket ikke fungerte. Det var to ledninger som gikk fra sikringen: en lyseblå og en svart/gul. Den svartgule forsvant inn i samme bunte og var umulig å følge derfra. Den lyseblå klarte jeg å følge, og det viste seg at den gikk inn som jordledning på radioen!! Når jeg koblet fra den lyseblå fra radioen så røk ikke sikringa mer og soltaket fungerte! Skjønner ingen ting jeg nå... Grunnen til at jeg brukte den som jord på den nye radioen var fordi jeg fant to løse ledninger bak der da jeg byttet radio. Målte om det var spenning på dem og tenkte de var de orginale ledningene som egentlig skulle være på radioen (den forrige radioen var uorginal og hadde ikke tilkoblet jordledning. Konstantstrøm var tatt fra en egen kabel koblet til batteriet). Hva jorde de ledningne bak der? Og hvor går den lyseblå ledningen nå? Ingensteder?? Fra nå av gir jeg opp alt jeg har lært om elektrisitet. Den ene ledningen til sikringen kan vel ikke bare ende opp ingensteder, og kødde til soltaket hvis den er i bruk vel??
  5. OK, skal se nedi. Den fungerer igjen nå, det eneste jeg gjorde var å kjøre 500m før det ble liv i den. Det var jo strøm på batteriet, eller så hadde vel ikke bilen starta :P Da har ikke jeg komfortrele siden jeg har 85-modell. Vil det si at det blir mye jobb hvis jeg vil ha elektriske vinduer? Må jo legge opp en del ledninger da... EDIT: Fant ut at soltaket ikke fungerer igjen. Er vel en kortslutning som sistgang, men nå skal jeg prøve å følge ledningene litt mer for å komme til bunns i dette. Kanskje det er en sammenheng med radioen? Var første gang jeg prøvde soltaket etter at radioen plutselig fungerte igjen...
  6. Har fått et nytt problem nå, vet ikke om det har noe sammenheng med soltaket men tror ikke det. Nå er det ikke noe liv i radioen. Har fungert fint før, bytta faktisk hovedenheten for en uke siden og har fungert toppers. Har prøvd å måle om det er noe spenning. Det er spenning på "konstant strømmen", men den synker til 5v eller noe (kanskje til 0 og) når jeg skrur på ACC. Er ikke strøm i ACC ledningen. Skal se litt nøyere på det og bli litt sikrere... Prøvde å koble begge ledningene (konstant og acc) fra radioen sammen på konstant 12v. Det blinker, altså den skrur seg på i en brøkdel av et sekund og slokner i et par sekunder før det repeterer seg. La også merke til at når dette skjer så gløder lampa i hanskerommet helt til radioen "blinker", og jeg har jo ikke skrudd på strømmen (acc fra nøkkelen) engang! Dette kan virke uforståelig å lese, men jeg er ikke så flink til å forklare. Bruk litt tid på å forstå eller så skal jeg prøve å formulere meg på en annen måte. Trenger ihvertfall hjelp, blir så trist å kjøre uten musikk :(
  7. Har fått et nytt problem nå, vet ikke om det har noe sammenheng med soltaket men tror ikke det. Nå er det ikke noe liv i radioen. Har fungert fint før, bytta faktisk hovedenheten for en uke siden og har fungert toppers. Har prøvd å måle om det er noe spenning. Det er spenning på "konstant strømmen", men den synker til 5v eller noe (kanskje til 0 og) når jeg skrur på ACC. Er ikke strøm i ACC ledningen. Skal se litt nøyere på det og bli litt sikrere... Prøvde å koble begge ledningene (konstant og acc) fra radioen sammen på konstant 12v. Det blinker, altså den skrur seg på i en brøkdel av et sekund og slokner i et par sekunder før det repeterer seg. La også merke til at når dette skjer så gløder lampa i hanskerommet helt til radioen "blinker", og jeg har jo ikke skrudd på strømmen (acc fra nøkkelen) engang! Dette kan virke uforståelig å lese, men jeg er ikke så flink til å forklare. Bruk litt tid på å forstå eller så skal jeg prøve å formulere meg på en annen måte. Trenger ihvertfall hjelp, blir så trist å kjøre uten musikk :(
  8. Det jeg gjorde var å knuse en glasssikring og tok ut tråden, og lodda den på den røde sikringa.
  9. Sikringa ryker selv om jeg drar ut kontakta... Skal prøve å ta ut kontakta fra bryteren også og se om det hjelper. Er det noen som har et skjema på hvor ledningene går eller kommer fra? EDIT: Har fått fiksa det nå. Sikringa røk selv om jeg tok ut kontakten til bryteren. Åpna opp kontakten men så ingen feil og satt den sammen igjen, og vips så fungerte det igjen ;)
  10. Hallo! Har et problem med at sikring A i min w124 ryker hele tiden! På skjemaet står det at den går til soltaket blant annet, og det kan nok stemme siden den ikke fungerer når sikringen ryker. Når jeg bytter sikring så ryker den så fort jeg vrir nøkkelen til posisjon 1, altså skrur på strømmen. Har prøvd å feilsøke, men det hadde vært mye enklere om jeg hadde funnet et koblingskjema... Jeg finner ikke noe i hverken Haynes-boka eller internett. Jeg er ikke sikker, men jeg tror ikke jeg har komfortrelé (hvor finner jeg den?). Har ikke elektriske vindusheiser, bare soltak. Bilen er en 85-modeller. Har prøvd å ta ut kontakta i taket å måle om det er kontakt mellom noen av "pinnene" i ledningen. Det er kontakt mellom nr. 2 og 3. Vet ikke om det er normalt. Er også kontakt mellom to av pinnene i ledningen som går til motoren bak. Som sagt så hadde det vært mye enklere om jeg hadde et koblingskjema, men siden jeg ikke finner så spør jeg dere om hjelp ;)
  11. Hadde vært moro å få inn litt større motor :). Tenker også tanken på å få inn en 250 turbodieselmotor, det er jo mer gamp i den. Eller hva med 250 turbo 20v? Men det er jo et spørsmål om penger og da. Noen idé om hvor man skal lete etter delebil? Hva er normal pris på det a?
  12. Har dessverre ikke tilgang på traktor, er vel greit å få tak i elefantjekk... Men du sier det ville vært enklest å bytte til OM605, er ikke det en ganske ny motor med en del elektronikk? Passer den i det hele tatt i w124? Vet den var i de siste modellene... Forresten; er det forskjell i w124 karosseriene? Vil hvilken som helst motor passe, så lenge den har vært i w124? Vet at E500 er et unntakk ;).
  13. Frister egentlig å få tak i en 250TD og sette inn den :D. Hvordan er det å få byttet motor? Har en 40m2 garasje, men ikke mulighet for noen taljer i taket. Hvilke løfteutstyr er nødvendig ved motorbytte? Og hvordan får man en motor hjem? Har den med på pall hjem og bærer den ut av kassebilen med rå muskelkraft eller? (Sikkert noen dumme spørsmål). Eventuell godkjenning får bli et annet problem...
  14. Hvordan er det med power i 250 turbodiesel kontra 200D eller 300D/TD?? Hva "lønner" det seg å bytte til?
  15. Er vel mye styr å bytte motor? Tror du det funker å bruke turbo fra vito?? Hva er stt?
  16. Hei! Har en w124 200D. Den er som de fleste vet, veldig svak og treg. Hva skal til for å turbokonvertere denne motoren? Det er en OM601 motor. Hvor kan jeg ta deler fra, og hva vil passe? Det er vel noen som har prøvd på dette før håper jeg.
  17. Er det bare jeg som har problem med at "flipp"-funksjonen i nøkkelen slutter å fungere etter ÉN GANGS bruk i tenninga? Skjedde med begge nøklene... Noen som vet om nøkler av bedre kvalitet? Er jo bare å bytte over emnet og innmaten ;)
  18. Har en W124 sedan med sletent grønt stoffinteriør. Har lyst å bytte til svart eller mørkeblått skinn, men problemet er å få tak i det.. Er det noen som har komplett sett i god stand til en billig penge? Fra 1994? Og når jeg først skal bytte ut interiøret, så har jeg lyst til å bygge om fra 0 til 4 elektriske vinduer. Noen som har det billig, med ledningsnett? Et spørsmål til: Er det vanlig at man må holde knappen til takluka inne hele tiden mens den åpner/stenger? Eller er et noen som har det sånn at man bare trenger å trykke på den en gang, så åpner/stenger den automatisk? Hadde vært moro å bygge om det og. Er det noen som har lite brukte motorfester til 200D? LED-baklykter hadde vært tøft det og.
  19. Hallo! Er det noen som har erfaring med å "modernisere" interiøret i W124 eller har hørt om det? Tenker da på digital klima kontroll og Dobbel DIN radio. Det hadde vært tøft om det hadde gått. Hvor får jeg tak i deler og er dette vanskelig?
  20. Hvorfor? Funka fint med WD-40 under trekket til girstanga...
  21. På spilleren min står det DivA, sikkert no dritt
  22. Alt i ett er vel mer praktisk? Har ikke peiling på åssen forsterker jeg vil ha. Funker det bra med en som tar alle? Om jeg er kresen på lyden? Spørs litt hva du legger i det, men en ting er sikkert; den lyden som er i bilen nå liker jeg ikke! Vil jo ha greit med bass ihvertfall. Tror forresten jeg ikke er så ille kresen på lyden jæ
  23. Hallo! Har en Mercedes W124 med dårlig stereoanlegg. Er bare lyd i høyttalerne på dashbordet, og radioen er bytta ut av forrige eier. Prøvde å koble til høyttalerne som sitter i hattehylla, men radioen ble glovarm og det begynte å knitre i lyden. Tenkte å ordne bedre lyd i bilen etterhvert, men først må det planlegges litt. Siden jeg ikke har så mye peiling på dette så trenger jeg litt info og tips fra dere her på forumet. Planen min er å få lyd i alle fire høyttalerne + litt bass. Hva er det jeg trenger da? Det er utgang for phonokabel i radioen. Skal jeg ha en egen forsterker til høyttalerne som er kobla til phonokabelen? Kan jeg da justere på "faden" (eller hva det nå heter) på radioen ? Jeg har ikke tenkt å bruke så sinnssykt mye penger på dette. Vet ikke helt hva budsjettet skal ligge på, da jeg ikke er sikker på priser og sånt her. Men det er måte på hvor mye som er verdt å bruke vel... Håper dere ser situasjonen og kommer med en grei løsning her. Ordforklaringer og begreper er et pluss ;)
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår