Gå til innhold

Jonas94

Bruker
  • Innholdsteller

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Jonas94

  1. Noen som har erfaring med å bytte ut original fordeler med en slik: https://www.ebay.com/itm/Ford-Cologne-V6-Distributor-with-Powerspark-Electronic-Ignition-fr-Capri-Cortina/122798240004?hash=item1c97587104:g:VBAAAOSwDOtanm-x&vxp=mtr Har ett prosjekt det står en 2,3l cologne motor i, men fordeler e defekt. Så tenkte hvis jeg kjøpte en sånn så slapp jeg all tenningsmodul opplegget. Bare å koble ledningene på pluss og minus på coil..?
  2. I helga drev jeg og feilsøket en del. La opp2 nye ledninger fra bateriet med pluss og minus, det gjorde ingen forskjell. Fant så ut at ISO kontakten til høytalerne tuller. Hvis jeg tar den ut og setter den inn så den akkurat før kontakt, da er det kjempebra lyd. Men når jeg setter den i lås så skurrer den. Tenkte den kontakten det var noe galt med, så hadde en ny og prøvde, akkurat samme. Så vidt pinnene berører hverandre så blir det kjempebra lyd. Fant en spiller som ikke hadde ISO kontakt og satte på kabelsko direkte til strøm, og høytalerene, men den og skurret. Så er helt forvirra. Hvorfor skurrer den høytaler ISO kontakten når den er i lås, men har kjæmpegod lyd når den bare så vidt er tilkoblet? Hvorfor skurret den andre spilleren som jeg koblet utennom ISO kontakten?
  3. Da tror jeg det er koblet feil på bilen.. For pluss og minus, eller rød og svart, er hentet fra sigarettuttaket originalt, og det kommer på når tenninga slåes på. Handlet 4mm2 ledning som jeg tenkte og prøve hvis jeg fikk gult lys her ifra:) Så blir slik: Gul - konstant strøm Rød - tenningsstrøm Svart - Jording ? Den røde, tenningsstrøm er kun for og aktivere spilleren ja, som styrestrøm på ett relee..?
  4. God kveld. Nettopp kjøpt en mercedes 190. I den forbindelse så begynte cd-spilleren og skurre av og til etter jeg kjøpte den. Spesielt på høyere lyd Søkte litt på nettet om å sjekke pluss og minus ledningene, fant en feil på minus ledning, utbedra det, men ingen forskjell. Monterte nye 6*9 høytalere bak og de foran var vistnok nye. Når jeg passerer 30/45 på lydnivået så begynner det og skurre som bare det. Men høytalerne er ikke sprengt. Prøvde med 2-3 andre spillere, men de oppføret seg helt likens. Prøvd de i min andre bil og der oppfører de som normalt. (ingen skurring) Så da fant jeg ut om hva hvis jeg kobler cd-spilleren direkte til ett annet batteri? da ble det bra, ikke skurring og mye bedre bass, samt helhet i lyden. Så min konklusjon var at ledningene til spilleren er underdimensjonert. Men det jeg lurte på, kan jeg legge opp nye ledninger direkte fra batteriet pluss(rød) og minus (svart)? Har jo remote (gul) som går via tenning? og er styrstrøm?
  5. 35% av 90hk blir jo ca 120hest, det er innafor :) 35% av 70hk blir jo usle 95hest. må minimum opp på en 90hester om jeg ønsker 10kg pr/hestekreft da ser jeg :) Aldri rørt bilmotorer med tverrstillt motor eller registerreim så begge de tingene blir nytt for meg. 150hest i en golf synes jeg høres artig ut:) Noe annet man må se etter på dissebilene?
  6. God kveld, masse år sia jeg har vært her inne så vi får prøve. Vurdert i ei tid nå å handle en golf, men usikker på 3er eller 4er. Ser at 3ern har både tdk og tdi(seneste årsmodellene), mens 4ern har kun tdi? Hvordan er forbruket forskjellen på disse to motorene? Hvordan er trim mulighetene på disse motorene? vet at tdk er god gammeldags mekanisk dieselpump, ,mens tdi er pumpedyser og elektronisk styrt) Hva kan man forvente ut av disse motorene med litt står turbo (2,5l turbo) 2,5" rakrør og intercollerstørre intercooler, samt justere disesel/chip. Er det register kje på noen av disse eller bruker begge reim? Mye jobb å bytte cluch? Mye jobb å bytte toppakning? Kjente feil på disse bilene? Ønsker en bil som er 10kg pr hk, så på 1200kg, så blir det 120hk ca.. Mvh Jonas
  7. Hey, har nettopp kjøpt en MB 260e med M103 motor. Bare at ventil på sylinder nr 6 driv og lager en del lyd hele tiden, ut fra teoretisk feilsøking så har jeg kommet frem til at den ventilen ikke får olje(hydraulisk ventiljustering) Tenker å prøve en motorflush, men synes de produktene er litt dyre. Fikk så høre at diesel gjorde like bra jobb, så lurer da på om noen har erfaring med motorrens ved hjelp av diesel i oljen :)
  8. Hvor rusten kommer først på disse bilene da?
  9. Er veldig lei av å ikke ha bil for tiden. Og er inne til 1. Gangstjeneste og skulle hatt en bil. Kom over en saab 9000 1987mod med turbo 2l motor på 170-180hk 300k km Pris 11000kr Tenkte og høre om å få sett på den til uka. Noe jeg må se etter? Har en far som hadde 85mod 900 og den gikk 415k km uten større problem. Må nevnes at det blir en 1. gangsbil og noen som vet pris på ansvarsforsikring?
  10. Men usikker på hvordan jeg justerer opp mengden på pumpa. Litt svartrøyk går helt fint :) Dieselpumpa er ei CAV rotorpumpe Er ifra 1973 :)
  11. Har en perkins a4.212 motor som jeg tenkte og sette større dysespisser i grunnet turbo konvertering. Vet at dysespissene fra a4.236, at4.236 og a4.248 dysespisser passer i dyseholderen. Spm mitt er: 1. Hvordan er konstruksjonen til en større dyse og hvordan vet jeg at den, konstruksjonsmessig, leverer mer diesel? 2. Burde jeg velge dysespiss fra størst motorvolum eller dysespiss beregnet for turbomotor? Er traktor for de som lurte.
  12. Er det en mulighet for at lyddemperen jeg hadde liggende, kan inneholde en del carbon og evt sot? Leste noe om carbon i eksosen kan forårsake gnister, noen som vet om dette stemmer:) ?
  13. Fant en lyddemper jeg ha liggende som jeg sveiset til fester for å sette på traktoren, siden jeg ha rakrør så ble det mye bråk som jeg ville redusere. Sveiset og sto i og fikk det montert. Ved oppstart så ble det litt grårøyk og når jeg ga på så ble det ganske mye svartrøyk + gnister fauk ut gjennom eksospotta. Lyddemperen tilhørte en Ford bensin motor, og traktoren er diesel. Er det forskjell på lyddempere på bensin og dieselmotor? ¨ Skal prøve å "blås rein" den i morgen og se om de blir bedre. Men noen som vet hvorfor det ble slik? Med rakrør så har den aldri laget svartrøyk uansett motstand..
  14. Har ett panser som har litt bulker, skal pusse det ned der hvor bulken er, og sparkle, for så å ha på noe rustbeskyttende der jeg har på sparkel, og hel lakkere panseret etterpå. Men lurer på hva jeg skal ha på av rustbeskyttende middel? Biltema er veldig nærme, så helst noe der ifra, men noe annet er også aktuelt.
  15. Må bare spørre.. virker som alt fra den svarte/grønne skal inn i den blåe.. Synes den svart/grønne var finere(personelig mening), så hvorfor ikke sette den istand?
  16. Hva skjer så om jeg bruker den jeg skaffet da? Den har stått på en eldre granada med 2.3 V6er, så ville tro den passet:) Men spør igjen, går det an bygge disse om til "ikke tenningsmodul" vet at det kanskje er dumt, men som sagt så er ledningene til rotoren klippet helt innmed fordelerspolen. Men kan prøve å plukke den i biter å se om det finnes mulighet for å lodde på en eller annen måte.
  17. Er det mulig å bygge om til uten tenningsmodul? Har den liggende(er den på bilde) men de som har tatt ut motoren fra bilen i sin tid har klippet de to ledningene som går inn på fordeler, helt innmed fordeleren, ikke noen mulighet for å lodde/kabelsko :/ Noen som evt har ei sprengskisse?
  18. Noe nytt eller:) ? Sittet i 4dager å lest gjennom loggen å må si at du er en granada-Gud! Du har jo modifisert og custumbygd det meste for å få til at det skal passe, og det er KJEMPE inspirerende! Ting jeg likte godt var tannstang ombygginga, likte hvordan du fikk en mye bedre(mindre) svingradius. Men en ting jeg lurte på under hele lesinga.. cossie, er det samme som cosworth? Var ofte nevnt cossie deler osv, men forstod aldri hva du mente med cossie, så antok det var cosworth. Kjøpte i vinter en 2,3 V6 fra granada som skal settes i en plentraktor (gardenpuller) og bare det og få mulighet og finne denne loggen satte motivasjonen i høygir:D! Virkelig synd med motorhavariet, men med den ny motoren og G-tech? så mener jeg å lest at du gjor 0-100km/t på 4,5sec på det raskeste? husker fra fast and furious 1 når Vin Diesel var på festen hjemme og sa til Paul Walker at: "you ow me a 10sec car" så gir han bort supra'n på slutten, men han kunne like så godt gitt bort en granada og grust supra'n! haha Var inne på youtube kanalen din å sjika litt etter update der, så fant denne som ble opplastet for 5mnd sia: Så antar du fortsatt jobber med prosjektet:) Lykke til videre og håper å kunne få sett noen oppdateringer snart:)
  19. Ble så jeg fikk meg en ny forgasser med manual chokk Men noen som kan fortelle meg hva dette er, og hvor nødvendig er det for at motoren skal gå? [ATTACH]36558[/ATTACH]
  20. Er til en traktor, så trenger ikke å være perfekt, men greit et ser noenlunde ut ja:) Skal jeg puss ned med 180p eller 800p da..? Det holder og tynne ut malinga med whitesprite?
  21. Har 60-120-180-800-1200p liggende. Grunn til at jeg ikke valgte rull var rett og slett fordi jeg ikke tenkte på det, og er redd for at det kan lo av. Har hatt ett rom på 25-30grader hele tiden, fordi har tidligere lakkert i en garage på 10grader og det ble ikke bra. Men er det en mulighet og pusse ned med 180p evt 800p nå på 2. strøket for og få overflaten finere, også ta ett 3. strøk med fortynnet maling med kost?
  22. Har laget noen frem skjermer til traktoren av oljefat, men måtte rette opp litt bulker. -Pusset ned til metallet -Grunnet 2 lag -Sparkel 1 lag -Pusset ned så det ble overkommelig -Grunnet 2 lag -Har nå malt 2 lag med Super Rød (Massey Ferguson farge) Synes det ble litt dårlig overflate, så tenkte på om det gikk an og pusse ned litt med 800p papir eller noe for å få en finere overflate? Problemet er at jeg er redd for om det blir matt, og om det holder med å vaske bort støv og polere så er det blankt igjen? *Malte med kost *Tenkte og ta ett 3. strøk, men vil vite om det går an og pusse ned, for da gjør jeg det nå og etter 3, strøket.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår