Gå til innhold

verksmester

Bruker
  • Innholdsteller

    76
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av verksmester

  1. Ja , det grieste her er å få ett eksakt svar på hva som feiler bilen . merkelig at de ikke ville gi mer konkret svar , feilkoder pleier å bli skrevet ned på faktura . men bør i uansett tilfelle ikke være behov for å krangle . er jo tross alt din far sin biol og dersom han har betalt for en diagnose bør de kunne stille med litt info. få mer konkret info om feilkoder . så kan det tenkes noen i forumet lettere kan finne svar :)
  2. veldig bra at det løste seg. og veldig fint at du legger ut løsningen her på forumet. så får vi krysse fingrene for at bilen holder seg problemfri.
  3. verksmester

    Legacy

    legacy diesel 2008 hadde problemer med motor , kan ikke komme på i farten om vi hadde noen på 2009 mod. men kan være greit å høre om det har vært byttet eller fikset noe på motoren. ellers er clutch / svinghjul greit at har vært byttet. sitter en sachs pakke på disse bilene som vi har hatt noen problemer med. ellers er det prøvekjøring som gjelder , lytte på hjullagre , kjenne etter kast i bremser , ulyder osv. pass på at du får prøvekjørt bilen på kald motor / drivverk . da er det lettere å avdekke om det er noen dyser som klakker litt eller om gearkassen lager lyder. ingen svakhet i kassen på disse bilene , men denslags er jo avhengig av vedlikehold og bruk. er bilen eller har bilen vært chippet / trimmet ville jeg styrt langt unna. da disse motorne ikke er særlig god på denslags , ifølge fabrikken er de ikke tunet ned før salg i norge slik som noen andre produsenter gjør. sørg for at servicer er holdt , merkeverksted er å anbefale da subaru er litt kresen på gearolje (skiftes på hver 60.000 km / 4 år)
  4. ja , det høres fornuftig ut. aldri feil med friske øyne på saken. som tidligere nevnt kan ikke alle alt :) Dette med partikkelfilter høres litt rart ut , lampen skal blinke dersom filteret begynner å bli tett . tror muligens det kan være fornuftig med en tvungen regenerering og skifte av olje og filter . og når en kjører en slik regenerering vil en kjøre motoren opp i ganske høy temperatur , noe som kan være fordelaktig med tanke på soting i innsug og kalibrering av dyser / pumpe. be de også sjekke om det er kommet ny software til motorstyring . Du får ha lykke til med eventuelle verkstedsbesøk , og husk å poste på forumet her hva de eventuelt finner ut av.
  5. Dersom innsuget må demonteres for rengjøring er dette en jobb på ca 2,5 timer , husker ikke helt om 2010 legacy har plast eller aluminium innsug og det er litt mer jobb med ett plastinnsug. men tunap har levert ett remedie som skal løse dette uten demontering , men dette bør de vite på merkeverksted. (tunap er ett såpekokeri med avtale mot subaru) men det kan jo være snakk om andre ting , litt vrient uten å prøvekjøre / lese av nåtidsdata. Men.... EGR ventilen er blitt byttet , så da er det 99 % sjanse for at den er i orden. har aldri byttet 2 stk med så kort mellomrom. Kondens i tanken er selvsagt mulig , men har ikke hatt problemer med det på disse bilene. har hatt oppe en sak med subaru der det ble ønsket av en kundemottaker å tilsette litt 2 takts olje etter en feilfylling. da fikk vi beskjed om at dette IKKE skulle gjøres fra importør. hvor mye skade det evt gjør vet jeg ikke , eller om det hjelper vet jeg heller ikke. forholder meg til hva subaru sier. og da må tanken evt tømmes og tørkes. Dieselfilter kan være fullt av ymse avleiringer. men dette skal skiftes på service hvert 4 år / 60.000 km og dreneres på hver service. så det bør være i orden , men det er jo lett å glemme på servicer. så kan sjekkes opp i. å drenere dette vil også gi en indikasjon på hvor mye vann eller annet som er i drivstoffs systemet. soting i stempelfjærer har vi vært borti. dette skal løse seg opp når en kjører i lengre tid over 3000rpm. ellers er det dyselæring , pumpelæring egr læring og diverse annet . men regner med merkeverkstedet har kontroll på dette da de hadde bilen inne på diagnose. mitt beste råd er å "plage" verkstedet litt , i mange tilfeller er dette vanskelig for mekanikere å finne ut av og det blir ofte litt satt til siden. men dersom bilen ikke har garanti (bruktbil eller noe ) kan jo det bli dyrt å finne ut av . eventuelt å høre med ett annet verksted , kunnskap og erfaring er ikke lik over alt og ingen mekanikere kan alt . inkludert meg selv. men som tidligere nevnt , det er ikke lett uten prøvekjøring og uten å ha koblet til diagnoseverktøy . så det eneste jeg kan bidra med er å prøve å komme på feil jeg tidligere har opplevd på disse bilene. utover det så må du besøke verksted eller skru selv. det er helt opp til deg.
  6. meget mulig det er snakk om soting i innsug , prøv å kjøre bilen på over 3000 rpm i minst 15 minutter . altså under kjøring og ikke når du står i ro , ellers har vi vært borti noen tilfeller der MAP føleren har vært sotet igjen . så kan være lurt å sjekke den. ellers er det vrient å si uten å prøvekjøre bilen , men de fleste EGR ventilene vi bytter på subaru skyldes en elektrisk feil i sensoren og ikke soting . så det EGR feil merkes først på er varsellys i dashboardet. anbefaler IKKE å bruke noen form for to-takts olje eller sprit i tanken , da dette kan ødelegge pumpe og dyse , filteret på boxer diesel tar ikke til seg denslags og da kan en risikere å slite ned SVC ventilen i pumpen. men dersom du tror det kan skyldes kondens skrur du enkelt ut dreneringsskruen på bunnen av dieselfilteret og ser hva som kommer ut , har vært borti noen tette filtre også.
  7. Skal skrote min forester turbo 2001 mod. men dersom noen trenger en slik for deler eller annet er det selvsagt trivelig at den blir brukt til noe nyttig framfor å bli knust. Bilen har gått ca 200.000 km og er i noenlunde dårlig stand. feil og mangler som jeg kjenner til er... bakdemperne er gåen , fjærene forann er knekt , soltaket virker ikke , A/C virker ikke og det virker som det henger litt i bremsen forran . har ikke sjekket over bilen så nøye , for jeg gidder ikke skru mer samt dyre subarudeler . bilen er i daglig drift , og PKK godkjent fram til 2017. bilen har nylig fått ny reg reim og radiator. Har ingen forhåpninger om å få solgt den , men tenkte å høre om det var noen som tregte noe å høgge opp.
  8. Da er tiden inne for å skrote min kjære forester turbo fra 2001 . regner med å få ca 500 ,- igjen ved skroting , men dersom noen skulle trenge noen brukte deler er det bare å gi en lyd . dersom du vil kjøpe større biter som motor , gear OSV . er det enklest om du tar hele greien . bilen har automatgear og er i daglig drift . (godkjent til 2017 ) men gidder ikke skru mer.... så skal kjøpe ny så... gi en lyd dersom det er noe du trenger . holder til i bergen
  9. har vært borti at motorstyringen skrur ned fortenningen fordi den registrerer tenningsbank , er en omprogramering tilgjengelig hos merkeverksteder som har virket på det problemet , dvs at motoren "mister" kraft på lave turtall spessielt etter motorbrems. f.eks når en slipper gassen inn mot en rundkjøring og når en da tar den igjen føles det som motoren ikke har nok kraft. skal være en oppdatering tilgjengelig os merkeforhandler , usikker på om denne er kommet med på siste oppdatering av programvare til tester eller om de må få den tilsendt fra subaru norge.
  10. mest sannsynlig har du ikke fått ut all væsken , kjør motoren varm slik at termostaten åpner. da får du ut luften fra systemet. pleier ike være store problemer med å få luftet subaruer.
  11. det kommer litt an på hva de har av utstyr på det lokale verkstedet :)ring og hør :)
  12. da må nok plugghullstetninger og pluggkablerskiftes. oljen i plugghullene gjør at pluggkablene ryker :)
  13. ja, når det oppdages feil i motorstyringen vil cruise controllen koble ut og lampen blinke :)
  14. hm... skulle tro de har lest av de aktuelle data med select monitor. om feilen kommer og går er det typisk en AF sensor, men litt dyr del for å bytte på cowboyfeilsøking ;)
  15. eneste vi har vært borti her er at bunnpannen har fått seg en bulk slik at silen sliter med å suge opp olje. verdt å bøye seg ned å se etter.
  16. manuell gearkasse ? i så tilfelle bør en sjekke senterdiffen i kassen :)
  17. hm... bankesensor kan lage denslags krøll... eventuelt en A/F sensor. har du fått lest ut noe motordata ?
  18. kontakten ligger på førersiden , programmet til subaru heter Subaru Select Monitor 3 (SSM3) . men om det går og bruke noen programmer som ikke kommer fra subaru vet jeg ikke. er kun dette orginalverktøyet jeg har kjennskap til :)
  19. subaru lufthavn er vel skjelden vare ;) men en outback 06 er en kjempebil , går å justere inn gearkassen på samme måte på denne. slik at kassen blir tight og fin :)
  20. det stemmer at det er en mye lik coupe varmer i impreza. skal holde å gjøre det engang ifølge de tekniske skriv vi har fått. og dette med ledningene kan enkelt gjøres selv. trenger bare en lommelykt for å undersøke litt.
  21. på 2005 mod kan man gå inn med en subarutester og få justert lamellpakkene i kassen ved å kjøre en gearkasse opplæring. tar ca en times tid å få ordnet. lykke til :)
  22. er som regel dette vi har gjort med forestere som tøyser seg litt, kan også justere litt på tempraturen, pluss/minus 3 grader eller noe slikt. ellers har vi sett at ett ledningsnett ligger og sperrer for den innvendige tempraturføleren. ligger på førersiden oppunder dashbord på høyre side. men vist du tar bilen med på merkeverksted bør de ha en viss oversikt :)
  23. beste anbefalingen er å holde seg unna :)
  24. subaru sine veivaksler skal være avbalansert fra fabrikk. som på alle andre motorer er dette nødvendig for å ungå vibrasjoner. avbalansering av svinghjul gjøres hos den respektive produsent. i dette tilfellet sachs. når det gjelder feil på motorene har du to av tre riktig. som jeg skrev tidligere ser det utifra bildet i artikkelen ut til at de smørehull som skal være der er der. så med mindre de i sverige ikke merker illustrasjons fotoer ser det ut som påstanden ikke holder helt vann. men det kan jo som sagt hende at de veivlagrene de viser fram på bildet ikke er "feilprodusert" når det gjelder pakningstoff og ubalanse i svinghjul er du spott on :) selv om det i mange tilfeller ikke er direkte ubalansen i seg selv som skaper problemet, men det faktum at kontaktplaten på svinghjulet ikke er plan.
  25. ja, hvordan rutinene er i sverige vet jeg ikke. kjenner bare til subaru norge sine rutiner. ja, du finner artikkelen ved å søke litt :) forstod ikke helt sammenhengen med bildet i artikkelen som viser veivlager nr 5, sjekket litt med tekniske spessifikasjoner i den tekniske litteraturen til disse motorene. og der kommer det fram at det er smørehull i den ene lagerskålen , mens den andre er slett. så de lagerskålene de viser på bildet ser ut til å være riktig produsert. noe som slår meg som en merkelig måte å vise en feil. det ser for meg ut til at denne mekanikeren spekulerer i om dette kan være en mulig feilkonstruksjon fra utviklingslaget på fuji/subaru og ikke en feilprokusjon ? snakket idag med flere Subaru teknikere og mekanikere , og det ser ut til at erfaringene de har er det samme som mine. - pakningstoff i smørekanaler / overflødig pakningstoff som løsner og tetter kanaler. - ubalanse i svinghjul som fører til økt slitasje i bakre veivlager eller i ekstreme tilfeller slitasje på selve veiven.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår