Gå til innhold

Wooooopy

Bruker
  • Innholdsteller

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om Wooooopy

  • Bursdag 05/03/1983

Contact Methods

  • Bosted
    Hamar, Hedmark

Wooooopy's Achievements

  1. Har sett på mondeo og de ser interessante ut, skal se om jeg finner noen i nærheten som tilfredsstiller kriteriene. Jeg bør vel nevne at jeg ikke er noen mekaniker, og driftssikkerhet er viktigere enn fjonge finesser. Det er faktisk det viktigste når pris, årsmodell og plass er oppfylt. Jeg trenger verken Xenon, 4x4, klima eller automat. Hestekrefter er heller ikke spesielt viktig, bilen skal benyttes til barnehage og jobb, som i stor grad foregår på E6 i kolonnekjøring. Har sett på Skoda Superb som plassmessig ser helt perfekt ut, noen med erfaring med disse når de har gått 200-250.000km? Hvordan er europeiske biler nå om dagen? Har tidligere hatt en Peugeot 405, 93-modell eller noe slikt, en Opel Astra 2002-modell og en Toytota Corolla 97-modell. Corollaen er nok den jeg har vært mest fornøyd med og jeg angrer faktisk litt på at jeg solgte den. Peugeoten var stadig rammet av rare feil, mens Opelen ble krokanis. Så jeg har nok en liten fobi for europeiske biler.
  2. Er på jakt etter bil nummer to (konebil, pendlerbil), men er usikker på hva som passer der ute. Kriterier: År: 2004 - nyere Pris: under 100.000, helst under 80.000. Karosseri: 4/5 dørs, ellers likegyldig Kmstand: helst under 200.000, men bilens stand er viktigere. Innvendig MÅ det være plass til to bakovervendte barneseter i baksetene. Komforten for forsetene er ikke ekstremt viktig utover at det må være mulig å føre den på en forsvarlig måte. Skal sjeldent kjøres mer enn 10-15 minutter av gangen. Bagasjeplass er ikke viktig. Bilen bør være av grei kvalitet, og gjerne over snittet god rustbeskyttelse. Har såvidt sett på Mazda 3/6, men har ikke sett på noen IRL med tanke på bakseteplass. Forslag?
  3. Hehe, fryktet det... er Pioneer MVH-150UI en grei spiller? Fra min side er det absolutt ingen krav, men aux-inngang og mp3-avspiller er et pluss. 500 kroner er vel mer eller mindre det jeg ser for meg maksimalt å bruke. Før jeg bytter spiller, er det noe annet jeg burde sjekke for å hindre at det er noe galt i selve bilen som dreper den nye spilleren?
  4. Spilleren lyser og spiller cd. Gjorde batteritesten ved å plugge ledninger inn i ledningene bak spilleren.
  5. Heisann, Bilen til fruen har en Panasonic CQ-RX200N som ble satt inn av forrige eier. Fungerte helt fint i starten men sluttet etterhvert å gi lyd sporadisk. Nå for ikke lenge siden har den sluttet å gi lyd helt og jeg kunne trengt litt bistand til å finne ut hva som er galt. Litt fakta: CD-Spiller: Panasonic CQ-RX200N Forsterker: ingen Sub: ingen Høyttalere: 4, 2 i frontdører og 2 i hattehylle, ukjent merke Det er koblet med en Panasonic plugg-> quadlock -> quadlock -> honda civic plugg Se Panasonic 16pin ISO Car Stereo Audio Wire Connector New | eBay og Honda Car Radio Stereo ISO Wire Wiring Lead Harness 2 | eBay for bilde av pluggen. Jeg tror den brun/svarte er quad lock... men dette er ikke mitt fagfelt. Jeg kaller det hvertfall quad lock i denne posten. 1) Det første jeg gjorde var å skaffe to nye kabler, fra nevnte linker, og koblet det samme. Samme greia. CD-spiller fyrer opp og spiller av, men det kommer ingen lyd. 2) Deretter gjorde jeg en batteritest jeg fant på internett (koblet et 1,5v batteri til hver høyttaler) og hørte sprakelyder i en og en høyttaler når kablene touchet battieret. 3) Koblet fra alle + ledninger til høyttalere, koblet til en enkelt av gangen for å høre etter lyd, ingen lyd på noen kabler. Det sitter en sikring bak på spilleren som jeg ikke har fått forsøkt byttet da jeg ikke har en likedan liggende, men den ser ikke sprengt ut.. Går denne sikringen bare til utgangen, eller burde andre deler av spilleren også vært ute av stand med sprengt sikring? Andre forslag til hvordan jeg kan fortsette feilsøkingen? Jeg har dessverre ingen fancy verktøy eller instrumenter som oscilloskop eller lignende, utover det man forventer å finne i en kjøkkeskuff i ethvert hjem.
  6. Har et problem på Astraen i at varmen ikke lar seg justere (bryteren går ikke helt rundt og det virker som om den ikke tar tak) og i følge verkstedet er det varmereguleringspanelet som må byttes. Har funnet det brukt til 400,- men lurer på om det er noe jeg klarer å bytte selv? Jeg er ikke voldsomt dreven med bilmek men klarer da å bruke litt sunn fornuft. Er det noen som har byttet dette før og har en kjapp guide på hvordan man demonterer seg frem til riktig sted, eller er det rett og slett så mye bryderi at jeg heller burde betale de 1-2 timene verkstedet sier de trenger på å gjøre det?
  7. ECU er byttet med en fra ecu-express.co.uk, vært gjennom EU-kontroll med en mangel på rustet bremserør. Dersom noen ønsker å kjøpe den, ferdig EU-godkjent er prisen nå 30.000,-
  8. Starter den igjen (er den evt. lett/vanskelig?) etter at den har stoppet eller må du vente en stund før den lar seg starte igjen?
  9. På min bil, astra 2001 g, sitter ecu'en på høyreside av motorblokka. er en liten klump med 2 store kabler festa på, har også riller. min ser omtrent slikt ut hvis det gir deg noe hjelp: http://www.bba-reman.com/content.aspx?content=vauxhall_astra_corsa_siemens_ecu
  10. Heisann, Dette er en oppfølgning av tråden http://www.bilforumet.no/bilmerker/opel/astra/265235-2001-opel-astra-g-1-6-stv-stopper-nar-den-varm.html hvor jeg ender opp med konklusjonen om at ECU har tatt kvelden. Lang historie kort; opel skulle ha 12.000 for ny, det var rimelig uaktuelt, fant etterhvert ut at et firma som het Invotec kunne fikse ECU'er for 5000,-, innen jeg fikk ræva i gir og fikk sendt den inn til rep. var firmaet borte. Massiv googling senere førte meg til ecu-express.co.uk hvor jeg fikk kjøpt en ny/repartert ecu til snaue 2000,-. Nå, over til problemet her, bilen har stått parkert siden januarish 2011. Jeg har ikke gjort et døyt med bilen mens den har stått parkert (null niks nada, ikke engang prøvd å starte den..). Jeg har nå byttet ECU, tenningsmodul og sendere i nøkkelen. MEN; siden bilen har stått så lenge er selvfølgelig batteriet _rimelig_ flatt, og jeg var selvfølgelig ikke smart nok til å forsøke å starte den før jeg byttet ECU++. Jeg har forsøkt å starte bilen ved hjelp av startkabler, men jeg får null niks strøm i bilen når jeg vrir om tenningen, ikke taklys, dashboardlys og ei heller noe liv fra startmotor eller lignende. 1) Skal en bil med defekt/feil/mongo ECU/tenningslås fortsatt gi strøm til komponenter som dashboardlys/taklys? 2) Er det sannsynlig at ECU'en er synderen? 3) Vil et batteri som er kaputt (og ikke bare flatt) kunne gi nok strøm når det er tilkoblet startkabler til at nevnte systemer burde fungere? Bilen står parkert i ei gate og jeg er lite fristet til å bytte over igjen hvis jeg ikke må, det var ganske knotete og jeg har ikke stort annet enn en skrutrekker og noen fastnøkler til rådighet av verktøy. Edit: fikk tak i et annet batteri og nå fungerer bilen helt topp
  11. Wooooopy

    Ødelagt ECU

    Jeg kjøpte min hos ecu-express.co.uk. Der følger det også med tenningslås, alt i alt var det greit å bytte. Følger med bruksanvisning. Driver og bytter i disse dager, men har visse andre problemer så jeg vet ikke 100% om det funker enda eller ikke. Betalte £250 inkl. frakt. Slapp moms (ikke fortell posten det :-p)
  12. Heisann, Siden jeg startet tråden kan jeg jo svare med mine opplevelser.. Verkstedet byttet først veivakselsensor, da fikk de feilkode på bensinpumpe ved prøving, de testet denne og fant den ok. Konklusjonen deres er at hjernen er koko. Hvis du har en modell hvor hjernen sitter montert på motoren er det visstnok vanlig at loddinger (eller noe annet inni der) mister kontakt. Invotec.no fikser hjerner for omtrent halve prisen av ny (ca 5000,- på min). Jeg har ikke byttet/reparert min enda da jeg har en ekstra bil jeg bruker til vanlig og egentlig forsøker å selge Astraen.. Det du kan prøve er å kjøle ned hjernen når symptomet inntreffer (f.eks. en luft-på-boks du snur opp-ned) og se om bilen starter igjen. Men lykke til :-)
  13. Pent brukt 2002-modell hvit Opel Astra G (Caravan) 1.6 16v stasjonsvogn selges. Den står for tiden parkert pga. problemer med ECU/motorstyringsenhet. Pent kjørt (gått ca. 184.000km), alle servicer er gjort på verksted, og har ingen kjente feil utover det som blir nevnt nedenfor. Kjente feil/problemer: - ECU, er visstnok et kjent problem og skyldes varme. Gjør at bilen stopper når den (ECU'en) blir varm. Koster ca. 5000,- å fikse hos invotec (invotec.no) - Registrerreima har gått sine 60.000km, har absolutt ikke røket men bør i følge Opel byttes. - Lakkskade på høyre bakfanger (plastikk), parkeringsskade - Lakkskade på venstre frontfanger (plastikk), parkeringsskade - Varmeregulator er vanskelig å justere, lar seg stort sett bare sette på varmt eller lunkent. Skyldes i følge Autopartner (verksted) at feste til vaier er slitt/defekt. - Feil i feste på sigarettenner-holder - Muligens flatt batteri - Vinterdekk holder 1 sesong til - Sommerdekk bør byttes - Årsavgift for 2011 er inkludert - Må EU-godkjennes i November (siste siffer i regnr er 7) Pris 25000,- eller bud. Står i Hamar og kan beskues her. Pga. ECU-problemet er den ikke kjørbar over lengre avstander og en kjøper bør være forberedt på å taue bilen/ha den på henger.
  14. - Sentrallås, ok! - ABS, eh usikker her.. hvordan kan jeg finne ut om det er meningen at bilen skal ha ABS? den er annonsert (jeg tror de brukte en standard annonsemal) med ABS men bilen oppfører seg ikke som om den har det, dvs hjulene blokkerer. - EL-vinduer, ok! - registerreim, byttet før overtakelse - oljeskift, gjort før overtakelse - eukontroll, eukontrollert ved overtakelse - ulyder, hører noen fra forstilling/bakstilling, bilen har stått stille lenge da verkstedet tok den inn i innbytte i august 2010. lydene forsterkes ved ujevnt underlag. når det gjelder eukontroll, jeg vet ikke hvor streng den er i forhold til slitte forstillingsdeler/bakstillingsdeler, er det sannsynlig at verkstedet kan ha "sett gjennom fingra" på noe som egentlig burde vært byttet for å slippe billigere unna eller risikerer de for mye hvis bilen blir stoppa i teknisk kontroll til at de tar sjansen? takk for tips :-)
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår