Gå til innhold

thebbear

Bruker
  • Innholdsteller

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av thebbear

  1. Ta deg en bolle, Mohammed Ali! Hvis du hadde vært litt seriøs, hadde jeg regnet med at du hadde lest alle innleggene i denne tråden, og der skriver jeg at jeg har både byttet dekk og felg, så hvorfor i alle dager kommer du å tror at jeg har skeivt bakhjul. Problemet er der enda og blir bare verre og verre etter min mening
  2. Begynte å kjenne dette i april/mai. Har byttet dekk 2 ganger siden den gang. Kan ikke ha noe med verken dekk eller felg å gjøre. Humpingen merkes allerede ved 5 km/t og føles som å gjøre med en dekk som ikke er rundt. Føles som at det er 3/4 dels rundt, men den siste 1/4 er flat. Se for deg at du tar et middagsfat og knekker av en del rundt kanten, slik at det ikke er rundt lenger. Prøv å trill det etter bordet og se hva som skjer når den delen som ikke er rundt treffer bordplata. Kanskje litt dårlig sammenligning med det middagsfatet, men kort sagt føles det som at dekket ikke er helt rundt. Når man kommer opp i ca 40 km/t kommer humpingen oftere, men ikke symetrisk. noen ganger kan hjulet rulle 2-3 ganger rundt uten hump, men så kan det humpe noe veldig en stund. Hvis man trør på til ca 70-80 km/t er humpingen så ofte at man kan ikke telle humpene, men da er humpingen ikke særlig kraftig heller. Virker som at jo mer fart man har, jo mindre kjenner man. Blir nesten som når Mythbusters testet fart på humpete vei. Kjørte de veldig fort, ble humpingen jevnere.
  3. gammelbilen (626 1990 mod 2.0i) kjøpte jeg hos en stor mazdaelsker og han hadde hatt den på såkalt storservice hver 90.000 - 100.000 km for å bytte alle oljer, reg.reim, vannpumpe og slikt. Ser i serviceheftet på vogna jeg har nå (626 1999 mod 2.0i) at den har også vært inne på "storservice" med samme intervall (90.000-100.000km) Ser ut som at det er en "standard" på japse :)
  4. mazdak: Må være stasjonsvogn og helst ha litt større motor. Men takk for svaret. JChE: Har lest at automatkassene til Ford er ofte feil på. Har sett på en del mondeoer til salgs, og det er veldig mange som er byttet motor på... gir ikke meg noe postitivt syn på mondeo akkurat. Men takk for tipset. :)
  5. Hjulet sitter bom fast. Heller ingen ulyd fra dekket. Ikke noe romling. Rister litt i rattet av og til. Sitter å humper opp og ned, slik som de gjør i hjullastere.
  6. Har lest litt på nett om foringer som kan være dårlig. Ingen har sjekket om dette er tilfelle. Hjullagrene er heller ikke sjekket. Noe man kan sjekke selv, eller må en fagperson se på dette?
  7. Hei! Ønsker tips om en driftsikker bil med automatgir. Den skal være til kjærringa. Hun har den dag i dag en VW Passat 1999 modell 1,6 automat. Den har vi vært så inni granskauen plaga med. I tillegg går den ekstremt dårlig og bruker vannvittig mye drifstoff. Biler som man er mest ute etter, er Toyota avensis, Mazda 6 eller en ny Passat, men da med TDI motor. Bilen må ikke være eldre enn 2004-2005 modell, ha minst 5-trinns automatkasse og helst gå på diesel. Kilometerstanden bør ikke være skyhøy og heller ikke prisen. Kan stå hvor som helst i norge. Er gla i å kjøre, så kan kjøre den hjem. Alle henvendelser blir besvart med takk :)
  8. Hei Mazda-folk og andre lure bilfolk! Har en 626 1999 2.0i. For ca et halvt år siden, begynte jeg å merke at høyre bakdel av bilen humpet litt, men brydde meg ikke om det. Fram til den dag i dag, har det bare blitt verre og verre. Hadde bilen inne på sjekk før 3 uker siden på verksted og da sa de at det bare var høyre bakdekk som var ødelagt og måtte byttes. Dette ble gjort dagen etter, men ingen forbedring i bilen. Ringte til verkstedet og spurte om de kunne fortelle meg hvorfor dekket var ødelagt, og etter at jeg forklarte hvordan det føles å kjøre bilen, sa de at det måtte være støtdemperen som var ødelagt. Jeg ble litt i tvil, siden de først sa at det var dekket, så jeg ringte 2 verksteder til. De sa også at det var støtdemperen som var årsaken til humpingen jeg kjenner. Søkte også en del på nett, og fant en liste over symptomer ved ødelagt støtdemper. De fleste symptomene kjente jeg igjen. (risting i ratt, humper i det hjulet som støtdemperen er dårlig, bruker mer drivstoff, sliter dekk) Jeg bestilte 2 nye gassdempere (var gassdempere som sto på bilen) og et service-kit som hørte til. Fikk delene forrige onsdag og monterte i helga. Nå var jeg overbevist om at bilen var god som ny, men neida. Tok meg en prøvetur og det var akkurat som at jeg ikke hadde rørt bilen. Helt likt som før bytte av dempere. Hva i huleste er det som feiler bilen min???
  9. Hei alle lure bilfolk! Har siden lørdag holdt på å bytte instrumentskiver i bilen min fra gamle kjedelige standard til nye plasmaskiver fra danmark. Under monteringen, klarte jeg å knekke viseren til temp. måleren. Jeg gjorde noen fortvilte forsøk på å prøve å lime den fast igjen, men når jeg monterte instrumenthuset tilbake i bilen, rører ikke viseren seg. Frykter for at jeg har ødelagt den totalt. Har sett litt rundt på nett, og det ser (nesten) ut som at jeg må ha nytt hele instrumenthuset, for går ikke an å bare bytte den lille måleren dessverre. Noen som har erfaring med instrumenthusene på en 626 1999 modell?
  10. skal prøve å lirke den av forsiktig å se om den løsner :)
  11. rørsub/tubesub ønskes kjøpt, samt forsterker (monoblokk eller 2 kanals som kan kobles ned til 1 kanal) som passer til subben. må ikke være noe europris kvalitet, men f.eks blaupunkt er godt nok for meg. hadde et tilbud oppe, men var for sent ute med å kjøpe. det var nytt utstyr, og da kostet en 12" Blaupunkt sub på 800w ca 700 kr og en JVC forsterker, 2kanals som passet bra ved brokobling 899 kr. alt skal moteres i en mazda 626 stasjonsvogn, så passer bra med en rør/tube subwoofer, for å spare plass i bagasjerommet. en liten kasse med 2x10" elemeter kan også være interessant :)
  12. Halloen. har ei 1999 626 stasjonsvogn som har oransje blinklysglass på sidene, og har funnet hvite på Meca. tenkte å bytte disse, for at det skal se litt penere ut. noen andre som har byttet de og hvordan gjøres dette? hvordan får man av glasset?
  13. takk for svaret :) får ta å prøve ut dette og se om jeg får til :)
  14. Hei. har nettop kjøpt ny bil og oppdaget når det ble mørkt ute, at lyset i det lille instrumentpanelet der man endrer temperatur, fart på kupevifte, AC, bakrutevarmer osv. slår seg av når jeg rører på en bryter på det panelet. Om man banker i panelet, kommer ikke lyset på igjen. Hvis man venter i 1-2 minutter, kommer plutselig lyset tilbake. Tror forhåpentligvis at det bare er lyspærene som er dårlig eller dårlig kontakt til lyspærene. Hvordan i all verden kommer man til der, for å klare å skifte noe slikt?
  15. Halloen. igår når jeg skulle kjøre hjem fra jobb, oppdaget jeg at nåla på bensinmåleren var under rødt merke når jeg satt meg i bilen. etter som jeg husket sist jeg kjørte (som var noen timer tidligere) var alt i orden og den viste bensin på tanken. etter å ha kjørt hjem fra jobb med desperat banking på bensinmåleren i håp om at nåla skulle stige igjen, ble det ingen forandring. hva kan ha skjedd? har lest litt rundt på nett om hvordan den måleren fungerer. det jeg har kommet fram til er at det går 2 små ledninger fra måler i dashbord til måler i tank. tar man løs de 2 ledningene på tanken og holder mot hverandre, skal den vise full tank hvis alt er i orden med ledningene og måleren i dashbordet. noen ganger trenger man vist en motstand i mellom ledningene for å få den til å vise full tank. jeg er ikke akkurat den som hiver meg under bilen og begynner å rive løs alle ledninger jeg ser.
  16. skal nå snart bestille den strømkabelen. må jo ha en sikring på ene enden på kabelen. hvordan finner jeg ut hvor mange Amp sikring jeg trenger? til den Blaupunkt 700w forsterkeren jeg har nå, så har jeg en 80amp sikring jeg har lånt, men må kjøpe mine egne. så jeg trenger å vite hvor store sikringer jeg trenger til strømkablene? i enden på den ene står det en 700w forsterker og på den andre en 800w. holder 40amp eller må jeg ha 60amp?
  17. okei. da skal kjøpe 5 meter av 30mm2 og en ekstra signalkabel å legge bak. de skal jeg prøve å huske på å legge på andre siden i bilen, i forhold til de andre kablene som går bak , så senker jeg sjansen for støy. kjøpte meg også 2 stykk Y-splittere igår til å sette på enden av signalkabelen for å koble til den 4 kanals forsterkeren. eneste som gjenstår da, det er å ta fatt stikksaga og vinkelslipern og få hull til mine store fine 6x9'ere og til slutt finne meg et bedre jordingspunkt
  18. Hei. har startet litt med mitt stereoprojekt i min Mazda 626 1990 modell. har lagt en strømkabel fra batteri bak til bagasjerom der det ligger en Blaupunkt GTA 700w forsterker og driver en Pioneer 1000w sub. det fungerer bare flotters. nå skal jeg ha 2 stykk Alpine 6x9'ere i hattehylla. disse trenger jo også en forsterker. da tenkte jeg en Blaupunkt GTA 800w. spørsmålet mitt er da om jeg kan drive begge forsterkerne på samme strømkabel eller om jeg må legge en til? har lest litt om strømkabler, men forstår ikke mye. etter som jeg har sett på kabelen, så står det et 8 tall på den. hva betyr dette i forhold til mitt spørsmål?
  19. fikk den for 15.000 bilen er gådd 238.000 ingen rust, ingen bulker, ingen riper alle slitedeler og servicer er tatt på den og fikk med nye vinterdekk. tror det var et godt kjøp jeg gjorde :)
  20. har gitt opp hele vraket. kjøpte meg ny bil idag/igår ( kommer ann på klokka ) Mazda 626 1990 modell 2.0i har litt planer innenfor stereo i denne, så kan lage en ny tråd med mye bilder og snacks ;) Galanten vrakes onsdag og pengene går til omregistrering
  21. var ute igjen igår å målte litt i tenningslåsen. det var 5-6 ledninger som gikk inn i den. jeg målte imellom alle, og tallene beveget seg i alle fall på voltmetret, så det var i alle fall noe spenning der. jeg prøvde også å vri på nøkkelen mens jeg målte på de forskjellige kablene, men ingen spenningsfall. kan det være tenningslåsen da som er ødelagt? og er det noen som vet hvordan man tjuvkobler det gamle vrake? kan ta bilde av baksiden på tenningslåsen, hvis det hjelper
  22. har nettop hatt besøk av 3 mekanikere. de fant ikke ut noe særlig nytt. de klarte å måle strøm på startmotor og der var det strøm. vi prøvde å starte kun den med et skrujern, men det skjedde ingenting. vi fant også ut at det går kun 1 kabel med strøm til bilen fra batteriet, så alt går via startmotoren. han skulle komme tilbake en annen dag det ikke regnet å prøve å skjekke kabelen ifra startmotoren og inn til sikringsboksen inne i bilen.
  23. er helt død, uansett hva du prøver å bruke som bruker strøm. fløyta er død, lysene er død. er ikke lys en gang når du lukker opp døra i dashbordet. har hatt av halve dashbordet og sett på alle ledninger, men alle er like hel og sitter like godt fast. vil tippe det er en sikring en plass jeg ikke vet om som har gått. men hvor den skulle være, det er ikke godt å si. (mekanikern kom faen ikke idag heller...begynner å bli jævlig utålmodig her jeg sitter)
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår