Gå til innhold

CommodoreA

Bruker
  • Innholdsteller

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av CommodoreA

  1. Etter litt feilsøking av en liten ulyd, har jeg funnet ut at det er slark i lageret til AC-clutchen, og at clutchen heller ikke slår inn når AC slås på. Det jeg lurer på nå er: - Er det like greit å skifte hele kompressoren med clutch med en gang mtp å spare arbeid, eller kan det lønne seg å skifte kun clutch og lager? - Hva må man gjøre med gassen på AC-anlegget hvis en skal koble fra kompressoren? Må det tømmes på verksted? Er det eventuelt noen måte å teste om det faktisk er gass på anlegget før en gjør noe med det (AC har ikke vært i bruk på nokså lenge)? Takknemlig for alle tips!
  2. Er det noen her som kan hjelpe meg med å finne dimensjonene på bremserør bak på en 1989-mod Chevrolet Caprice sedan? Jeg skal bestille bremserør bak til min kjære amerikaner, men bilen står på vinterlagring og jeg får ikke målt dimensjonene selv. Noen som vet hvor man kan finne dette? (diameter og lengde) Dette gjelder bremserørene fra trommelen og inn til senter av bakaksel, 11" standard bremser.
  3. Noen som har en invite til overs? Jeg trenger til en venn.. :)
  4. Hei! Jeg vurderer å få tak i noen nye hjul til Saab-en min, ettersom originale stålfelger med kapsler ikke er det mest snasne. Så lurer jeg på: Er det noen som har erfaring med hva som går og ikke går på en original 2000-mod 9-3? 225/45/17-hjul fra en nyere Saab 9-3, er det aktuelt eller blir det for stort? Takker for alle innspill!
  5. Det er mye å se etter på disse bilene, ikke la deg lure til å tro at de er uslitelige bare fordi mange har høy kilometerstand (dette sier ikke stort om driftssikkerhet, men mer at det er en typisk drosje)... Hvis du er ute etter komfortabel bil er W211 flott, hvis du først og fremst vil ha noe driftssikkert, velg noe annet ;) Først: Styr unna biler med rufsete/manglende servicehistorikk, styr unna biler som har vært kollisjonsskadet, styr unna biler som har antydninger til rust (dette må sjekkes nøye) o.l. W211 fikk fullgalvanisering og nanolakk fra midten av 2004, og det vil nok være lurt å leite etter et eksemplar som er nyere enn dette. Hvis kilometerstanden er høy ville jeg sjekka girkasse og bakaksel spesielt, ved siden av generell slitasje. W211 har (i likhet med W210) hatt elektronikkproblemer og problemer med motorstyring, dermed er bilens reparasjonshistorie ekstra viktig å få rede på. Ring gjerne tidligere eier. En liten ekstra ting som kan ha betydning er å kikke nøye på utstyrslista. Dette varierer veldig mellom eksemplarer, og vil ha en del å si både for prisfastsetting og i daglig bruk.
  6. Du må nok være litt mer spesifikk... Ulike Mercedeser har vært brukt som ambassadebiler opp gjennom årene, og Mercedes er det bilmerket som er mest brukt i diplomatiske sammenhenger verden rundt. Mange av disse ble importert og solgt etter få år, slik at det ruller rundt en del gamle ambassadebiler. Min gamle W123 var opprinnelig ambassadebil :)
  7. Det finner du sånn ca 5 cm fra bensinpumpa (og i tilfelle det reiste et nytt spørsmål: bensinpumpa finner du under bilen, rett foran bakakselen på høyre side).
  8. Det er uansett lav årsavgift på veterankjøretøy (365 kr). Bilen trenger ikke registreres som veterankjøretly, når den er 30 år gammel vil du automatisk få lavere krav om årsavgift. De fleste veteranbiler vil ha en relativt rimelig pris på ordinær forsikring også. Hvis du skal ha den som bruksbil, kjøp ordinær forsikring! Jo flere som snylter på veteranforsikringene ved å bruke bilen mer enn reglene tilsier, jo dyrere blir de...
  9. Hvis jeg husker rett er det slik når det gjelder LMK-forsikring: - Det er fri kjørelengde - Bilen skal ikke brukes til daglig kjøring til og fra jobb mm. - Bilen skal være original - Tidsriktige endringer som passende ekstrautstyr, felger, trim som var populært da bilen var i vanlig bruk osv. kan godkjennes - Det er LMK-klubbenes godkjenningsmenn som avgjør om bilen kan forsikres via LMK-forsikringen eller ikke - Biler som skal forsikres via Tennant/LMK må ha brannslukningsapparat og hovedstrømbryter. Dersom bilen ikke faller inn under LMK-kriteriene kan du forsikre bilen rimelig hos et annet forsikringsselskap, det er flere som har veteranforsikring. Felles for dem er imidlertid kravet om at bilen ikke skal brukes til vanlig helårsbruk, og dette kommer til uttrykk enten gjennom lav årlig kjørelengde eller regler for bruk som i Tennant.
  10. Dette spørs jo på hva slags bil du har, men det er noe a la dette: Fyll opp begge kamrene i bremsevæskebeholderen (hvis du ikke har egen beholder for clutchvæske). Finn lufteniplene, det kan være to. Åpne den nederste først og gjør akkurat som når du lufter bremser (åpne-pumpe-lukke), ta så øverste ventilen. Når du merker at clutchen er hard hver gang du pumper nærmer det seg ferdig :) Pass på å ikke søle bremsevæske ut i motorrommet når du holder på.
  11. Kanskje noen av Saab-folket kan hjelpe meg med dette: Har nettopp kjøpt en 2000-mod. Saab 9-3 (jippi!), og den har original radio og elektrisk antenne. CD-spilleren fungerer fint, men det er mye irriterende kortvarige knitringer og sprakinger når jeg hører på radio. I tillegg slår deler av bilens elektriske system inn på radioen, f.eks. spraker det mye i radioen når man justerer de utvendige speilene. Jeg lurer på: Er dette noe kjent problem? Noen andre som har hatt det? Kan det være dårlig kontakt i antennekabel, eller en kortslutning? På forhånd takk!
  12. Kadett B er kjekke biler. Er det 1100 eller 1200 motor i den? Sjekk bilen grundig for rust. Mekanikken er enkel og grei, og deletilgangen er god (hvis du ikke får tak i noe kjøper du gjennom Opelregisteret eller fra Sverige). Det vil si at det er rusten og hvordan bilen er karosserimessig som er viktigst. For 4000 kr kan det ikke bli mye feil... Men hvordan er bilen?
  13. Du kan ta etterkontroll hvor du vil, hvis dette bekymrer deg mye kan du jo bestille time hos et annet verksted? Eventuelt stikke innom verkstedet du har brukt til nå og spørre pent om de kan kikke på det innimellom noe annet, det tar jo ikke mer enn 2 min...
  14. Hvis du har pre-facelift bakluke (1996-1999) må du antakelig slipe ned kanten i lyktehuset litt for å få Avantgarde-lykter fra facelift til å passe. Ellers er de like. I tillegg til de nevnte firmaene, har Hauk Motors i Skien slike lykter, de er rimelige og greie å handle med.
  15. Hvis det ikke er snakk om mye det står skjevt kan du jo justere endeleddene inn på ene sida og ut på andre, akkurat som når en justerer spissinga. Hvis ikke må du vel av med rattet?
  16. Du har vært heldig med W210-en din, ta godt vare på den! Men: At W210 generelt er noen god bil, det får du meg aldri til å tro... Ikke etter erfaringene med min bil. Jeg hadde gode erfaringer med W123, har like godt inntrykk av W124, men MB etter 1996 har jeg mista helt trua på... Det var litt OT, til Mikky: Jeg synes det hørtes ut som en ok pris ut fra slik den høres ut! 50000 i påkost. i løpet av et år, det er jo mye på en slik bil - og det er ikke alltid en fordel... Jeg ville sjekka kvitteringsbunken nøye, se etter at reparasjonene er ting som ikke er problem nå lenger på bilen. Tilbakevendende problemer er ikke gøy. Men at slitedeler som bremser, eksos, foringer, kuler o.l. er skiftet er selvfølgelig bare en fordel! Slitasje i førersete forteller ikke alltid om km. stand på disse. W124 har veldig ofte slitasje i sidestøtten nede på venstre siden av førersetet. Det kan se litt stygt ut, men det kan faktisk ofte komme etter nokså kort km. stand. Om setet er nedsitti eller ikke er gjerne en bedre indikator på km. stand enn slitasje i stoffet.
  17. Dette er gode biler, trolig av de beste Mercedes E-klassene som finnes. W210 er dessverre lavkvalitet i forhold (jeg vet dette av smertelig erfaring). Jeg ville sjekka følgende: - Rust: Sjekk både forskjermer (foran hjulbuer), hjulbuer, jekkefester, dørene langs med saccoplanken, pluss andre typiske ruststeder. - Km. stand: Mange av disse har det vært tuklet med kilometerstanden på, og det trenger ikke være nåværende eier. Vær oppmerksom på "hull" i historikken, svært slitt ratt/pedaler, nedsitti førersete o.l. - Motorene på disse er som regel gode, men sjekk gjerne motoroljen og kjølevæske for å se etter tegn på toppakningsbrudd. - Automatkassa: Som regel er det tilstrekkelig å kjøre vanlig, men du kan jo gi på litt og se om den slurer, det er et dårlig tegn... - Sjekk at alt elektrisk fungerer. Det har vært litt problemer med dårlig isolering av ledningsnett på noen av disse bilene. - Nivåregulering: Sjekk at bilen ikke er hard/hopper bak. - Sjekk at eventuell AC virker. Dette er ikke en typisk MB-feil, men mange av disse bilene har ikke vært fulgt opp med AC-sjekk og service, og eventuelle lekkasjer i AC-systemet kan være dyrt å reparere. - Jeg ville også sjekka eksosanlegg, dekk, bremser, bærekuler og slakk i styresnekke. Ingenting av disse er spesielle svakheter med W124, men felles er at det koster litt å reparere dersom de er utslitt... Prisantydning på en W124 er vanskelig å gi, det vil vel variere fra 10000 kr for et slitent eksemplar til godt over 50000 kr for et strøkent et. Generelt lønner det seg å betale litt ekstra for et fint eksemplar. Finner du en tight og fin W124 har du digg bil i mange, mange, mange, mange år... :D
  18. Det første jeg ville gjort var å finne eksakt hvor lekkasjen er (du vil se det raskt pga. sot der). Så funker sånn "Gun gum" tettepasta fint til slikt. Men det nytter nok ikke å tette etterpå, du bør løsne på eksosklemma, ta rørene fra hverandre og montere på nytt med pasta mellom. Da før du trykk på pastaen, og den vil tette godt.
  19. Hva er galt med Fuchs/Barock-felger? Scroll litt ned på denne sida hvis du ikke kommer på hvordan de ser ut: Räder
  20. Takk for svar! :) Er vel mest lysten på en Accord jeg også, siden jeg strengt tatt ikke trenger firehjulstrekk.. Er det noen bestemte modeller av Accord som er mest utsatt for rust? Egentlig liker jeg 95-98-modellene av Accorden best designmessig, men er disse mer utsatt for rust enn de nyere?
  21. Jeg er på utkikk etter ny bil. Til nå har jeg kjørt en Mercedes E220 CDI. Dessverre har den vært en kronisk problembil, så jeg er nok medisinert mot fristelsen til å kjøpe ny Merce... Bilen jeg vil ha er slik: - Pris i området rundt 120000 kr (men alt fra 40 - 160000 er interessant) - Automatgir er et must - Bilen må være driftsikker - Komfortabel Så har jeg tenkt på bl.a. Honda Accord, Honda Prelude, Subaru Legacy og Mitsubishi Galant. Er det noen fordeler og ulemper med disse? Noen som har andre aktuelle alternativer?
  22. Nå har jeg funnet ut hva sikring nr 17 er til: Den er til et system som skal sørge for at motoren blir fortere varmere ved temperaturer under -6 grader. Men hva som kan gjøre at det blir kortslutning, og om dette systemet kan ha noe så si for at bilen går i nødprogram, det er vel noe annet. Men det var ikke Webasto da..
  23. Det vet jeg ikke, men skal høre om det i morgen. Bilen har time på verksted da. Jeg satser på å få den reparert nå, og så forhåpentligvis solgt den.. Sist den var inne sa mekanikeren noe om en annen ventil som hørte til EGR-systemet, mulig det er noe der? De har ikke nevnt noe om spjeld i innsuget. Skal undersøke det i morgen.
  24. Det kan være problem med rust på disse. Fra medio 2004 kom de med fullgalvanisert karosseri og nanolakk. Jeg ville nok vurdert en nyere enn det hvis jeg først skulle kjøpe W211..
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår