Gå til innhold

blogz

Bruker
  • Innholdsteller

    356
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av blogz

  1. Tørt vær tipper jeg... Da det skjer med meg og helt uten at jeg har rørt noe som helst på bilstereon. Jo større bil jo mer sånn effekt tipper jeg du får. Husker ikke hva han hette han som fant opp det trikset der (Tesla muligens?) Men det er no lading av no partikler i bilen din som slår ned som lyn i deg selv når du er "jorda". Det er også mulig at jeg er helt på jordet...
  2. blogz

    parklys

    Det viste seg å vær en felkobling i forbindelse med DIN kontakten til cdspilleren. Om det er noe sånt som "illumination" eller noe som har vært koblet direkte til jord og laget helvete veit jeg ikke. Men ved en igjennomgang med multimeter og tunga rett i munn så ble alt helt tipp topp...... Motoren rasa ca 15km etterpå, men alle lysa fungerte utmerket
  3. Burde være en lampe som lyser når forsterkeren er i gang. Er den igang og ikke spiller er det siganl som mangler eller står veldig lavt.
  4. blogz

    parklys

    Hos meg har noe kortsluttet slik at jeg ikke får lys i ett kjørelys bak samt parklys forran og lyset i dashen.Sikkringen ryker:( Men jeg har ikke kikka så mye på det enda fordi det har vært så shtøggkaldt ute :-/
  5. Eventuelt ville jeg sagt at den forsterkeren muligens blir litt tungpustet med den subben. Den er ikke for stor i alle fall. Det skal mye til å kjøpe for stor forsterker. En forsterker som er for sterk kan dempes,mens en som er for svak vil først ødlegge musikken, så elementet.
  6. Det er kunn ett gyldig og godt argument for å montere høytalere i hattehyller. Og det er at det er ekstremt enkelt å gjøre. Dette er også eneste argument for. Alt annet peker imot.
  7. Det er veldig vanskli å gi et godt forslag til anlegg når en ikke vet hva du eventuelt har fra før av, om du skal bygge ut videre i etterkant, om du liker kammermusikk eller om du har amy daimond på repeat. Det er ganske mange faktorer som spiller inn spesielt hvis du skal ha litt ordentlig pen lyd i bilen. Men som en generel regel kan du nesten kjøpe hva det skal være av merker i de rimelige pris sjiktet og komme ut omtrent likt. En cdspiller til 1000spenn er en cdspiller til 1000spenn uansett hvem som har lagan. Det som blir viktig for deg er at du får de funkjsonene DU! faktisk kommer til å bruke. Og så kommer det med installasjon. Rimelige komponeneter kan fungere langt bedre enn orginal stereoer bare installasjonen blir av en kvalitet som gjør delene rettferdighet. Demping av karosseri,bakluke,dører og skiltplater synes jeg er en relativt rimelig, men god invistering når det kommer til god lyd i bilen. Det gjør slik at alle watta du kjøper faktisk kommer inn til deg som kjører og ikke til de 15år gamle gutta som hører du kommer 5 kvartaler bortenfor. Lønner seg også å invistere i godt verktøy hvis du skal insallerre sjøl. Da øker kvaliteten på installsjonsjobben veldig fort.
  8. To saftige monoblokker!!!
  9. Da må du isåfall ha en 4kanals, men du trenger det egentlig ikke. Jeg har montert ei 12volts CPU vifte inni dashen som blåste på min spiller. Nå er ikke den helt som din da den ikke har effektrinn inni, men den blei nå så varm pga displayet eller en prosessor elle hva nå enn dem har putta inni den saken så det ikke var til å ta i. Den slo ikke over i protect riktig nok, men jeg følte meg bedre med at jeg kunne ta av frontdekselet uten å måtte sjonglere det fr hånd til hånd :P
  10. Under de absolutt beste forholdene som forsterkeren din kan teoretisk ha (ikke pratisk) så har du vel nesten halve effekten av hva elementet ditt fortjener.... sånn ca.. :(
  11. Heijdu Til kosmetisk bygging i bagasjerommet trenger du ikke MDF men kan bruke det hvis du har.Men du burde virkelig borre først, spesielt i "endeveden". Krøssfinèr er vel sterkere hvis du skal ha noe last oppå. Jeg bygde opp gulvet baki min gamle bil. 80mm gjør at du har plass til forsterkerne og har litt klaring til plata for lufting OG! har plass til 12volts PC kjølevifter, noe som kan være smart i varme sommerdager. Når det gjelder festing av plata burde du kappe den så nøye att når du klemmer den nedi der den skal være så sitter den fast av seg selv. Spraylim + stiftepistol + filt fra biltema = sikker vinner. Jeg er blitt fan av det grå stoffet som ikke blir møkkete og ikke slitt heller.
  12. Det koker ned til at du ikke kan få for mye krefter i en forsterker i forhold til ett sub element. Såsant du ikke finner på noe helt spinnnvilt alla sveiseapperat på en øreplugg... Men at kabelen kan ha knekt fra festepolen og inn på selve spoleopphenget er vel slitasje eller god gammaldags dårlig ingeniørkunst.
  13. Nå er det lyd! :) M10x1 bolter var ikke enkelt å få tak i, men jeg fikk 3 stykker hos en bilforhandler. Batteriet har jeg fått montertfast med brakett fra biltema. Gromspilleren til poineer med equalizer har jo TO remote utganer: en på spilleren og en fra eq boksen... dvs at den remoten jeg trakk fra CDspilleren eeegentlig var litt unødvendig ;) Nå gjenstår kosmetisk pønting av dashbord og mer støydemping.
  14. Du kan få to av meg hvis du trenger 2:P PM meg hvis du vil. Mine er fra biltema.
  15. Biltema funker greit. Og hvis det går i støkker... hva har du tapt? 159,? :op Litt spraylim og en stiftepistiol med 1000stifter og du kan kle hele bilen hvis du vil for 350 kroner hihi Kjørte i 2 og ethalvt år med biltemastoff baki hele bagasjerommet uten tegn til slitasje eller noe annet. Har nå faktisk resirkulert en liten bit i den nye bilen jeg har kjøpt :) Svart stoff ville jeg ungått da det ser helt jævlig ut når det ikke er helt reint(Nytt)
  16. 700spenn for batteribrakett...JADDA!!! M10x1mm check! Hva folk veit altså... :D
  17. Da har jeg begynt litt ordentlig. Naturligvis ikke tatt noen bilder så der føler jeg at jeg snyter folket for mine brilliante løsinger og sinnsyke finnish(:op:) Uansett blir løsingen slik at jeg har alle komponentene liggene inntil hverandre under plata som er bak grønnskilt-gitteret. Der ligger 10farads stinger kondis to analoge forsterkere og den digitale til subben og equalizeren. Det passa AKKURAT! blei vel egentlig en halv cm for kort hvis man er litt pirkete, men alt sitter fast. Trekt den optiske kabelen og IPbus kabelen. Glemte SEFF å trekke remotekabel IGJEN!:wonder: Skjer hver ennaste gang! Men jeg skal også trekke kabel fra diskantene så da får jeg dra med meg en flertråda kabel da. Signal kablene har jo da plugger av den vanlige rette typen. Disse må jeg få bygd om til 90graders vinkel plugger for at dem ikke skal ligge i nevnte 90 graders knekk med selve kabelen. Signal kablene går på tvers av bilen forran forsterkerne og strømmkablene går bak forsterkerne slik at en minimerer sjangsen for støy. Tilpassinga av høytalerne i dørene gikk merkelig smertefritt. Ørlitten modding av eksisterende plastutfòringer gjorde så det passa perfekt:)I dørene lurer jeg på om jeg skal kjøpe mere lydisolering å ha oppå plasten som ligger bak dørtrekket. Dynamat kanskje.... Modding av diskanthus gikk vel ikke fult så smertefritt. Disse er noen jeg har hatt i min gamle bil, som jeg har tenkt til å bruke igjen da jeg sleit noe alvorlig med å i det heletatt få det til førstegangen :shake (meg + glassfiber = fiasko) Men å få montert 3 tomms diskanter i A-stolpen på en bil uten glassfiber er vel rimelig døfødt så jeg får skjærpe meg og lage ett nytt forsøk med de gamle. Om ikke annet har jeg noen vinkler jeg kan bruke og får heller slipe ned og bygge oppigjen 70 ganger istedet for 50 ganger. Hadde heller ikke fått tak i overgang fra nissan-kingcab-clarion kontakt til ISO slik at jeg fikk liv i CDspilleren. Må handles inn.Og da jeg hadde tenkt å lage jordingskabler og feste dem i setefestene til baksetene fant jeg ut at det ikke var noen vanlige gjenger dem hadde bruka så jeg må te å finne noen fingjenga bolter til å bruke der som jordingspunkter. Og som om ikke det var nok så må jeg også ha den patenten som holder batteriet fast. Har jo den som sto på det orginale batteriet, men da jeg skulle montere mitt sprellende nye batteri på min sprellende nye batteribrakett så jeg nok en ting jeg ikke hadde tenkt på. Sneia av ett hjørne som var omtrent 2,7 dl av kassevolumet på basskassa så satser på at det ikke går drastisk utover lyden i basskassa. Passa så fint etter det lille inngrepet:D Men blir det ikke bra så bygger jeg ny kasse.Den før ett nytt strøk med grått biltemastoff og blir på den måten så fjong at det holder for min del. Detta er hve jeg kommer på ikveld så kan det hende jeg editerer litt etterhvert:op
  18. Lurer på om ikke du har gått på en smell som sikkert rundt 80 til 90% av alle som er her inne har gjort eller kommer til å gjøre. Smelt inn anlegget, litt gira får å få lyd, tar ikke av batteripolen når en kobler ting opp, skal bare flytte litt på en kabel som ligger litt i veien, dette er tilfeldigvis jordingskabelen du skrur den av og setter den rett på igjen. Og vips! Brent en eller annen kul komponent fordi jordinga til forstkerkeren går igjennom signalkabelen og inn i cdspilleren og til chassi den veien. Vill gjetting sier du har pioneerspiller. Prøv å jord CDspilelren på samme punkt som forsterkeren?? For du har vel ikke lagt strømkabel ved siden av signalkabalen?:oohh Og igjen: Hvor mange watt(-evver) har overhode ingenting å si.
  19. Koker ned til at det nærmest er umulig å kjøpe for "stor" forstekrer;)
  20. Steike å rå skjærmer... litt ol`school over det hele på en måte. Ser ut som om du kjører med CRT skjærmer i ei porshe lissom... drit fett.
  21. Hold your horses there young lad!... Reservehjulet??? Hva slags bil er dette? vanligvis finnes det plass i en eller annen gummiforing som ligger å passer på andre ting som kommer fra motorrommet og in under dashbordet. Se om det ikke er plass i en av disse. Pass på at kabelen ikke kommer i klinsj med noen bevegelige eller varme deler!!
  22. :chairshot:m'm::pray Var sånn det var. Right you are! ... riktig hvis man vil ha det enkelt.. Relesyring har du innebygget i bilen hvis du lar denne være og bruker den som den er med ISOkontakten. ... og er det noe vi ikke vill så er det det. Selvfølgelig...
  23. Mye av det du skriver er helt korekt:thumb Men av trekking av kabler så skal du ha en leder (gjærne rød) fra batteriet. Den skal i kondensatoren. Tror du greier deg med en kondis. Så har du to (røde) tamper fra kondensatoren eventuelt en delingsblokk og inn i hver sin forsterker. Remoten skal være en leder(gul?) som går fra den gule(mest sansynlig) lederen på spilleren og så bak til forsterkeren. To forsterkere går vel fint(med tanke på strømtrekk), men blir det mange forsterkere burde du ha ett rele(og er du såpass entusiast så kan du nok også koble det opp :P) Remoten kan godt ligge ved siden av signalkablene på andre siden siden alikevell går nøyaktig samme ruta i bilen. Av jording så skal det jo i teorien ikke ha noe å si hvor du jorder forsterkerne eller kondensatoren eller spilleren, men vit at du nesten aldri kan få ett godt nok jordingspunkt. Puss vekk lakk og bruk en bolt uten maling eller lakk og gjerne en sprengskive som virkelig graver seg inn i bilkarosseriet. Om du velger å samle alt av jording på ett sted eller velger å dele det opp er opp til deg men sørg får at jordingspunkte(ne) er så gode som du har mulighet og verktøy til. Kondensatoren trenger jordingspunkt(gjør iallefall min) begge forsterkne trenger jording og spilleren din trenger jording og du kan også med fordel jorde dynamoen din bedre enn orginalt(skader i alle fall ikke) Hvis du skal ha ny strømkabel fra batteriet og til spilleren så må du tenke på å slå av spilleren hver gang du stopper bilen. Vil du ha det slik at spilleren slår seg av når du skrur av tenninga må du legge inn ett rele som legger seg ut når du skrur av tenninga på bilen. Eventuelt la den lederen som er merket "ACC"(orange) være, og koble strømmen fra batteriet til lederen som heter "battery+"(gul+sort?)bak på spilleren. Da vil du få funksjonen som gjør at spilleren slår seg av når du tar ut nøkkelen av bilen. Lar du strømmen stå direkte fra batteriet hele tia må du skru den av hver gang.Og ryker sikringen går alle lagra ting inne spileren tapt hver gang(dvs radiostajoner + lydinstillinger osv)
  24. Fikk tak i det venstre batteri braktettefeste. Eller... fått og fått.. ikke kommet fra nederland enda, men det skal være på vei. Har nå en litt difus gråflekk i det ellers så hvite øyeeplet mitt etter handelen, men det er forhåpentligvis verdt det siden jeg bare kan bolte det rett fast i bilen.
  25. Kanskje en ørliten aktiv sub hadde vært tingen? Hvis ikke så er verdien som heter signal\noise eller S\N eller effektgrad eller hva det står på alt ting, en indikasjon på hvor mye effekt du trenger får å få høytaleren til å spille. høy effektgrad vil si lettspilt (en verdi på over 100 er høy) En lav verdi vil si tungdrevet(verdi under 90 er typisk tungdrevet)
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår