Rangen

Lufting av kjølesystem

Ranger emnet

2 innlegg i emnet

Har et par spørsmål:

 

Synes ikke at varmeapparatet mitt fungerer skikkelig. Har også måttet etterfylle kjølevæske et par ganger(må finne ut hvor den lekker). Har i den forbindelse hørt at det kan komme "luft" i systemet, det er en 90mod 1,8s Audi 80 det er snakk om. Hvordan lufter man systemet på denne??

 

En annen utfordring er at bilen er importert fra tyskland, det vil si at i sikringsboksen står alt på tysk:eek: Da jeg var "fraværende" under tysktimene på skolen :D lurer jeg på hvor jeg kan få tak i dette på norsk?????

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du kan prøve å skaffe deg en instruksjonsbok på norsk hos original-forhandler eller hos en opphugger. Da skulle du ha det meste av informasjon som er nødvendig for daglig drift av bilen. En kompis av meg kjøpte ny instruksjonsbok på en 3'er Golf hos original-forhandler, og denne betalte han godt under 50-lappen for. Muligens restlager?

 

Angående lufting av kjølesystem, vet ikke hvordan det er på en 1.8S, men har selv en -93 A80 med en 2.0E, går ut ifra at det er noenlunde samme måten å gjøre det på.

Du må først lokalisere "lufteskruen" på kjølesystemet. Hos meg satt denne på en radiatorslange som gikk fra motoren, inn gjennom torpedoveggen og videre til varmeregisteret. Den satt tett før slangen "forsvant" inn i torpedoveggen.

Når dette er gjort så kan du lufte på følgende måte;

1. Først av alt skal motoren være varm, i allefall lunken, før en påbegynner lufting. La motoren gå under lufting.

2. Sett varmeapparatet på full effekt.

3. Rus opp motoren litt (til ca. 4000omdr/min).

4. Åpne lufteskruen (ikke skru den helt ut!).

5. Det vil nå "piple" luft ut gjennom denne skruen (litt kjølevæske vil også komme).

6. Punkt 3. og 4. gjentas helt til all luft er ute av systemet. Dette kan være gjort på 10min, men har hørt om de som har stått både en og to timer også (gjerne ved komplett kjølevæskebytte) før all luften er ute. Tid du behøver avhenger selvfølgelig av hvor mye luft du har i systemet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå