Gå til innhold

RasleRasle

Bruker
  • Innholdsteller

    105
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av RasleRasle

  1. myyye mulig:) Skjønte ikke helt hvorfor det skulle være mansjetter på disse, men så var det også en hurtig titt. Får ta en nøyere titt.
  2. Har anskaffet meg en RWD hikkas, 2005 mod d4d. En kjapp titt ned i motorrommet avslører stikkaksler med mansjetter på inn i noe som godt kan være en girkasse for alt jeg vet. Begynte å stusse litt, da jeg trodde det var bakhjulstrekk bil, og en kjapp titt på vognkortet sier jo at den kun har drift på en aksel, og en liten runde i snøen bekrefter dette. Hvorfor har jeg noe som ligner på stikkaksler foran?
  3. Det var lurt, skal forsøke dette
  4. Hm, prøvd med et annet sett dekk bak, men mulig kilden lurer meg, ikke alltid det er lett å høre hvor det kommer fra.
  5. Har en rumling i rundt 60 og mellom 100 og 110 som kommer bakfra når jeg kjører. Det er ikke turtallsbetinget, samme lyden med clutch inne eller ute, bilen er en Golf3 stv 1,9td. Ikke forskjell i uld ved svinging fra høyre til venstre. Noen som har noen gode tips til hva som kan være galt? Har prøvd å bytte med noen andre dekk uten resultat.
  6. Kjørte en hel dag i min w201. -88 i regnvær. Da jeg omsider kom hjem og stoppet, så stoppet vindusviskeren et stykke oppå frontruta. denne vinkelen blir større og større jo mer jeg bruker vindusviskeren, startet den dagen på ca 20grader, etter en lang tur i regn idag er vi nå på ca. 60 graders vinkel på ruta. Ergo begynner det å bli plagsomt å kjøre med. Når viskeren går, så lager den en perfekt 180 graders vifte og tar vekk alt vannet, så det er kun når den stopper at den ligger på feil sted. Når jeg starter, fortsetter den til bunnen og virker som vanlig. Hva er det som styrer dette? Er det mulig å justere, isåfall, hvordan?
  7. Hei, Har en 88mod 190d uten ac (naturligvis) der varmapparatvifta er gåen. (uten plastikkdeksler på sidene, altså lik 87. mod, ikke 89 mod. Har kjøpt en erstatning, men når jeg googlet litt bytte av denne, ser jeg at de alle er avbildet med to vifter på en motor, mens den jeg har kjøpt har bare en vifte på motoren. Noen som vet hvorfor det er to forskjellige? Er det AC som gjør det? Eller er det årsmodellavhengig? I den utgaven med to vifter, er det kun en motor, bare at viftene sitter montert på hver sin side av ankeret til el-motoren. Jeg tenkte jeg skulle fyre et spørsmål her først, det var litt kaldt ute idag, så jeg har ikke lyst til å ute å skru unødvendig. Min isolerte garasje med oppvarming er full av motorer og en bil uten motor, så 190'en er dømt til et liv ute om dagen.
  8. Bremsebelegg på skivene? tulling. Som sagt _tidligere i tråden_ var de ikke ihjelrusta. (og jeg har nye klosser.) Forøvrig, dette funket som fjell. Mulig det er ugunstig, men så lenge bremsene bremser så er jeg fornøyd. Hva er det bremsevesken forøvrig gjør med skivene og klossene siden det er så utrolig dumt?
  9. En liten oppdatering.. De var natuligvis montert riktig vei. man hører hvis du har metall mot metall! Bytte skiver gjør jeg ikke da jeg må av med hele navet får å få dem av, og de er nye for to år siden men lite brukt. (derav rust) Demonterte igjen og dro over med vinkelsliper med drift på hjulet for å få en litt ruere overflate. filte klossene litt, og vasket alt med bremseveske. Så var det ut å prøve igjen, og de tok like dårlig. Etter noen ganske få nedbremsninger derimot begynte de og komme seg, noe de ikke gjorde sist, kjørte nesten en mil forrige gang. Tror nok problemet mitt var mye ruststøv som lå igjen etter drillen på skivene slik at friksjonen ble dårlig.
  10. Hei, Sitter å teller på knappene om jeg skal handle eller ikke. Jeg kommer til å pendle med bilen og ha en stasjonsvogn som bil nr. 2. Tur/retur jobb er 12 mil, og jeg har mulighet til å lade på jobb. Det jeg lurer på er følgende: På vinteren, når tempen bikker 10-20 minusgrader, hvordan fungerer bilen i praksis? Jeg har isolert garasje både hjemme og på jobb, så når jeg setter meg i bilen, er tempen på bilen sjeldent lavere enn 0 grader. Hvordan fungerer dette, er batterikassa isolert slik at ikke tempen på batteriene faller til 15 minus etter 10 min på motorveien?
  11. Har nettopp pusset rust med en stålbørste på drill på skivene som var litt tildekt av rust og byttet klosser på bilen. Dette er foran. Ute å prøvde bilen en tur og nesten all bremseeffekten er borte. Pedalen føles også litt lav. Klossene er billig biltema dritt, men har da brukt dette før på alle andre biler uten disse problemene. Bilen er en koreaner. På den ene siden har det vært litt rustløser, (mulig jeg har sølt litt på skiven) men den andre siden har det vært knusktørt. Den drar heller ikke skevt, så jeg mistenker ikke dette. Sjekket nivå på bremseveske, og der var det breddfullt. Underveis i 'testingen' min matet jeg såpass med kraft på bremsene og ofte at det luktet svidde bremser. Så trykket på skivene er der helt klart. Men klarer ikke stive med hjula. Skjønner ingenting jeg. Tips?
  12. Hm, la merke til at den er elektrisk? Sjekket sikringen og den var det kontakt gjennom så da var det ikke det heller. Godt var det. Prøvde å kjøre 12V rett på sikringen, ingen lyd. Da koster det nok mer enn 100lappen å fikse, ergo det utgår. Permanent vifte it is.
  13. ThereIfixedit. Tok litt pakningsmateriale og presset under 'viskoseskiven' på viftesiden slik at den ble presset utover, og dermed treffer den 'viskosesiden' på motoren. Ulempen er at vifta går hele tiden, men er det ikke det man har termostat til? Vi kjører på.
  14. Takk for gode tips! Skal ta av vifta og kikke på den. Satt meg som mål å bruke så _lite_ kroner som mulig på bilen:=) Målet mitt er å ha den i to år til, jeg kjører 40.000 i året. og så langt ser regnestykket helt utrolig bra ut. (etter ca. 50.000 kjørte km.) Ikke brukt ei krone på annet enn oljebytte hver 10.000, samt dynamobørster til 120 kr. Med en innkjøpspris på 10.000 er ikke det verst.
  15. Viskosevifte ja... Riktig, det høres jo enkelt ut. Noe man kan gjøre med denne uten å måtte bytte?
  16. Hei, Har en 190D automat km stand. 250.000 som ved køkjøring nærmer seg kokepunktet. tempen går ned veldig kjapt når jeg får litt fart på bilen. Er det avleiringer som kan gjøre dette? Da ville det kanskje hjulpet å ta en systemrens samtidig ved bytte av kjøleveske. Ellers ser varmeregisteret på radiator fin ut, ingen skader og fortsatt helt og fint. Har også en ny vannpumpe liggende, men vet ikke om det er slik vannpumpene blir slitt, at de drar dårligere rundt på vannet? Ellers er det ingen problemer med varmgang, har dratt tilhenger på to tonn 5-6 mil, og det var ikke noe problem (temperaturmessig, fremdrift er et annet issue med mine vanvittige 72HK.) Kjører i kø hver dag, og det kan være litt plagsomt.. Man må beregne at man ikke skal stå i kø, det er ikke like lett inn/ut av hovedstaden hver dag. Noen tips folkens? Er det bare 'slik det er'?
  17. Hei, Takker for svar. Har nå ordnet eksos og litt småting og tenkt mye på setene. Det er litt fristende å kjøpe etpar brukte recarostoler, kanskje også nye, de kan jo brukes i flere biler, bare med annen ramme. Det er virkelig deilig. Er jo ikke så allfeldig dyrt med nye recaro heller. Var mye dyrere før mener jeg å huske? (10+ år siden) Ikke aktuelt å slite seg ut med nye setebunner til fremsetene hvis i tillegg koster mer enn etpar brukte recarostoler. Men må ta pressende ting først. Hvis den passerer EU kontroll kan jeg heller vurdere litt allrighte seter, da vet man at man har den en stund til forhåpentligvis:=) Trenger sårt rustbehandling.
  18. Ohoi! Da har taåken lettet og jeg kan atter se stjerner igjen. Har anskaffet meg en GAMMEL 190d automat til pendling. kmstand på 233000, men siden den er født i 1988, så har den noen feil. Litt lekk eksos, litt rust, ++ Dette skal sees til om noen dager. Dette er ingen rånebil, jeg er for gammel til det, men den skal rulle 40.000km i året. Det jeg lurer på er setene. Når man slenger seg inn i bilen, er det som å lande på en kryssfinerplate som er trukket med 1cm skumgummi og trekk. Det er grusomt. Og her skal man tilbringe maaaange timer. Hadde en taximodda c-klasse før, og førersetet i den var PRIMA. Pris er et issue, jeg gidder ikke spandere 30.000 i to nye forseter. Jeg setter opp noen alternativer, hva tror dere er best? - Skaffe etpar w202 seter og sette inn (er dette mulig? Gå det an å hacke til med noe jern for å tilpasse fester hvis de ikke passer?) - Skaffe etpar brukte recaroseter og kjøpe nye overganger for at de skal passe - Ta ut setene og prøve å 'fikse'. Har noen gjort dette før? Er det mulig å forbedre dem? I så fall hvordan? Takk for tips!
  19. Joda, forsterkeren klarer tydeligvis ikke å starte ordentlig på 11,6V. Der litt underlig, ettersom lyset faktisk går på.. Men, en loop til + løste problemet. Får gå igang og måle de resterende kablene til forsterkeren for å finne den originale remoten. Dette blir utsatt til imorgen det er helt sikkert. Må av med hele interiøret bak på venstre side for å komme til;( Tok baklyset fordi det var enkelt å komme til samt at det gjør faktisk nytten hvis den bare hadde levert +12v. Sitter og lurer litt på om jeg må igang og feilsøke mer for å finne ut av hvorfor det bare er 11,6v på baklysa.. Men jordingspunktet virker greit, får se etter litt tids bruk om det skjer noe med selve punktet. Hadde setebeltet som pri1, men har 50mm kabel, så det er litt vanskelig å skjule skikkelig. Har vurdert en slik kabel du linket til da jeg først begynte å leke med tanken på sette inn stereoen, men bakpå spilleren som sitter i min bil er det ingen utganger. Stereoen er koblet sammen med aircon++, men bak ligger det ferdig strømkabel og optisk utgang for sub, men dimensjonene på strøm er aaaaaltfor stusselig og en optisk utgang kan jeg ikke bruke til noe. Kanskje jeg kan finne remoten blant utgangene til subforsterker..hm. Må lete imorgen. Takk for tips! (kommer med oppdatering etter en runde med voltmeter;=))
  20. Vel, remote er +12V, er det ikke? Spilleren er en original i v50, high performance modell, vet ikke typebetegnelsen. Er for mange ledninger ut og inn fra forsterkeren, tør ikke ta noen av dem, logisk sett skulle det være 2x4 høyttalerkabler samt 2xstrøm og remote til forsterker, men da sitter jeg igjen med 3 ledninger.. Signalet er egen optisk kabel. Jordingen bør være ok, dro en 8mm bolt gjennom gulvet, pusset blankt og la for sikkerhets skyld en kobberskive mellom, det spiller som juling med motoren av, ikke noe kutting der, og trøkk så det holder.
  21. Hei, Koblet opp min gamle stereo i bilen igår. Satt og justerte og tunet til alt hørtes perfekt ut. Steroen består av en Hifonics bxi2008d monoblokk og 2x10" rockford power stage 1 subber. Dette er koblet samen med en høynivå->lavnivå omformer fra den innebygde forsterkeren i bilen. (har bare optisk lavnivå ut fra originalspiller). Subbene er koblet til 1ohm. Uansett, satt i bilen og dundret ivei en time igår mens jeg stilte og herjet. Bilen stod av. Remote signalet hentes fra baklyset på bilen. Idag nå jeg dro ut bilen, så ville ikke subbene spille. Forsterker lyser pent, men det er bare ikke noe lyd, helt dødt. Koblet en mp3 spiller rett på forsterker for å teste det, men like dødt. Skrur av bilen igjen, og vips, lyd! Stater bilen igjen, og der dør lyden. Jada, baklyset står på hele tiden;=) En runde med voltmeter sier at jeg har 12,5V med motor av, og 14,6V med motor på. remote signalet gir 12,5V med motor av, og 11,5(?)V med motor PÅ. Men forsterkeren er uansett på, drar jeg ut remoten, dør forsterkeren med lys og alt. 'Det grønne lyset' lyser når motoren er på, forsterkeren ser helt normal ut, og jeg klarer ikke trigge protect lyset i det hele tatt. Koblet om høyttalerene til 4ohms motstand samtidig som jeg senket input level helt i bånn. Samme reultat! Jeg skjønner ingenting.
  22. Usj. Den har ligget død en stund nå, jeg har hatt en båt å styre med. Skal se om jeg kan få lest ut feilkoder! Reklamasjonen er egentlig gått ut, men streng tatt har den vært slik en stund. Det er bare ikke så ofte ac er i bruk (les vinteren)
  23. Elkjøp/expert hadde ikke 6x9. Det ble en tur på hifiklubben og to nye dali'ere istedenfor. Trengte uansett etpar høyttalere til terassen. De leverte fint i snekka!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår