Gå til innhold

Storken

Bruker
  • Innholdsteller

    45
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Storken

  1. Hei, har mange deler liggende etter et turboprosjekt som det ikke ble noe av. Først og fremst: Saab Garret Turbo. Tatt fra en vraket 2.0l bensin som hadde gått 160k. "Gt1742" mener jeg er typebetegnelse. Flowmap og bilder: Vann-luft intercooler. Skal være god for 700CFM. Følger med en 12V pumpe, noen meter slange og slangenipler som passer. Green top bosch injektorer, 4 stk. 315cc. Nissan maf, type stor. (E60 eller Q45). Flex-fuel sensor. Etanolsensor. Fin for E85 konvertering. Siden vinter/sommmer E85 er forskjellig er det greit med en sensor. Motorsykkel-innsug. Tatt fra en Kawa ZX6R. Injektorene som står i er 245cc. Edis 4. Drivstoffpumpe, kliss ny. Alle disse delene ble tenkt brukt med megasquirt ECU. Om noen skulle kjøpe mesteparten av delene legger jeg ved en megasquirt datakabel gratis :) Hvis det er spørsmål om dimensjoner er det bare å spørre. All bud vurderes, men selger ikke til skampris.
  2. Det er vel egentlig du som må lese hva som blir skrevet. Det er ikke snakk om noe løpsbil eller 450 hesters monster jeg skal bygge. Hvorfor du skal dra inn slanger og E85 i diskusjonen skjønner jeg heller ikke, svært lite relevant til topic egentlig. Innledningsvis sier jeg også at jeg har 4x 245 cc og 4x 450 cc dyser som jeg planlegger å bruke. Tilsammen skal dette levere mer enn nok suppe til de effektnivåene jeg kommer til å holde meg til (med E85). Jeg nevner ikke noe effektnivå, men kommer jeg oppimot 220 hester med god kjørbarhet vil jeg si meg fornøyd.
  3. Med en flex fuel sensor kan man blande bensin og E85 uten at det er noe krøll. Sensoren sender et signal tilbake til ECUen med etanolinnholdet. Så om jeg fyller 40 liter E85 i 5 liter bensin er det ikke værre enn at Ecuen kompanserer for dette via signalet den får fra sensoren. Om vinteren leverer bensinstasjonene E70, hadde dette i bakhodet da jeg fikk tak i en slik sensor. Litt om systemet, selvfølgelig ikke "plug and play", men du slipper doble alt slik du beskriver. Fikk for øvrig tak i en slik sensor brukt for 60 dollar på ebay.
  4. Hehe, takk for advarslen _MDS_ :) DRFT-R, slå opp Flex fuel sensor - før du dummer deg mer ut. Resten av det du skriver er jeg fullt klar over, hvorfor må du absolutt ha det med - alle disse tingene er overkommelige. 500 nm lavt dreiemoment, jaja - du om det. Jeg vil ihvertfall ikke ha amerikanerdritten din. Bruker sikkert 2,5 liter på mila og sitter på veien som ei vannseng.
  5. Du har nok et poeng, fordelen, om jeg har forstått det riktig, er at du med riktig lengde på innsugene kan få et "harmonsisk" boost på lavere turtall (rimelig lange runners), så tar turboen over på høyere turtall og sørger for effekten der. Det trengs selvfølgelig et plenum, men jeg mener effekten av lange runners kan opprettholdes.http://www.jdmtigerjapanese.com/ tilbyr billige VTEC motorer som har gått lite, er det lignende plasser som selger Vag motorer? VTEC motoren virker lett å jobbe på siden eksosportene er forran på motoren, slik at plass ikke er et så stort problem. Jeg ser turboer montert på gti motorer også, men det ser ut som det er greit trangt der bak. Slik det er nå vipper jeg mellom Civic, Golf (mk2 eller mk1) eller en Ford av noe slag. Jeg vurderte en 2 seter, men jeg trenger muligheten til å ha flere enn en passasjer.
  6. Takker for tips :) Definitivt noe som skal vurderes. Ang hva jeg kan og ikke kan; jeg er helt grønn hva forgasser og gamlere dupeditter gjelder, men har totalt "forelska" meg i Megasquirt med alle mulighetene det gir. Som "datanerd" justerer jeg heller motoren fra en laptop i steden for oppjustering av drivstofftrykk, skifting av wastegate-fjærer/stramming etc. For eksempel kan wastegaten justeres gjennom en solenoid som aktiveres av MS på et gitt turtall. Jeg gjør heller dette enn å justere fjæra i wastegaten. Dette er ment som et eksempel... Kravene oppfylles av mange av bilene som er nevnt i tråden. Tillegskravene er ment som ting jeg vil gjennomføre etter hvert, altså ikke noe som skal være på bilen originalt. Håpløst hvor langt du skal dra ting ut av kontekst. Det er åpenbart at du kan en ting eller 1000 om motor og trimming, men innleggene dine er fint lite konstruktive. Fun Facts; lappen har vært i mitt eierskap i snart tre år - uten noen prikker eller utforkjøringer. Utenfor står en Audi A6 allroad quattro med et dreiemomentsmonster av en motor, 3.0 Tdi. Selvfølgelig drar den unna med 240 hk, men det at bilen veier nesten 2 tonn hjelper ikke akkurat på aksen. God bil, men du er veldig skjermet hva veifølelse angår. Bilen jeg vil kjøpe skal være en billig bil som jeg kan gjøre meg erfaringer på motormessig sett og som skal sitte bra på veien. Jeg jobber deltid på et dekksenter og har tilgang på hjulstillingsmaskin, så jeg skal alltids kunne sette opp understellet slik jeg vil ha det. Med itb fra motorsykkel blir original IAC forkastet. Nevnte i samme setning av sekundærspjeldene var et prosjekt for framtiden, likevel skal du plukke ideén i fillebiter. Flex sensor nevner jeg tidligere for å kunne kjøre E85, er det fravær av E85 kan jeg kjøre på bensin (nå fins E85 lokalt tilgjengelig hos meg). Dette visste du sikkert, men du måtte gjøre et poeng av det likevel. Huff, kunne fortsatt slik lenge, men jeg tror jeg driter i det. Flere idioter enn hyggelige folk på dette forumet. Det er andre måter å sette "newbs" på plass enn måten du buser frem på. Jeg liker en pen mk2 golf jeg da :) Haha, nå var du morsom :)
  7. 48njSXFQT20 Noe som det her er drømmen.
  8. Launch kontroll styres LETT gjennom MS3 (her kan du lese mer om det hvis du vil). Sensor til clutchen så kan du holde bånn gass igjennom tre gir. MS3 retarderer tenninga/kutter tenninga/kutter drivstoff eller lignende for å kontrollere turtallet i girskift og ved "startstreken". Itb med turbo har vel fint lite magisk over seg, men det er lett å sørge for at gasstrømmene er adskilt. Dette var vel egentlig et større problem på Type 1 motoren i forhold til på en rekkefirer. Kom over en Gti med individuelle gasspjeld og g60 lader på youtube, likte lyden i den og kunne tenke meg noe sånt. Gasshuset fra kawaen har et sekundert spjeld som kan styres elektronisk for bedre tomgang og respons på lave turtall. Dette er ikke førsteprio, men hadde vært morsomt å prøve å få noe slikt å funke med tia. Jeg vurderer å kjøpe 4 Ls2 CNP/COP (coil near plug/coil on plug) og kutte ut Edis systemet, er ikke helt sikker enda. Planlegger å kjøre E85, hvordan det blir med senking av kompresjon og lignende får vi se på. Jaja, har vel rota på meg noe hakket værre enn herpes nå, vreden til DRFT-R og fanboisa hans :boxers
  9. Enig der. Jeg kommer nok til å bruke eksosmanifold som jeg finner på ebay. Turboen fra Saaben kommer jeg til å bruke, kvaliteten på disse skal være utmerket (kommer fra bensinmotor). Vannkjølt intercooler med pumpe har jeg kjøpt inn, så det mangler egentlig bare masse rør, silikonkoblinger og tuning i massevis - så får vi se. Du vet ikke av noen bra kilder til info rundt turbokonvertering av disse mazda maskinene?
  10. Det var jo hyggelig av deg. Senkesett er særdeles upraktisk på vinterføre i sør-trøndelag og 5 dører er ikke noe must. Kan godt være 2 dørs. En ting er å drite seg ut i trafikken, en annen er å drite seg så loddrett ut når det kommer til rettskriving. Utropstegn som punktum, fravær av store forbokstaver og "ikke hverken", haha - jeg ler. (ikke.) Hehe, det er nesten så det vurderes ja. Kjørte en mx5 i sommer, definitivt sportslig understell - men syntes motoren kunne vært sprekere (110 hestern). Skal jeg se på tosetere er det flere som er aktuelle, deriblandt Toyota MR2. Dette passer kanskje bedre i golf forumet, men jeg innbilte meg at alle gti golfer hadde 5 bolts hjulsirkel? Ser en del Gti golfer som averteres på finn som er 4 bolts. (I motsetning til det normale understellet med 4 bolt x 100)
  11. Civic skal vurderes ja ;) Er det noen spesielle motorer jeg bør se etter eller unngå mtp innmat og styrke? Mazda mx5 er et bra forslag, jeg har sett på den selv, men ankepunktet blir at den ikke kan ta 5 personer. Jeg må ha plass til flere enn 2.
  12. Hei! Jeg driver å ser på kjøp av en brukt bil, men jeg klarer ikke helt bestemme meg for hva jeg skal gå for. Krav: - Må kunne transportere mer enn 2 personer. - Under 1 tonn. - Sportslig understell. - Trimmingsvillig. - Robust. - Rekkefirer. Jeg har lenge hatt lyst til å bygge en motor med turbo, itb (individuelle gasspjeld) og megasquirt (MS3, nyeste)for å kontrollere det hele. Planen var å bygge motor til bobla mi, men den ble solgt etter interesse fra et firma som skulle bruke den til firmapromotering. Deler som allerede er innkjøpt er: Gt1752 turbo fra Saab (god for rundt 200 hester og rundt 1,5 bar), Gasshus fra en eller anna kawasaki motorsykkel m/245cc dyser, 4x 450 cc dyser fra volvo (planlegger å kjøre 2 injektorbanker), flex fuel sensor (E85), Edis (selv om jeg vurderer Coil On Plug) og litt anna stæsj. Jeg har tidligere hatt en toergolf og en GTI hadde vært optimalt. Problemet er at alle GTIer jeg ser er enten senka, styla eller ødelagt på en eller annen måte. Jeg er ute etter en original GTI, men jeg tror ikke jeg finner det til en grei pris. Peugeot 205 Gti er et annet alternativ, jeg kan se for meg at det hadde gjort seg med en turbo på 1,6 litern. Problemet her tror jeg er holdbarheten, jeg er redd den ikke tåler kjøringa den kommer til å utsettes for. Legger til at jeg planlegger å ha launch kontroll satt opp på bilen, for å av og til virkelig dra i vei fra et lyskryss. Jeg leter etter en bil som tåler mye og som ligger godt på veien. Så, input verdsettes høyt!
  13. Fordi du skal lete lenge etter et godt eksemplar som ikke koster en formue. Hadde også vært fint om folk holdt seg til topic :)
  14. Hei! Har loka litt rundt og sett på 16v konvertering av mk2 golfen min. Hjulavstand på mk2 og mk3 er lik og på min kamerat sin bil var veldig mye likt med min bil. Jeg lurer da på: Kan man kjøpe en golf 3 delebil og sette disse delene over på en toer uten alt for mye stress? Trenger vel også litt plastikk fra golf 2 gti, men ellers skulle dette være grei skuring? Takker for svar :) Storken
  15. Mens jeg satt å ergra meg over dagens tidligere fiasko kom jeg på noe lurt ^^, Laga en "sandwitch" av et lag tsjorte og et lag 300 g glassfibermatte. Mye enklere å bare tre rundt og "stappe" på polyester :P Brukte også stiftemaskin til å stramme opp stoffet enda mer etter at glassfiberen hadde blitt myk. Alt i alt tror jeg dette ble en bra løsning, skal se hvordan styrken på den ser ut senere i kveld ;)
  16. Hei, har da forvilla meg inn i glassfiberens ville verden og kan uheldigvis si at dette er noe jeg sterkt misliker xD Jeg har påbegynt laging av to høyttalerkasser til bobla mi, de er begge beregnet på 6,25" høyttalere. Oppkapping av spon og å kle dette med en gammel tsjorte gikk greit - det ble endel bølger i stoffet, men det tenkte jeg ikke skulle bli noe problem senere. Så feil kan man ta. Igår metta jeg tsjorta med polyester og idag når jeg så til de var den fin og hard. Smurte på et tynt lag med polyester og la på glassfiber, mer polyester - men dette ble bare helt på trynet etterhvert. Ikke ville glassfiberen bøye/legge seg slik jeg ville uansett hvor lenge jeg venta, og lukta i sykkelboden der jeg holdt på var uutholdelig. Endte med at jeg rev av glassfiberen og sitter nå igjen med 2 høytaerformer som er påført 2 lag med polyester. Jeg har alt av materialer som trengs, er det noen som kunne tenke seg å ferdigstille disse høyttalerkassene? Betaler og du skal få beholde det som blir til overs av glassfiber og polester (2 m^2, 1,2l) Hvis ikke er gode tips veldig velkommne :P
  17. Hei, etter å ha fått noen uforutsette utgifter ser jeg meg tvunget til å selge den enda ikke monterte bilstereoen. Alpine MRP-M1000, Monoblokk på 600w 4 ohm og 1000w 2 ohm. (Alle verdier oppgis i RMS) Mer info her: http://www.alpine-europe.com/no/home...ere/mrp-m1000/ JBL GTO504, 4 kanals forsterker. 4 ohm: 4*55w. 2 ohm: 4*70w. Mer infor her: http://www.bilradiospes.no/m/shop/?p...id=&vn=736 Panasonic CY-PAD1003U, monoblokk. 4 ohm: 350w. 2 ohm: 700w. Mer info her: http://www2.panasonic.com/consumer-e...702#tabsection Infinity Kappa Perfect 12"d VQ Doble 3" spoler på 4 ohm hver. 400w rms, 1600w peak. Variable endestykker gjør at du kan endre Q verdiene selv, noe som gjør at subben er meget fleksibel mtp kasse. Mer info: http://www.bilstereo.no/prod_detaljer.php?id=726 Ønsket pris for de forskjellige komponentene: Alpine monoblokken: 3500,- JBL 4 kanalern: 1800,- Panasonic monoblokken: 2000,- Infinity Sub: 2500,- Kan selge alt samlet for 8500,- (1300,- avslag) Ta kontakt på stoken90@gmail.com
  18. Her er plassen jeg har tilgjengelig: Bredde mellom støtdempertårn: 920mm Bredeste bredde: 1350mm Høyde: 440mm Fra støtdempertårn til baklys: ca 200mm Fra seterygg nede til baken: 800mm Fra seterygg oppe til bakluke ca 680 mm Jeg vil på dette området skvise inn 4 12". Subwooferne det er snakk om er Infinity Kappa Perfect(d)VQ. Hvis det er mulig å få alle inn, så kommer jeg til å bestille 4 stk, hvis ikke blir det med 3 stk. Jeg har og hørt om å sette to like elementer rett mot hverandre for å "lure" elementene til å tro at de spiller i dobbelt så stor kasse, fungerer dette bra? Jeg har sett meg ut en Hifonics BXi 2608D til å drive dette. Den leverer (oppgitt i rms): 4 ohms: 850 watts x 1 chan. 2 ohms: 1700 watts x 1 chan. 1 ohm: 2600 watts x 1 chan. Hvis jeg har tenkt riktig kan jeg koble 4 dual 4ohms spoler til 2 ohms last. For 3 dual 4 ohms spoler lander jeg på 2,67ohm. Hvor mye effekt vil dette tilsi sånn ca fra denne forsterkeren? Har noen erfaringer med merket Hifonics? Ble mange spørsmål det, håper dere kan besvare noen ;D
  19. Har snoket mer rundt, og fått inn et tilbud. Tilbud nr 1: - VW grill for Golf 2 130mm (Festeanordning for å ha høyttalere i døra) - Hertz ESK 130 (frontsett med delefilter og det hele - 2x Hertz HX 300 D (ikke helt min smak bakfra, men ser ut som gode subber, 600w rms) - dynaBel BF4501 (1200 rms ved 1 ohm, men det står på dynabel at denne forsterkeren bør kjøres i 2 ohm hvis du vil bevare lydkvaliteten, noe jeg vil) - dynaBel BF1502 (2x 240w rms i 2 ohm) - 6x Vibroplast-PK (dempematter, trengs) - Odessey PC1500 (rått batteri) - ABMix 50mm2 Kabel-kit (5m 50mm2 Rød dynaBel strømkabel, 1m 50mm2 Sort dynaBel strømkabel, 5m 0,75mm2 Remote strømkabel, 1x Tsunami RCA700-17, 4stk Ringkabelsko Ø=8mm, 35-50mm2, 1x ANL Sikringsholder m/200A Sikring) For 15000 inkludert frakt. Egenkomponert sett fra dynabel.no: - 2x Dynabel DY9812 12" Subwoofer (1000w rms, står mye bra om disse. Veier over dobbelt så mye som subbene i tilbud 1) - DynaBel BF7501 - 1x750-2500 Watt RMS Bilforsterker - Apollo A 1750 75Ah AGM Batteri (virker og som ett rått batteri) - Macrom M2 komponentsett 5'' (er ikke helt sikker på disse?) - dynaBel BF1502 - 2x150 Watt RMS Bilforsterker ((2x 240w rms i 2 ohm)) For 14800, her mangler det såklart kabler og dempematter, og uten frakt). Jeg vil gjerne kunne dra opp volumet på subbene og "showe off" avogtil, men samtidig kunne spille klart (= bra lydkvalitet) når jeg bare hører på musikk til vanlig liksom, er det en merkbar forskjell mellom et monster på 24 kg og en vanlig sub på 9 kg ? Hva er et 2 veis system, og hva er et 3 veis system? Jeg føler jeg får mer for alternativ 2, har jeg rett?
  20. Jaja, selvfølgelig. Mente ikke noe annet med det jeg skrev, selv om det kanskje ble litt klussete skrevet. Den golfen jeg så på tuben hadde en forsterker på 1kW med en sub som tålte 1kW ekte effekt.
  21. Har da bestemt meg sånn ca for dette oppsettet. Fremmi: - 2 X 3,5" "små"mellomtoner med diskant i midten. - En pakke med disse det blir vel ikke noe lark/risting om disse festes skikkelig med litt silikon? - 2 X 5,25" mellomtoner til å ha i overnevnte festeanordning. - Forsterker med 4 kanaler på 100W hver ? Baki: - 2 X 1500W subber, det var ihvertfall det jeg sa til kameraten min. Tipper jeg må ta det tilbake. 800W på hver er vel mer passe? Etter å ha sett basser der det er en sub på 1000W som har fått hele interiøret til å riste tror jeg to stk på 800W er mer enn nok. Jeg vil helst ha elementene mine snudd utover. Derfor må dem se pene og kraftige ut "bakpå", slik som Resonant Engineering sine. Liker ikke looken på feks Fusion, selv om dem sikkert spiller bra, ser ut som plast. Det skal helst være høyglans på baksiden av elementene, purely for looks. - Så da sitter jeg igjenn med en forsterker som kan levere ca 1600W. Ekstra: - Hva trengs egentlig ekstra? - Dempematter, skikkelige ledninger, lydfilterting?, ekstra batteri, dynamo fra diesel golf (90 Amp). Alle W det snakkes om her er i Rms (ekte effekt elns). Det skulle summere det mer opp. Anbefalninger og erfaringer tas imot med takk!
  22. je, men er fortsatt redd for risting xD Skal sjekke litt rundt hva jeg finner. Kanskje nytt dørpanel er way to go allikavell.
  23. Tingen er, jeg kjører rundt i en golf til 5k. Dette prosjektet er ikke for å legge ned penger i denne bilen, men for å bygge meg ett skikkelig anlegg som kan gå i "arv" til neste liksom. 2 dørtrekk for 2 lapper blir derfor litt drøyt etter min mening. Finnes det golf 2 med høytalerhull i dørene originalt? Hvis det finnes er jo skraphaugen sikkert en kilde til noe som passer.
  24. Takk for svar til dere begge ;) Er det noen som har erfaringer med å mekke egne høyttalerhull i dørene? Er en GL variant, så er masse plast der en evt høyttaler kan være. Bor i Tronheim
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår