Gå til innhold

sthol

Bruker
  • Innholdsteller

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av sthol

  1. Kan årsaken være smale dekk med høy profil kanskje? Ellers kan det vel ikke sies at understellet er av særlig sportslig karakter som standard da. Da vil jeg tro at det trengs stivere og kortere dempere/fjærer, samt bredere dekk med lavere profil.
  2. Jeg har en 1997 Opel Vectra 1.8 CD Jeg har eid bilen i 1 år og kjørt bilen de siste 16 000 km. Nå står telleren på 198 000 km ca. Problemene jeg har møtt på: - Måtte bytte tomgangsregulator samt borre opp en nippel på gasspjeldhuset. Dette var fordi motoren stoppet på tomgang i tide og utide. - Byttet startmotor. - Byttet endeledd på styringa. - Nå har jeg en nivågiver for oljenivå på bunnpanna som holder på å takke for seg, så denne må byttes i tillegg til bunnpanne-pakningen. - Ellers har jeg bittelitt rust på en hjulbue og litt nederst på ei dør. Jeg synes ikke dette er så ille av kostnader over et intervall på nesten 20 000 km på en bil som er 10 år, har gått nesten 200 000 km, og som ikke koster allverdens. I tillegg er ikke deleprisene så ille som mange konkurrenter heller. Jeg regner såklart ikke med slitedeler her som bremseskiver/klosser da dette nok slites likt på alle biler omtrent. Registerreim må man jo også skifte til rett tid. Dette er også en kostnad, men burde for alle være forutsett. Det jeg har listet opp i starten var sånne feil som kommer mer uventet. (Ikke uvanlig at man må bytte startmotor på gamle biler da, men man vet jo aldri nårtid.) Ellers kan jeg også si at Vectra B er en veldig god bil å kjøre, og har du hvertfall CD-utgaven eller bedre (CDx er eneste som er bedre om jeg ikke husker feil, litt sjelden utgave i Norge..?) så får du en bra utstyrt bil til en gunstig pris. Men test den nøye og skaff tilstandsrapport, siden det virker som noen eksemplarer er mer utsatt enn andre! Lykke til!
  3. Da var enda en ny tomgangsregulator satt inn, og denne var mere stabil enn den forrige jeg fikk. Heldigvis. Men lå fremdeles nede på ~700rmp på tomgang, så dro til opel-verkstedet og fikk tomgangan justert opp til ca 900rpm. Fikk heldigvis denne justeringen gratis (tar bare et par minutter uansett), siden min stefar har kontakter, slik er kjekt da. Motoren går mye finere på tomgang nå, og stopper ikke i kryss, under nedbremsing osv.. Men nå tar seff starteren kvelden.. :doh Hehe, det ene problemet avløser det andre. Tror ikke akkurat det blir Opel neste gang :P Meeeen skal aldri si aldri, ikke de aller mest kostbare reparasjoner jeg har heldigvis, og alle merker sliter vel med sitt så... Ny starter kommer mandag og da håper jeg bilen har tenkt å være snill og fungere knirkefritt en god stund..
  4. Var på Opelverkstedet i dag, og de sa at det hadde vært problemer med helt nye tomgangsregulatorer som de hadde solgt før, så det kunne liksågodt være den nye jeg satt på som ikke funker som den skal. Jeg skulle få en ny på onsdag, så har ikke gjort annet nå ikveld enn å sjekke diverse slanger og undersøkt nipplene på spjeldhuset bare uten å ta det av. Fant en slange som var morken i enden som vi kuttet av litt på til der den var i god stand og satte på igjen. Fant også en nippel/inngang på spjeldhuset som var grodd igjen og åpnet denne så godt som mulig uten å ta ut spjeldhuset. Dette hjalp vist ikke, for motoren stopper enda, men jeg har nå en mistanke om at tomgangsturtallet rett og slett er for lavt, så vi får se.. Er det enda for lavt og problemene fortsetter etter bytte til enda en ny tomgangsregulator på onsdag, så blir det oppjustering av tomgangen hos Opel-verkstedet, og å ta ut hele spjeldhuset for å rense det og kanskje bore opp nippelen. Hva burde turtallet være på tomgang? Mitt ligger på ca 700 bare, tenker at det med fordel godt kan være rundt 850. Når bilen bare står helt i ro på tomgang og jeg trør inn bremsa noen ganger, og/eller vrir litt på rattet så stopper motoren. Taes jo da vakum fra spjeldhuset, så det er vel mulig at det blir for lite luft for motoren da.? Gjenstår å se hva som skjer på onsdag etter bytte av tomgangsregulator igjen. Ja sprayet forresten startgass rundt spjeldhuset og slangene etter luftmengemåleren, og ikke noe jaging i det hele tatt, så den tar ikke falskluft hvertfall.
  5. Jeg tar den ikke til Opel for å få sjekket feilkoder jeg vel :) Er så heldig å ha en stefar som jobber på et verksted der de har bukker, alt av verktøy og Tech2 :) Og nei har ikke fått sjekket noe mer av årsaken til problemene, men skal dra i morgen kveld å demontere gasspjeldhuset, rense det, sjekke pakningen til det, samt sjekke alle slanger til og fra luftinnsuget. Takker for tips sålangt, og la dem bare fortsette å komme om dere har flere. Skal gi tilbakemeldinger når jeg har funnet årsaken og fikset det.
  6. Takk så meget for svar. Dette skal prøves, samt se over slanger og evt bytte pakning til gasspjeldhuset som tipset om i en annen liknende tråd jeg fant HER
  7. Har en Opel Vectra B 1.8 CD 16V fra 1997 som sliter litt. Motoren stopper ofte under nedbremsing, og ja clutchen er helt inne når dette skjer.. Skjer nesten kun når motoren er passelig varm (~80°C) og nesten aldri på kald motor. Har nettopp bytta tomgangsregulator til en helt ny en, så det er ikke den som er gåen. Forrige var dårlig, så var godt å få skiftet den, men ble altså ikke kvitt alle problemene. Clutchen funker helt som den skal på alle andre måter, så jeg tror ikke det kan være den heller. Begynner å lure på om det kan være elektronikk-feil, siden det vel er elektronikk som bestemmer når ventilen i tomgangsregulatoren skal flytte på seg. Har også fått vite at det muligens kan være noe med vakumfeil på bremsene.. Men sikkert masse andre ting det kan være også. Noen som har vært borti liknende, eller bare har noen råd til meg i denne saken? Skal få den opp på bukk (og tilkoplet tech2, men den finner jo langt fra alle feil :P) i uka som kommer, og hadde vært kjekt å vite ting vi kan sjekke ut da.
  8. På Vectra B 1.8 1996-1998, motortype X18XE er det medfølgende batteriet kun på 44Ah faktisk, hvertfall for GL og CD uten A/C. Rar prioritering uansett..? Batteri på 44Ah og en dynamo på 90amp.
  9. Har du forsøkt å holde bremsen inne når du kjører over humper og ujevnheter som vanligvis ville laget slike lyder i bilen din? Prøv å holde bremsen inne med venstre fot samtidig som du kjører over. Om lyden da ikke er der er det nok garantert noe med festene til bremsene. Har du sjekket det jeg tipset om i min post på forrige side? Håper uansett du blir kvitt dette snart, er så sinnsykt irriterende med slike lyder, både siden du må høre på dem selv og siden alle du kjører forbi på gaten hører dem også :P
  10. Jeg hadde en kakke/smelle lyd på humper jeg også før. Og etterhvert var den der hele tiden nesten. Kom fra venstre bakside hos meg. Problemet med min Vectra var låsesettet/monterings-settet til bremseklossene bak. De hadde rett og slett rustet så mye at de ikke lenger holdt noe press mot klossene. Kostet 95kr +moms og fikset på 15 minutter totalt. (Men tok desto lengre tid å finne ut hva problemet var etter lyden oppstod :P) Får håpe dette kan være problemet hos deg også, siden det er såpass billig og kjapt å fikse :) Lykke til!
  11. Mange klosser har noe slitebelegg på baksiden av klossen som skal hindre vibrasjonsstøy. Hvis dette belegget er slitt bort kan det oppstå støy som følge av at klossene vibrerer mot kaliper. Men dette skal vist være mer pipelyder enn gnisselyder etter hva jeg har forstått.
  12. Nei jeg har egentlig ikke funnet ut av dette. Jeg hadde jo lading på batteriet to netter på rad, da kom det opp til grønt igjen, og etter det har jeg hatt masse langturer så da har det jo fått ladet veldig masse igjen. Får se når ferie og slikt er over og det blir masse småkjøring igjen om det samme skjer. Er jo for dårlig om batteriet skal tape seg i strøm selv om jeg bare bruker den til/fra jobb og butikken +litt "råning" av og til :|
  13. Her er noen få bilder jeg tok på Sommertreffet i Juni i år.
  14. Har samme problemet med min fjernkontroll til tider. Av og til må den programmeres en gang i uken, av og til funker den prikkfritt i måneder. Jeg pleier å åpne den og bøye litt på bøylen som presser mot batteriet slik at den skal stå mere i spenn mot batteriet. Måten du programmerer på er å trykke på hvordan som helst slags knapp på fjernkontrollen rett etter du har slått på tenningen. Tror du kan trykke 5-30 sek etter tenningen er slått på. Et trykk skal være nok, så låser bilen seg og låser opp igjen, da har du programmert den. Om dette ikke skjer er det noe galt med batteriet i kontrollen, selve kontrollen eller noe på mottakeren i bilen. Lykke til.
  15. Har til en viss grad noe ladeproblemer på min '97 Opel Vectra CD 1.8 For 3 uker siden var bilen plutselig helt tom for strøm etter 2 timer med litt rengjøring og småfiksing innvendig. (stått med dører åpne og da tenner 7 lys inne i bilen, men tror disse kutter etter en stund..?) Synes det var lite som skulle til for å tømme batteriet og tenkte at da var det vel dårlig. Målte voltstyrken som var veldig lav. Ladet litt og målte igjen og den hadde økt voltstyrke betraktelig. Målet også at med motoren igang ladet dynamoen: volt øket fortsatt. (hadde ikke mulighet til å måle ampere da.) Fikk målet syremengden/syrekvalitet etter en hel natt lading og alle celler var veldig ulike så jeg byttet dermed batteriet som stod i -var på 44Ah (ikke originalt batteri, men så ut som det var en del år). Kjøpte meg et 62Ah batteri av typen Sonnak. Dette hadde et "øye" på toppen der man kan se status på batteriet: Ved grønn farge i øyet er batteriet i orden, ved sort må det lades, og ved hvitt må batteriet repareres står det. Øyet var grønt ved montering for 3 uker siden. I går skulle vi skifte ojle og oljefilter og når jeg hadde åpnet panseret ser jeg tilfeldigvis med på batteriet som nå viste sort farge i øyet (=batteri må lades). Skjønner ikke helt hvorfor dette skulle være nødvendig. Fikk målet syremenge/kvalitet og da var det nederst på det gule, nesten på rødt. Men alle celler var veldig jevne. Volt lå på ca 12.5 som hvilespenning, ca 13 når motoren var igang, altså lader dymanoen tenker jeg. Fikk også målet ampere, og med bare lys på og da lader den med ca 20 amperer tror jeg det var. Guffer på alt som er - langlys, grøftelys, tåkelys, varmetråder, setevarmere, varmeapparat - og da ladet den med 80-85amp på litt turtall. Man hører også at dynamo lager mere motstand, blir litt hvinelyd. (trodde egentlig jeg hadde 70amp dynamo, men må vel være 100 siden den lader opp mot 85amp?) Altså dynamo lader bra etter måligene å bedømme, dette var med bilen i ro i garasjen. Likevel har væske i batteriet falt ned på gult nivå (rett over den røde streken på måleren) og dette på bare 3 uker.. Når dynamoen blir nødt å lade mere ved at jeg f.eks setter på varme i bakruta og speil så lager den litt hvine-lyd, dette _tror_ jeg ikke den gjorde før, lagt merke til det de siste par ukene. Holder den på å ta kvelden? Målte 12.5V hvilespenning i går. er vel nesten 14V nå etter en helt natts lading, men gikk ned litt etter bilen hadde gådd litt. Regner med 14V er for mye hvilespenning likevel.. Testet også å ta av kabelen fra minuspolen og dytte denne borti selve polen flere ganger for å se etter gnister for å vite om det er noen forbrukere på som stjeler strøm også når motoren ikke er i gang. Med ble sjelden gnister, bare bitte bitte litt av og til. Er vel pga klokke og slikt skal huske tid/dato/kjørecomputerverdier.. Så holder dynamoen på å ta kvelden selv om den lader med 85amp med masse belastning? Lader jo fint nå, men kan det være at den fusker innimellom? Ladelampen i dashen lyser forresten normalt, kun når tenning er på før motoren starter, ellers lyser den ikke. Er jo den hvinelyden som kommer når jeg slår på varmetrådene.. Noe må jo være årsaken til at batteriet var på tur til å bli utladet, helt nytt batteri, brukt 3 uker.
  16. De har et par forskjellige sotede sideblinkere til Vectra B her: http://www.bsbildeler.no
  17. Hvis du enda har dette problemet: Akkurat dette vil jeg tro er forårsaket av tomgangsregulatoren. Det er en gjenganger på Opel fra 90-tallet. Har hatt akkurat samme problemet med min ('97 Vectra 1.8 16V). Skjedde plutselig hele tiden. Tok ut tomgangsregulatoren i og renset den, og nå skjer det bare veldig veldig sjelden, men det skjer fortsatt :( Må vel bytte den etterhvert. Mine foreldre sin Opel Astra 1.8 16V fra 1992 skjedde akkurat det samme med for noen år siden. De hadde den ute å renset den og den funket bra noen måneder før den begynte på samme viset og måtte byttes. Fikk forresten høre at den koster rundt 2000 for ny original del hos Opel, uten montering, men det fikser du selv. Prøv uansett å rense den først da! Jeg legger ved en link til hvordan du renser tomgangsregulatoren selv, du må nok registrere deg for å få opp siden. http://www.vvoc.com/forum/showthread.php?t=389
  18. sthol

    hakking

    Sjekk denne tråden på vvoc.com - http://www.vvoc.com/forum/showthread.php?t=35986 Kan hende at du må registere deg for å få se den, men det kan vel være verdt et forsøk å prøve det der..?
  19. Det er enkelt å fjerne selve bremselyset og plastboksen rundt, men den svarte "rammen/sotingen" på vinduet blir du nok ikke kvitt vil jeg tro.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår