Gå til innhold

skarpH

Bruker
  • Innholdsteller

    134
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av skarpH

  1. Hei. Har fått meg en strøken VW Polo Twist 94 modell nå ("mini" stasjonsvogn). Nå er det originale 165, 13" toms dekk som står på bak og fremme. Ser det er noen merkelige bakskjermer på disse. Jeg lurer egentlig på hvilken dimensjon jeg kan ha på disse her uten å valse? Hvor mye bredde kan jeg ha med 13" felg? http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3f/VW_Polo_2_rear_20071026.jpg/800px-VW_Polo_2_rear_20071026.jpg Slik ser den ut
  2. 1999 modell saxo vts, er dette ok biler? Er det noe jeg bør legge merke til om jeg kjøper brukt? Er det noe som ofte går galt med dem? :)
  3. Som i håndbrekkvaieren? For i punkt 1.2.3 - Parkbrems har skrevet at den ikke har noen virkning, og det er jo sant fordi jeg har røket vaieren.
  4. Heisann Jeg var på EU kontroll med bilen i dag, men jeg forstod ikke så mye av det han sa, så jeg spør her jeg :) Punkt 1.1.2 - park.bremsbetj./håndbetj.bremseventiler Der har jeg fått en 2'er og notis: "Def. Overføring". Hva betyr dette? Han nevnte at bremsene hadde ujevn virkning bak. Og jeg vet at håndbrekken er ødelagt. Men når jeg ser "overføring" tenker jeg på gir osv jeg og veldig avanserte problemer.
  5. skarpH

    Batteri volt

    Takker for mange svar :) Nå er batteriet full ladet, viser 12.6V og dynamoen lader som bare det, er helt i orden. Det lyset lyser ikke når bilen er av. Men som sagt, kjører jeg noen dager nå så kan lyset komme tilbake og da lader ikke dynamoen. Tror nok til syvende sist at dynamoen bør byttes. Nå skal den til EU kontroll i morgen, så får jeg se først hvordan det ligger an der. Gidder ikke å bytta dynamo om den kan se langt i fra å bli eu godkjent :) Batteriet er forresten i tipp og topp stand. Det må det være. Er under en måned gammelt, og det var ikke av den billige typen for å si det slik :)
  6. skarpH

    Batteri volt

    Hva om dynamoen er ødelagt? Jeg klarte å kjøre i går kveld, men den var død i dag morres. Merkelig at batteriet lyset fremme i dashbordet kun lyser når bilen er av.
  7. skarpH

    Batteri volt

    I dag morres var bilen min DØD. Helt død. En teori jeg har er følgende: Jeg kjører, og dynamoen lader ikke batteriet. Så batteriet tappes. Når jeg da skrur av bilen går inn og sover og kommer ut igjen, så er batteriet så tappet at den ikke klarer å starte. Er det rett teori? Er det slik en dynamo fungerer? Jeg holder på å lade batteriet nå, så får vi se. I går når jeg kjørte brukte jeg også bilstereon, så det kan nok ha blitt tappet ekstra fort. Hva er egentlig dynamoens og batteriets funksjon når man kjører bil? Kan bilen stoppe opp om dynamoen ikke fungerer?
  8. skarpH

    Batteri volt

    Men om dynamoen er ute av funksjon vil vel batteriet tappes?
  9. skarpH

    Batteri volt

    Det som er at ladelyset / batterilyset (?) (Et bilde av et batteri med rødt lys) lyser mens tenningen er av, men ikke når jeg kjører. Så hadde vært morsomt å sett om den i det hele tatt får lading, eller om batteriet tappes her nå mens jeg kjører.
  10. skarpH

    Batteri volt

    Det viser 12V hele tiden. Er det ingen måte å sjekke på om batteriet er ladet eller ikke?
  11. skarpH

    Batteri volt

    Heisann Når jeg har tenningen av er spenningen over batteriet 12.5V, da er det oppladet, sant? Om det viser f.eks 2V, da er det nesten tomt? For å si det slik, kan et batteri være helt utladet, men allikevel vise 12.5V?
  12. Heisann Har en kompis som har en Volvo V40, med 18 toms felger og 225 brede dekk. Han har tenkt å senke sin, så lurer vi på hva vi bør kjøpe? Hva anbefaler dere og hvor bør vi bestille? Hvor mange mm senk blir finest? Er justerbart best? Dette er en ganske original bil uten styling, kun en bil med felg og kommende senk. Håper på svar Mvh skarpH
  13. Hei Jeg var på bilradiospesialisten å fikk de til å feilsøke litt. Forsterkeren har 10V selv om remoten ikke er koblet til å CD-spiller og tenning er AV. Så det er forsterkeren som har røket. Noe inni der som kobler sammen remote å strøm sikkert. De hadde også sin egen test cd-spiller, og det samme problemet. Så må nok ha ny forsterker ja :(
  14. Forsterkeren er på selv om CD-spiller er av. Men er kun en på om gangen, begge to er ikke på. Det er riktig koblet fremme, har dobbeltsjekket. Dette systemet har fungert i 1 år, og jeg har koblet det frem selve, så det er på rett plass :) Jeg har strukket en Jordkabel fra hver forsterker til samme jordingspunkt. Bruker en fordelingsblokk til strømmen. Skal skru ut forsterkeren, å få tørket den inni jordkontakten der å skifte kabel å få ny glassrørsikring å prøve :) Men kan jordfeil være årsaken til at forsterkeren aldri slår seg av? Jeg trodde forsterkeren gikk i protection hvis noe var feil med jordingen, det gjør den ikke.
  15. Hei. Alt var som det skulle vær fremme ved cd-spilleren. MEN, jeg skulle dra ut jordkabelen på den store forsterkeren, og ut av kontakten rant det et brunt "rust" vann lignende greier. Kobberledningen var mørkebrune pga dette. Fremme ved jordingspunktet så jeg også det samme greiene. Noe brune greier. Hva er dette? Har det lekket vann inn? Var kun i jordingskontakten det var slik å ved jordingspunktet, ingen andre plasser :( Jeg klarte seff å komme borti forsterkeren med strømkabelen, så sikringen fremme ved batteriet røyk, må få en ny sikring før jeg gjør noe mer. Men kan dette i jordingen føre til mine problemer?
  16. Det har jeg ikke sjekket, skal sjekke opp i det. Men nå har jeg vært å målt litt. Med tenning AV og alt koblet til får jeg dette: - Den store er AV og den lille PÅ: begge remoter er på ca 4-5V Med en gang jeg kobler av remoten på den lille går den store PÅ og remoten på den store blir ca 10.6V Så med en gang jeg kobler på remoten på den lille går den store AV og nok en gang får begge en remote på 4-5V. Ser ut som det er den store som har tatt kveld? Skal prøve å ta ledningene som er koblet på den store og koble dem til den lille å se om det samme skjer, for å utelukke om det er kablene det er noe galt med.
  17. Ja jeg mente signal kabelen! Signal kabelen går frem til CD spilleren og tvinnet rundt den er også en tynn remote ledning. Baki er det en Y-splitter for phono kablene. Slik at jeg får lyd :) Så går den remoten tvinnet rundt signalkabelen inn i den store forsterkeren i tillegg til enda en remote ledning koblet til den store forsterkeren, men den andre remoten går som sagt videre til den lille forsterkeren. Pluss og jord kabler er på plass! M.a.o den lille er avhengig av den store. Det jeg mente med strømsplitter, er at det kun er en strømkabel koblet til batteriet, men jeg har to amper, så har jeg en boks baki som tar inn en strømkabel, og kan jeg da få TO strømkabler, skjønner? :)
  18. Nei remoten er ikke koblet til strømmen, men jeg har en strømledning (den som går til cd spilleren) som også har en remote festet til seg, slik at jeg slipper å strekke remote ledning i tilegg til strøm, hvis du skjønner? Jeg har aldri hatt problem tidligere.
  19. Heisann De siste dagene har jeg våknet til et helt flatt batteri. Jeg sjekket saken nærmere og jeg fant ut at den ene forsterkeren min er på, selv om tenningen er av. Jeg så at jordingen var helt løs på den forsterkeren som var på hele tiden, så jeg skrudde den fast og trodde det skulle hjelpe. Det hjalp litt, så begynte den å slå seg på igjen. Blinke. Jeg fant også ut dette: Jeg har jo to amper (en stor og en liten). Den store driver suben og den lille driver to høytalere. Så har jeg jo en strømsplitter baki. Så den ene strømledningen går inni den store, og med den følger det en remote. Så har jeg en ledning som går fra remote på den store til remote på den lille, skjønner sant?? Når alt er koblet til, er den LILLE på hele tiden. Skrur jeg av remoten på den LILLE, er den STORE på hele tiden. Med en gang jeg toucher remoten borti den lille forsterkeren går den STORE av og den LILLE på. Hvordan skal jeg tolke det? :/ Er det den lille som er ødelagt? Eller den store? Eller noe annet? mvh skarpH
  20. Heisann Min mor har en toyota avensis 99 eller 00 modell tror jeg der håndbrekklampa begynner å lyse etter noen minutters kjøring. Toyota sa det kunne være tomt for bremsevæske, men det var det ikke. Noen som vet hva som kan være galt?
  21. Der lyden kommer fra er venstre fram hjul, det er ikke bak. Det er kalippere fremme også, eller?
  22. Han sa også at drivledd for gåen, for når han svingte hardt så kom det en annen lyd. Kan det ha noe sammenheng med den andre lyden igjen?
  23. Her får jeg mange tips. Skal få sjekket dette ut. Kan det du sier her også stemme med at når jeg svinger så vidt til venstre så går lyden vekk? Sterker det troen din på at det kan vær kalipperene? :) For en bil som er gått over 109 000 km, har jeg ikke tro på at lagre i girkasse osv osv skal ryke :( Det va i går jeg fikk den fra verksted da de hadde byttet hjullager på venstre framhjul. Så kjørte jeg en liten langtur å rundt omkring, hørte ingenting. Men i dag kom den tilbake igjen. Den kommer heller ikke når den er kald. Skal prøve i morgen å prøve å bremse.
  24. "Kjøper har fått opplyst at selger har hørt en ulyd fra bilen men den kom ikke frem under prøvekjøring" Står det i kontrakten. Men uansett, dere mekaniker genier. Er det virkelig så gale at girkassen og clutch er gåen? Bilen er 1991 modell. Det har kun vært en eier, en gammel mann. Alle servicer følgt på merkeverksted. Kjørt 109 000 km. Til og med Peugeot kan vel ikke være så dårlige? Det er en ulelyd, som brått forsvinner når jeg nykker i rattet til venstre, men den kommer jo igjen. Når jeg tar inn clutchen og slepper gass, da også pleier den å komme.
  25. Spørsmål: Hei! Er det noe angrefrist på bruktbilkjøp? Svar: Hvis du har kjøpt bruktbil usett over Internett kan du ha angrerett. Ved ordinært bruktbilkjøp fra forhandler eller privatperson er det ikke angrerett. Det står det på forbrukerrådet :(
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår