Gå til innhold

[Martin]

Bruker
  • Innholdsteller

    166
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av [Martin]

  1. Fikk tatt en titt på bilen selv i dag. Når tenninga står på 2 og motoren ikke går fungerer instrumentpanelet fint, mens så fort jeg starter motoren blir det helt dødt, dvs klokka, tripteller osv blir dødt, mens temperaturmåleren og bensinmåleren blir stående der de sto før motoren ble startet. Hører en svak klikkelyd i instrumentpanelet mens motoren går.. Når jeg stopper motoren igjen fungerer alt fint. Hva kan forårsake dette?
  2. Min brors 98-modell 3'er stasjonsvogn 1,6 ville her for to-tre uker siden ikke starte, bare kinnet på startmotoren. Siden han ikke bruker bilen mye ble den stående mens han vurderte å tilkalle veihjelp, fram til i dag. Så i dag hadde han dratt bort for å tilkalle veihjelp og skulle bare prøve å starte den en gang til først. Bilen hoppa i gang og går visstnok fint, men speedometer, turteller, tripteller, klokka og de fleste lys unntatt blinklyslampene har slutta å lyse.. Ba han kjøre en liten tur for å se om det kom seg, noe det ikke gjorde. Derfor: Hva kan gjøre dette? Jeg ser for meg sikringer som en mulighet, men å be han lete etter sikringer og sjekke om en sikring har røket eller ikke er håpløst (ti tomler midt i hånda), så jeg må si til han nøyaktig hvor han skal se etter sikring og så bare bytte den uansett. Er det noen sikring som kan gjøre dette, eller hva kan det være?
  3. Problemet for min del med 83-modell er at jeg da må bytte hele ledningsnettet. Men hvis noen har en komplett 83-modell gti-motor med ledningsnett til hele bilen så er det jo ike uinteressant hvis prisen er rett ;) Fikk endelig plukka fram kompaktkameraet i dag, men siden det var helt tomt for strøm ble dagens økt uten bilder. Plukka i allefall av resten av dashbordet, og fant i samme slengen litt mer rust, og diverse strømtyver her og der på nettet. Jeg fant også ut at den siste av de 8 umbracoskruene jeg løsna på drivakselen var såpass rund at jeg ikke klarer å få den ut med umbracoverktøy. Dremel og en stor skrutrekker fikser vel biffen regner jeg med.. Er det enklest å løsne drivakslene inne ved kassa, eller er det enklest å løsne den store bolten i navet og la drivakslene være med ut når man tar ut motoren? Får satse på en oppdatering med litt bilder i morra..
  4. Gikk på en smell og glemte kameraet i dag også, så det får bli crappy mobilbilder igjen. I dag havna forsetene og dashbordet i baksetet. Ikke så mye mer å si om det, annet enn at det er smidig med cab når man jobber inni bilen. Jeg har også mer eller mindre bestemt meg for at motoren skal ut. Regner ikke med at det er noen stor jobb.. Drivaksler, giroverføring, et par ledninger og eksosanlegg så er vel det meste klart vil jeg tro.. To bilder i dag altså, av ferdig demontert dashbord. Noen som følger med forresten, eller skriver jeg bare for meg selv her?
  5. Jeg gikk på en smell og kjøpte meg hus nå i sommer, og dermed ble bilprosjektet utsatt litt. Nå har vi kommet oss greit i orden i huset og det blir mer tid til bilskruing. I tillegg har jeg gått og ventet på strøm i garsjen, men nå har jeg i allefal noe midlertidig strøm så jeg får brukt vinkelsliper, forhåpentlig vis sveiseapparatet og litt lys. Har gått løs på fronten for alvor nå, og i går fikk jeg dratt av størsteparten av frontplata. Tok også av radiatoren og tappet kjølesystemet for vann. Skjøv bilen fram så den nesten var utenfor garasjen, og det er vel det nærmeste den har vært dagslys på noen måneder nå. I samme slengen løsna jeg også motorfestet som sitter i traversen. Litt usikker på hvilken funksjon det har, men regner med at det skal hindre bevegelse i samme retning som hjulene. Brukte stort sett hammer og skrujern og banka løs dette. Dårlige bilder, men det kan tilskrives høy mobilfaktor. I dag ble det også en tur opp i garasjen for å ta bort traversen som radiatoren sitter på, siden denne også var relativt rusten og uansett følger med den nye frontplata. Fant ut at det har vært sveiset før på passasjersiden, og at bilen mest sannsynlig har fått seg en liten trøkk her en gang i tiden. Ikke noen stor greie, men virker som om bjelken fangeren er festet i er et par millimeter lenger bak enn den på førersiden. Får se om jeg klarer å banke det ut litt. Uansett, fikk dratt av traversen for radiatoren og slipt litt på kantene for å sjekke at ting så greit ut. Hammer og stor skrutrekker er forresten veldig gode verktøy når det skal fjernes gammel moro.. Legger med to crappy mobilbilder tatt i dårlig lys fra dårlig lampe av dagens innsats: Måtte prøve frontplata på. Syns den ser ut til å gå rimelig lett på, noe som var en lettelse for meg etter å ha lest om dårlig passform på uoriginale sveisedeler.
  6. Har fått med meg at man kan bruke motor fra Golf 2 8 V, men at man må ha ledningsnett fra Golf 1 GTI. Regner med at din bil har flatstift sikringer siden den er en 83-modell, og derfor må du ha ledningsnett fra 83-modell Golf 1 GTi, mens jeg må ha fra 82-modell eller eldre, siden jeg har sikringsboks med runde sikringer (vanskeligere å få tak i så vidt jeg skjønner). Angående bremser har du de kalipperne du trenger, og må bytte til ventilerte skiver foran og matchende klosser. Bak er jeg usikker, men man må ha 17,46 mm (?) akseltapper og 180 mm tromler.
  7. Fikk flytta opp mye verktøy til "verkstedet" mitt idag, og begynte å plukke av biter for å få en oversikt over arbeidsmengden. Dårlige bilder idag, mobilkamera. Plukka av panseret og forskjermene og tok meg en runde med skrujern og hammer. Resultatet ser dere på bildene nedenfor: Høyre side: Hull inn i kupeen og hull nede foran hjulet. Ellers greit nok så vidt jeg kan skjønne. Venstre side: Kan ikke si jeg liker det her. Rimelig råttent, for å si det sånn. Stort hull inn i det jeg regner med kalles vannkassa, og hull inn i kupeen her også. Ser hull ved dempertårnet her også. Jeg så for meg at det var der det skulle være mest jobb med rust, men det viser seg jo at dette er det minste problemet. Fant et hull i kanalen på venstre side også gitt :S Døra på høyre side er rusten nederst, men vi har fått tak i en rustfri dør, så det er greit.
  8. Takk for svar rakriste. I dag lånte jeg prøveskilt av en kollega på jobben og flytta bilen inn i garasjen jeg endelig har fått leid meg. Selvsagt en värdelös post uten bilder, men skal prøve å lage en liten prosjekttråd underveis. Det jeg MÅ gjøre er å få bilen eu-godkjent, noe som innebærer at innerskjermen på venstre side foran må byttes og at håndbrekket må fikses. Skal også bytte begge forskjermene og frontplata. Tenkte også jeg skulle overhale giroverføringa som er rimelig slarkete. Hvis noen vet om en komplett GTi-motor med ledningsnett for sikringsboks med runde sikringer, en grei femtrinnskasse eller har større deler av venstre innerskjerm (f.eks fra en delebil) så hyl gjerne ut. Reduksjonsventiler til bakbremsene av typen 3/15 som de vel heter trenger jeg også.
  9. Har dere GTI motor og ledningsnett til golf 1 med den gamle sikringsboksen (1982-modell) eller peiling på hvor jeg kan få tak i det? Gjerne også pris på pm..
  10. Noen opplysninger om hva som skal til for å få godkjent det?
  11. Enkelt og greit: Har en Golf 3 GT fra -97 som har originale skivebremser bak. Håndbrekkmekanismen og stemplene sitter litt, men sadlene er i topp stand. Passer kalippere fra f.eks golf 4, passaten som kom i 97 eller noen andre vw rett på sadlene jeg har, og passer bremseklosser om hverande også da? Spør fordi det blir en del billigere å kjøpe kalippere fra en nyere vw på skroten enn å kjøpe nye byttekalippere fra vw-forhandleren.
  12. Ingen som kan bekrefte eller avkrefte noe i den siste posten min?
  13. Sitter og forsker litt på dette med girkasser siden det hadde vært stas med en femtrinnskasse, og ut ifra det jeg leser skal det gå fint med både girkasse til Golf 1 GTI og girkasse til Golf 2. Samtidig leser jeg at hvis man senker mye må man ha girkasse fra einser, fordi senk tar knekken på kasser fra 2'ern. Hva er rett, hva kan man gå for? Regner med å montere gewinde (eller coilovere som vi skriver i Nissanmiljøet) etterhvert. Litt høy utveksling hadde jo også gjort seg, så ser for meg at en 4T-girkasse fra golf 2 hadde gjort seg hvis det kan brukes. Tipper den også er ganske grei å finne på skroten i og med at den ble brukt fra 83 til 91. Noen som kan lede meg på rett jorde?
  14. Noen som har en donor-GTI til salgs for en billig penge?
  15. Kan jeg evt få et fraktfirma til å hente felgene hos deg? Fått logistikksjefen på jobb til å sjekke fraktpris med et annet fraktselskap enn posten nemlig..
  16. Innpress? Interessert i å sende de i posten eventuelt?
  17. 240GL 1987-modell. Karosseri gått 309k, motor gått 175k
  18. Bilen jeg skal bygge om i vinter er denne: En 1982-modell golf cab med 1,6-liters gassermotor. Jeg har blitt fortalt at dette er en av de første golf cab'ene som ble solgt i Norge. Hvorvidt det stemmer vet jeg ikke. Bilen ble satt inn for en ukes tid siden, fordi den ikke hadde klart en EU-godkjenning pga rust. Planen for bilen i vinter er derfor å ta rusta, og bygge om til GTI/GLi, og generelt shine og freshe den opp. Tenker også på å bytte alt av foringer, montere gewinde og noen tøffe felger, men vi får se hvor langt lommeboka strekker. Frontplate, ny førerdør og ny grill er iallefall skaffet. Det jeg vet jeg trenger å bytte ellers er bakre del av innerskjermene foran rundt dempertårnet, men det er vanskelig å få tak i, så får finne en bil hos huggeren og kappe det jeg trenger derfra. Bare jeg finner meg et verksted i vinter nå, så får jeg brukt 2 uker på Nissan 200sx'en min først, for å gjøre den klar til neste sesong, så kan arbeidet med å plukke ned golfen komme igang.
  19. Nå kommer jeg sikkert til å bli slakta her, men prøver alikevel, siden jeg ikke finner noen komplett guide til det her. Kan noen sette opp en komplett liste over hva man trenger for å bygge om en golf C til GTI? Har sett skrivet fra Møller, men tenker mer på ledningsnett (må hele byttes), sikringsbokser, drivaksler, girkasse, speedometer, bremser, stabstag, bensintank osv. Også har jeg vel så vidt fått med meg at jeg muligens kan bruke noe fra Golf2, men er usikker på hva som egentlig kan brukes derfra, og fra hvilke årsmodeller av golf2 jeg kan hente deler fra..
  20. Kun japsebiler på banen og i pit/depot.. Anbefaler alle med japsebil å møte opp, så 200sx-klubben kan arrangere flere treff.
  21. Da går nok bilen litt magert. Det kan hende gasseren bare må justeres, eller at bilen suger falskluft og får for mager blanding av den grunnen.
  22. Hjelper det hvis du drar ut choken til 1. hakket?
  23. På en Peugeot jeg hadde bytta jeg vel ventiltettinger en gang i året, eller ca hver 20000 km. Nå er vel ikke akkurat den motoren kjent for å holde veldig lenge, men det at ventiltettingene tar kvelden etter 100k km på en B230 har jeg ikke noen problemer med å se for meg. Symptomene stemmer bra med beskrivelsen til Colli. Slitasje på sylinderveggene etter 100k km har jeg derimot mindre tro på på en original motor, med mindre klaringene mellom stempel og sylinder er veldig store, typisk som på motorer med smidd innmat. Det er uansett verken spesielt vanskelig for et verksted eller kostbart for kunden å bytte ventiltettinger. Er du litt fingernem og har rett verktøy skal det visstnok være en grei jobb å gjøre selv også.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår