Gå til innhold

Zpike25

Bruker
  • Innholdsteller

    70
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Zpike25

  1. Er det forresten noen som har lyst til å kjøpe et par EM-Phaser 15"? Selger dem meget billig....
  2. Ja... Som du sikkert har skjønt så fungerer en kondensator "akkurat" som et batteri, bortsett fra at de er dyre og etter mitt syn unødvendige. Kjøp deg heller et ekstra batteri (selvfølgelig et syrefritt), som du kobler veldig nærme forsterkeren (max.30 cm med kabel, husk sikring). Så finner du deg en fin 25 kvadrat kabel som du trekker fra generator via en sikring(30-60A), et(40-80A)relè (som styres av D+ på generator), via en koblingsblokk, en sikring til(100A) og inn på det "nye" batteriet. Da har du fin og stabil spenning på forsterkeren, og batteriet til bilen vil ikke tømmes når du ikke har motoren igang... Av batteritype så nevner jeg syrefritt batteri. Et forslag er Kinetik HC1400 evt. Kinetik HC800 (finnes bla.a hos http://www.morel.no) De største fordelene med å bruke ekstra batteri er: - Lite spenningsfall over kabel fra generator - Bedre levevilkår for bilens "originale" batteri - Mindre "støy" fra tenningsanlegget - MYE høyere driftsspenning på forsterker - Man kan benytte anlegget selv om motor ikke er igang (uten å tømme bilens batteri da...) - Et meget bra batteri koster 2000,- (for 50Ah), mens en kondensator koster 1500,- for 2000 mFarad (ca. 8-10 Ah) Personlig syns jeg det er en fordel med batteri foran kondensator. Lykke til, og skulle det være noe, så bare spør... Vi er her for hverandre vettu.
  3. Han driver ikke bare dank. Han har gjort ferdig forkurs til ingenørutdanning her nede i Grimstad... ...mens jeg sliter med eksamener i 2 klassen på samme skole. Har fått sommerjobb, så da kommer betalingen for resten av de tinga jeg var å henta hos deg i høst ganske snart. Har fått fiksa en avtale med en lokal lakkerer her nede, så da blir det kanskje ikke bare nytt tak i år, men også ny lakk... Ville ikke bruke 15 000,- på å få ny farge på bilen. Broderen reiser hjem til Tø om ikke lenge, og blir der. Jeg flytter ihvertfall ikke herfra på en stund, så når bilen min er ferdig er jeg klar for å skru anlegg i biler i Grimstad... (Har funnet 2 potensielle 30-50 000,- bygg):win
  4. Jepp, Nå kommer det snart oppdateringer. Ferdig med eksamener og dritt nå, så da er vel byggingen i gang for fullt til uka eller helga. Har bestemt meg for å selge EM Phaserne, og satse på flere mindre element i bagasjerommet/bakseteryggen. Sliter med å få tak i stabil strømforsyning til PC'n, så den må vel utsettes et år til, dersom ikke noen har noe godt tips...? Har funnet den nye fargen til bilen, og en ny vinylcab til en okei penge. Har tegnet meg nytt kit til å ha rundt bilen (så forsvinner vel den store stygge fronten forhåpentilgvis snart). Venter bare på skattepenger og lønn nå...
  5. Kommer oppdateringer etter nyttår..... Ellers vil jeg ønske alle her på forumet en God Jul og et Godt Nyttår....
  6. Tja. Kanskje bilen blire litt mere diskrèt etterhvert
  7. Vil oxo rette en stor takk til Markro som tipset meg om hvordan man få bildene rett på REPLY'en.... Thnks dude....
  8. Til sommeren skal det bli premiering, hvis ikke blir vel bilen å bli kjøpt av leverandøren. Slik at han evt. kan ha en demobil....? Legger ut noen bilder til av Status Quo... Baksetet slik det er... Porten i kassa som må forlenges ut gjennom bakseteryggen Subbene, kassa og forsterker as is...
  9. Bilen heter Linda, og prosjektet heter "Keep it as ORIGINAL as you have to..." Linda Batteripolsko fra EVUS Tech (med 100A sikring i skoen) MOREL Integra Ovation 4 i helt ORIGINALT hull, kun slottet inn Samme som over, men med ORIGINALT deksel Brown Bread, Har aldri hørt en dør som høres så kompakt ut. MOREL Elate 6 Kickbass/Mid Sykt rå lyd.
  10. Litt om bilen: 1994 Golf III Cabrio med "kjip" original 1,8 monojetronic motor. Kjøpt inn 13.08.04, Brukte den første tiden til å få fikset det mest prekære av mekanikk, samt utført STOR service på bilen. (Var vel ikke byttet olje på 3 år/40 000 km.) Fant fort ut at Cabrioleter ikke er lette å bygge i, for mere lydtap enn taket skal man lete lenge etter. I tillegg viste det seg etterhvert at vanlige midler ikke holder for slike kreasjoner. Så en feit basskassei Bagasjerommet blir det garantert ikke.... (as if..) Våren 2005 byttet jeg understell, bremser, girkasse og eksosanlegg i tillegg til at jeg snekret/støpte noe i bagasjerommet og satte inn et "billig" komposett fra MDS. Fant oxo den feiteste største mest åpne fangeren jeg kunne og monterte den og Blått Undercarkit på bilen.Skaffet tak i en RF amp og 2 x 15" fra EMphaser, og tenkte det skulle bli bra. (Det endte med en skuffende 5 plass på Utfordrer 40k) Fant da ut at EMMA folkene bare ville at ting skulle lages etter spesielle regler, og (kanskje) ikke etter at bilen skulle kunne brukes med taket av. So..... Høsten 05 flyttet jeg sørover for å studere, så prosjektet havnet litt på is... Slik det jo vanligvis gjør når man ikke lengre har 3000-5000,- pr. måned å bruke på det. Vinter/Vår 05/06 måtte jeg dessverre avskilte bilen (dårlig økonomistyring), og prosjektet så ut til å være på meget tynn is. Var 3-4 ganger inne på autodb for å legge inn annonse, men klarte bare ikke tanken på å miste bilen min.... Sommer 06 Har jeg jobbet som en galning for å få skilt på bilen, EU_godkjenne den og få litt farge i lakken igjen. I tillegg har jeg måtte skaffe tak i helt nytt frontsystem, for lyd skal vi ha. Da valgte jeg like godt å hoppe over i den klassen som kalles HighEnd. Var rett og slett lei av å måtte kjøre rundt med lyd av papp. Så nå bygger jeg litt sammen med min Bror, og han må vel være den beste jeg noen sinne har sett når det kommer til støyisolering..... Bilder kommer. Just you wait and see. P.S. vil anbefale det oppsettet jeg har nå til alle som skal bygge lyd i en Golf III/VI. Sitat: "........zzzzzzzzøvnig......."
  11. Ja, det blir vel Morel, og annet fra Norsk Elektroakustikk (http://www.morel.no). Bilder kommer i morgen tidlig. Sitat: "...på jobb..."
  12. Gratulerer. Men nå skal jeg ut å tjene inn noe av det jeg har brukt opp av penger i sommer. Sitat: "...må kjøre MaxiTaxi for å ha råd til alt dette av stereobygg..."
  13. Ja. Gidder ikke no mere dritt. Nå skal alt byttes ut så jeg kan få noe premiering. Er lei av å havne på nest siste plass i alle konkurranser. For det er vel ikke min feil at jeg bare har brukt jallamekk utstyr. Skal bli den fineste Golf III Caben som stiller til sommeren. (Kanskje) Er jo PR-kåt, så da må jeg vel få litt dekning i Autofil, MaxPower, Lyd og Bilde.... etc. etterhvert. Så kan jo du oxo etterhvert få deg det jeg skal ha i bilen, og da blir gjengen vår kongene på haugen??:respect
  14. Joda jada joda..... Er vel ikke konge i Engelsk rettskrivning heller, men tatt til etterretning. Endring kommer.
  15. Takker. Gleder meg til å få laget alt ferdig. Kan nesten ikke vente på å bruke hele vinteren på tuning av anlegget, for så å komme på treff å justere alt om igjen... Hehe Har allerede noen bilder klar, men skal lese litt på hvordan man laster inn bilder slik at de vises direkte på siden, og ikke bare i en link. Sitat: ".......Barndommens gleder er store...."
  16. TIppe nok han har tenkt å støpe litt plastikk med de der stretch lakenan, og få sparkla og pussa og lakka kassa etterpå. Va iallefall d æ ville ha gjort hvis æ hadde funne en måte å stikke 2 x 15" montert på kasse inn i en hull på 90*30 cm.... Eller funnet en måte å lage en garantert tett kasse gjennom det samme hullet..... Forresten; hvilken vinkel har du valgt å ha mellom elementene? Valgte 60 grader mellom baffel... Sitat: "...Bakdelen på Cabrio er bagasjeluka...."
  17. Har nå (endelig) kommet meg igang med å installere nytt anlegg i bilen min. Utfordringen står nå i å finne utsyr å montere som bare lar seg slotte på plass i alle hull UTEN å måtte modde hele bilen. (har jo allerede gjort det da, men....) Skal prøve å få oppdatert med bilder og spec. i løpet av helga.
  18. Har Fagbrev som bilmekaniker, og har jobbet som det i noen år nå. Så jeg bør jo egentlig kunne slike ting.... Enkelte ganger tar man feil, og andre ikke. Sånt kommer med litt erfaringer, og jeg liker å forske på feil.... Har i tillegg vært VW Golf entusiast siden 1997, og har skrudd mye på min egen og andres biler. Det lærer man mye av, og det er ting som man kan bruke til daglig under feilsøk på kundebiler. Flyttet til Grimstad nå i August for å ta utdannelse innen ingeniørfag, slik at teite patenter (ja, den koniske dritten i tårnet ER en teit patent) kan forsvinne FØR bilene produseres... PS send PM med symptom, så finner vi løsningen... :driving
  19. Vanligvis vil diverse lyder i forstilling komme av små slakker. De mest vanlige "feil" er : - Den koniske delen som skrues fast i støtdemperen er ikke presset godt nok fast i tårnet, Har bare en løsning, gjør rein og smør med LITT silikonpakningsspray før montering - Klaring/slakk i tårnlagret (NB har en strammemutter og en kontramutter). - Spacerhylsa til tårnlagret er for stor og gir slakk i tårnlager - Nedre bærekule - Hjullager - Bærebroens indre foringer - Yttre stab.stag foringer (på endene) - Indre stab.stag foringer (fester stab.staget til bilens ramme) - Endelegg og styrestag - Tannstang Alt dette sjekkes/kontrolleres belastet, unntatt hjullagrene. Lykke til PS send PM, så kan vi ta de enkelte symptomene hver for seg.
  20. Er alltid lurt å bytte alle reimer, og olje, filter og slikt når man kjøper en "bruktbil" Man unngår mye trøbbel ved å gjøre det, for en privatselger er ikke pliktig å si noe sant om bilen(egentlig), og "alle" lyver jo på bilen både store servicer og registerbytter. Er også en fordel å bytte reimene ved mye HARD kjøring... Koster skjorta, men er man skrukyndig kan man spare mye. Sto fasktisk plutselig med avrevet generator-/vannpumpereim i fjor høst på Minnesund, og det kostet med reima ca 1500,- (i inntauing, tog, buss, taxi osv.)
  21. Generatorreim : 60 000 Servoreim : 30 000 Reg Reim hver 60 000 (etter min smak, og kjørestil)
  22. Er ikke unormalt at endeledd, styrestag, bærekuler og slikt "går" seg til etterhvert. Og hvis de originale (som ble levert på bilen i 1992) fortsatt står på, kan det være lurt å ta en liten titt på de... MVH
  23. Er nok min bil, ja. Bare ta kontakt med meg, har dessverre ikke fått skru på flere måneder nå, så jeg stiller gjerne opp og hjelper til for et par "voksenbrus" eller kaffekopper.... P.S. Frank S: hvilken er din bil?
  24. Bak på golfene er det 2 stk. gummiforinger på hver side. de er delt av med støtdempertårnet. (en slags sandwich). Dersom de er gamle vil de ha blitt presset/banket til slik at man ser hvor de har vært. Det smarte er å bytte til nye. Da skal det ikke være noe(så fremst man har skrudd helt til) som kan frambringe slamrelyd her. Men; det kan jo være at de "store" foringene nede (i framkant av den semistive bakakselen), er blitt litt "rom", og det frembringes lyd derfra. Evt kan jo også (de koniske, justerbare) bakhjulslagrene være litt slakk.... (NB ! løft opp bilens ene bakhjul, og vipp/tipp hjulet for å finne slakken. Det skal være en LITEN klaring der, men for mange kan det høres ut som slamring i tårnet.) Ad forstilling; Framme er det flere ting som kan lage lyd. Selve gummikonen er bare presset fast nedenfra, og "sitter" ikke ordentlig før det har blitt utøvet litt kraft nedenfra og oppover. Ovenfra skal demperen skrues fast i gummikonen(og da er fjærskåla også festet i den) mellom fjærskåla og den øvre mutteren. Dvs støtdemper - fjærskål - gummikon - spacerhylse - lager, trees inn i tårn, så øvre skål på øverside av tårn - mutter og kontramutter. Da skal alt være sammenstillt.... Alternativt kan det være andre ting i forstillingen som er slitt. En mekaniker kan hjelpe deg å sørge for at alt er "belastet", slik at du får sjekket hvor den virkelige slakken er.... (evt kjør oppå ei grav eller på en løftebukk hvor hjulene hoder vekta av bilen, og kjenn på stag og bruer og slikt. Her skal ikke noe være løst.) Lykke til Med vennligste hilsener fra Zpike P.S. åssen svarte får jeg inn bilde av bilen min her??
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår