Jump to content
Bilforumet.no

fribbern

Bruker
 • Content Count

  562
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by fribbern

 1. Hei. Jeg har en golf som vinduet på pasasjersiden ikke går opp på. Det er ikke den klassiske feilen med mekanismen som tar vinduet opp eller ned. Jeg har dratt av dørtrekket og sett litt på det. når jeg skrur ut den elektriske motoren, og trykker på vindusbryteren, så går den kun en vei, nedover. er det motoren som er deffekt? Det kommer ett klikk fra "motorkompononen" som i et releklikk når jeg tar bryteren opp, men motoren slår ikke inn oppover, kunn nedover. noen som har tips til meg?
 2. fribbern

  Cluchbytte

  Jeg er eier av en CTI, og har hatt ut kassa en del ganger, er ikke noe værre på den enn en annen bil. Er en del justering på vaieren, men vis den slurer tror jeg nok du må til med bytte ja. Kjøp deg haynes boka og gå på jobben.
 3. Hei hei. Driver og ovarhaler en motor, og lurer litt, balangserebunndelen, har det noe for seg. Vil man hente ut noe av kun og gjøre det? Eller må det masse mere til før det blir noen effekt? Takker for svar :)
 4. Hei Jeg driver med en T2 camper, og den sitter fast i første gir. Noen som har vært borti det før. Jeg har hørt at giroverføringene på disse ofte er dårlige, så jeg la meg under bilen for og bytte gir direkte på girkassa, men der også sitter den dønn fast. Noen som har tips til meg :) Takker for svar.
 5. Hvordan kjøre dere banen etter det kom "nyeregler"? Slik jeg har kjørt den i år, så er det langsvingen, slalom, sikane, 180 grader rundt tønne, skiane, så 360 grader med klokka rundt tønne, slalom, langsvingen og så i mål. Er det samme som dere har? Kunne tenke meg og komme på neste treff, den 13 er det ikke, selv om caben ikke har all verden og stille opp med, så kjører man med det man har. hehe
 6. Setter i stereo i en bil som ikke har fra før av, og da er det ikke noen sikring i boksen til radio, men jeg har ikke noen instruksjonsbok, så lurer på om noen vet vilken sikring det er? Trenger litt raskt svar :) Mvh Fribbern
 7. har fått et tips om at det kan være et lager som sitter i svinghjulet som er gåent, så nå får jeg bare hive ut motoren og se etter..
 8. Forstod ikke hvilken del som går inn i girkassa du mente. Er ikke noe luke under baksetet, men det er en luke på undersiden, det er jo giroverføringen. dener nesten som en gaffel med bare to tenner, og en bolt igjennom den og gjennom videre overføring til girkassa. På den gaffelen sitter det to gummiforinger, synes de ser ut til og være i ok stand. Det virker for meg som om clutchen har litt inngrep hele tiden, når jeg setter den i gir så virker det som den subber, og i revers så raper den vis jeg prøver og sette den inn. Min tanke har vært litt at trykkplata til clutchen er gåen, men jeg kjenner ikke helt til disse gamle bilene..
 9. Etter hva jeg husker. Mener det er 4x108 i boltsirker, ET15, og dim på dekk blir vel f.eks 195/50-15.
 10. Hei hei Har kommet over en VW 1500 fra 1963 som har rullet 53000km. Når jeg var ute og kjørte i dag, så fikk jeg den plutselig ikke lenger i gir, måtte kjøre hele veien i 2 gir hjem. Prøvde da og stamme opp clutchwire, men det hjalp ikke mye. Nå er det slik at vis jeg står rolig, kan jeg fint clutche og sette den i alle girene, men vis jeg har fart så klarer jeg ikke og bytte gir. Noen som har gammel vag erfaring og kanskje kan gi meg noen tips til hva jeg kan gjøre, eller hva det kan være? Mvh Anders
 11. Tusen takk for det, er glad i og ta bilder, og da synes jeg det er gøy og dele det med andre. Takk, Det var guttedrømmen min fra jeg begynnte og se etter bil, og nå er den endelig her :P
 12. Funker veldig bra den spilleren, har den enda i en annen bil. Men den er jo gammel nå, så tror ikke den er noe og satse på om du skal kjøpe ny..
 13. blir vel litt rolig noen måneder nå, for bilen er godt pakket inn for vinteren. Men det skal være pug treff på vålerbanen i slutten av mai, så når snøen smelter og plussgradene sniker seg innpå, så skal caben ut og få på seg noen deler så den blir klar ;)
 14. Fra e-bay, kostet 299 pund. Ett røverkjøp :)
 15. Takk for det. Det er så langt jeg har kommet til nå. Nå står bilen lagret på loven og venter på at det skal bli varmere i luften. Det er nok mye som er uklart osv, for har bare klippet og limet, så det er bare og slenge ut spørsmål, så skal jeg svare :)
 16. Har styret litt med caben min. Eller rettere sagt med bakstillinga til caben min, som ikke er fra min cab, men fra en 1,9 gti. Bildene kommer litt sent, det er en uke siden jeg har gjort dette, men jeg mistet nesten alle bildene jeg hadde på grunn av en bedriten mobiltlf. For når jeg skulle flytte over fra tlf minne til minnekortet, så var minne kortet fult, så da fant min tlf ut at da sletter jeg de som det ikke var plass til. Men uansett, her kommer det: Fikk bakstillinga hjem, og den var rimelig skev. Men skulel jo overhale den uansett. Så tok man vist en ford bolt, slik som satt på gamle sierra osv, (noe jeg fant mange av siden jeg jobber hos ford) og masse rustløser. og skrudde inn på en av sidene, for og få ting løs. det var noe dritt, men med rustløser, varme og chill spray så kom det til slutt: Fikk dratt ut tosjonstaget og begynnte på de på siden, der var det mye rust og drit, og den torxen som sitter der ga seg alt forlett, tok da og borret ut skruene og brukte er verkty vi har på jobben som vi kaller grisepikker, det er en liten "tapp" som man tar inn hullet man har borret i skruen/bolten, og når man da skrut den "av" så har tappen nesten som skarpe gjenger som graver seg inn i bolten og da fester seg veldig godt, som regel gir bolten seg og kommer ut. Så var steget klart til og i realiteten bare trekkes ut, det gikk ikke helt. så brukte denne metoden: Det gikk tregt, mye rustløser og mere rustløser, litt lett banking med kobberhammer og mere rustløser: Det er de bildene jeg har, gjorde det samme med staget på andre siden. så var alt "løst". La selve røret på bakken og begynnte med en kraftig kobberhammer, og slo på innsiden av bærearmene (heter det det?) så de løsnet fra røret. Den ene siden kom greit, men den andre siden var et helvete, jeg slo det jeg var god for, og til slutt kom det, men..... Selve tappen hadde satt seg fast igjenn i røret, og etter det jeg har forstått da er at røret er kast?, men men, det viktigste var jo torsjonstagene og bærearmene. Lurer da også på om noen har et slikt rør som de skal kaste/ikke bruker som jeg kan få for en billig penge,? så slipper bilen min og stå på bukker mens jeg holder på med dette.
 17. Fribbern har igjenn jobbet. Holdt på noen timer på lørdagen, er bare treg med bilder. Durte inn på jobben, og fikk presset inn nye hjullagere: Så var det hjem og begynne og sette sammen den nye demperen: Jeg hadde bestilt meg noen nye fjerdbeinslagere og slike gummigreier: Gamle og nye: Det var litt stress og få sammen demperen, for fjærd klemmeren jeg hadde ville ikke mellom fjærene, så jeg måtte legge all min vekt og "styrke" på fjærda, mens dame fikk entret mutteren for meg. Så fikk jeg dyttet den nye demperen inn i bilen igjenn: Så var det på med spindelen igjenn og på med hjulet: Jeg fikk også byttet demperene bak, de satt veldig enkelt med bare to bolter, men da var det mørkt og jeg var øltørst så fikk ikke tatt noen bilder av det. Bilen ble en drøm og kjøre, på det mykeste var den mye stivere enn orginal, men ikke så ille at det ikke lar seg kjøre med til dagelig. Så det stiveste var den stiv, og det er bare bra for litt banekjøring til våren :)
 18. Etter jeg fikk en pakke i posten har det klødd i fingrene mine og få litt skrutid. Jeg hadde frifredag i dag, så da var det skrutid, men startet dagen med å være på jobben kl 06:00 for og gjøre ferdig en bremsejobb jeg gjorde for sønen til sjefen i går kveld. Rakk ikke bli ferdig før alarmen gikk på. Så duret jeg hjem og fikk caben opp på støttebukker og gledet meg til og skru: Samme plass som tidligere, bare nå begynner det og fylle seg opp med leietakere. Fant raskt ut at muttertrekkeren min hadde tatt kvelden, så måtte kjøre tilbake til jobben for og hente en ny og kraftigere, og da gikk ting som en lek igjenn. Fikk raskt av spindelen: Og så dro jeg av fjerdbenet: Så var det tilbake på jobben (for tredje) og presse ut og inn nye lagere. Men ene delen av lagere slapp ikke på navet, så rakk ikke bytte før verkstedet stengte i går. Må kutte av den siste biten. Så da er det tilbake på jobbe i morgen tidlig for og gjøre det. så er det bare og smekke alt sammen igjenn og føle hvordan det er med nytt understell.
 19. Fikk en liten pakke i dag. Så nå gleder jeg meg til og få litt tid til og skru bil :) jippii...
 20. Da fikk jeg verltøy: Så da var det rett ut på plassen og begynne skruinga igjenn :) Fikk raskt ut pinnene, merkelig hvor enkelt en jobb er med riktig verktøy :P Gjorde godt rent med litt fint smergelpapir og klinte på nye pakninger: Så nå putrer bilen som den skal igjenn, og merket at jeg fikk 1000 hester ekstra, så da er jeg oppi 1130 hest :P he he Skal snart sette bilen inn for vinteren, og da har jeg dårlig tid, for er mye jeg skal gjøre med den....
 21. Bilen min har begynnt og lekke fra manifoilpakningen, så jeg tenkte at de skal jeg bytte. Fikk raskt tak på et sett med pakninger og var klar: Har ser dere mitt litt desperate forsøk til og tette gamle pakninger med og bruke eksospasta, det fungerte heller dårlig: Men det som var virkelig kjipt var at jeg trodde jeg bare kunne løsne boltene og så tre granrøret av, men neida. jeg måtte ha slik innvendigtorx, og det har ikke jeg i min verktøykasse på gården: Så nå må jeg vente til mandag, så jeg kan ta med meg litt verktøy fra jobben. kjedelig, en helg uten caben :(
 22. Filmet raskt lyden av bilen min i dag, med nye eksos, vis noen vil høre :) Er et løst varmeskjold der som rister litt. så se bort fra den lyden da.. http://s5.photobucket.com/albums/y179/Fribbern/205%20cti/?action=view&current=Sequence01_agk.flv
 23. Jaggu har jeg ikke gjort noe i dag også. Først så har jeg bilde av K&N filteret jeg satt på for en liten stund siden. Fulgte guiden som var på 205gtidriver.com. var veldig enkelt: Så var det til det jeg har brukt kvelden på. Jeg skulle bytte cd spiller, for den som sitter i bilen er ikke hva jeg kaller imponerende, og den får "ERROR 60" hele tiden. Siden jeg hadde et større stereo bygg i min gamle Mondeo, så hadde jeg en spiller liggene og slenge: Gamle spilleren: Det bele meget raskt er ledningsøl, tidligere eier av caben tror jeg ikke helt vet hva han drev med, så alt var bare rot: Jeg gjorde et forsøk på og rydde opp i dette, så jeg begynnte og følge litt ledninger, og det ene førte til det andre og vips så var jeg i gang. Bilen hadde defa varmer/lader/alarm og innvendig kontakt. og alt var bare rot, og ingen ting virket. Så jeg bestemte meg for og dra ut alt sammen, det er jo døvekt :P Når jeg så kom til selve alarmboksen og hadde dratt ut den, så var den store kontakten til den kroglete og drive med, så jeg tenkre jeg klipper hele driten, og da sa det poff, gnistrett litt og noen sikringer røyk:P Så da måtte jeg lodde sammen noen ledninger igjenn. Her er alt jeg dro ut fra defa systemet: Så var det tilbake til stereo montering og fikk inn den nye spilleren: Lyden er jo ca den samme, men det ser bedre ut, og den virker :D
 24. Har skjedd noen små ting her også, men har ikke vært så flink med bilder i det siste. Byttet motorfester, de øvremotorfestene gikk greit, feste til girkassa var bare og skru ut, feste til motoren knakk når jeg skulle ha den av, så ble litt mere knot, men med en stor trekker og en krafitg hammer så gikk det helt fint. Det nedre motorfeste var dritt, for da måtte jeg ha ut drivakselen for og skru av motorfeste for så og putte den i pressa for og presse ut gamle feste. Her er alle de gamle delene: Her har jeg presset nedi det nye feste på det nedre motorfeste: Så var det eksos, Det var veldig rett fram, måtte ha av luftfilterboksen og løsne kjøleveske beholderen for og få ned grenerøret, men ikke noe mere pes enn det: Ble en fin liten stuss synes jeg:
×
×
 • Create New...

Important Information

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å opptimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Hvis du klikker videre på siden aksepterer du vår bruk av cookies.