Jump to content

JAK89

Bruker
 • Posts

  52
 • Joined

 • Last visited

About JAK89

 • Birthday 06/10/1989

Contact Methods

 • Bosted
  Stavanger

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

JAK89's Achievements

Korporal

Korporal (2/13)

10

Reputation

 1. Hei igjen og takk for sist! Har en litt morsom nyhet... Etter et par år har plutselig AC begynt å blåse kald luft igjen! OBDeleven sier at fordamper på det kaldeste er 4 grader, og det kommer herlig kald luft ut av viftene, utenom viftene til fotbrønn, Der er luften rundt 22 grader. Mistenker et dårlig spjeld eller noe. Det eneste som er problemet er at AC bare virker av og til. Leser av at current load på kompressor ligger rundt 0,820A, som stemmer overens med specified current. Denne endrer seg i takt med temperatur instilling på bryterpanelet. Kan vi med dette konstatere at det er solenoid på kompressor som er dårlig og som ikke klarer å åpne og lukke skikkelig. Compressor load ligger stort sett på 1-2NM når det ikke blåser kaldt. Tror dere at en AC service kan ha noe for seg, eller må solenoid byttes? Antar at dette ikke er noe de gjør på verksted, de vil sikkert bytte hele kompressoren. Kan også nevne at jeg ikke har noen shutoff code på kompressoren.
 2. Ok. Takk for hurtig svar! Er en ting som jeg kom på, og det er at ingen av viftene starter når jeg slår på AC. Hvis det er en mekanisk feil på kompressoren som dataen ikke skriver feilkode på, hvordan vet den da at den skal holde viftene inaktive? Og vet du forresten hvor mye det er å få fikset det på verksted? Regner med de bytter kompressor og evt. kondensator, og renser anlegget for evt. partikler/metallbiter? Så snakker vel fort i nærheten av 10k?
 3. Hei Har en Touran 2004 2.0L, hvor jeg mistenker at AC kompressoren er defekt. Og håper at noen kan hjelpe meg å utelukke om det kan være noe annet. Litt info: -Trykk på anlegget skal være bra, målt med slanger og digitalt ved feilsøking. Målt 8 bar digitalt. -Ingen feilkoder på AC, eller shutoff code -Kompressor strøm ved maks belastning: 0,830A (og varierer når jeg stiller på temperaturhjulet) -Kompressor belastning: 3 Nm (virker veldig lavt, og endrer seg ikke når jeg justerer på temperaturhjulet) Jeg har tidligere byttet høytrykks sensor da denne var defekt. Etter bytte fungerte AC optimalt i et par uker før det plutselig tok kvelden en dag det var skikkelig varmt. -Akkurat som om noen slo av en bryter. Jeg mistenker brudd på aksling i kompressor med tanke på at belastningen på kompressor bare er 3 Nm, og er statisk. Eller at det kan være noe med elektroventilen. Noen som har noen andre tanker for hva det kan være? Må være ærlig å si at det sitter litt langt inne å bytte kompressor på en forholdsvis gammel bil, (med tanke på at det er kostbart), så jeg har et lite håp om at det kan være noe annet, men tviler hehe PS: Dette er kompressor uten elektromagnetisk clutch, så alt sviver rundt uavhengig av om AC er aktivert eller ikke. Den har såkalt wobble plate. Hjelp/tips og råd mottas med stor takknemlighet!
 4. Takk for forslag! Interessant at du nevner fjærbeinslager, fordi jeg hørte noen ulyder der for et par mnd ved ratting ved gangfart. En slags gummi mot metall knirkelyd. Det som er litt rart er at ulyden plutselig har opphørt, og da blir man jo fristet til å tro at alt er i orden hehe Mulig jeg skal ta sjansen på å bytte fjærbeinslager, tror jeg tar fjær og i samme slengen, da de ikke ser så spreke ut. Takk
 5. Hei. Glemte å skrive at dekkene er avbalansert, og ristingen er lik uavhengig om jeg bruker sommer eller vinterdekk. Med tanke på at det ikke rister noe som helst ved lavere hastigheter enn 80 og at det kun er når bilen renner i nevnt hastighet tror jeg ikke det er balansering av dekk som er problemet. Hadde det vært det tror jeg ville kjent ristingen mer i bilen og ikke kun i rattet. Men kan ta feil. Takk for forslag!
 6. Hei Bil: VW Touran 2004 2.0tdi Har et problem ved at rattet rister 1-2cm fra side til side når jeg kjører i høy hastighet 80-90+. Det som er litt rart er at det ikke rister noe ved lavere hastigheter og at det kun rister når bilen renner i nevnt hastighet. Kjører jeg i en oppoverbakke i samme hastighet merkes det veldig lite til ristingen eller ristingen opphører. Det er også kunn i rattet det rister, merker ikke noe særlig i selve bilen. Føler også ristingen blir redusert ved sving. Det er jo ikke store rattutslaget man har i den hastigheten det er snakk om, så er litt vanskelig å konstatere. Har sett litt over foringer i forstillig og kan ikke si jeg har funnet noe slark som jeg føler har betydning. Kan nevne at dekk/felg dim ikke er original, samt at bilen er senket. Har lest litt om at ringene som sitter i navet på felgen kan være årsak til risting. Men ville det ikke i så tilfelle riste i hele bilen og ikke kunn i rattet? Og ville det ikke ristet også i lavere hastigheter? Blir veldig glad om noen har noen tanker om hva som kan være årsak til ristingen.
 7. VW Touran 2004 2.0l Ratt rister ved høy hastighet 80+. Har nye og balanserte dekk. Ristingen er mer eller mindre lik ved sommer og vinterdekk. Opplever ikke at bilen rister noe særlig, kun rattet. Rister ikke ved lave hastigheter 70-. Og bilen er veldig behagelig å kjøre i hastigheter mellom 0 og 70kmt. Ristingen avtar/forsvinner ved gasspådrag/oppoverbakke. Ristingen er verst når bilen "renner" i bakke eller flat vei. Mistenker foringer til bærearm/bru i forstilling. Opplever også en "gummiknirkelyder" når jeg vrir på ratt i lave hastigheter eller at bilen står i ro. Lurer på om dette kan være dårlige/slitte fjærbeinslagere?Usikker på om disse problemene henger sammen. Tviler egentlig litt på det da jeg har hatt ristingen i lengre tid enn knirkelydene. Noen som har noen innspill? Hvordan kan man sjekke om det er dårlige foringer? Anbefales det å bytte hele bærearmen/bru komplett med bærekule, eller holder det med å bytte foringene? På forhånd takk!
 8. Takk Ja, snarveien med å koble opp rele via kupelys virker veldig lite praktisk og mot sin hensikt jo mer jeg tenker på det, så det blir nok uaktuelt. Men det frister litt fortsatt å kjøpe en billig hovedlysbryter med lyssensor, bare for å prøve. Selv om jeg ikke akkurat blir mer overbevist utifra det du sier om din erfaring med de. La forresten merke til at hovedlysbryteren min har 9 pins kontakt i motsetning til de fleste jeg ser på ebay som har 10 pins. Vet ikke hva dette har å si, men kan jo tenkes at det er signal inn fra lyssensor. Men har ikke noe grunnlag for å påstå det. Hvis det ikke er mulig å få denne funksjonen med plug and play, får jeg bare vente til jeg skal ha ny bil. Har sett på denne: https://www.ebay.com/itm/Light-Sensor-Auto-Head-Headlight-Switch-For-VW-Golf-5-6-MK6-MK5-Tiguan-Touran/132157825926?_trkparms=aid%3D111001%26algo%3DREC.SEED%26ao%3D1%26asc%3D20160908105057%26meid%3Df988a81a181945e6ade98dcae1bbe722%26pid%3D100675%26rk%3D2%26rkt%3D15%26mehot%3Dag%26sd%3D372604280032%26itm%3D132157825926&_trksid=p2481888.c100675.m4236&_trkparms=pageci%3Ad274a7eb-52fb-11e9-8f27-74dbd180c950|parentrq%3Acf18f5321690ac1f5f4994f0fff03246|iid%3A1
 9. Hei Prøver å finne ut om min bil har Coming/Leaving home lys funksjonen. Bilen er en VW Touran 2004 2.0TDI Highline med standard xenon hovedlys. Har lest mye om temaet på nett, men det er vanskelig å aktivere noe på long coding dersom bilen ikke har denne funksjonen i utgangspunktet... I long codig under sentralelektronikk får jeg aktivert de respektive punktene, og jeg får satt verdier/tidsintervall i adaptation. Får bekreftelse om at kodingen er akseptert, men gir ingen effekt på bilen. Så det jeg lurer på er om det i det hele tatt er mulig å få dette til å fungere på min bil, eller er den rett og slett litt for gammel? Ser det selges hovedlysbryter med AUTO funksjon på ebay, som påstår at en da får aktivert CH/LH. Disse selges med og uten lyssensor. Så, er det noen som har testet ut noe av dette, eller har noen forslag å komme med? I utgangspunktet hadde jeg ikke tenkt å gjøre noe veldig stort inngrep, men har vært borti tanken om å koble et 5 pin rele på tåkelys, ha fast strøm på det som styres av styrestøm fra kupelyset (kupelyset går på når jeg låser opp bilen, og slukkes når jeg låser). Takk for innspill!
 10. Hei igjen Bilen var kald en stund men etter et par timers kjøring mot hardangervidda slo den seg av (til min store fortvilelse). Typisk nok var det rundt 24-26 grader i hardanger den dagen. Og med hund i bilen, ble det mye stopp og bading på bilturen (kjekt nok det altså). Har fått lest av feilkoder igjen, men får kun opp: P1641 - Read DTC memory of A/C control module static Ingen egne feilkoder på AC, som forrige gang ga feilkode: 00819 - High pressure sensor Open circuit/short circuit to ground static Noen som har noen forslag til hva som kan være problemet?
 11. Da var det kaldt! Takk for god hjelp Jesper1201!:)
 12. Da har jeg fått feilsøkt bilen og fått følgende relevante feilkoder: P1641 - Read DTC memory of A/C control module static 00819 - High pressure sensor Open circuit/short circuit to ground static Har googlet litt, men sikkert noen her inne så kan komme med et godt svar. Vet noen hvor relemondul for kjølevifte er gjemt på en touran? Og går det ann å teste/ohm på høytrykksensor. (Denne har jeg funnet, og var ikke like gjemt som alt annet:))
 13. Ok. Tusen takk for flott svar! Har dessverre ikke avansert nok diagnoseverktøy til å få sett på disse verdiene. Har sendt forespørsel til 5-6 bilverksteder her i Stavanger, men virker som de ikke er interessert i å se på dette. Skal se om jeg får tak i et kompatibelt diagnoseverktøy som passer lommeboka. Forslag? Og hadde det vært mulig å satt 12V på solenoid ventilen på kompressoren, for å se om den aktiveres?
 14. Hei igjen Driver fortsatt å jobber med AC på bilen. Har målt trykk på AC anlegg til omtrent 6 bar både på høy/lavtrykkside. Ingen forandring når bil sviver med AC "på". Har også målt spenning ned på elektroventilen på kompressoren til 3,5V. Spenningen er lik uavhenging om bilen står på tomgang eller er slått av. Jeg vet ikke hva spenningen ned på kompressoren må være for at den skal slå seg på. Noen som vet noe om dette og hvordan det kan fikses? Jeg mistenker litt en defekt sensor eller feil i computer. Har noen noe forslag? Jeg svetter i bilen... hehe
 15. Ok. Supert. Ja, det er kompressor uten magnetclutch, så alt bare sviver rundt med dynamoreima. Skal få sjekket de andre tingene du nevner. Kan defekt kjølevæskesensor/giver eller radiator temp måler/giver gi utslag som AC som ikke slår seg på? Bare noen tanker etter å ha sett litt på youtube. Takk!
×
×
 • Create New...

Important Information

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies.