Gå til innhold

Siljelarsen123

Bruker
  • Innholdsteller

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om Siljelarsen123

  • Bursdag 03/17/1984

Contact Methods

  • Bosted
    Telemark

Siljelarsen123's Achievements

  1. Skulle åpne bilen min i dag, etter at den hadde stått over 24 timer med lysene på(Hadde glemt å skru dem av, dessverre). I det jeg drar om nøkkelen for å åpne dørene, går bilen tom for strøm(kan se det pga lysene plutselig slutter å lyse). Det blir sånn "halveis-lyd" av hvordan det vanligvist høres ut da sentrallåsen lager lyd(Den stoppen halvveis ca). Senere da jeg setter i lading i bilen; akkurat i det jeg setter på strømmen for å lade begynner sentrallåsen å lage "resten av lyden den skulle lage i stad"(vanskelig forklart, men håper noen forstår meg). Men får ikke åpnet dørene etter dette. Er som om dørene/sentrallåsen er en "låst modus" og ikke "åpen modus". Tuklet mye frem og tilbake, men fant til slutt ut at hvis jeg kobler fra polene på batteriet kan jeg åpne og låse dørene manuelt(uten at sentrallåsen gjør noe). Men står polene på batteriet koblet til bilen så kan jeg hverken åpne bilen manuelt eller at sentrallåsen fungerer. Altså oppsummert: Sentrallåsen fungerer plutselig ikke lengre etter den stoppet "halveis etter batterikutt". Men dørene har nøkkel-lås. Det går an å låse opp og igjen dørene med batteriet koblet i fra. Men når batteriet står koblet til så får jeg ikke åpnet dørene selvom jeg bruker nøkkel-låsen(Ser at "låsepinnen" på døren går opp og ned. Men døren kan fortsatt ikke åpnes når batteriet står koblet til. Er som om sentrallåsen har en "ekstra-lås" på den.) Har sjekket sikringene. Ikke sikring. Er helt hjelpeløs. Hater denne bilen. Noen tips? Vær så snill!
  2. Hei Byttet alt av bremser på min Golf 3. Tromler bak på begge sider, bremsesko bak på begge sider, skiver og klosser på begge sider foran. Hadde ikke denne feilmeldingen før dette. Tror ikke det er håndbrekket eller noe feil med håndbrekk-sensoren. Siden da jeg tar ned brekket da jeg starter å kjøre forsvinner lampen, men da jeg har kjørt opp gaten(ca 50m) så begynner den å lyse. Ingenting er feil med bremsene på bilen. Har akkurat hatt den på EU; fikk ikke noe feil på bremsesystemet. Bare at "lampen lyste konstant". Fikk beskjed om at det eneten var håndbrekk-sensor eller sensor i bremseveskebeholder, eller noe "lignende tull". Noen som har vært borte i noe lignende? Ville hjulpet meg veldig mye! :( Takk for svar på forhånd :)
  3. Overskriften sier det meste. Noen som selger et senkesett eller 2 støtdempere foran? Helst ikke så dyrt, siden jeg har ganske stramt budsjett for tiden :/ MÅ være i relativt god stand, altså ganske nye. Kan hente rundt vestfold, østfold, Oslo, akershus, evnt telemark osv. Får ikke brukt bilen min, så hadde vært fint om noen kunne hjulpet en stakkars i støtdemper-nød. Takk for svar på forhånd :)
  4. Hei. Skal en tur på Ullared i morgen. Trenger noen deler til et E36 prosjekt jeg har. Også i den anledning tenkte jeg at det kan jo lønne seg å kjøpe noen deler på veien. Er det noen lignende biltema butikker i sverige(helst litt større utvalg en biltema)? Takk for svar på forhånd. PS: Trenger støtdempere foran, stabstag bak osv. noe som biltema.se ikke har.
  5. Regner med at du refererer til meg, når du skriver. Jeg bare skrev hva jeg har opplevd fra egen erfaring. Da jeg kjøpte en Passat 1996 mod som ikke ville starte igjen; etter jeg hadde kjøpt den.(Hadde kun kjørt den hjem fra Oslo-Drammen), så fikk jeg beskjed fra forbrukerrådet at dette kunne ikke dem hjelpe med. Bilen var alt for gammel og hadde kjørt alt for langt(176.000km) til at jeg hadde noen som helst "sak" mot selger. Var ødelagt coil. Noe selger aldri fortalte meg om. Men hadde fortsatt ingen sak ifølge forbrukerrådet. Også da jeg solgte bilen, og fikk klager på andre småting som eksoslekasje, slitt bærearm osv. Sa forbrukerrådet som sagt tidligere "kjøper overtar ansvar når handelen er gjennomført" når det gjelder såpass gammel bil. Så jeg regner med at denne saken er ganske reel til min forrige "sak". Men som jeg skrev i forrige innlegg. Du har nok en god sak mot girkasse produsent/verksted ettersom girkassen har holdt veldig få kilometer. Saken min som jeg refererer til er heller ingen gammel sak. Det var i Mai/juni. Jeg fraråder absolutt ikke trådstarter til å kontakte forbrukerrådet. Tvert i mot. Men sier bare på forhånd, at av erfaring; tror jeg han stiller dårlig hvis han begynner å skal angripe forrige eier for slitedeler på en 1998 modell han kjøpte i mars i fjor.
  6. Slitasjeting som starter, dynamo osv får du ALDRI noe igjen for. Kjøpt er kjøpt. Har solgt 2 biler. Begge de nye kjøperne klagde i etterkant på at en slite-del hadde blitt ødelagt og at det skulle jeg erstatte/hevekjøpet, også skulle dem kontakte forbrukerrådet osv. (Fordi dem hadde jo reklamasjon/garanti på 2 år mente dem også. blablabla) Jeg ringte forbrukerrådet selv, og spurte. Har disse klagerne noe å si? Fikk et kort og enkelt svar. Bruktbil som er over 10 år gammel som går istykker etter salg er KJØPERS ansvar. Kjøper tar over risikoen for hva som skjer med bilen etter salget er gjennomført. - Forbrukerrådet. Også da jeg fortalte at kjøperen av min bil hadde klaget på at "det og det var feil" så lo hun litt og sa "nei, han er ingen sak mot deg". Dette gjaldt en bil fra 1996 og en fra 2002. Litt rart at folk tror forbrukerrådet er dems personlige advokat som skal "tjene" dem. Det eneste du kan ha en sak på med forbrukerrådet i ryggen. Er hvis du finner ut at selger har LØYET til deg, når han solgte deg bilen, og gitt deg FEILAKTIGE OPPLYSNINGER. Ikke ellers. Hvis selger sier. "Motor er byttet i en ny motor som bare har gått 2000km!" også senere finner ut at denne motoren hadde gått 242.934km. DA har du en sak. Ikke fks. "Bremsene/bærearmene/endeleddene var visst slitte. Har lite lyst til å fikse bilen. Kan ikke jeg bare skyve problemene mine på en annen a?! Kan dere hjelpe meg?" Men back to topic. Kontakt forrige eier, spør hvor han kjøpte og fikk installert girkassen. Så kontakter du girkasse-produsent/verksted, og sier den er ødelagt allerede. Noe som er uholdbart etter sikkert ikke mange kilometer. Du har sikkert en sak mot GIRKASSE-PRODUSENT/VERKSTED ikke mot forrige eier.
  7. Hei Har litt problemer med Golfen min. Da jeg skrur av bilen, skrur av lysene og tar ut nøklene står fortsatt hovedlysene på! Etter ca 2 minutter slokker dem, som regel. Hvordan kan jeg få fikset dette? Også lurer jeg på hvor bremselysbryteren er? Noen innspill/tips? Da hadde jeg blitt veldig glad :) Takk for svar på forhånd.
  8. Hei. Skulle bytte klosser på bilen i dag. Også i det jeg skal skru av skruene på caliper, ser jeg at dem er runda; pga rust. Hva skal jeg gjøre? Jeg kan umulig være den eneste i verden som har hatt dette problemet. Noen gode tips? Mvh Silje
  9. Hei. Har vært forsøk på innbrudd via bagasjerommet. Tyven(e) har prøvd å bruke en skrutrekker på baggasjeromslåsen, og på grunn av det har sylinderne i låsen blitt ødelagt. Hva skal jeg gjøre? Har vært bak, "kledd av bagasjedøra" og åpnet den. Men skjønner ikke hvordan jeg skal få ut LÅSEN. Den sitter jo bom-fast. Hvordan får jeg fjernet den, så jeg kan sette inn en ny en? Noen som har vært borte i lignende situasjoner? Takk for svar på forhånd. Mvh Sije
  10. Takk for god respons. Han har ringt meg 2 ganger etter jeg skrev mye av det som ble tatt opp her, og at han selv visste om små-feilene bilen hadde(uten om ABS). Jeg føler jeg har vært ærlig når jeg solgte han bilen; og fortalte om det jeg visste var feil, og det han "fant ut" da han prøvekjørte den. MERE INFORMASJON KAN JEG IKKE GI. Fordi jeg kan jo ikke vite om feil jeg ikke vet om....? Det er jo umulig. I tillegg har han jo fått en bra bil for 17000,-kr. 165.000km på telleren, hengerfeste og m.m Forventer han "ny-bil standar" for 17000,-...? Nei. Da får han heller prøve en annen prisklasse. Offtopic: Merket at karen jeg solgte til var litt "senil"(Var en 70 år gammel mann). Han spurte meg plutselig; i det han hadde kjøpt bilen: Kjøper: "Ligger vognkortet til den gamle bilen min i den nye nå? Fordi den må jeg ha i den gamle" Meg: "Hææ? Har du tatt med deg vognkortet til den gamle bilen inn i den nye? Hvorfor det?" Kjøper: "Nei, jeg vet ikke hvor det er jeg" Meg: "Har du tatt det ut av den gamle bilen da?" Kjøper: "Nei" Meg: "Sjekk den gamle bilen om det ligger der da. Hvorfor skulle du tatt det med i den nye bilen?" Kjøper: *leter i bilen og finner det med engang(urørt)* "Ja, her ligger det ja. Det var godt" Meg: "Hehe... Ja..." Skjønte ikke noe av det der. Hvorfor i huleste skulle han tatt med det gamle vognkortet inn i den nye bilen han kjøpte av meg? og hvorfor trodde han at han hadde gjort det? Han virket helt fjern til tider. Det samme med kona... Hun var faktisk enda verre. Fordi da jeg skulle bære inn vinterdekkene dems inn i bagasjerommet, løftet jeg først 2 dekk samtidig og gikk mot bilens bagasjerom, og da spurte hun "Trenger den bare 2 vinter dekk om vinteren denne da?"(som et seriøst spørsmål). Var sykt mange pinlige og rare samtaler jeg hadde med kjøperen der, på den korte tiden. Også begynte han å fortelle meg om alt mulig rart, og hadde fortellinger om alt mulig rart; som var VELDIG offtopic. Måtte jo bare "jatte-med".... Jaja. Håper jeg ikke hører noe mer. PS: Ville vært fint å høre om noen hadde erfaringer med at noen klager på bil til forbrukerrådet, eller vet om en forum-post om temaet. Takk.
  11. Solgte bilen min i går. Jeg har ikke hatt bilen mer enn i 2 uker(ca) og kjørt den ca 150km ettersom jeg brukte den kun pga jeg trengte et hengerfeste for noen turer frem og tilbake med noen lass med jord. Så jeg som verken bil-kyndig ELLER bruker av bilen over lang tid; har veldig lite informasjon på den. Kjøper klager på: "BILEN ER IKKE STRØKEN". Noe jeg aldri har sagt den er heller. Han sier: - ABS lampen lyser av og til - Sentral låsen fungerer ikke helt, men låsene fungerer. - Eksosen lekker litt. (Han nevnte det og VISTE meg hvilke "lyder" eksosen lager når den lekker, i det han prøvekjørte den. Men han sa det var greit, "lett å fikse" sa han.) Altså. Jeg hadde ingen anelse om at ABS-lampen lyste. Vet ikke hvor den skal lyse engang. Har aldri lyst ved "nålene" når jeg har hatt den. Det lille jeg har kjørt med den. Jeg fortalte han da han kjøpte den at det ikke var sentral-lås, og det var noe han synes var greit. "Han likte ikke sentral-lås uansett". Også det med eksosen visste han om; i det han kjøpte den. Har han noen sak mot meg? Jeg har brukt pengene på BSU og får ikke pengene ut igjen. Bilen er en Volkswagen 1996 modell. Salgspris: 17000,- bare. Forventer han en strøken bil for 17000kr? hjelp meg! :( takk
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår