Jump to content
Bilforumet.no

Baguett

Bruker
  • Content Count

    74
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Baguett

  1. Hei, vurderte å bytte ut pioneer-spilleren i passaten til noe mer moderne. Jeg tenkte det ville vært fint med noe ala AppRadio 3 fra pioneer, men den er litt i største laget muligens. Klokke, radio og bluetooth er det jeg er på jakt etter. Må kommunisere med android-tlf. Guidene her inne virker litt utdaterte og bildene er slettet. Er det mye jobb å ordne noe slikt? Har climatronicen øverst idag og spilleren like over oppbevaringshylla hvis det spiller noen rolle.
  2. Begge setevarmerne i Passaten er gåen, lett sak å fikse eller er det like greit å bytte ut hele setet (førersetet blir byttet i løpet av 2014 uansett)? Sikringene mener jeg er i orden.
  3. Vet ikke om bose-anlegget bruker ISO pluggen eller om den har egen tilkobling, men hvis det er noen andre koblinger der som passer i spilleren din er det bare å plugge inn å teste. passer det ikke finner du sikkert adapter på nettet.
  4. Bose-anlegget, er det originalt eller ettermontert? Hvis det er ettermontert er det garantert forsterker, men hvis det er originalt så veit jeg ikke. spillere har jo innebygget forsterker, men den er som regel dårlig.
  5. Høyttalerne har sikkert en egen forsterker, pleier å bare være en to RCA kabler mellom spiller og forsterker tror jeg. Har den nye spilleren din RCA utgang? (RCA også kalt phono)
  6. Nei, det hjalp ikke så mye med fett. er nødt å være motoren, kanskje bryteren i dashbordet, men 99% sikker på at det er motoren så bestiller en idag. Viskerne rører seg så å si ikke når jeg slår på bryteren. Vet du om det spiller en rolle om jeg kjøper 1J1 955 113 C eller 1J1 955 113 B ? På motoren min står det ingen tall bak, men kan da ikke være store forskjellen mellom A og C. Renset også LMM med elektronikk rens, de hadde ikke bremserens. Men leste en plass at det skulle gå med elektronikk rens også. For tidlig ennå å si om det virker, men jeg tror egentlig ikke det. Har dog ikke sjekka med VAG COM enda.
  7. Måtte vist ha fullversjonen av VCDS for å grunninnstille gasspjeldet :/ Synd det koster 100 dollar for fullversjonen.
  8. Aha, har dessverre bare VCDS Lite så jeg er usikker på om jeg for gjort det, men tar ikke lang tid å finne ut av det :) Kan hende det er selve akslene som du viser til, jeg gjorde ikke noe med dem da jeg hadde ute hele greia. Har du tips til et konkret fettmiddel som burde brukes, eller går det meste bra?
  9. Takk for svar. Har byttet luftfilter for ca 1 måned siden, det var egentlig da problemene startet. Hvordan grunninnstiller man gasspjeldet? Hadde ute hele viskerramma igår inkl. Motoren men fikk ikke gjort noe grundig. Bare spraya alle åpne områdene. Det må være motoren eller kanskje releet i bryteren(?) Skal også prøve å rense LMM'en om jeg får tak i rett spray/rens.
  10. Endret det nå, fint om du kan flytte den, tror ikke det er mulig selv? :) Moderatorkommentar: Nei du kan ikke flytte tråder ;)
  11. Får disse meldingene når jeg scanner etter feilkoder med VAG-COM: 16486 - Mass Air Flow Sensor (G70): Signal too Low 17967 - Throttle Body (J338): Fault in Basic Settings 17916 - Idle Control Sys: Upper Regulation Limit Reached Tror alt omfatter noe rundt luftinntaket og deromkring. Kan jeg måle på kontakten til LMM om den virker? Isåfall, hvilke av pluggene skal ha spenning? Hadde bilen på verksted her om dagen å skifta 2 slanger til veivhusventilasjon, men hadde disse feilkodene før det også. Motoren kveles av og til når jeg clutcher og tror det har noe med LMM å gjøre? Frontviskerne er også så å si døde. Tok ut hele ramma og spraya med litt 5-56, men det ble ikke bedre. Måle 12V på minst en av ledningene i kontakten som går inn i motoren, så kan det være at motoren er død? Koster 200 kroner på ebay så ikke noe problem å kjøpe nytt, men greit å vite hva som er galt først. edit: glemte selvfølgelig å nevne at det er en Audi A3 1997 modell :)
  12. Vet noen om det er lett å skifte multireim på en A3 1997 1.8L? Må man skru i timer og ha spesialverktøy, eller holder det med "normale" verktøy og en halv ettermiddags skruing? Må også skifte ryggelysbryter, den er jo på girkassa, ligger den under luftfilteret? Har en sprukket slange fra veivhusventilasjon, har ingen aning hvordan det ser ut og hvor det er, men er selve slangen lett å bytte? Har også fått påvist lekasje i toppdekselpakning, men denne burde være relativt grei å skifte, regner jeg med.
  13. ok, får gjøre det. takk for hjelpen, da blir det kanskje brukbart lys til nyttår :)
  14. hmm, så ikke kjent ut. men skal ta å skifte en abs sensor på bilen snart, kommer til å undersøke det nærmere da. takk for bilder!
  15. det er problemet, ser ikke ut som om at det er noen motorer i lyktene.. og de er helt nye originallykter.
  16. Kan hende aggregatet er samme tingen, takk :) Det er en "rulle" ved siden av lysbryteren inne i bilen, men den virker ikke, og ser virkelig ikke ut som at lyktene er elektronisk justerbare. Så vet ikke hva den "rulla" er til. Ok, det er servicehefte i bilen, men den har ikke vært mye på service de siste 5-10 årene. Forrige eier fikset det meste selv, noe jeg goså prøver på :)
  17. ABS lampa begynte å lyse for noen måneder siden, hadde bilen på verksted for prognose, og fikk vite at det var feil på ABS sensor bak (kjøpt og skal skifte snart) samt at det var feil med ABS hydraulikkpumpa. En på verkstedet anbefalte meg å finne en brukt pumpa da nye var ganske dyre. Det jeg lurer på er hvor jeg finner selve pumpa? Har hørt med en del bildelesentere og de trenger delenummeret til pumpa før de kan sjekke om de har den. Selve byttinga, er det noe man burde overlate til et verksted eller kan man ta det selv uten en hel dags skruing? Forresten så er nærlysene forferdelig lave på bilen, har skrudd de så de lyser høyest mulig, men fortsatt lyser de veldig lavt, tipper maks 20 meter frem. Kanskje bare 15. Hva kan være galt? Bytta fra xenonlykter for en stund siden, men har originallykter nå. Er det også mulig å finne ut hvor mange km motoren har gått? speedometer ble byttet for en stund siden, og viser kun 170 000, men bilen skal ha gått litt over 200 000.
  18. Voltmeteret ligger på jobb, men stoppa ladinga nå i tilfelle.
  19. Bruker 12V lader med 5 Amper ;) Takk for linken, skal sjekke.
  20. Kjøpte biltema-batteriet. Målte både det og det jeg har fra før av med et voltmeter, begge lå på 12.6 V. Men biltema-batteriet skal vist lades litt til før det er klart til bruk. Skal prøve å få det til 12.8 V og så setter jeg det i bilen. Litt off-topic, vet noen hvor man får tak i ABS hydraulikkpumper til A3'er? Sjekket med begge bilopphuggeriene i området, ingen hadde.
  21. Hehe. leste 2 batteritester, biltema kom på 3.plass i den ene og nesten på sisteplass i den andre. Men de har 4 års garanti. Leit å skifte ut Sønnik med biltema-kvalitet, men er så mye utgifter for tiden så må spare det jeg kan :)
  22. Ok, takk. Eneste som kommer opp under Batterier på biltema.no når jeg har skrevet inn reg.nr. mitt er et sølv-kalsiumbatteri på 62 Amp-timer og 600 Amp kaldstartstrøm. Høres greit ut, men hvor lenge det varer i kulda spørs. Får vel kjøpe et å teste.
  23. Ok, men spenninga kan jeg måle rett på polene, siden det er parallell? Men ikke strømmen siden den er serie... Har hørt mye dritt om biltema-batteriene, kan hende det kun er de billigste til litt over en 500-lapp, men skal ikke uttale meg om det siden jeg ikke har testet. Burde jeg ta målene på det batteriet jeg har nå og kjøpe et like stort, eller har de fleste bilbatteriene standardmål? opelduude, ja, har tenkt å gjøre det, men skal ta det i helga når jeg har tilgang til multimeteret mitt.
  24. Takk for svar. Stereospilleren er koblet til tenninga. Skal prøve å måle spenninga på tomgang snart, så muligens kjøpe nytt batteri. Vet dere forresten om gode men billige batteri? Må tåle mye kulde.
  25. Sliter med at batteriet mitt blir flatt etter veldig kort tid i minusgrader. Idag parkerte jeg bilen utenfor jobben rundt klokken 07.30, der stod den helt frem til klokken 15.30. Det var vel en -5 grader +/- idag også. Hjemme parkerer jeg i p-hus, og får alltid start. Uansett, når den har stått i minusgrader i flere timer så er det umulig å få start på den. Kommer såvidt lys i dashbordet, og batteriet "dør" etter 2-3 forsøk. Er ikke i nærheten av å få start heller. Prøvde å få start med en jumpstarter jeg kjøpe på jula, men den var bortkastete penger, for det skjedde nada. Fikk en kompis til å komme med startkabler, og da fikk jeg start på 1-2-3. Er det 100% sikkert at det er batteriet som må byttes? Forrige eier sa at det var er nytt batteri. Ikke noe biltema-kvalitet heller. Har en sub og forsterker i bagasjerommet som kan være synderen, men den har remote-kabel, så skal i teorien ikke trekke strøm når tenninga er av. Men har koblet den av midlertidig bare for å være sikker. Vits å måle amp når bilen er avslått? Hørt at det ikke burde være mer enn 15 mA(?). (Hadde bilen på batteri- og ladekontroll hos NAF for en liten stund siden, da var alt i orden, og fyren der mistenkte at det var musikkanlegget som var synderen) Skal også ha bilen på verksted på torsdag for å fiske ABS'en, så kunne vært greit å vite før da, så de evt. kan fikse det hvis det er veldig avansert. Kan litt, men ikke mye om biler. Har forresten kjøpt nye tennplugger, selv om det neppe er problemet. Grunnen til at jeg ikke tror anlegget er synderen er fordi at batteriet fungerer normalt i plussgrader. Bilen det er snakk om er en Audi A3 1.8l 1997 modell. Er ettermontert xenonlys, men de skal jeg fjerne i helga.
×
×
  • Create New...

Important Information

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å opptimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Hvis du klikker videre på siden aksepterer du vår bruk av cookies.