Gå til innhold

Foxchase

Bruker
  • Innholdsteller

    112
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av Foxchase

  1. Jeg ønsker å kjøpe skinninteriørdeler til Chrysler Stratus. Jeg er interessert i bak- og forseter, samt dørdekslene med håndtakene. Jeg holder til i Buskerud/Drammensområdet, så ville foretrukket eventuelle selgere derfra, Oslo eller deler av Akershus og Hedmark.
  2. Da har jeg lagt bildene over på Photobucket i stedet. De burde være synlige nå!
  3. Jeg tok en motorvask her om dagen, for det trengtes! Før: Etter (Et par dager etterpå, etter tørk): Ja, jeg har installert "sportsfilter" fra K&N. Var i utgangspunktet mest for gøy, men blir nok til at jeg beholder det (Det blir blant annet MYE lettere å holde på i motorrommet uten å ha 3 resonansbokser som blokkerer alt.) Har planer om å bytte røret og sette på varmeskjold til våren. Til slangen fra veivhuset satt jeg sammen en slange med en nippel mellom et veivhusfilter og selve slangen. Fungerer ganske så bra så langt! Når jeg var igang, prøvde jeg like så godt Polytrol på eksteriørplasten: Resultatet ble ganske så bra. Fokuserte mest på ventilasjonsgrillen på panseret, samt vindusviskerne. Det ser fortsatt like bra ut: Men med vaskingen kom jo selvfølgelig noen småting frem. Ikke noe viktig, men bare irritasjonsmomenter: Lurer på om det er stor, risikabel jobb å ta av toppdekselet og male det om. Er mange som gjør det rundt om på nettet. Bildene er forøvrig tatt i Brattligarasjen på Sinsen i Oslo! Er en fin innendørs vaskehall som er døgnåpen, om man kommer rundt 9 på kvelden er det god sjanse for at man kan stå så å si alene. Ble derfor god tid til vasking av både det ene og det andre :)
  4. Hei! Tenkte bare å skrive en liten oppdatering om bilen og jeg. Vi lever begge i beste velgående, har ikke klart å bulke bilen ennå ;) Synes det er bra, siden jeg nå snart har klart å ha min første bil i 4 år. Akkurat nå sitter jeg og ser på hva jeg skal gjøre med bilen. Mer og mer rust kommer frem i form av bobler, blant annet rundt venstre blinklys og ved skjermen ved høyre bakhjul, I TILLEGG til et sted hvor forrige eier hadde brukt lakkstift for å dekke til avflasset lakk. Så jeg vet ikke helt om jeg skal sende den til et verksted for å få dette fikset. Jeg har fortsatt rusthullet på undersiden av bilen, og det er litt demotiverende. I tillegg blir jeg støtt og stadig servert glosen "Hvorfor skal du bruke så mye penger på den kjerra? Den er 15 år gammel!" Den har gått litt over 160 000km og går klokkerent, så jeg ville ikke kalt bilen sliten. Jeg har så smått begynt å spare til bil med de pengene jeg har til overs ved siden av studiene mine. I tillegg vurderer jeg å selge en del saker jeg har i huset for å hjelpe meg litt. Men jeg aner ikke hvilken bil jeg skal spare til, så da er jeg jo like langt :P Når det er sagt, har jeg bestemt meg for å bytte ut originalradioen. Fikk tak i et adapter, så slipper jeg å surre med ledningene. Men nå sitter jeg og ser på rammer til radioen, den jeg har er litt løs, den er fra en bil jeg fant på fyllinga.
  5. Jeg har null egenskaper med sveisemaskin, så har ingen mulighet for å fikse dette selv. Dette er hvorfor jeg har begynt å gi litt faen i bilen, jeg er bekymret for EU-kontrollen som er nå i November. Jeg holder den vedlike og vasker den regelmessig for å føle meg mer bekvem med bilen, men det er ikke like stas lenger. Jeg kommer nok ikke til å kjøpe ny Stratus, heller. Kanskje, om jeg føler for det, jeg sparer til en Sebring i stedet. Men sikler også en del på Alfa Romeo. Men har en veldig begrenset økonomi, siden jeg nå skal begynne å studere statsvitenskap ved Høyskolen i Buskerud og kun jobber tre skift annenhver uke på 138kr timen. Må ta opp studielån, da. Så om noe virkelig ille skjer med bilen, får jeg nesten vurdere å bruke lånet på det. Det tar tross alt nesten 2 timer med buss til Drammen, hvor høyskolen ligger, 50 minutter med bil...
  6. På forespørsel av Rstange, legger jeg ut en oppdatering her på forumet. Jeg er nå tilbake fra USA etter et fint år i Florida. Jeg savner det en del, men det er også godt å være hjemme igjen til eget rom, egen seng og bilen. Jeg eide en bil i USA, en 2001 Chevrolet Lumina (Beklager sviket, Chrysler!) som var helt kurant. Men den var enda mer plastikk enn Chrysleren, og setene var ikke så fine under morokjøring, siden det var benkesete foran, i tillegg til rattgir som kneet stanget opp i en god del ganger. Og for å være ærlig har jeg gått litt lei Amcars, så haugevis av de "over there", men det er jo visse unntak. Jeg burde kanskje også legge ut noen bilder av noen biler jeg så der borte, men for nå får dere nøye dere med noen oppdateringsbilder om Stratusen: Jeg rengjorde interiøret i dag, og hvis du ser på dashbordet... ... Vil du legge merke til denne lille karen. Dette er en ScanGauge II, OBD-II-scanner og kjørecomputer med masser av funksjoner. Denne kjøpte jeg i USA for $150, og jeg er kjempefornøyd. Dette bildet viser funksjonene RPM, KM/H, Volt og Air Intake Temperature. Den har mange flere funksjoner som motortemperatur, bensinforbruk, hestekrefter (dog denne funksjonen ikke fungerer like bra på alle biler) og en haug med ting jeg ikke trenger. :| Her er rusten jeg oppdaget før jeg dro til USA. Og her er rusthullet... Jeg er ikke veldig glad i rust akkurat nå. Beklager bildekvaliteten, de er tatt på mobil.
  7. Jaja. Bor i USA i år, så følger ikke så mye med på Finn her borte :P
  8. Se hva som ligger på Finn.no http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=30998718
  9. Nå har jeg kjørt på Royal Purple i noen dager, og så langt virker det lovende! Var først litt skeptisk til at fargen ble brun, trodde at jeg hadde slurvet med tanktømmingen. Men dette var altså ikke tilfelle, ifølge Royal Purple's FAQ-sider. Her står det at oljen skifter farge etter en kort bruksperiode. Videre måtte jeg dra inn på Torshov i dag for å kjøpe en liter ekstra olje samt en tennpluggnøkkel til skrallesettet mitt. Den jeg hadde var for bred. Hadde gått til innkjøp av en tennpluggnøkkel med T-arm, men fikk ikke løs de to siste med denne. Jeg knakk faktisk den første T-armen jeg hadde. Ble rett og slett for lite friksjon på selve pluggen :P Grunnen til at jeg kjøpte en ekstra liter olje, var fordi jeg ble distrahert da jeg prøvde å balansere det gamle, sleipe oljefilteret i hånden min for å ikke søle ut all oljen utover betongplattingen jeg stod på Det endte med at jeg glapp det gamle filteret, og midt i irritasjonen smurte jeg inn det nye filteret og satte det på. Dermed fylte kompisen min opp motoren med olje og vi startet bilen. Vi lot den kjøre litt, og deretter peilet jeg oljen. Pinnen var så å si tørr, og da vi kikket under bilen var det en pøl med olje på størrelse med Rødehavet! :( Det lakk fra filteret, og etter en liten undersøkelse fant jeg ut at pakningen fra det tidligere filteret hang igjen! Jeg glemte rett og rett å sjekke at den var borte under alt surret. :( Heldigvis var det relativt lite olje som lakk ut. Jeg hadde en liten slump olje igjen, så jeg fylte på det og ventet en stund. Motoren var så å si full, nesten rett under max-streken. Er jo relativt tynn olje, så den flyter ut ganske mye :)
  10. Da er det på tide med en liten service på bilen. Det blir ikke store greiene, men skal bytte olje, oljefilter, tennplugger og sjekke over diverse andre væsker. Jeg skal prøve en ny olje denne gangen, nemlig Royal Purple. Denne oljen kjøpte jeg på Torshov på Liertoppen, etter at moderator rstange tipset meg om denne oljen da vi chattet angående vedlikehold av bil. Senere leste jeg noen forbrukeranmeldelser av produktene deres, og det virket svært lovende. Royal Purple er visstnok også meget populære i USA, blant annet på grunn av redusert motstand, den rensende effekten og tetningsegenskaper. Dessuten er fargen lilla :D Oljen er av type 5w-30. Jeg har kjørt en stund på 10w-40 nå, men hører det tikker litt i motoren. Dessverre hadde de ikke Royal Purples oljefiltere, så derfor ble det et Fram ExtraGuard i stedet. Leste litt om det, virket akseptabelt nok. Var solide og gjør jobben sin, i alle fall. Videre kjøpte jeg noen gode, gamle NGK-plugger i V-lineserien. Måtte også slenge på en tennpluggnøkkel. Trodde jeg hadde, men kom til å tenke på at Stratusen har 16mm tennplugganger. Jeg kan også opplyse om at jeg drar til USA den 12. Juli! Jeg kommer til å være borte nesten et år, frem til 6. eller 7. Juli 2012. Gleder meg utrolig, særlig fordi jeg skal tilbringe meste av tiden i Orlando i Florida. Her skal jeg jobbe for Disney World og representere Norge ved Epcot-senteret :D Kommer til å prøve å leie en bil der borte noen dager, kanskje en Sebring eller 200? ;) Jeg kommer til å kjøpe en haug med stæsj til bilen der borte, kanskje hamstre noen oljefiltere og slikt. I tillegg ligger jo Daytona Beach rett i nærheten! I mellomtiden vil bilen her hjemme bli stående under presenning og kjørt et par ganger i uka. Skal også redusere forsikringen til 6000km. Jeg kommer fortsatt til å sjekke innom her noen ganger mens jeg er "over there". Kommer til å legge ut noen bilder av ting som kan være av interesse for dere bilfolk her inne :)
  11. Hehe. Personlig ville jeg nok holdt meg til 2,0-motoren og eventuelt bare byttet topp og kamaksel. Det er det "billige" alternativet :P
  12. Og angående 2,0 DOHC-motoren: Dette er samme motor som ble brukt i PT Cruiser og Sebring frem til 2002, hvis jeg ikke husker feil. Man kan bytte topper på disse to og få en bedre motorkompresjon som er ideell for turbo.
  13. Hei. Jeg så dere skrev angående bytte av motor i Stratusen tidligere, fra 2,0 til 2,4. Selv har jeg drevet med noe gransking og undersøking av dette temaet, så jeg postet en tråd på Stratusphere.net for en stund tilbake. Jeg legger ved en lenke hvor dere kan lese hvilke tilbakemeldinger jeg fikk, er også snakk om bytte fra 2,0 SOHC til 2,0 DOHC. http://www.stratusphere.net/forums/index.php?/topic/53466-20-to-24-head-or-engine-swap/page__p__527550__fromsearch__1#entry527550 Håper dette gjør saken noe klarere!
  14. Det er jo svart, da. Så tror ikke det hadde sett SÅÅÅ ille ut :P
  15. Takker :) Jepp, er dessverre mye rust der. Kan jo nevne at jeg faktisk fant et rusthull på undersiden da jeg holdt på. Da jeg brukte børsta, så jeg at noe av metallet liksom gav etter da jeg tok i litt. Deretter sprakk det opp, og det var et rusthull... :( Ikke store greiene, riktignok. Så jeg fjernet rusten langs hullet, tok på rusteter og lot det virke litt. Deretter sprayet jeg det samme som jeg brukte på resten av dørstokken, både på for- og baksiden. Dette får gå enn så lenge, har ingen andre muligheter... Prøver å finne noen som har peiling på kapping og sveising.
  16. http://cgi.ebay.com/ebaymotors/99-00-STRATUS-CIRRUS-SPEEDOMETER-CLUSTER-GAUGE-TACH-_W0QQcmdZViewItemQQfitsZModelQ3aCirrusQQhashZitem5199439b7fQQitemZ350463695743QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories#ht_505wt_1011 Har du manuell eller automat? Jeg måtte gjøre en lett modifisering for å få det til å virke med Autostick, siden Cirrus knapt kom med dette, bare vanlig automat. Men man trenger først et amerikansk cluster som faktisk har Autostick, da. Først skrudde jeg løs målerskivene og motorne til målerne (Disse sitter sammen) på både Cirrus og Stratus-clusteret. Ser at du har et Dodge-cluster i din, samme hadde jeg før. Deretter dro jeg bare forsiktig av målerne, siden de sitter fast med tre pinner til kretskortet. Disse tåler litt, så ingen fare, men vær forsiktig for sikekrhets skyld. Deretter byttet jeg målerne fra Cirrus-clusteret over til Dodge-clusteret. Målerne og skivene sitter som sagt i sammen, kan ta et bilde for å vise :P
  17. Min bil er en 1998-modell. Så jeg har ikke hullene bak :P Og hvorfor bare kromringer? SKulle hatt hele Cirrus-clusteret, slik som i min :D Uansett, fin bil! Vurderer å kjøpe noe felger selv :)
  18. Nå er det vel tid for en liten oppdatering! Har ikke gjort så veldig mye med bilen i det siste, men litt har jeg da fått gjort. Første ting jeg gjorde nå nylig var å bytte blinklyspærer foran til diadempærer. Ble ganske stilig, fikk et fint blåskjær i lampene. Her er noen før/etter-bilder: I tillegg har jeg lakkert undersiden av dørstokkene på bilen! En del av lakken der hadde flasset av og det hadde så vidt begynt å ruste på overflaten. Tidligere i år oppdaget jeg dette, da la jeg bare et lag med antirustgrunning over. Men nå har jeg fått beskyttet alt. Utstyret jeg brukte var grovt maskeringstape, sandpapir, stålbørster, malerpensler og en klut. Først fjernet jeg overflaterusten med sandpapiret og stålbørstene, røffet opp også resten av lakken der jeg skulle lakkere. Jeg brukte penslene til å smøre på rusteter. Dette skulle da virke i 15 minutter, smøre på nytt lag og umiddelbart tørke av med en ren, tørr klut. Dette gjorde jeg på begge sider og påførte da rustfri grunning. Dette måtte tørke i 3 timer før det var ovemalbart. Nå var det tid for to lag med Hammerite. Første laget ble påført loddrett. Dette tørket i 15 minutter, så påførte jeg lag nummer to vannrett. Lot dette tørke en stund, så sprayet jeg på noe som het Carosol Steinsprutbeskytter. Tre hele lag ble påført med dette. Her måtte jeg bare vente i ett minutt mellom lagene. Det endelige resultatet ble slik: Pent og diskré :) Jeg tror jeg må ta lappen på nytt... Stakkars snegle... Jeg er tydeligvis ikke oppmerksom nok på myke trafikanter :(
  19. Ja, DEN var noe jeg kunne tenkt meg... Litt som må gjøres med interiøret og fangerne, ser jeg. Men til en slik pris er det bare småplukk :)
  20. Gjør du ikke denne ferdig, skal jeg sende DEG til Valdres! "Litt nord for Hønefoss", my ass! Ble litt stressa da jeg så på bensinmåleren xD
  21. Niks, ingen hull til CD-veksleren der, gitt... Da får jeg bare hæle til og eventuelt lage egne hull eller finne på noe annet! Var forøvrig på Top Gear-showet i går. Minuttene før showet var ikke fullt så gøy, med tanke på at jeg satt på rad 7 og har høydeskrekk. Gikk omtrent rett ned :( Men merket ikke det da lyset ble skrudd av. Da kunne jeg "lene" meg tilbake og nyte showet. Var ganske så imponerende og verdt pengene (for de som betalte for billettene... Chaddylac på Bilforumet vant billetter på Broom.no) :) Har også en kontakt i USA som har funnet noen kromhåndtak samt trelister til meg. Nå gjelder det bare å finne et annet interiør... Kunne tenkt meg et stoffinteriør fra en 1999-2000 Stratus LE... Har lagt ut annonse på Finn.no. Fått en del henvendelser, men INGEN av de har vært 1999-2000... Bare 1997. Skjønner at folk prøver seg, men fortsatt irriterende når du har spesifisert at du kun er ute etter 1999-2000 interiør :(
  22. CD-vekslerne er oljedempede :) Jeg vet at Grand Voyager har under setene, men Stratus? Er ikke det litt lite plass? :S Jeg får sjekke bagasjerommet igjen straks, skal ut om 5 minutter!
  23. Takker. Ser ut som jeg må lage egne hull, da. :) Og ja... Hvilket rot? xD
  24. Tok ut CD-veksleren fra dashbordet her om dagen. Monterer det heller bak igjen. Men som forrige gang, finner jeg ikke ut HVOR denne skal monterest i bagasjerommet! Noen sier at det er noen skruehull, men jeg kan ikke finne disse... Kanskje jeg må borre selv? Kunne noen tatt bilde og vist meg hvor deres eventuelt tidligere CD-vekslere var plassert? :)
  25. Fin bil! Ser ikke så mange av disse som stasjonsvogn... Utrolig trist at motorene er så trøblete... :( Har du tråd til denne?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår