Jump to content
Bilforumet.no

rstange

Moderator
 • Content Count

  638
 • Joined

 • Last visited

About rstange

 • Rank
  Moderator
 • Birthday 04/05/1990

core_pfieldgroups_99

 • Modell (eks S4)
  Stratus LE og LX
 • Biltype (eks Audi)
  Chrysler
 • Yrke eller sivil status
  Ikt-servicemedarbeider
 • Fylke
  Nordland

Contact Methods

 • Bosted
  Bodø

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Under dashbordet på førersiden, må av med den platen som er ved beina (under rattet). På min -95 lå det bare ett løst relè med kabler som gikk. På 2000-modellen er det en brakett som holder det på plass.
 2. Begynte kjapt jakten etter en delebil når jeg kjøpte tilbake Stratusen. Kom over ett fint eksemplar i trøndelag til delebil pris. Kjøpte bilen og dro ned uten å egentlig sjekke så mye mer, eier mente det var null problem å kjøre nordover fra Trondheim til Bodø. Som sagt så gjort. Møtte han på togstasjonen i Trondheim og fikk ett par raske avklaringe som at: Batteriet bør byttes, det tømmes når den står ute i kulda. Det er ett hull i påfyllingsrøret til drivstoff. Og at det var kommet en lyd fra ene bakbremsen, men den ble borte når han passerte 60km/t og det ble ikke varmt så skulle ikke være noe problem. Jojo, fra Trondheim stasjon og opp til Lade var bakbremsa så varm at det slo i metallet og jeg kunne grillet pølse en meter fra felgen. Fikk kjøpt litt nødhjelp men det nyttet lite. Heldigvis var klossene ganske slitt så etterhvert var friksjonsbelleget helt bortslipt og det lå bare metall mot metall, det gjorde at det ikke ble så varmt lengre. Batteriet ble helt flatt etter en liten runde innom butikkene på Lade og en stund med banning med bakbremsa. Og på Grong oppdaget jeg at en lekkasje fra påfyllingsrøret var en underdrivelse, det var ikke mye rør igjen og det gikk noen liter på bakken i ett forsøk på å få fylt tanken. Ellers gikk turen veldig bra. V6er så godt drag og god lyd. Første V6 Stratusen jeg kjører. Nesten fristet til å prøve å flytte motoren også, men blir vel med drømmen. Dessverre er det mye rust i kanalene bak, derfor lav pris og mer egnet som delebil.
 3. Gir jo litt mening som du sier at det er ett elektrisk problem. Kjøp deg (hvis du ikke allerede har) ett stetoskop: http://www.biltema.no/no/Bil---MC/Verktoy-og-verkstedutstyr/Testinstrument-og-Elektronikk/Stetoskop-2000018564/ Lytt på AC-pumpa. Start AC og lytt igjen. Du hører når pumpa går. Neste gang den slutter å virke så lytter du på pumpa, så hører du om den går rundt eller ikke. Mange biler vil du høre det uten stetoskopet, men lettere med siden du utelukker støy fra alt rundt. Evt. prøv å bytt rele å se om det blir bedre.
 4. Bli kanskje bedre når alle mekanikere som skal utføre PKK må kurses. Brukte mindre tid og energi på å bytte røret enn å prøve å klage. Man blir jo som bileier sittende med utgiftene selv hvis neste verksted også påpeker samme mangel. Det som gjør det så vanskelig også er at en del av verkstedene her i byen har ansatt mekanikere som er folkesky. Har vært veldig fornøyd med ett verksted her i byen hvor mekanikeren tar seg tid å gå gjennom feilene og faktisk vise på bilen. De er dessverre også de desidert dyreste, men det er vel som alt annet an man får det man betaler for. De siste rundene jeg har hatt med eu-kontroll så har jeg stått å kranglet med en kundemottaker som har sprunget ut og inn av verkstedet i stedet for at mekanikeren selv kom ut eller at jeg fikk komme inn på verkstedet. Hadde en merkelig runde i vinter med en av bilene, hvor jeg hadde smurt linolje på nipplene og rørene for en tid tilbake for å "bevare" de, men på kontrollen ble det påpekt 2er på lekasje på rør og koblinger. Jeg kommenterte annmerkningen når jeg henten bilen og hun i skranken var ute på verkstedet og snakket med mekanikeren. Fikk beskjed at det var helt tydelig lekasje på bremsesystemet, spurte om de hadde gjort en lekasjetest av bremsene men det hadde de ikke for det mente han ikke var nødvendig. Fikk beskjed at de hadde satt 2er feil for å være grei, at det egentlig burde værdt 3er feil. Gav bare beskjed at han var veldig grei som sendte en bil han mente var trafikkfarlig ut på veien også gikk jeg. Skjønner jo at det kunne se litt rart ut for en som ikke viste at det var smurt olje, men hadde han luktet på det så ville han kjent at det var linolje. Bilen var jo fin ellers på bremsene uten sig. Burde iallefall kunne blitt med på å ta en ny test med den opplysningen jeg kom med. Håper de nye reglene fra neste år gjør at det blir litt mer profesjonalitet på kontrollene. Bare synd at vi som eier og driver med bil må ta regninga, blir vel fort 1500-2000kr for en eu-kontroll snart. Får man da feil så er det jo en gambling å ta med en ny kontroll på ett annet verksted, bytter mye bremserør for 2000kr.
 5. Heldigvis ikke noe godvær i nord-norge enda, så får pusket litt med bilen ! Første var en liten mangellapp på eu-kontrollen, ikke store greierne så fikk den gjennom. Første var litt rust på ett bremserør, skal tydeligvis ikke rare greierne til nå før det ikke går gjennom, dette var for mye rust til at det ble godkjent: Venstre forran, gikk bak motoren og til abs-fordeleren som sitter mellom motor og torpedovegg på passasjersiden så litt knot men fikk byttet. Lyktene var også for matte i glasset. Glemte før bildet, men det ble bra etterpå. Våtpusset med 800 og 2000 også ett lag klarlakk som ble våtpusset, rubbet og vokset. Litt appelsin, men skal ta en ny runde med rubb når jeg får poleringspad til drillen, ble for tungt å stå for hånd. Ellers bare pusket og pusset. Tok en motorvask så det ser litt bedre ut og litt greiere å skru: Også tatt en god utvendig vask med claybar og ny lakkforsegling. Tror ikke den har blitt vasket/vokset skikkelig siden jeg gjorde det sist for noen år siden. Dessverre har den fått en del riper og bungler i annet eie, men det blir ikke prioritert å fikse på det enda. Kjøpte en ny lakkforsegling, som så noe suspekt ut, men har lest mye bra om den. Ikke den blankeste forseglingen, men den skal vist holde en stund. Første inntrykket er iallefall bra. Kjørte 16mil på våt vei på lørdag, og etter en veldig våt natt så var alt av skit som hadde samlet seg på bagasjeluka og bakfangeren rendt av. Hvis holdbarheten er halvparten av det den lover også så er jeg veldig fornøyd. Har prøvd chemical guys jetseal før, men er ikke fornøyd med holdbarheten på den. Kanskje to månder hvis jeg er heldig. Skulle hatt en god runde med polering, men det får bli senere. Det er mye annet også å ta tak i, men får ta det litt etterhvert. Den er iallefall godkjent og brukes daglig av min samboer.
 6. 10 års jubileum for tråden denne månden :) Har ikke vært aktiv de siste fem da, men. Tro om det er noe liv her enda? LXen lever iallefall enda, kjøpte den tilbake for noen uker siden etter at den har vært eid av noen andre i familien de siste årene. LEen ble dessverre spiker for tre år siden, hadde ikke plass å lagre den og fem år på en gressplen hadde gjort sitt på understellet :(
 7. Ok, da har du dessverre ikke OBDII :( Er ofte fint å feilsøke med, for da kan man se feilkoder som ikke lagres i minnet også. Men siden koden kommer tilbake igjen så tyder det iallefall på at noe er feil i forbindelse med en av de to sensorene. Sender deg en link på melding til service-manualen til disse bilene. Der finner du alt du trenger i forhold til feilsøking osv. Det er like greit at du ser i dem selv enn at jeg skal sitte å lete opp ;) Men der kan du blant annet finne verdiene som du skal kunne måle fra begge sensorene for å se om de er i orden. Det er også en prosedyre for å lære ECUen opp på nytt.
 8. Synd at disse bilene ser ut til å ruste bort, ser på flere og flere Stratuser på finn at de har rust i området ved kanalene under bakdørene :( Ut fra hva jeg har klart å se virker det som at det ruster fra innsiden og ut. Noe som gjør at når rusten først vises er den allerede såpass angrepet at det fort blir veldig omfattende å gjøre noe med det. På den delebilen jeg hadde i fjor vinter var det en liten rust boble i kanalen på passasjer siden. Når jeg startet å pelle på denne sto jeg plutselig igjen med ett hul på ca. 3x40cm. Det var kun lakken som holdt det sammen :( Slik jeg ser det må man enten påkoste dyre reprasjoner i form av sveising og lakkering, eller så må man bare prøve å begrense "skadene" og prøve å bevare bilen så lenge som mulig. Så det bunner vel egentlig ned til hvor mye penger man ønsker å legge i det.
 9. Hvilken årsmodell er Stratusen? Den koden trenger ikke ha noe med saken å gjøre. Hvis du sletter koden, kommer den tilbake igjen? Du kan måle deg fram til om sensorene er i orden, så slipper du å bytte masse deler som det ikke er feil på.
 10. Hehe, går bare fint ;) De sier ikke noe på det. Skal nevnes at jeg fikk mangellapp hos vegvesenet for noen år siden pga. de orange parklysene... Det er en lang historie, men enden på visa den gangen ble at jeg byttet tilbake til de europeiskelyktene som orginalt sto på bilen for å få den godkjent. Nå har jeg dual color LEDs liggende i bilen, så kan bytte på stedet. Evt. når jeg blir lei av de orange ;) hehe
 11. Tenkte å gå litt hardere til verks for å finne ut hvorfor bilen er så tung startet. Har kjørt en del med OBDII-scanneren tilkoblet, og en ting jeg har lagt merke til er at verdien til Long Term Fuel Trim ligger på negative verdier hele tiden, ofte ned mot -10% til -16%. Etter å ha lest en del har jeg forstått det slik at denne skal ligge mellom +5% til -5% ca. Så dette tyder på at bilen får for mye drivstoff, og hele tiden prøver å gi mindre. Verdiene jeg leser av er generelt sett veldig lave, stortsett på minussiden hele tiden. Short Term er av og til på ett par + %, men aldri noe særlig høyt. Jeg har sjekket hele veien bensinslangene går etter lekasjer, men alt er tett. Og ventilene som skal holde og regulere trykket står jo på pumpehuset og er byttet ut. Så jeg begynner å misstenke en eller flere av dysene kanskje lekker. Jeg fikk lånt meg en bensintrykk-måler for å teste hvor fort trykket faller når motoren stopper, men dessverre passet ingen av nipplene på Stratusen. Jeg dro på biltema og kjøpte en der, men heller ikke den hadde nippler som passet. Søkte litt på eBay for å finne en som kunne brukes, men prisene var noe dyre og ventetiden er jo lang. Men med litt kreativ tenking og noen timer rundt i byen for å finne de rette komponentene så fikk jeg laget meg en tester. Planen var rett og slett å bruke hurtigkoblingen som kobler drivstoffslangen inn på Railsen, og lage ett mellomstykke med en T som måleren kunne stå på. Brukte ett bensinfilter jeg hadde liggende til deler også kjøpte jeg ett T-rør og nippler. Jeg prøvde først med en måler jeg kjøpte på biltema, men trykket gikk ut over skalaen, så fant ett annet som hadde 1/4" gjenger som passet rett i T-stykket. Dessverre ikke 100% korrekt, men nok til å teste at det funker og til å finne ut hvor fort trykket synker når motoren stopper. "Byggesettet": Første testen med biltema måler: Konseptet funket bra da, enkel og greit koblet fra slange til Railsen og koblet meg mellom med "testeren": Forsøk to med "ny" måler, ikke helt nøyaktig, men nok til å prøve: Montert: Måling med motor i gang: Måling etter motor er stoppet: Etter 20 minutter har trykket falt merkbart: For å ha noe å måle mot brukte jeg en Fuel-Rail med dyser som jeg har liggende fra delebilen jeg vraket i fjor: Trykket etter pumpa har vært startet: Trykket etter 20 minutter, har ikke falt like mye som når jeg var koblet på Railsen i bilen: Jeg vet ikke helt hva jeg skal konkludere etter dette, men det var iallefall gøy å se at jeg klarte å lage meg en måler som fungerer. Har bestilt nytt instrument, så kanskje jeg får mer nøyaktige målinger. Så får jeg bruke ventetiden på at det kommer til å lese meg opp på hvordan jeg skal tolke de verdiene jeg får.
 12. Ja ble veldig fornøyd med grillen :D Banna bunnpanna ble ikke tett :angry: Svettet fortsatt rundt pluggen.. Men er jo ikke så farlig når man har donor bil. Flyttet bunnpannen fra Neon til Stratusen, og fra Stratusen til Neon. Strammet til pluggen med moment denne gangen ;) Også tettet jeg godt med pakning på tube på bunnpannen jeg satt i Neon. Prøver også ett nytt merke på olja, Mobil1 olja jeg brukte sist likte jeg ikke helt, hører mye bra om Royal Purple så prøver den: Liten shoot utenfor garasjen etter kvelden, en god kompis av meg som står bak min, Chrysler mann han også ;) Har brukt opp feriepengene på GoPro i år, så må jo bruke det til noe ;) Skulle hatt kameraet litt lengre bak og litt mer lys på, så hadde det blitt bedre, men morsomt uansett :D
 13. Ble dessverre ikke tid til deg og bilen, passer kanskje bedre framover, men du er vel dratt for lenge siden? Bruker scanner fra scantool.net ;) og har software til både PC og iOS. Nesten ett must i dag som hobbymekaniker å ha en slik ;) Alle amerikanske biler etter 1996 og alle europeiske etter 2001 har OBDII port.
×
×
 • Create New...

Important Information

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å opptimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Hvis du klikker videre på siden aksepterer du vår bruk av cookies.