Gå til innhold

Psyfoon

Bruker
  • Innholdsteller

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om Psyfoon

  • Bursdag 04/12/1982

Contact Methods

  • Bosted
    Trondheim

Psyfoon's Achievements

  1. Hehe ja det er sant men nå føler jeg at det er lettere å plukke ut og måle et relè eller tenningslås enn å jekke opp bilen ute i regnværet og legge meg under med multimeter mens en nabo aktiverer tenningslåsen ;-) Så får jeg heller gjøre det hvis relè og lås er i orden :-)
  2. Takk for svar. Rart hvis det er starteren også, den ble byttet for ikke mange år siden. Èn ting jeg synes er rart er at det ikke klikker i releet til starteren. Det har det nemlig pleid å gjort før når den har hatt for lite strøm. Da høres bare et klikk og instrumentlampene dimmes. Men nå er det ingenting, derfor jeg mistenker releet i første omgang. Problemet er at jeg ikke har instruksjonsbok så hvis noen kunne hjelpe meg med hvor nøyaktig releet sitter så hadde jeg kunne tatt det ut å fått målt det :-)
  3. Har en 96mod Hiace Turbodiesel der starteren ikke slår inn. Den er utstyrt med dobble batterier og de er ladet opp helt. Når jeg vrir om tenningen og skal starte så skjer det ingenting annet enn at bilradioen slår seg av og så på igjen (noe som jo er normalt når starteren slår inn). Ellers ikke en lyd eller et klikk engang. Hvis jeg setter på lysene så dimmer ikke disse i det hele tatt når jeg aktiverer startere, noe man skulle tro de hadde gjort hvis starteren satt fast f.eks. Koblingene på batteriet ser helt fine ut uten noe irr så mistenker ikke dårlig kontakt. Kanskje relè til starter ikke fungerer? Noen som vet hvor dette sitter? Andre forslag mottas med takk!
  4. Kjøpte nylig en 07/08 Toyota Avensis 1.8 VVTi med km 117.000 fra en forhandler med 6mnd garanti. Har merket et litt snedig fenomen som opptrer en sjelden gang. Ikveld lå jeg i 4.gir i ca.70kmt opp en slakk bakke med ca.2.000 omdr og ga på litt, da økte turtallet plutselig til nesten 3.000 omdr uten at farten økte mer enn 5-10kmt.Hørte at motoren ruset seg opp også. Akkurat som å kjøre automatgir. Jeg slakket litt av på gassen og den gikk kjapt ned til rundt 2.000 igjen. Altså akkurat som om clutchen sluret. Prøvde å fremprovosere dette flere ganger men da var alt normalt. Bilen spant ikke for antispinn blinket ikke og det var ikke glatt. Opplevde dette en annen gang også når jeg lå i 5.gir i 80 opp en bakke, da hoppet turtallet 500omdr opp og gikk ned igjen etter 2sek av seg selv uten at jeg slakket av på gassen. Jeg har også prøvd å sette den i 3.gir og dra til håndbrekket og ruse opp motoren mens jeg gradvis slipper cluchen, og da kveles bilen. Ingen tegn til sluring. Veldig merkelig. Noen som har noen idèer? Vil gjerne finne ut hva det kan være siden jeg som sagt har garanti på bilen enda noen måneder. Blir litt vanskelig å reklamere på slitt clutch hvis problemet bare dukker opp sporadisk også. På forhånd takk for svar.
  5. Hei, sambygding :-) Jeg bor også i Klæbu og har nylig kjøpt en 07/08 Avensis 1.8. Derfor har jeg på forhånd satt meg litt inn i dette med oljeforbruket. Disse motorene hadde dessverre problemer med oljeforbruk, grunnet en feilkonstruksjon. Ikke alle motorene fikk det, men noen. Som jeg har forstått det er det kun 2 "oljekanaler" i smøreringene på stempelet. Disse kokses igjen og man får dårlig smøring og økt slitasje som gjør at stempelringene kan miste spennet, samt økt slitasje på sylinderveggene. Dette gjør at det slipper gjennom olje som fører til økt forbruk. Hvis dette er tilfellet på din bil er det et kostbart problem å fikse, det billigste blir vel å bytte hele motoren med en brukt og håpe at den ikke har like høyt forbruk. Det KAN selvfølgelig være ventiltetningene, men pga bakgrunnen med oljeforbruk på disse motorene så frykter jeg at det er det kjente problemet som jeg beskrev du har. Få evt. verksted til å ta en kompresjonstest av alle 4 sylindrene, dette bør kunne gi en indikator på om stempelringene tetter godt nok. Ellers se etter blårøyk. Jeg har fått tilgang til et internt dokument som Toyota sendte ut til alle sine forhandlere i Europa i 2006 i forbindelse med problemene med disse motorene og der står det at 1.8 motoren ble forbedret fra Juni 2006 og fra understellsnr: SB1BR56L90E129522. Den motoren du vurderer å kjøpe er fra bil SB1ER56L70E156277 som jo har høyere nummer, dvs at denne motoren er forbedret og så vidt jeg har kunne lest meg frem til er de "nye" motorene sjelden plaget av oljeforbruk. Forandringen på motorene er at "oljekanalene" i smøreringene er økt i antall fra 2 til 7, samt at motorens fulloljenivå er økt fra 3,7liter til 4,2liter og max.merket på peilepinnen er følgelig justert 1cm lenger opp. Så hvis bilen din ellers er bra så kjøp den motoren du linket til å få den byttet så har du nok bil i mange år :-) Lykke til! :-)
  6. Vurderer å kjøpe en 07/08 Avensis 1.8 VVTI med full servicehistorikk som har gått 117.000km. Har jo hørt litt forskjellig om disse motorene i forhold til oljeforbruk og det som værre er. Har også googlet rundt litt og på amerikanske forum sto det å lese at disse motorene ble forbedret fra 2006, da de fikk 7 oljekanaler i smøreringen på stempelet isteden for 3, samt at total oljemengde på motoren ble økt fra 3.7 til 4.2 liter. Såvidt jeg har forstått er problemet at disse oljekanalene i ringene kokser igjen pga høy temp (kanskje delvis forårsaker av for lavt full-oljenivå) og stempelringene får dårligere smøring og blir slitte og starter med å slippe gjennom mer olje som gjør at motoren begynner å brenne olje. Kan noen her som har litt mer greie på dette opplyse meg om jeg har forstått dette riktig? Og vet noen om det stemmer at motorene ble oppgradert i 2006 for å forsøke å løse dette problemet, og lyktes de? Hvor utbredt er problemet? 0,5% eller 50% av motorene som får dette? Er det så utbredt at jeg bør styre unna for enhver pris? Vil økt oljeforbruk på disse kunne føre til mer problemer over tid enn at man må etterfylle olje? Vil de havarere uansett på sikt? På forhånd takk for innspill.
  7. Ja er klar over det, men igjen er den langt utenfor garantitiden selv om toyota er driftsikre biler så er det mye som kan få istykker på en hybrid, iallefall batteriene kan være et svakt punkt når bilen begynner å bli 7 år gammel. Og jeg tror ikke det er så mye å spare på drivstoff heller, den space star'en kjørte jeg faktisk på fabrikktall når det gjelder forbruk (med forsiktig gassfot dog) nemlig 0,4 pr mil med blandet kjøring. Dessuten synes jeg prius er grusom og se til, selv om de aktuelle bilene jeg vurderer nok ikke er noen designerbomber Men takk for innspillet ☺
  8. Vi tenker å handle en nr.2 bil som er rimelig i drift og gir et forutsigbart bilhold. Budsjett ca. 110-120k. Ønske om nyest mulig bil med mest mulig nybilgaranti igjen og samtidig med mest mulig plass. Jeg har forløpig en liste med følgende aktuelle kandidater: Mitsubishi Space Star 1.2 Kia Picanto 1.2 Chevrolet Spark 1.2 VW UP! / Skoda Citigo Bilen vil bli brukt til jobb av meg (4mil daglig), samt annen dagligdags kjøring i nærområdet med bhg og butikker. Vi har st.vogn utenom. Vi har 1 barn (2,5år) og planlegger et barn til innen ikke altfor lang tid. Derfor ønsker vi mulighet for bakovervendt barnesete. Vi er heldigvis bare hhv. 1.73 og 1.60 høy så det bør gå greit :-) Litt om mine tanker rundt bilene foreløpig; Space Star: denne er allerede prøvekjørt da vi fikk låne den hele helga som var. Overraskende romslig, gikk fint med bakovervendt sete bak både fører og passasjer. Bagasjerom også helt ok til daglig behov. Ganske morsom å kjøre med artig lyd fra 3syl. Helt ok komfort, litt mye støy inni bilen fra motor ved akselerasjon men som sagt litt "sportslig" lyd :-) Denne får vi kjøpt ett år gammel med ok utstyrsnivå innen budsjett. Kia Picanto 1.2: ligger ca 20k over space star i pris som 2013modell. Virker markant trangere i både baksete og bagasjerom. Litt mer påkostet interiør. Motor bruker mere drivstoff enn Space Star. Chevrolet Spark: lite kjennskap til denne bilen og vet ikke mye om plassforholdene. Litt mer skeptisk på kvaliteten på bilen. Pris i nedre del av budsjett. UP!/Citigo: Penere design enn alle de ovennevnte. Bedre kjøreegenskaper og penere interiør. Kanskje mer sosialt aksepterte biler? Usikker på plassforhold, virker trangere enn Space Star, iallefall utifra bilder. Svakere motorer er negativt samt priser ligger høyest av alle nevnte biler. Dette ble en lang avhandling, men for de som har giddet å lese helt hit så ønsker jeg rett og slett deres meninger om de ulike bilene og gjerne erfaringer fra dere som eier en av disse eller har kjennskap til de på andre måter. På forhånd takk :-)
  9. Noen som kan fortelle meg hvor bensinfilteret på min 1999 Avensis 2.0 Touring befinner seg? Motorrom eller under bilen en plass?
  10. Skulle bytte olje og filter på en 2000 Honda Accord 1.8ies i dag. Kjøpte oljefilter fra mekonomen. Tappet av olja og skrudde av filteret. Da jeg åpnet esken med det nye filteret så jeg at det var ganske mye større i omkrets og kanskje litt kortere. Sammenlignet de to filtrene og gummipakning, hull osv er på samme plass, bare at det er "dødplass" utenfor på det nye filteret. Hadde ikke noe annet valg ettersom jeg hadde tappet olja så jeg monterte det nye og det er tett, men er jo bare gummipakningen som ligger an mot motoren, ikke den stålkappa slik som på det gamle filteret. På esken til det nye filteret sto det mazda og hyundai men jeg ringte og de bekreftet at det er kompatibelt med min bil. Så da er det vel greit da, eller? Er det nok at kun pakninga tetter i lengden uten støtte av stålkanten på utsiden av filteret? På forhånd takk for svar.
  11. Takk for svar :-) Tok en diagnose og slettet feilkoder i dag, plutselig fungerer måleren :-)
  12. Måleren på instrumentpanelet står på minimum og beveger seg ikke i det hele tatt. Motor går helt normalt, starter som vanlig både varm og kald og elektrisk kjølevifte slår inn og ut når den skal. Etter hva jeg har forstått er det en felles temp.føler til alt på disse bilene. Den har 2 kontakter og jeg har målt ledningen inn på føleren med multimeter, begge kontaktene hver for seg mot jord med tenningen på. Ingen utslag. Jeg ohmet også selve føleren og den viste ca. 3,2 ved kald motor (20grader i luften). Når jeg ohmet på varm motor virker det som om verdien sank (?) til ca. 0,8. Er ikke så inne på feilsøking av dette så vet ikke om det er normalt, men uansett har jeg trukket foreløpig konklusjon at selve føleren virker ettersom motor går normalt og kjølevifte ditto. Da gjenstår kabelbrudd eller feil på selve instrumentet? Spørsmål 1: Har jeg oversett noe? Spørsmål 2: Er det bare å kjøpe et brukt instrumentpanel og montere eller MÅ det kodes i forhold til startsperre o.l.? Er klar over at km-standen blir feil men siden det er en gammel bil med lav verdi så er vel ikke det så farlig, evt. om noen vet hva det koster å kode til riktig km-stand hos Opel? På forhånd takk for innspill.
  13. Jeg kommer ikke til å følge opp denne tråden mer pga dårlig interresse. Mulig jeg starter en ny under "prosjekttråder" her på forumet etter hvert. Uansett, hvis noen ønsker å følge med videre er tråden aktiv på Mazda-ogn, direktelink til tråden: http://www.mazda-ogn.org/phpBB3/viewtopic.php?f=7&t=24914&start=0
  14. En liten update til.. Som bildene lenger opp i tråden viser var det noe rust i bakre del av kanalen på førersiden. Jeg pusset ned dette og fant ut at det var hull gjennom kanaldekselet, så jeg skar ut den rustne delen. Selve bærebjelken så heldigvis helt fin ut. Jeg laget meg en mal i papp og fikk tilpasset og bøyd til en ny plate til å passe over hullet. Kanaldekselet er så tynt at det er håpløst å sveise på, derfor valgte jeg å bruke karosserilim. Klemte på et godt lag rundt kanten på den nye plata og presset den på plass, brukte skrutvinger og diverse patenter for å få press på den. Tørket av overflødig karosserilim rundt kanten så nå får den stå og herde. Ser ut som det ble meget bra og knapt synlig etter jeg får hatt på tectyl over platen.
  15. Da har jeg fått lagt på 3 lag med Hagmans Stålplast. Jeg skal nå la det herde i minst 1 uke så jeg er helt sikker på at det er helt tørt. Innvendig kommer jeg til å smøre på karosserikit rundt sveiseskjøten, slik det er gjort originalt. Deretter kommer jeg til å male over med et par strøk med hvit hammerlakk. Utvendig, altså inni hjulhuset, kommer jeg også til å smøre på karosserikit rundt sveiseskjøten, etterfulgt av flere lag med Hagmans spray-"tectyl". Til slutt smører jeg på flere gode lag med Hagmans "tectyl"-masse. Jeg kommer også til å sprøyte inn linolje i kanalene, rustbeskyttende oljebasert voks i dører osv.. for deretter å spraye på noen lag med spray-"tectyl" på dørstokkene. Kommer også til å legge på et nytt lag tectyl i alle hjulhus, samt på undersiden av bilen. Deretter blir det en grundig vask i bagasjerom, samt innvendig behandling med oljebasert voks i utsatte skjøter osv. Så blir det å montere alt interiør sammen igjen, bytte bremserør bake, bytte all bremsevæske samtidig, og montere sammen fjærben. Så blir det en grundig innvendig vask/rens, samt vask av motorrom. Til slutt en skikkelig runde med utvendig maskinpolering og ordentlig voks. Så jeg har noen ukers arbeid igjen enda før jeg kjører bilen til EU-kontroll og håper det går bra :) Har dessverre ingen bilder å forevise akkurat nå, men kommer til å legge ut etter hvert :) Kan også nevne at jeg har fått taki noen ganske pene 15" felger av en lokal Mazda-entusiast her, tror de kommer til å passe bilen bra. Blir å ha 195/65 dekk på de. Bilder kommer selvfølgelig når felgene er i hus :D
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår