Gå til innhold

Olkagge

Bruker
  • Innholdsteller

    40
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Olkagge

  1. Som mange andre her sier så er det en relativt ny bil hvor det er lett å bli fatsblind på grunn av god isolering og kjørekomfort. Bota på 8000,- er jo veldig sur, men langt i fra like surt som å miste lappen. (Snakker ikke av erfaring, men kan tenke meg til det) :p Om dere deler bota på alle 4 så blir det jo ikke så ille, evt at dere 3 andre som satt på deler på halvparten (4000,-) så betaler han som kjørte den andre halvparten, men det skal jeg ikke legge meg mer oppi! Tror han som dere kjørte forbi dro litt på smilebåndet når dere passerte han og så at dere ble stoppet. Litt offtopic, men angående feilmåling så har politiet temmelig brae måleinstrument. Om det var en fjellvegg der farta ble målt så vil det reflektere laseren og farten vil bli rimelig feil, men dette er jo noe politiet også er klar over og derfor stiller seg på åpne plasser hvor dette ikke kan skje. :)
  2. Ok, takk! :) Har snakka litt med Todleif over PM, så jeg skal kjøpe en slik adapter og prøve den ut!
  3. Hadde vært fint med en litt mer detaljert forklaring om hvordan jeg skal bruke den der. :D
  4. Hei! Har fått tak i en BMW E39 med den orginale radio/kasettspilleren og med CD-veksler bak i bagasjerommet. Har også en sub + en forsterker stående som jeg har lyst til å sette inn. Men det jeg lurer litt på, er hvilke muligheter jeg har til å gjøre det? Må jeg bytte ut den orginale CD-spilleren med en ny uorginal?(Noe som ville ødelagt finishen etter min mening) Hva skjer da med CD-veksleren da? Kommer multifunksjonsrattet fortsatt til å fungere? Så om noen kan fortelle meg hva det enkleste ville vært så spytt ut! Har søkt på bimmers og google, men fant ingen tråder som svarte akkurat på det jeg lurer på. Det er en BMW 525 E39 1999 modell, om det er relevant. På forhånd ,takk! :)
  5. Hadde lignende problem tidligere i vinter. Da var det den ene cella i batteriet som var gåen, og dette skjedde over natta. Så jeg kjøpte meg et nytt batteri og da var alt i orden.
  6. Sprutet inn i mer låsspray som tok knekken på is inne i låsen, men etter et par netter så er låsen vrien igjen og jeg må på med en ny runde. Men skal prøve 5-56. Vet vertfall nå at låsen ikke er utslitt, bare at det er is som gjør det. Skulle aldri vaska bilen den gangen :blah: Får bare se frem til vår og sommer! :D
  7. De to siste ukene nå så har dørlåsen min vært noe hærsk! Må stå å lirke med nøkelen lenge for å få låst opp døra. Nøkkelen går greit å få inn med å vri den rundt det er værre. (Er nesten samme følelsen som når bremsevaieren på en sykkel er slitt, så du kjenner det napper nesten i bremsehåndtaket når du trykker det inn.) Jeg velger å tro at dette her skjedde etter at jeg vaska bilen i selvvask for ca 2 uker siden, når det var en del plussgrader her. Siden jeg vasket den da så har det vært alt fra +2 til -10 grader. Jeg vil påstå at problemet har bare blitt værre de siste dagene. Det må være fukt inne i låsen vertfall, fordi når tar ut nøkkelen så blir den våt. Prøvde å ha inni låsolje i dag uten at det hjalp noe. Må legge til at det ikke er noe problem med låsen på passasjersiden, så derfor begynte jeg å lure på om låsen rett og slett er utslitt på førersiden? Vil jo helst ikke bytte lås for da må jeg jo bytte ut tenningslås, og lås på alle fire dørene(?)
  8. Jaja, mente ikke at det var en lov som forbydde det. :) Leste en plass om en som hadde kobla subben rett på spilleren, tror ikke det var noe suksess.
  9. Kan være enig i deg med at det er bedre å la innstillingene på spilleren stå på 0, men i mitt tilfelle så har jeg ikke råd/mulighet til å kjøpe enda en forsterker, så jeg må stille på frontsettet via spilleren. Du sier at forsterkeren min ikke holder til subben jeg har, syns det er rart de har lov å selge pakker med en fordårlig forsterker i forhold til subben. Kjøpte et sånn pakketilbud for ei stund tilbake kun for å få litt bedre lyd i bilen, ikke for å høres fra den ene sia av byen til den andre sia. :P Menja, kommer jeg til å merke noe forskjell om jeg bytter til denne spilleren? At jeg kan stille ned bass på frontsett og evt stille litt opp på bare sub? :) Takk for hjelpen så langt, både til deg og todleif! :)
  10. Hay! Kjøpte en ny enkel CD spiller for å ha i bilen forleden dag. Var ute etter en spiller med RCA utgang og med innstillinger som tillater å skru ned all bass på frontsett og evt høytalere bak i bilen, men som samtidig lar meg justere bassnivået på subben opp/ned uten at det går utover andre høytalere. Endte opp med denne her; http://www.bilradiospes.no/m/shop/?produkt=7485&katid=205&mid=m436&id=&vn=736 Han bak kassa sa at det var en kurrant spiller til det jeg trengte den til. (Må bytte spilleren rett og slett på grunn av det jeg beskrev over; hvis jeg skal ha mer bass fra subben så justeres også bassen fra alle høytalerne i bilen samtidg, noe som resultere i at frontsette begynner å skurre ved høyt volum.) Og hvordan er det med den RCA utgangen? Må jeg ha en kabel fra den utganen til forsterkeren eller? Har denne subben: http://bilradiospes.no/m/shop/?produkt=4043&katid=30&mid=m436&id=&vn=736 og denne forsterkeren: http://shopping.kelkoo.no/ssc-100314923-harman-kardon-ca-280.html (Om det skulle være relevant) Så jeg lurte på om det er noen her som har erfaring med den spilleren der? Eller om jeg bør dra å bytte den inn med en gang fordi den ikke holder mål? :p Takk på forhånd! :)
  11. Ufff, hva var det nå igjen da.... Husker ikke navnet nå, men vet det er en gammel Sony spiller som du må flippe ned fronten på for å sette inn/ta ut CD. (ikke at det hjelper stort). Får heller ikke sjekka hvilken spiller det er enda, for bilen står til fattern. Blir MYE mer guffe på subben når jeg skrur opp bassinstillingene på spilleren, men frontsettet vrenger seg for de er ikke av det beste slaget. Så derfor trenger jeg en spiller som kan bare kan regulere subben uten at frontsette og de andre høytalerne stiller seg også.
  12. Da har jeg prøvd å skrudd opp og ned frem og tilbake, men gjorde ingen forskjell. Men jeg er 100% sikker på at det er spilleren nå, så gjerne kom med forslag til en ny spiller med muligheter for å stille BARE på subben og ikke resten av høytalerne samtidig Pris rundt 1000-1600, kan gå litt høyere men helst 1600 max.
  13. Dette hørtes fornftig ut, skal få testa dette før jeg kjøper ny spiller. Hvor høyt sånn ca må jeg sette Subsonic på da? Og det er under den "Rear" innstillinga jeg må flytte bryteren til "Sub" istede for "FRT" du mener ja? :)
  14. Blir nye phonokabler + ny spiller, den gamle spilleren var ikke gåen pga dårlig jord over lengere tid, men den er rett og slett "gått ut på dato" får ikke til å justere opp BARE subben uten å justere opp resten av høytalerene i bilen. Jeg visste jo forsåvidt det fra før, men at det var det som var problemet visste jeg ikke :p Blir ny spiller om ikke så alt for lenge nå med RCA utgang. Noen her som har forslag til en helt grei spiller i prisklassen 1600 max?
  15. Har ikke noe løsning på problemet ditt, men registrer deg på http://www.bimmers.no et større forum kun for BWM. :)
  16. Se bort i fra det der, var jordinga som gjorde det. Problemet nå er at det er så lavt volum på subben i forhold til hva det skal være. :) Kan uansett prøve å få tatt et bilde av den overgangen jeg snakket om.
  17. Har holdt på i dag og prøvd litt forskjellige kombinasjoner på forsterkeren, kom frem til en kombinasjon som gir best ytelse, men det er fortsatt alt for lite bass i forhold til lyden inne i bilen og med forhold til at "Gain" står på litt over halveis. (Skulle trodd at den sto bare på ca 15% nå, så lite trøkk er det) Ved å ha bryteren som står under "Stero" helt til høyre(right) så spiller subben i takt med musikken, men den vibrerer nesten ingenting og det er alt for lite trøkk i forhold til hva det skal være/har vært. Hvis jeg flytter den bryteren slik at den står i midten så starter subben å vibrere mer og spille litt i utakt med musikken, flytter jeg den helt over til venstre (left) så vibrerer subben enda mer og spiller helt i utakt. Jeg tror dette kommer av at det kun får strøm og ikke noe signal fra phonokablene, men hvorfor spiller den så "lavt" Legger ved et bilde.
  18. Okay! Da var jordingskabel bytta til en kabel som er like tjukk som strømkablen og det nye jordingspunktet ble i støtdemperen. Greia nå er at det ble ingen forskjell me det første, så jeg stillte litt på innstillingene bak på forsterkeren, plutselig ble det normal lyd i subben, men det spillte bare helt villt. Pulserte i et raskt tempo. Søkte litt rundt på nette og fant en som hadde et lignende problem; http://bimmers.no/viewtopic.php?t=120040&highlight=utakt+musikken Jeg tviler sterkt på at det er det samme her. Hjelp? :)
  19. Hehe :p Jeg har ikke så mye peil på sånt, og med tanke på at det allerede var lagt opp av forrige eier så tenkte jeg at han har hatt det slik.
  20. Skal prøve å få det til i helga, så da regner jeg med at problemet blir løst! :)
  21. Tusen takk! Den skruen som er nå er ikke lenger blank, men brun av rust, så da er det nok det som er problemet ja! Jeg kan jorde den ca ved samme punkt som den forrige, men da må jeg båre et nytt hull og er redd for at det fort blir rust der. Jordinga sitter under denne kassa som du ser på høyresiden på bilde her; http://www.adressa.no/multimedia/archive/00667/3serie_bagasjerom_667980a.jpg (ikke min bil, men bagasjerommet ser likt ut) Kan forsterkeren/subben ta skade om problemet ikke blir fikset ganske så fort?
  22. Jepp, er den tynne lampeledningen som er brukt til jordinga ja :p Det har jo tydligvis funket hos forrige eier med tanke på at han ikke har byttet den ut. Har en mye tjukkere kabel liggende som jeg kan bruke, skal prøve å få bytta ut den i helga og si hvordan det gikk. :) Takk for alle svar! Noen forslag til et bra jordingspunkt? Tror ikke jeg får opp den skruen som allerede er der, om jeg evt får til det så er kabelskoen til den nye jordingskabelen for stor til den gamle skruen. Feste til selene er utelukket.
  23. Må også legge til at jeg pleier aldri å ha subben på Max Gain. Den står på sånn ca 50% og da pleier det å trøkke bra selv på lavt volum.
  24. Takk for raskt svar. Jeg ser ikke bort fra at det er jordingspunkte som er dårlig, for sist det samma problemet var der så fikla jeg litt med jordiga også, men jeg tvilte på at det var den som skapte problemer. Jordingskablen er jorda under ei oppbevaringskasse i karosiriet til bilen, (i bagasjerommet) den skruen som fester jordingskablen til karosseriet er også veldig rusten og sitter så og si bom fast, prøvde og skru den opp sist gang men jeg måtte gi meg for ellers hadde jeg ødelagt sporet på skruen. Det lyser kun grønt fra Power dioden, som det skal gjøre. Kan forsterkeren ta skade av at jordingskabelen er en del mindre enn strømkablen? Edit - her er et bilde av kablene. http://img24.imageshack.us/img24/9030/img0329mb.jpg
  25. Hei! Kjøpte meg Sub og forsterker i sommer og koblet det på kablene som allerede var lagt opp av forrige eier. Etter alt var koblet riktig så var det bare litt lyd i subben, bare så vidt den spillte når den sto på Max gain og volumet var høyt inne i bilen. Etter å ha tatt ut CD-spilleren så jeg at Phonokablene var koblet i en overgang ut ifra spillren og ikke direkte inn der phonokablene skal stå, så jeg skiftet om slik at phonokablene gikk rett inn i spilleren og ikke i overgangen først. Skrudde også litt på den bolten jordinga sto i. Da ble det trøkk i subben igjen. Intill nå, så har det samme problemet kommet tilbake, hva kan feilen være? Har denne subben; http://www.bilradiospes.no/m/shop/?produkt=4043&katid=30&mid=m436&id=&vn=736 Og denne forsterkeren; http://www.bilradiospes.no/m/shop/?produkt=4054&katid=34&mid=m436&id=&vn=736 Og forresten, har det noe og si at Jordingskablen er mye tynnere enn strømkablen?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår