Gå til innhold

poorbass

Bruker
  • Innholdsteller

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av poorbass

  1. Hei, Driver og kjøper en Audi A6 Avant '02 og dermed er det duket for nytt lydprosjekt. Funderer først om fremst på om det finnes smarte løsninger for å sette inn en standard spiller i stedet for symphony panelet. Ellers blir det å finne ut hvordan resten av lyden skal løses. Fra Mondeoen som den "nye" bilen skal erstatte har jeg Alpine 9855R, Focal Polyglass 165V2, Kicker 650.4, SoundMagus x1500, Pioneer W2000SPL i åpen kasse og en Stinger 1F kondensator. Håper på å få i allefall noe av dette til å passe i Audien. Tips eller forslag mottas med stor takk :)
  2. Focal Polyglass kanskje? Prisklasse 1500-2500, mye lyd for pengene.
  3. Jeg fant feilen. Tweeteren var rett og slett gått opp i liminga slik at spolen og membranen var krøpet litt bort fra magneten. Mulig den kunne fikses, men byttet den like greit med en ny.
  4. Dette henger vel ikke på greip? :) For det første glemmer du dynamoen, for det andre er belastning på batteriet den minste bekymringen i det elektriske anlegget - dessuten er et standard blybatteri designet for nettop store, hurtige strømtrekk. Kondensatoren kompenserer først og fremst for spenningsfall og vil kunne redusere belastningen på komponenter som lyspærer, vifter og elektroniske kretser. De største spenningsfallene inntreffer når du vekselvis bruker mer strøm enn dynamoen produserer.
  5. Det hele kommer nok litt ann på forsterkeren, selv har jeg blant annet en SoundMagus x1500 monoblokk. Dette er en simpel digial forsterker uten stabilisert strømforsyning (kun circuit switching). På denne bilen har min Stinger 1.0f kondensator følgende funksjoner: * Lyktene blinker ikke når jeg spiller høyt * Spenningen på det elektriske anlegget er mer eller mindre stabil, noe som både beskytter min simpelt bygde forsterker og gir den mer strøm i reserve. Dette gir en hørbar effekt, selv med mine ører. * Stabil spenning er mindre belastende for bilens øvrige elektronikk. Jeg må spille temmelig høyt før kondensatoren får noe særlig å gjøre, men jeg føler likevel at den var verdt den beskjedne investeringen på en drøy høvding. Skal du ofte bruke mer strøm enn dynamoen leverer (gjerne over tid) er det absolutt å anbefale et ekstra batteri - kanskje i tillegg til en kondensator? :) Merk at mange (dyrere) forsterkere har en betydelig mengde kondensatorer på strømforsyningen, og vil typisk ikke bry seg om variasjoner i tilførselen. Det viktigste argumentet mot kondensator er at når du har behov for mer strøm en kondensatoren klarer å kompensere for, vil den virke litt mot sin hensikt ved at den forbruker strøm i forsøk på å lade seg. Dette er kanskje viktigst for SPL konkurranser hvor man ikke har tilgang til dynamostrøm og blir tvunget til å spille musikk med lange basstoner.
  6. Hvor mange kanaler er brokoblet? Denne forsterkeren er vel bare stabil ned til 2 ohm. Dersom du brokobler to kanaler er den stabil på 4 ohm. For lav impedans kan også gjøre at forsterkeren går i protect/slår seg av. Jeg ville kanskje vurdert å legge opp 21 mm^2 kabel uten at det strengt tatt skal være nødvendig.
  7. Mener å huske at det er RMS i 1 ohm ved 14,4v med <3% forvrengning. Du finner spesifikasjoner på http://www.soundmagus.com. En del merkeprodusenter oppgir gjerne nominell effekt i 4 ohm, hvor x1500 er oppgitt til 600W <3% Personlig tror jeg tallene er noe overdrevet, men ikke fryktelig mye. Den er målt til noe over 1200 nominelle watt av andre her på forumet, og hos meg trekker den godt over 100A med ett element i 2 ohm. Om vi antar at den er minst 50% effektiv ser vi dermed over 700 watt i 2 ohm. Kjært barn har mange navn og elektronikken er etter sigende identisk med tilsvarende modeller fra Xelent (TX-1200) og TheLoudest (TL-1022), med noe variasjon på komponentene. Jeg er også i besittelse av en no-name forsterker med samme print. Sistnevnte mangler soundmagus logo, og chassiset er ikke børstet men har samme transistorer som soundmagus sin variant. Det er også verdt å merke seg at disse kortene ikke har stabilisert strømforsyning, og forsterkerene er derfor følsome for spenningsfall. Min subjektive mening er at den spiller omtrent som en dynaBel BF 4501 :)
  8. Nei, jeg tror ikke det skal være noe behov for kondensator til denne vesle forsterkeren. Hvordan er den koblet til elementene? Hvilke strømkabler bruker du?
  9. Høres ut som om det kan dreie seg om dårlig jording. Sjekk at du har god forbindelse fra forsterkeren til karosseriet, og tilsvarende god forbindelse fra batteriet til karosseriet.
  10. Tror ikke vi skal kimse av SoundMagus blokkene. Prisen til tross, x1500 yter faktisk over 1200 watt RMS i 1 ohm, og klarer å levere nok piff til to TS-W2000SPL. Jeg skal ikke si for mye om SQ, men forsterkeren gir helt klart mye rå kraft for pengene. Det er vel ingen grunn til å tro at x1502 som spilte 134,8 dB på ESPL med DD 1515 er noe dårligere?
  11. De fleste vil nok oppleve at du også kan spille høyere når forsterkeren leverer et klart lydbilde. Det trenger ikke koste så mye heller, en Kicker ZX-350.2 får du periodevis til under 2.000,- og ZX-450.2 til noen hundrelapper ekstra - uten at jeg vet hva biltema tar for sine blokker.
  12. Focal Polyglass kanskje? Spiller høyt og klart til en grei penge. Er vel rett over 2000 for det utmerkede 165V2 settet. Sony ville jeg ungått, det er andre merker som gir mer for pengene.. Selv liker jeg lyden i nye modeller fra Kicker.
  13. Uten å ha prøvd spilleren du lenker til så synes jeg ofte at Sony spillere leverer litt grumsete lyd - selv toppmodellene. Kanskje Alpine CDE-9872R eller CDE-9874R kan være aktuelle alternativ? Sistnevnte har aux input i fronten, i tillegg til såkalt fullspeed iPod link.
  14. Ja, visst. Tenkte å bytte om på tweeterene først. Dersom feilen fortsatt er på venstre side bytter jeg om på delefilterene. osv. Må bare få mannet meg opp til å begynne på ny runde med demontering av dørene :)
  15. Ah, i så fall har jeg ikke annet forslag enn å bytte hele innmaten.
  16. Har du hørt disse xplod elementene spille? Jeg føler stort sett at man får veldig lite lyd for pengene hos Sony, selv om enkelte sett spiller greit. Eksempelvis koster XS-HT170SN hele 1790,- og blir fullstendig utklasset av Focal 165A1 til 1390,- for ikke å snakke om Focal 165V1 til 1990,- Har ingen erfaring med coaxial elementene til Xplod, men vil anbefale å også vurdere andre muligheter i nærliggende prisklasser.
  17. Hehe.. litt flaut om det var så enkelt :) Neida, diskantnivået står til -3 dB på begge sider. Focal har generelt litt framtredende diskant, så greit å begrense den en liten smule. Får leke litt med disse knappene neste gang jeg demonterer dørene, kan jo være en dårlig kontakt eller noe. Du har ett poeng. Har vanligvis ikke problemer med å høre en fasefeil, men i dette tilfellet hører jeg omtrent ingen forskjell (med alle elementer koblet inn). Enten fikser delefilterene fasen eller så var hørselen midlertidig i ustand denne dagen. Ikke så rart egentlig, dette settet spiller uforskammet høyt. Mistenker vel helst delefilteret eller selve elementet. Mener det spilte bra noen timer før jeg satte det i skråstilt holder, mulig jeg pirket det i stykker under flyttingen fra standard holder. Skal forsøke å bytte rundt på element og delefilter mellom venstre og høyre, så får vi se... Har bestilt en ny tweeter i alle tilfeller, om elementet viser seg å være i orden så skader det neppe å ha et ekstra liggende .
  18. Etter montering av Focal 165V2 frontsett merker jeg at tweeteren på venstre side spiller en del lavere enn på høyre. Jeg har dobbeltsjekket tilkoblingene på delefilterene - alt ser riktig ut. Har forsøkt å bytte litt om på fasene på forsterkeren, men kan egentlig ikke høre noe forskjell når jeg bytter om - det låter ganske så likt uansett hvor plussen er koblet :watchout Hvor kan feilen være? Bytte om på tweeter, delefiltere og kabler kanskje? Eller kan jeg bare regne tweeteren som long gone? Anlegget for øvrig er Alpine 9855R, Macrom signalkabler, Kicker ZX-650.4, Stinger 1f kondis. Ingen sub eller tilhørende forsterker er tilkoblet i øyeblikket, venter på en ny kasse.
  19. x1500 er i allefall stabil i 1 ohm, der den yter om lag 1200 watt nominelt. Pass på at du har nok strøm, disse kretsene er litt følsomme for store spenningsfall.
  20. Send meg en PM så skal jeg ordne litt kontakinfo til en fyr som skrur på disse til daglig og har god tilgang på reservedeler. PS: Dersom forsterkeren lager tøffe woooof-woooof lyder er det lite å gjøre med den, bortsett fra å bytte hele innmaten - uten at det har noen veldig avskrekkende pris.
  21. Endte opp med: * beholdt pluss kabelen fra batteriet foran, 3 x 10 kvadrat * byttet til 150A sikring * satt inn en Stinger kondensator, 1.0 farad. Kondensatoren viser kun spenningsfall når anlegget presses opp mot maks av hva elementene kan spille, og selv da viser den bare unntaksvis under 14 volt (med bilen på tomgang). Takker så mye for hjelpen.
  22. Hva vil et gel batteri gjøre fra eller til? Jeg spiller ikke noe særlig med motoren av - er disse batteriene bedre til å holde spenningen oppe når forbruket overstiger dynamoen? Byttet til et Focal frontsett -- herlig forskjell :D
  23. Lurer fortsatt litt på om jeg bør legge nye 0 awg kabler, eller om det holder med 2 x 10 kvadrat. Eller er det kanskje aller best å flytte batteriet bak i bilen? Noen her som har noen formening om strømbehovet? I tillegg mener Bilradiospesialisten at jeg bør investere i en 5f kondensator. Vil dette ha noe for seg med disse forsterkerene?
  24. Det ser ut til at nye signalkabler blir løsningen. Testet med et par lånte kabler og ulydene var ikke å spore. Så får vi håpe at dette fortsatt gjelder når jeg har lagt opp tre nye sett. Og mens vi snakker om å kable - holder det med 2 x 10^2 til denne ZX 650.4'en pluss en SoundMagus x1500, eller bør jeg legge 50^2? Faktisk RMS overstiger vel knapt 1000 watt?
  25. Forsterkeren er jordet med 2x10mm^2 kabler til karosseriet bak i bilen. Spilleren er vel bare jordet på iso pluggen og antennekabelen. Pleier man å gjøre noe ekstra her? Jeg har foreløpig ikke gjort noe som helst med kablene. Har fundert på signalkablene, men det er jo to seperate sett fra en anerkjent norsk produsent, virker litt rart om det skulle være noe i veien med dem begge. Skal teste med noen Macrom kabler og se om det utgjør noen forskjell.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår