Gå til innhold

Monthy

Bruker
  • Innholdsteller

    317
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Monthy

  1. Hei vraket min bil her for ikke så lenge siden og har dermed sommerdekk til overs. Dekken er kjørt 1 sesong og det er ennå mye igjen. Michelin Energy saver Størrelsen er 155/65R13 Boltsirkel er 4x113 Sto på en 1992 Suzuki Swift Bor i Rogaland og kan møtes fint i Stavanger/Sandnes og Ryfylke området. Pris: Billig. kom med bud men kunne tenkt meg 500,- send PM eller svar her :)
  2. Ja det er både flassing på bakskjerm og på bakfangeren ved venstre bakhjul. Bilen skal nok inn om et par uker for å lakkere en liten rustskade ved den ene listen i dørkarmen så da kan jeg spør lakkerern om han kan flekke litt på d andre for et lite tillegg. Hvis han ikke går med på det så skal jeg uansett til tyskland neste år for å ta storservice på bilen og så får jeg det heller lakkert der nede. Så veldig håpløst ut her får å få de til å dekke flassingen. Men tusen takk for svar og innspill :)
  3. da tror jeg du må betale omregistrering på ny. shoot me if i'm wrong... B-)
  4. Da fikk jeg svar fra Forhandleren angående historikk på bilen. Bilen ble lakkert over venstre hjulbue bak i slutten 2007 og fangeren ble lakkert i slutten 2010. Lakkgarantien på bilen generellt har gått ut men lakkeringsjobben i seg selv har jo 1 års garanti på selve arbeidet. Hjulbuen er da gått ut men fangeren er fortsatt innforbi garantien. Forhandleren svarer derimot at lakkverkstedet de brukte er lagt ned og at de fraskrive seg alt ansvar, selv om den ene flassingen er innforbi garantien. Jeg har ikke lyst å bruke 5000,- +++ for å lakkere de små skadene. Hva ville dere anbefalt meg? Står litt fast her nå. Men en ting er sikkert at denne forhandleren har mistet meg som kunde, synd siden bilen ble kjøpt der og at de har utført alt arbeid på bilen i ettertid.
  5. Jeg tror ikke det siden de ikke hadde bilen lenge inne før jeg kjøpte den. Men hva er tilfelle hvis de heller ikke visste om skaden? I værste fall kan jeg ta kontakt med forrige eier og spør om den ble skada i ulykke. Første eier kjøpte bilen ny så jeg er 2. eier på den.
  6. Heisann. Im ai kjøpte jeg meg en 2007 Skoda Roomster. Etter å ha vasket den sist uke (ikke første vask i mitt eierskap) så jeg at det flasset litt klarlakk over venstre hjulbuen bak, midt på flaten og uten noen form for ytre påvirkninger. Tok turen til Møller skadesenter og fyren tok seg en titt på saken. Da han da målte lakktykkelsen målte han mellom 140 - 155 mikron der skader er men rundt på bilen var gjennomsnittet på ca 100 mikron. Han konkluderte at det kan ha blitt lakkert etter bilen forlot fabrikken i 2007. Han søkte så bilen opp i databasen og fant ut at det har blitt utført 2 lakkeringsreperasjoner på bilen før mitt eierskap. Den ene reperasjonen var i Gjensidige sitt navn (forsikringsskade) og den andre kunne han ikke finne helt ut av. Siden bilen ble kjøpt ny hos Birger & Kvarme og ikke Møller så vil jeg få tak i full historikk om hva som har blitt utført på bilen. Alt fra regelmessige reperasjoner (service) og reperasjoner der det har vert en skade eller noe som måtte skiftes. Bilen kjøpte jeg brukt hos en Peugeot forhandler siden de tok bilen i innbytte. Jeg ble ikke opplyst om at det var reparert karosseriskader på bilen. Hvis jeg så finner ut at bilen har vert kollisjonsskadet hva kan jeg kreve av Selgeren? Kan jeg f.eks. kreve avslag på kjøpesummen? Noen som har erfaringer med slike situasjoner? Må vel kanskje nevne at jeg hadde 3 mnd bruktbilgaranti og at de måtte bytte en låskasse i førerdøra og ved EU kontrollen ble det oppdaget at hjullageret må skiftes. Hos Møller vil hjullageret og låskassen koste ca. 9600,- inkl. arbeid. De har dermed ikke tjent så veldig på bilen. Kan de slå seg vrang på noen måter? Ble litt mye her nå men jeg har ikke peilling på alt det med garanti og greie siden jeg gikk fra en 1992 mod til en 2007mod. :P Men uansett tusen hjertelig takk for hjelpen :D
  7. Hei, holder på å kjøpe meg en 2003 Saab 9-3 sportsedan med 2,2TID. Det jeg lurer på er hvor mye en hobby bilmekanikker (er flymekanikker selv) kan fikse på en slik bil? Og ikke minst hvor lurt det er med tanke på garanti, videresalg osv. Det jeg da lurer på er med tanke på skifte av bremser, forstilling, service og slike ting. Takk for hjelpen folkens :)
  8. kjører nå på 155/70 og jeg kunne godt tenkt meg noe som ser litt mer "sporty" ut. og ikke minst litt breiere.
  9. som overskriften sier. Går dette greit? Hvordan vil det se ut med 175/60 på 13" felg? eller 185/60 på 13" felg? generellt noen anbefalinger til greie sommerdekk? takker for svar :)
  10. etter gjengetabell finnes det ikke noe M48x1. Det eneste blir å spenne opp i dreiebenk. ALT kan spennes i dreiebenk om du har rette verktøyet og rette maskinen ;)
  11. vurderte selv å ta lappen i tyskland og da fikk jeg høre at du må bo OG vere registret i folkeregisteret i minst 6mnd for å kunne kjøre i norge/ta lappen i det landet det måtte vere..
  12. hei, bruker selv 55W H4 Bixenon i bilen min. Fungerer utmerket og er kjempe fornøyd. åja.. har 4300K på de. Det er det beste lyset du kan få ut av lyskasterne dine ;)
  13. hei, lurer på om noen har en link l delekatalogen til en ford mondeo 1997. tenkte på en som de har hos merkeverksted. noen som har eller vet? takker for svar
  14. hvilken mondeo har du? har en mk2 og ville ikke ha ekstralys stående "utforbi" grillen. så jeg kappet innmaten i grillen, sparkla, lakkerte og monterte netting i grillen. så satt jeg noen små nusselige ekstralys mellom grill og radiator. måtte dog laga meg festeplate selv. er veldig fornøyd med resultatet men det var en del arbeid. håper bildet fungerer.. første gang jeg prøver..
  15. Som sagt så bor jeg i landlige omgivelser og kjører tidlig på morgen når det er svartere enn svart ute og de gamle japselyktene er ikke de beste. ingen unnskyldning for å blende andre men når jeg ser at godt over halvparten av bilene i norge har feiljusterte lys som blender pokker i vold, og folk som ikke gidder å blende ned i det hele tatt... så ja da gir jeg faen i om jeg blender litt tilbake. Og hvis du skulle vert heldig for å møte meg på veien og blender tilbake så har jeg noen fine 1000 metre i tilegg som blender godt :) er jo tross alt egen sikkerhet og når man faktisk ser veien litt lenger fremme og ikke bare 10m foran bilen.
  16. Hei, har nå fått meg 55W Bi-Xenon til bilen min. Bilen er en 1992 Suzuki Swift og Xenon kjøpte jeg bar for å få bedre lys i disse elendige lyskaterne og ikke for utseende. Men hvis jeg blir tatt i kontroll av enten politiet eller vegvesene hvor mye ville jeg fått i bot?
  17. Så at Saab 9-5 stv. 2,0T ligger under 100k for en grei bil med forholdsvis lav km. MEN er det lurt å kjøpe Saab siden de går/har gått til helvette med de? Hvordan vil det være med tilgang på reservedeler/verksted osv? Lite annet spørsmål: Hva er forbruken på en 2.0 turbo som har gått ca. 140.000km ?
  18. Bilen blir mer eller mindre brukt for å kjøre ungane i barnehagen og ellers turer når fruen skal ut og kjøre eller når hele familien skal ut og kjøre. Fikk forresten svar fra banken i dag om at det ikke blir noe billån (kjøpt hus for under et år siden :/ ) så er det noen pålitelige firehjulstrekkte stasjonsvogner MED diesel til under 100k? kjørt minst mulig og nyest mulig. :)
  19. Hei, fruen og meg tenkte å kjøpe oss en ny familiebil. Vi har to små barn i barnehagealderen og bor på landet (les. mye snø, glatte veier mangen bakker) så jeg vil gjerne bytte ut den gamle slitne mondeon. Vi så litt på Suzuki XL7 Diesel som vi liker ganske godt. Svigers hadde en slik før og han skrøyta mye om denne. Men er det noen andre som har erfaringer med denne? Kjente problemer, RUST og lignende. Vi tenker på en 2002 - 2004 modellene som ligger mellom 200.000,- og 230.000,- med kilometerstand på rundt 100k. Er dette en grei bil å satse på? TAkker for svar :)
  20. jaja da funket det ikke alikevel. relet er koblet nå på venstre pære og når jeg starter motoren, slår på lyset og trør på bremsepedalen så ryker originalsikringen under dashen med en gang og venstre pære er død? ellers funke det fint så lenge jeg ikke er borti bremsepedalen. dette skjer forøvrig om fjernlysene lyser eller ikke. eller når alt lys er slukket. noen som har en anelse?
  21. Nei, har ikke vert borti innmaten til lykta. Koblet slik Einar anbefalte og det funket som bare det. Så nå funke de som de skal. Tusen takk folkens :partyon:
  22. har prøvd 10A, 15A, 20A og 25A. alle ryker etter ca. 10sekunder. men har jeg koblet direkte fra batteriet via en bryter til lysene UTEN rele!
  23. relet er koblet riktig. har sjekka det 3 ganger. Ekstralysene funke fint når jeg har lysbryteren på "nattkjøring". Men når den står på "av" (kjørelys er koblet originalt i grøfteysene) da er det 12V på fjerlyspæra men den lyser ikke. er så sykt forvirrende. Så den bryte en plass på minus og tror jeg. dumt å kjøre på dagen med grøftelysene tent som kjørelys og ekstralys. :/
  24. Hei har en 92 suzuki swift med to ekstralys (de billigste fra biltema til 139,- for to) på 55w hver. Brukte 1,5mm2 kabel til all oppkobling. tar styrestrøm fra den originale fjernlyspæren til en bryter i dashen og så i relets styrestrøm tilkobling. deretter til jord. så fra batteriet via en sikring og relet til lysene. de lever sitt eget liv. har mistanke om at suzukien har + på karosseriet og bryter - men fra batteriet går - til karosseriet. når jeg da prøver å koble direkte uten rele bare fra batteriet via sikring og bryter som tåler 50A ved 12V og rett til lysene så ryker sikringen etter 5 - 20 sekunder etter de har blitt slått på. Har prøvd 10A, 15A, 20A og 25A sikringer. tar bare litt lengre tid før de ryker desto større sikringen er. På den andre bilen fungerer det heilt fint med 10A på 2x55W pærer. Så hva er det som feiller denne bilen?? Noen som kan hjelpe? Tusen takk for alle svar :)
  25. glassblåsing/plastblåsing og så forkromming. blir det enkleste. da får du det skikkelig i alle hjørner og. men får dette gjort hos et overflatebehandlingsverksted. tror et er det de har gjort på det du viste. lykke til
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår