Gå til innhold

Grimfer

Bruker
  • Innholdsteller

    43
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Grimfer

  1. Meld deg som vitne for politiet! Og gjør det kjapt! Få tydelig svar fra etterforsker om de vil ta tak i saken, og hvis du er i tvil, kontakt firmaets ledelse. Dette er særdeles dårlig reklame for firmaet! Det kan hende at det siste ikke gjør noe for å justere holdningene til føreren, men tenk på din egen samvittighet! Flott at du tar ansvar, synes nå jeg.
  2. Takk for tilbudet, men det er egentlig låsen jeg trenger, bakluka jeg har funker greit.
  3. Hva vil du ha for baklukelås (med nøkkel, helst da!)? Hvis du selger den uten luka?
  4. Leter etter boksen med brytere til elspeil og elvindu! Den som sitter i midtkonsollen...
  5. Da synes jeg du kan opprette din egen salgstråd, og ikke bruke min! Men nå er det for seint uansett.
  6. Er det noen som har tenkt seg til STCC-åpningen? Jeg fikk 2 billetter gjennom Auto Motor og Sport, som selges grisebillig.
  7. Da tror jeg heller det er bremsewirene, for problemet var der både før og etter at jeg skifta bremsebånd!
  8. Nei, det er nok ikke løsningen. Jeg skifta bremsebånda fordi jeg hadde dette problemet. Men nå har det altså ikke blitt noe bedre likevel.
  9. Har trøbbel med håndbrekket på bilen min. Et par uker etter å ha justert bremsebånd og skruen på håndtaket, mister jeg gradvis bremseeffekten på begge bakhjulene (når jeg drar til brekket). Det jeg synes er litt rart, er at bremseeffekten forsvinner på høyre bakhjul først. Nå ruller høyrehjulet helt fritt (bremsebåndene er ikke en gang borti trommelen), mens venstrehjulet er litt bremset. Jeg har akkurat skifta bremsebånd på begge sider, og sjekka da i samme slengen at bremsewirene gled inn og ut, og de så bra ut. Hvorfor forsvinner parkeringsbremsen?
  10. Takk for svaret! Det var i grunn det jeg også trodde.
  11. Først: Takk til Juristen for å starte denne tråden! Og på forhånd takk til den som kan hjelpe meg med denne problemstillingen: Problemer etter salg av motor! Broren min kjøpte en brukt motor for et par år siden. Mye av innmaten var byttet ut, og han kjøpte selv ny turbo og diverse andre deler. Han monterte ikke motoren i bilen, og han skrudde heller ikke på den. Den ble lagret under dekke i tørr garasje. Før jul solgte han bilen til person A, med kontrakt. I kontrakten stod det at kjøper skulle betale halvparten av kjøpssummen ved overtakelse, og resten etter at A hadde testet og var fornøyd med motoren. I januar fikk broren min resten av summen. A monterte motoren i en bil (ved hjelp av et profesjonelt verksted+egeninnsats), og prøvde bilen et par ganger, før han satte den inn i garasje. I februar/mars solgte A bilen til person B. Et par uker etter havarerer motoren, og B informerer A om dette. Da får han beskjed om å henvende seg til broren min, fordi A "kjente lite til hvordan motoren var". Mitt spm er: 1. Kan broren min på noen måte bli økonomisk ansvarlig for det som skjedde? - B kan vel med loven i hånd (så lenge han ikke feilbrukte bilen) hevde at bilen hadde en vesentlig feil/mangel og kreve at A tar ansvar. Men kan A kreve noe av broren min etter at motoren har vært gjennom så mange ledd? Takknemlig for alle svar (men de som bare synser er til liten hjelp for meg)!
  12. Tusen takk for hjelpen! Da går jeg ut fra at jeg har en Golf CL Sport med motorkode RP! Jeg hadde en '89 golf cab før, med forgassermotor. Er det samme forgasseren på GU-motoren som på den? I så fall er jeg i grunn glad for at jeg ikke har forgassermotor.
  13. Her er noen bilder jeg tok i all hast med mobilkameraet. Forresten: Jeg må nesten rette meg selv, tror jeg. Det er vel ikke Votex-konsoll jeg har, men en annen? Som du ser, så har bilen sorte fangere uten kromlister. Er det sannsynlig at dette er en Sport? Hva hadde det å si? Var det en vanlig utgave, som det ble solgt mange av? I følge linken til MECA har jeg motorkode GU
  14. Ja, skjermbredderne er i plast, og jeg er ganske sikker på at stolene er originale. Jeg er HELT sikker på at jeg ikke har en gti. Den er altfor slapp til å være det.
  15. Hadde du sjekket ut SSB sine artikler om innvandring og fertilitet før du hadde kommet med antakelsen din, hadde du sett at dette har blitt undersøkt flere ganger, så du tar nok feil. Hva norske journalister ikke får med seg, er en annen sak.
  16. Innvandreres holdninger til oss etnisk norske er igrunn interessant. Jeg har gjennom både jobb og fritid hatt med mange ulike innvandrergrupper å gjøre. I Oslo er det et problem at folk med minoritetsbakgrunn blir en stor subkultur, det er mange som har én ting til felles: De ser på etniske nordmenn som "fremmede". Det typiske er at dette er ungdommer, de kommer i hovedsak fra muslimske land i Afrika og Midt-Østen/Asia. Et typisk tema her er "ære", et totalt misforstått begrep. Mange av disse ungdommene sier at etniske nordmenn ikke har "ære", de står ikke for det de tror på. Dette er ofte basert på at hvite nordmenn ikke vil slåss for alt, de er "mykere", og vil heller inngå kompromisser. Og se på samfunnet vårt; det er vel slik de fleste av oss ønsker det skal være? Jeg tror at spesielt i Oslo er det ganske mange som ser på nordmenn som enkle å utnytte (tenk på velferdsstaten, NAV og reglene vi har for å beskytte alle og enhver). Vi blir kanskje "dumme" i deres øyne. Dette tror jeg til sjuende og sist straffer seg for innvandrerne. Min erfaring er at det er himmelvid forskjell på en førstegenerasjons-innvandrer fra Somalia og det tidligere Jugoslavia. Jeg mener jeg har full rett til å mene det, og at det ikke er rasistisk. Jeg har ikke fordommer, men jeg har rett til å trekke slutninger (dømme)...
  17. Skal prøve å gjøre det i morgen!
  18. Hva i all verden gjør at du kan hevde det? SSB er politisk uavhengige, de driver med nøytrale tall basert på nøytralt innhentet informasjon. Hva vet du om metodene til SSB? Statistikkene er ikke unøyaktige, de er akkurat så nøyaktige som du ønsker. Hvis du bare bruker de groveste oversiktene, er de ikke spesielt presise. Men bruk 10 min på de litt mer detaljerte statistikkene, og du oppdager nok ett og annet. Villedende og feil info? Hevder du at SSB bruker løgn eller ikke-eksisterende data i beregningene? Er du klar over hvilken enorm konspirasjon det ville måtte bety? Hvis du faktisk hadde lest noen av statistikkene eller oppgavene/artiklene knyttet til disse, vil du se at du har helt rett i dine antagelser om at enkelte innvandrergrupper får mange flere barn enn andre. Poenget mitt er at SSB sin aller viktigste oppgave er å samle data til statistikk, ikke støtte meninger eller politiske retninger.
  19. Jeg bare lurer på om bilen min er en eller annen mindre vanlig utgave av Golf! Jeg har ikke mye peiling på de ulike utgavene, men jeg har ikke sett noen som er helt lik min! Jeg skal legge inn bilder av den etterhvert. 1. 1990 mod, 1,8l 90 hk forgassermotor, 4 (5) dørs 2. Bilen har sportsseter (forsetene kan tiltes), med rutemønster 3. "Små" fangere (ikke 90-fangere) 4. 4-lykters front 5. skjermbreddere og "leppe" foran i mørk grå plast 6. "votex"-konsoll (hvis det er det det heter) 7. takluke Hvor mye av dette var standard? Fint om det finnes noen med historiekunnskap der ute!
  20. Jeg har en 1,8 liter 90 hk gassermotor med 5 trinns girkasse. Ryggelysa funker ikke, men pærer, jording og sikring ser ok ut. Jeg tror det kan være ryggelysbryteren det er noe galt med. Er det den greia oppå girkassa som er festa med en diger (21 eller 22 mm) bolt/skrue/ettellerannet? Er det noe poeng at den er festet med noe så solid? Er den dyr?
  21. Rasisme er enhver tanke eller ytring som uttrykker at det er forskjell i verdi på mennesker basert på kulturell, etnisk eller nasjonal tilhørighet...
  22. Sletting av ulandsgjelda har vært et tema i over 10 år, men har ført til mye prat og lite handling. Nå skal ikke jeg påstå at jeg kjenner til alle vedtakene her, men det er mange som kritiserer politikerne i blant annet Norge for å ikke å jobbe for å slette gjelda betingelsesløst. Men hvis du kjenner til et land som har fått sletta gjelda og som ikke har klart å gjøre noe med sin egen økonomiske situasjon, så fortell meg gjerne om det! Det er det jeg mener: Vi tillater en del å komme inn, Norge går ikke ut og inviterer gud og hvermann fra jungelen hit! Det var det som var poenget mitt. Integreringspolitikken har slått feil, det har vel vært kjent i mange år. Flyktningene som kommer hit, får lite oppfølging, og de søker det som er kjent for dem; sine egne. Men jeg tror at "å stenge krana" setter oss i en litt vanskelig posisjon internasjonalt. At du vil ha en slutt på innvandring er en ærlig sak. Men husk bare at den kraftigste veksten i innvandring kom på grunn av mangel på arbeidskraft. Nå når det er tøffere tider, blir det automatisk mindre innvandring. Så jeg tror ikke vi trenger å være redd for jobbene våre, for å si det slik. Jeg liker ikke at du insinuerer at min utdannelse liksom skal være i veien for min evne til å tenke selv. Jeg mener oppriktig at utdannelse og evne til å tenke selv og trekke konstruktive slutninger ofte henger godt sammen! Men takk for at du antar at jeg har over middels innsikt! Jeg har studert psykologi, engelsk og er ellers utdannet lærer (adjunkt+), samtidig som at jeg har lest historie "frivillig" på fritiden. Men dette er ikke så viktig for meg. Det viktige for meg er at jeg interesserer meg for kunnskap generelt, fordi det er det viktigste våpenet mot fordommer...
  23. Da er vel tallene du referer til strengt tatt hentet fra VG og ikke SSB? Jeg innrømmer at jeg var temmelig upresis når det gjelder fødselsrate. Og du har rett i at innvandring er med på å øke innvandringen, men jeg tror bildet er mye mer komplisert. Her er noe jeg klippet ut fra SSB etter to kjappe klikk: I 2004 var SFT for hele befolkningen på 1,83 barn per kvinne. Hvis det ikke hadde vært noen innvandrere i Norge ville fruktbarheten ligge på 1,76 barn per kvinne. Innvandrerne hever det generelle fruktbarhetsnivået i Norge marginalt Her står det også at somaliske og irakiske kvinner som er førstegenerasjonsinnvandrer føder mange flere enn andre, men disse utgjør en utrolig liten del av den totale innvandringen hit, mye på grunn av at over halvparten av dem flytter ut av Norge innen ca 5 år! Hvis fruktbarheten i Norge fortsetter akkurat som nå, vil befolkningsøkningen synke en del, men husk at levealderen vår blir stadig lengre!
  24. Godt at jeg ikke provoserer unødig. Nei, jeg mener faktisk ikke det bare er sosialister som "vil" ha mange hudfarger og livssyn. Det er stor forskjell på å ville ha så mange som mulig fra utlandet hit, og å tillate at en del av dem slipper inn. Å si at alle som ikke er imot innvandring er sosialister, er etter min mening naivt og direkte feil. Det er f. eks igrunn bare de mest høyreorienterte partiene som mener at innvandringen må stoppes. Å kalle alle partier fra ytterste venstre til langt ut på høyresida for sosialistiske, faller på sin egen urimelighet. Jeg synes for eksempel at vi må ha en viss innvandring, både av flyktninger og arbeidsinnvandrere. Arbeidsinnvandring er helt nødvendig for økonomien vår. Det er med på å stabilisere markedene. Flyktninger må vi imot som en del av samarbeidet med andre land, noe som lønner seg for oss. Vi er et altfor lite land i den store sammenhengen, og drar ikke vi vår del av lasset, vil vi få store problemer med samarbeidet med andre land. At rike skal gi til de fattige er ikke nødvenigvis ikke alltid riktig. Men det er viktig å huske på at den vestlige økonomien er basert på en lang utvikling, som til sjuende og sist er basert på den gamle imperialismen (litt satt på spissen), som i sin tur var basert på utnyttelse av det som nå er den tredje verden! Det startet med kolonitida, og fortsatte med at Vesten satte den tredje verden i gjeld som de aldri kommer ut av. I våre dager gir vi uhjelp med en hånd, og krever mer tilbake på grunn av lånene... Nå antar jeg at du vil stemple meg som sosialist, men det er absolutt ikke riktig. Min verden er litt mer nyansert.
  25. Joda, jeg vet hva ssb.no er for noe. Jeg har gjort unna mine år med høyere utdanning, så ssb har jeg brukt før. Men jeg finner ikke noe info som støtter teorien din om at en så stor andel av Norges befolkning kommer til å bestå av innvandrere! Tenk dessuten på hvorfor vi har innvandring til Norge! Vi har hatt en viss økning av innvandring de siste årene. Men prosentandelen innvandrere eller statsborgere med "utenlandsk opprinnelse" er nå på 9,7%. Tar du hensyn til den "naturlige" folkeveksten? Den etnisk norske delen av befolkningen øker samtidig med den seneste innvandringsøkningen. Ikke like raskt nå, men norske kvinner ligger faktisk godt an på fertilitetsstatistikken! Tar du hensyn til utvandringen? I 2008 forlot litt over 23000 landet, det er litt over 1/3 så mange som de som innvandret. Tar du hensyn til årsakene til innvandring? Ca halvparten av innvandrerne til Norge er fra Vest-Europa og Amerika. Disse er for det meste arbeidsinnvandrere. Arbeidsinnvandring varierer jo voldsomt med de økonomiske tidene til landet. Når det gjelder flyktinger, kommer det helt an på hvordan situasjonen er i andre land, mtp krig og andre katastrofer... Jeg tror bare du overforenkler grovt. Men igjen, overbevis meg gjerne!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår