Gå til innhold
Bilforumet.no

kristoffer3110

Bruker
 • Innholdsteller

  87
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om kristoffer3110

 • Rang
  Korporal

Nylige profilbesøk

143 profilvisninger
 1. Trege vindusviskere fremme

  Snakte med knoksen idag å der hadde di to a3 8p så di kunne skru av viskeroverføringen å sjekke at di var i bra stand, så kunne jeg evt få en for 700, så får svar fra di idag eller imorgen hvordan dem er. Men takk uansett :)
 2. Trege vindusviskere fremme

  Randaberg, fant også en i egersund; http://www.nbfbildeler.no/nbf//Bildeler/audi/a3-8p-2005-13/visker-spyler/viskeroverforing-frontrute/305193786 Så om jeg må kjøre til egersund eller grinde er det jo det samme, ikke lange turen det.
 3. Trege vindusviskere fremme

  jepp, lært den leksa nå men lærte mye, å var heldigvis ikke motoren som også var brent så er ikke store utgiften for å få det fikset. Eneste er at jeg sannsynligvis må kjøpe en brukt en, kan evt ta på nytt grease på den så burde den holde i god stund. Skal spøre noen versted om di kan bestille til meg, men ellers tar jeg bare en fra et bilopphuggeri. Takker vertfall for all hjelp!
 4. Trege vindusviskere fremme

  Må desverre ha en ny viskeroverføring, da gjengene er blitt ødelagte på ene siden, så måtte sage av tuppen så var bare halvparten igjen av gjengene. Så var også selve linken blitt litt skjeiv overalt etter jeg brukte hammeren på den..
 5. Trege vindusviskere fremme

  Fikk den endelig av nå, lirketeknikken funket, måtte skjære litt av enden av gjengene av, men testet å feste viskerarmen og mutteren, og det var tilstrekkelig med gjenger igjen til at jeg kunne stramme godt til, så tror jeg nå kan få pusset den å smørt den imorgen så skal den nok bli god. Funker slipepapir og grease (hjullagerfett) godt nok til å få den til å rotere lett igjen?
 6. Trege vindusviskere fremme

  Ja, hadde den i skrustikke, men skal prøve litt til å se om den vil ut, må også bruke muttertrikset litt ja, å evt se om muttern går på eller om gjengene er ødelagte. Legger ved link til bilde av så langt jeg har kommet og gjengene. https://www.dropbox.com/s/dazzj5se6gc9qfn/IMG_0868.JPG?dl=0
 7. Trege vindusviskere fremme

  Har sprayet masse wd40, prøvd olje/fett. Men den vil så vidt rotere selv om jeg slår på den med hammer, å ut/nedover vil den heller ikke mye, har allerede slått tuppen litt ned med jengene, der hvor armen skal festes på, så tror jeg muligens må kjøpe en ny link/stag, den virker å være helt sammenrustet eller noe..
 8. Trege vindusviskere fremme

  Den fynket som den skulle nå når jeg lukket panseret, så da gjenstår det bare å få løset opp den arm mekanismen. Har nå et problem me å få hamret den ut av røret for å få smørt å pusset hylsen/akslingen skikkelig. Noen tips for å få den ut, sitter bom fast, sykt hvordan viskermotoren har beveget det der.
 9. Trege vindusviskere fremme

  Ahh takk livredder, ja var åpent.. kom ikke på det i det hele tatt. Men nei har bare koblet fra selve viskermotoren, skal gjøre rent også men skal bare sjekke at motoren fyngerer som den skal me det samme. Den er ikke koblet til nå slik at den må bevege på der hvor det satt fast, har demonter av den akslingen som var stuck. :)
 10. Trege vindusviskere fremme

  Har nå fått demontert viskerlinken å motoren, å den ene akslingen satt bom fast mens den andre var enkel å bevege. Men koblet også til motoren til harnessen igjen for å se om den fynket som den skulle, men motoren beveger seg ikke lenger, kan ikke helt sjønne hvorfor da viskerne virket jo tidligere bare dem var trege, vett dere om motoren er gåen helt må eller hvorfor den virket tidligere men ikke nå?
 11. Trege vindusviskere fremme

  Takker så mye, får se om jeg først og fremst får ut selve visker linken, eller om det er supervanskelig, er redd for å ødelegge trimmen som holder motorrommet vanntett eller i verste fall skade vinduet. :)
 12. Trege vindusviskere fremme

  Okei, forstod det mye bedre nå, forksjellen på å kunn smøre å pusse der armene festes, og å faktisk demontere hele linken for å se hvilken av sidene som går tregt å se om di klarer å bevege seg fritt når di kun er festet i hylsene og ikke i midten ved motoren. Skal gjøre et forsøk imorgen og få demontert ut hele visker staget og gjøre det du sa, men er det noe spesielt "grease" som fynker bedre enn hehe wd40en...? eller fynker det å bare dra på bilteme å si at jeg trenger noe grease til en aksling?
 13. Trege vindusviskere fremme

  Quattro, er det ikke det jeg gjorde for noen mnd siden det du refererer til da? Da pusset jeg med sandpapir og sprayet med wd40 på den knotten som viskerarmen festes på, og det utsatte bare problemet i mnd før det oppstod igjen, som astra mener så kan det være rust inni selve akslingene i staget. :/ er selve knottene som stikker opp (svarte på endene på bildet) som viskerarmen festes på jeg mener at jeg pusset sist.
 14. Trege vindusviskere fremme

  Ok, skjønner, fant ikke på nett untatt fra delebiler, men en slik burde vel funke selv om den er gammel? http://www.nbfbildeler.no/nbf//Bildeler/audi/a3-8p-2005-13/visker-spyler/viskeroverforing-frontrute/305193786
 15. Trege vindusviskere fremme

  OK, takker godt mulig det er beste løsning og også grunnen. Men lurer litt om med visker arm, om du da mener noe slik: eller selve armen hvor man fester på nye viskerblad? Kan ikke helt se for meg hvor det oppstår rust i selve armen som gjør dem trege, da dem kun er festet til staget i enden?
×