Gå til innhold

EskilF

Bruker
  • Innholdsteller

    56
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av EskilF

  1. Nettopp kjøpt meg en 97 modell 5-serie BMW som har gått over 303 000km. Til denne kmstanden er jeg selv meget fornøyd, alt fungerer som det skal bortsett fra at antispinn-lampa lyser. Dvs at den ikke fungerer. Ellers er det rust på bakluka og ved bensinlokket, og litt bulker og riper. Rust på disse plassene er visstnok vanlig. Ellers er dette en 520 med steptronic, og den går ikke veldig bra. Kjørte den fra Broklandsheia - Horten på 0,78l/mil, så den ligger på 0,7-0,8 en plass. Den drar greit over 4000rpm, men sjelden man trøkker den såå hardt til hele tiden, derfor virker den litt treg. 520en tror jeg egentlig jeg vil anbefale med manuelt gir. Ellers er nok 523 en bedre motor på automaten. Men alt i alt, en meget lukrativ bil som går langt og godt! Kan anbefale disse ;) Minus er dyre deler selvsagt, men det gjenspeiler da gjerne også kvalitet. Forsikring på meg (20% bonus og totalforsikring hos gjensidige) som har dette som førstebil på meg kommer på 9500 inkl bil, reise og personforsikring. Jeg er 24 år. Til slutt, hvis du vil gjøre det billigst mulig, så kjøp en bil som er <=97 modell, for disse koster 1529kr i omreg. Kjøper du en 98 modell koster den 6500 i omreg. Hjalp dette?
  2. Jeg har samme problem på min bil (riktignok bensinmotor), varmen kommer og går.. Varmen kommer ofte tilbake hvis motoren har stått rolig en liten studn, f.eks fyllt bensin e.l. Jeg har forsøkt å søke rundt på forumet, og noe tilsier meg at det kan være by-pass ventilen som sitter på høyresiden mot rattet sett med åpent panser med ansiktet mot fronten. Du ser antageligvis noen slanger som går i bypass der. Disse ble ettermontert for å hindre at trykk skulle ødelegge varmeregisteret. Edit: Jeg byttet også termostat uten spesielt hell
  3. 90mod 1,8gl, 280 000 km. Som tittelen sier blir kupevifte-strømmen ikke ordentlig varm, med mindre jeg gir gass eller holder høyt turtall. Ellers er det kun kald luft. Ser for meg at dette blir stress til vinteren, så hva kan problemet være? Har søkt litt, og lest at noen nevner bypass ventil (tror jeg har en slik) - kan denne forårsake slikt? Byttet termostaten i påsken. Ikke registrert vann eller damp i kupeen som tilsier varmeregisterfeil. Vannet fylte jeg til maks i går, nå ligger det litt over maks på eks.tanken.. Temp-måleren viser normalt. Help me folks!
  4. EskilF

    gåen coil?

    Problemene blir verre ettersom motoren blir varmere og varmere.... Dvs at maks turtall blir lavere og lavere ettersom coilen ikke klarer å gjøre jobben sin riktig ved høye temperaturer.... - shoot me if im wrong.. - men dette var symptomene på en moped jeg hadde engang i tiden, hvor coilbytta hjalp.
  5. Dette skjedde meg engang.. "Dunk" - trille - ut med cluch = klakk,klakk - parkere. (og dytte videre i regnvær). Dette var i fjor vinter. Tok bilen med til en videregående skole og spurte om de kunne hjelpe meg. Han ene læreren sa det var knekte bolter på det ytre drivleddet (forøvrig kjøpt på Biltema ett år før). De fikset det i løpet av dagen for 30kr :)
  6. Kan dette være interessant for deg? http://www.bilforumet.no/golf-ii/171395-legg-bilde-2-golfen-8.html tråd nr #108
  7. Nå blir kanskje det her noe o.t, men om det ikke er dynamoen, og heller børstene som er defekte- så har jeg børster til motorola dynamo liggende. Sitti på bil i kanskje 25 mil, aldri fungert på den bilen (pga defekt diodebro i dynamoen). Med andre ord; helt nye! Kjøpte de i påsken på Mekonomen for ca 600 kr. http://www.mekonomen.no, delenr: 20-130681. Kan selge de for 300kr, befinner seg i Kristiansand. Mvh
  8. Hei, har 1,8i selv, og har slitt med lading. Bilen har ikke ladet på 3 uker nå, så blitt endel batteri-lading utenfor bilen :( Sendt den på verksted, og får den tilbake forhåpentligvis imorra. Men for å hjelpe deg litt på veien, puss på jordingspunkter (fra batt, via girkasse) og på andre kabelpunkter (starter, dynamp B+). Du kan også eliminere eventuell feil på kabelen inn fra d+ (dynamo) til dashbordet - hvis du fjerner kabelen på d+, så skal lyset slukke på dashbordet. Skjer dette er denne biten ok. Bolten du snakker om er umbraco-skrue... prøv det. Du kan jo prøve å legge nye kabler? Vet ikke hvor mye hjelp dette var, men prøv å søk på forumet og lykke til!
  9. Hvor breie, og hvor bør jeg handle? Jeg syns bakhjulene på golfen gjemmer seg litt under skjermkantene. Har ingen plastbredding, men prøvde å måle med linjal fra dekksiden og opp til kanten på skjermen. 2cm - 2,5cm sånn cirka. (vet ikke ET på felgene) Betyr det at jeg kan ha rundt 15-20mm spacere på hver side? Kunne gjerne tenkt meg TUV-godjkente spacere, men hvor finner man det på nettet? På forhånd takk.
  10. Et spørsmål til i samme slengen - når det gjelder jording til dynamoen, så er jordinga basert på at selve dynamoen er koblet til godset? Er det kun B+ og D+ som skal kobles til? (w har jeg utelukket siden det er for dieselbiler..)
  11. Gikk ut og målte D+ nå nettopp: Uten tenning: fikk jeg minusverdier på multimeteret Med tenning: ca 1,35 volt Hvordan kan det tolkes? Og det at spenningen synker med 0,01 per sekund med tenningen på - er det normalt?
  12. Problemet startet med at ladelampa lyste/glødet såvidt forrige uke. Jeg kjøpte nye børster/ladereg. uten at det hjalp. Tenkte det var dynamoen og kjøpte faktisk ny dynamo også (1700kr) - uten at det heller hjalp! Når bilen står, måler batteriet 11,8v. Så fort jeg skrur på tenninga synker spenningen med ,01 per sekund. Er dette normalt? Hvis jeg tester litt går spenningen ned til 6-7v og lar jeg bilen stå, stiger volten til 11,8 igjen. Har ikke fått målt dynamoen, men den er 100% ny. Og jeg koblet kun til B+ og d+. Riktig? Ladelampa lyser konstant. Forsøkte å pusse jordingspunktet ved batteriet og på girkassen nå i sta uten at det hjalp stort. Batt.polene ser ok ut. Vil gjerne ha bilen på veien igjen snart! På forhånd takk :)
  13. Golf 2 er kjent for å ha litt merkelige forgassere til tider, pga det vil jeg anbefale å kjøpe en med injection. Gl'er har litt mer utstyr, og ofte mer ekstrautstyr også. 1,8 med 90hk går veldig greit. Ikke råskinn, men følger trafikken greit dersom man behøver det. Har kjørt 85 mod 1,6 og 90 mod 1,8gl. Personlig syns jeg 90mod var MYE mer bil å kjøre! Du bør ha 5-trinns kasse, for de girkassene er veldig fornuftig utvekslet. Min 90hk (280 000km) kan jeg få ned i 0,5-0,6 på mila om jeg vil. Derfor, jeg kan veldig gjerne anbefale golf som førstegangsbil! MEN kjøp en som 1989 ->. Går du for en GL får du kanskje også servo, sentrallås ++ Disse bilene er blitt så rimelige at jeg tror du vil få mer for pengene dersom du kjøper en med litt utstyr. 1,6c er ofte enkle modeller uten mye utstyr 1,8gl er en fornuftig mellomting 1,8 gti er dyre i drift (forsikring osv) Veldig subjektiv fremstilling av min synsing, men du etterspurte anbefalinger :) lykke til
  14. Hmm.... aldri sjekket jordinger før. Skal undersøke mer på dette i morra.. Har heller ikke nok strøm til å starte (før i morra, vha startkabler), men målte volt uten tenning: 11,79v, og med tenningen på: 11,30v Kan det være batteriet som har tatt kvelden? Er jo tvilsomt siden ladelampa lyser!?
  15. Bilen tapper seg for strøm, og jeg har byttet til ny dynamo. Ladelampa lyser konstant - hva er feil? Bilen er en 1,8i gl. Jeg koblet til b+ (tykk) og d+ (mindre kabel). Slik jeg har forstått det er den store strøm, mens den lille er til ladelampa. riktig? w'en rørte jeg ikke da jeg har lest meg til at den er for diesel biler. Er det noe slags jording e.l som skal koblet til dynamoen? Var en festeanordning (mutter) som sto på ledningen, men jeg antar at denne kun er for å feste fast kabelen til dynamoen..? På forhånd takk! (edit: skriveleif)
  16. Ok, da har jeg lært litt av hvert! Bytte av termostaten gir varmere kupe-luft! :-) Termostaten finner man ved vannpumpen, under en 90* slange med to skruer. Plukk ut og erstatt. Ny termostat koster ca 170-180 kr på Mekonomen. På biler med servo må pumpa av (kun til side), du må av med stramme skruene (2 i 1) og de to skruene/boltene (13 fastnøkkel) under. Altså IKKE brakettene! Dette gjorde jeg feil, tror ikke det er nødvendig! Når pumpa er til sides kan du nå termostaten. Husk at det vil lekke ut vann! Kan være greit å rense systemet hvis vannet er skittent. Det var det ikke hos meg. Da jeg startet bilen etterpå fikk jeg ikke varme, kun kald luft ut av vifta. Fylte på vann i eksp.tanken, men det gikk ikke ned. Trikset var å vente til bilen ble kald, og så fylle på- starte den og la den bli varm. Skru av - bli kald, og fylle på mer. Til slutt ble det varme i kupeen! Regner med å etterfylle ytterligere, ihvertfall passe på nå siden systemet har vært tappet.. Lykke til hvis noen har samme feil, dvs at det ikke blir skikkelig varme i kupevifta.
  17. Hei, Byttet termostaten under servoen her om dagen. Grunnen til byttet var at jeg ikke fikk skikkelig varme hverken i kupeen eller på dashbord måleren. DA vi fylte på kjølevæske (50/50%) i dag og startet opp fikk vi INGEN varme i kupeen! Vi lot motoren gå slik at måleren sto rett opp (dashbordet). Slangene i motoren ble varm, bortsett fra én. Den ene som går til torpedoveggen virker det som om ikke fikk vann i hele tatt. Kan derfor virke som om vannet sirkulerer, men ikke overalt hvor det skal. Kan det være luft i systemet? (hvordan lufte!?) En annen ting vi la merke til var at vi tappet av mer vann enn det som gikk på.. Så hvor er "resten", og hvordan skal vi få fyllt på mer kjølevæske? Har brukt søkefunksjonen, og tror ikke det er varmeregisteret som er feil (har ikke fosset vann eller luktet fuktig i kupeen), eller termostaten, for den er byttet. Kan det være den bypass ventil-greia? (vet ikke om jeg har slik, bare lest om det) Bilen er en 90 modell Golf GL 1,8i.
  18. Hvordan vet jeg at jeg har trykk i kjølesystemet? Jeg vet at - tempen stiger ettersom jeg kjører, og det koker ikke.. - Kan det hjelpe med noe form for kondensfjerner for motor? (ikke i bensintanken)- finnes dette?
  19. Nå bruker jeg bilen stort sett til kortere turer 5 minutters, en sjelden gang 20 minutter, og hvis jeg skal hjem (sjeldent) 4 timer. Bilen bruker litt olje, og da jeg skulle fylle på i dag var det mer "majones" enn vanlig. Hva kan dette være? Vet det kan forårsakes av lite varmkjøring, men nå var det mer enn noen gang. Def.toppakning? (hvordan kan man merke dette?) Jeg fylte på frostvæske hjemme i jula, og etter et par dager var væske-nivået på plass. Samme nivå nå som da, så tror ikke bilen lekker vann... (i motoren) :p Kan det være at termostaten er defekt, at den ikke gir motoren riktig arb.temp? Nemlig mistenkt dette da bilen ikke blir annet enn ok varm i kupeen.. - Jeg har servo, er det da stress å bytte termostaten? Lokalisert den der i området...
  20. har samme problem selv, ingen som liker clutchen på golfen min(90mod)... Har også prøvd 85 mod audi 80 med ca samme clutch + 85 mod golf c samme her og.. Er dette vanlig på gamle vag? Mistenker kanskje at clutchen er dårlig også, men den har alltid tatt raskt og brått...
  21. Denne tikkingen i 2 sek har jeg også! Latt det gå i 2 år uten å ha brydd meg, funker fint enda og ikke antydning til tikking etter disse 2 sekundene såvidt jeg kan høre. 90 modell 1,8 GL injection
  22. Litt rar overskrift, men det jeg lurer på er hva som gjør at blinklysene slår seg av av seg selv når man vrir rattet tilbake etter sving? Og det samme med fjernlysene - hva er det som gjør at disse holder seg på hele tiden helt til man trekker hendelen til seg igjen? Problemet mitt er at mekanismen for blinklys-avsalg + konstant fjernlys er gått i stykker. Jeg har med andre ord kun lyshorn, og må i så fall holde hendelen inne for å ha fullt lys. Det holder seg ikke på plass.... Samme gjelder blinklysene - disse må jeg slå av manuelt etter hver sving! Jeg hadde av rattet og tulla litt med disse hendlene i høst for å fikse vinduspusserne, men har tydeligvis kommet borti noe på veien... - Noen som vet hva det kan være?
  23. nå har jeg gjort litt enkel research på saken. Det er antydning til vann i sikringsboksen, allikevel virker det som om releet (foran) er i orden. Tok det allikevel ut for å hindre at viskeren går konstant. Tok ut releet til viskeren bak, men da røk også kupevifta, så releet må bli værende, og viskeren bak må bare stå og gå konstant enn så lenge. Mitt tips går derfor på at hendelen er gåen.. vanskelig å bytte denne? MÅ rattet av, eller holder det med dekslene? Og vannet i sikringsboksen - hvordan fikse det best mulig? Har tenkt å blåse trykkluft under panseret på førersiden for å åpne dreneringshullene.... kan dette hjelpe, eller bør jeg tett med noe? evt hvor?
  24. De siste dagene har vindusviskerne både foran og bak levd sitt eget liv. De slår seg plutselig på selv om bryteren ikke røres, i tillegg så vil de ikke slå seg av.. Sistnevnte kan kun gjøres ved å slå av tenningen. Har heller ingen innvirkning på om viskeren står ned (intervall),neste hakk- av, på hakk 1 eller hakk 2 (maks), den lystrer kun hvis tenningen går av. Bakviskeren går også konstant, og ikke kun på intervall slik den pleier å gjøre.. Mine første tanker går til relé og kanskje viskerhendelen... Men før jeg undersøker videre ville jeg bare høre om dette var en vanlig golf-feil som flere har vært borti?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår