Gå til innhold

Panerai75

Bruker
  • Innholdsteller

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Panerai75

  1. Det har vært lite aktivitet på tråden, jeg glemte faktisk hele bilforumet. Oppdaget det igjen nå når jeg ryddet i linkene på mine favoritter. Det har faktisk ikke skjedd så mye. Den har fått seg senkefjører og korte spax foran + korte gule koni bak. Nye og mindre felger.
  2. begynner å bli litt småbrisen selv nå, men jeg må si meg fullstendig enig med RV-Tuning
  3. Bilder av felgene: 215/40 17 Bridgstone, dekkene ser ut som nye.
  4. På siste prøvetur merket jeg at det var en ulyd fra venstre side foran i høyresvinger med litt hastighet. Jeg kjørte hjem for å sjekke hva det var. Jeg jekket opp bilen for å kjenne om det var hjullageret. Jeg prøvde å rakle litt i hjulet men det var tight og fint. Jeg prøvde å spinne det rundt, men merket at det helst ikke ville la seg rotere. Jeg demonterte hjulet for å finne årsaken, og : Feil innpress: Hjulet thar tatt borti støtdemperen og slipt hakk i dem. Jeg tippper at bilen ikke har gått særlig langt med disse felgene. Det er helt sikkert at disse har feil innpress, jeg har ikke sjekket innpresset ennå. Felgene har heldigvis ikke blitt skadet, og de skal selges.
  5. Er den ferdig? Fått den godkjent?
  6. Lørdagen var det tenningsinnstilling og festing av girstang som sto på timeplanen. Jeg hadde fått tak i ny bolt med låseringer hos Blomdal. Fikk den gjennom gaffelen på den ene siden og gjennom stangen, men fikk den ikke inn igaffelen på den andre siden. Etter et halvtimes forsøk på å få den på plass fra den ene siden, så begynte jeg å tenke. Prøvde så fra den andre siden og fant ut at den ikke gikk gjennom gaffelen en gang. Følte med fingeren på gaffelen og fant ut at hullet var litt skadet på den ene siden. Jeg tipper at den var skadet når forrige eier monterte girstangen, og at han derfor bare har kjørt den inn fra den ene siden og latt den stå der med kun en låsering. Det fungerer jo for en stund. Jeg fant en gjenget bolt med låsemutter som hadde perfekt lengde, monterte den og tightet til. Nå fungere giroverføringen perfekt, tight og fin girkasse forresten. Jeg har alltid brukt lampe for å stille inn tenningen, men jeg fikk et godt tips fra en kollega og jeg brukte det. Jeg justerte opp tomgangen til ca 1700 og så løsnet jeg fordeleren. Vred på den til jeg fant punktet hvor den gikk raskest og lettest, og så vred jeg den litt til(litt fortenning) sånn at den dabbet litt av og så festet jeg fordeleren igjen. Så var det klart for ny prøvetur, den gikk fint som bare det. responsen var bra, spesiellt fra ca 3000. Den dro fint til ca 5400, så dabbet det av. Jeg dro ut 1., 2., 3, og dro godt uutover i 4. og så stoppet den. Slapp gassen et par sek og prøvde igjen, da kom den igjen. Teorien er at bensinpumpen ikke klarer å levere nok ved fullt pådrag over lengre tid. Tror rett og slett at flottørkammeret tømmes. Den elektriske pumpen er en sugepumpe montert i motorrommetmed kun 0,1 bars matetrykk. Noen som har vært ute for det før?
  7. Tenkte jeg skulle legge inn flere bilder: Skjært vekk noe en del rust bak venstr dør:
  8. Hvordan går det med prosjektet ditt da? Har du en tråd her på bilforumet også?
  9. Fredagskvelden tok jeg meg et par pils og flikket litt her og der. Luftfilterdekselet var veldig rustent og stygt, så jeg slipte det ned med drill m/stålbørste og fikk på noe lakk jeg hadde stående. Mens jeg holdt på oppdaget jeg at jeg hadde vært litt sløv når jeg monterte kjøleslangene, med det resultat at bensin tilførsels slangen hadde kommet under. Der hadde den fri tilgang til remhjulet, som dere sikkert kan se. Jeg løsnet den ene enden for å løfte den over slangene igjen. Og da fikk jeg se dette: Ikke helt trygt: Skadestedet var rett over fordeleren, bare en mm gummi ifra et kjempesmell. Heldig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!m'm Ny slange ble montert, og jeg laget meg en brakett for å holde den på plass. Er det forresten lovlig med gummislange over motoren på den måten? Hvordan er det orginalt?
  10. Hva tror du kan være galt da? Kan det være pumpen? De gangene den har gått varm, med termostat uten hull, da har slangen etter termostat vært kald.
  11. Vi kjørte på motorveien innover til Bergen, og ved Åsane senter var det omkjøring pga av asfaltering av motorveien. Det var en del politi ute og speedometeret virket ikke, derfor tok jeg det veldig med ro. Hadde jo vært veldig kjedelig å komme i klammeri med lovens lange arm på første prøvetur. Resultatet var at motoren gikk varm, det var tydeligvis for få hull i termostaten. Tok en røykepause og lot motoren kjøle seg. Fyllte vann og kjørte videre. Droppet av min venn på torget og kjørte videre gjennom byen. Når jeg kjørte inn i Føyfjellstunnelen, begynte motoren å fuske mer enn tidligere. Midt i tunnellen stoppet den. Åpnet panseret og fant ut at fordeleren var løs. Det så ut som den hadde forskjøvet seg litt, jeg vred den litt tilbake og festet den. Bilen startet og jeg kjørte videre, ville komme meg ut av tunnellen(ikke akkurat den beste plassen å stå). Etter noen hundre meter stoppet den igjen. Åpnet panseret og lyste litt rundt, fant ut at det ikke var bensin i filteret. Testet pumpen, og den virket. Tok hodelykten på, jekket opp bilen og fulgte tilførsel slangen bakover. Alt så greit ut. Jeg åpnet bagasjerommet for å ta en titt på tanken, og der så jeg at tanken hadde løsnet og veltet. Ingen bensin hadde lekket ut, så det var bare å løfte tanken på plass og feste den. Tanken er bare midlertidig festet med stropp og hadde sannsynligvis ristet løs på brosteinsbelagte gater. . Planen på sikt er å montere fuel cell, er det noen som har erfaring med det? Etter at tanken var på plass var det bare å kjøre hjemover. Motoren ble litt varm, men jeg kom meg helt hjem uten koking. Da jeg kom hjem demonterte jeg termostaten og borret et par hull til. Fredagen kjørte jeg på jobb, ble litt varm, men ikke noe kritisk. God margin til rødmerkingen. Etter jobben kjørte jeg til Bilextra og kjøpte meg en ny termostat med åpningstempratur 82¤. Ny termostat ble montert og motoren gikk varm etter kort tid. Termostaten ble tatt med inn og koket, den begynte å åpne først på 95¤. Den åpnet veldig skjevt, akkurat som om det var dårlig tilpasset og ved maks åpning så var det heller ikke store hullet.Bilextra var nå stengt og bestemte meg derfor for å bore flere hull i den gamle. Nå er det vel ca 10 4,5 mm hull i den. Nå holder den fin tempratur.
  12. Hvilken modell er det du har? Vet du om den passer til C20LET
  13. Jeg fikk nettop høre at det ikke er påbudt med blink på skjermene, hvis du har ny type blink i fronten. Jeg har ikke fått det bekreftet fra biltilsynet, men det er jo ikke usannsynlig.
  14. Beklager,men det var visst Bridgestone dekk.
  15. Hei Disse er til salgs for rett pris: Jeg har nettop kjøpt meg en kadett og disse felgene sto på, vet lite om dem. Tror det er 17" x 8", dekkene er BF Goodrich 215/40. Jeg tror at både felger og dekk er nesten ubrukt. Jeg prøvde kadetten med disse felgene i helgen, og de sitter veldig godt på. Det var ingen tegn til at de ville slippe taket, ikke et lite hvin en gang. Bud mottas. Er usikker på innpress, men her ser du hvordan de sitter på kadetten:
  16. Hei Disse er til salgs for rett pris: Jeg har nettop kjøpt meg en kadett og disse felgene sto på, vet lite om dem. Tror det er 17" x 8", dekkene er BF Goodrich 215/40. Jeg tror at både felger og dekk er nesten ubrukt. Jeg prøvde kadetten med disse felgene i helgen, og de sitter veldig godt på. Det var ingen tegn til at de ville slippe taket, ikke et lite hvin en gang. Bud mottas.
  17. Hei Noen som kan fortelle meg hvordan jeg får med bilde i profilen på venstre side?
  18. Noen flere bilder Som dere ser er orginalt tanklokk igjensveist og nytt er laget nede på bakskjermen. Kupeen Ikke akkurat knallflottings med grønt instrumenthus.
  19. Jeg fikk tak i tidligere eier og bilen står nå i mitt navn. Temmelig god følelse, hadde litt nerver på forhånd. Nå var det dags for å bli kjent med bilen og få start på den. Bilen ser veldig bra ut, men det luktet litt fuktig i kupeen(har stått lenge). Et par dager med lufting i solen har tørket ut fukten. Og jeg kjenner ikke noe lukt lenger, men jeg er en røyker så luktesansen er sikkert ikke helt på topp. Det er noen flekker med overflaterust, men av helt ubetydelig karakter. Jeg har ikke funnet noe alvorlig ennå. Gikk over ledningsnettet, det var noe kaotisk, men de vitale koblinger så ut til å være på plass. Så var det klart for commissioning! Kjøpte nytt batteri, og vred om tenningen. Motoren gikk rundt, men det kom ikke bensin til filteret. Jeg fikk tak i en brukt bensinpumpe, men den virket desverre ikke. Jeg hadde en elektrisk sugepumpe liggende og jeg monterte den i motorrommet. Bensinen kom og Voila! motoren startet med et brak. Det var mye fusking og fising, men den gikk. Hadde en flaske med carburator rens, sprayet litt i forgasseren og motoren gikk litt bedre. Da hadde jeg fått start så da var det å gå litt videre. Jeg kjøpte meg turteller, oljetrykksmåler og voltmeter. Det er alltid greit å ha når man skal ha oppstart på en ukjent motor. Og jeg oppdaget til min forskrekkelse at spenningen gikk ned når motoren startet. Dette var onsdags kveld forrige uke, og jeg hadde kjøpt prøveskilt for fredag lørdag og søndag. Så tiden var knapp, jeg kjørte sporenstreks til Blomdal for å kjøpe en dynamo torsdag etter jobben. Han hadde en og jeg dro hjem for å montere. På hjemveien plukket jeg opp min gode venn og kompanjong Jeff Derringer. Han er som jeg medlem av foreningen for motor,rock og rølp; "Kanestrøm Kråkketzz", og vi har opplevd livets gleder sammen fra barndommen av. Vi startet med å koble fra ledningene på den defekte, da oppdaget vi at det var brudd på jordingskabelen. Bruddstedet ble klippet vekk og kabelen ble koblet på nytt. Motoren ble startet og voltmeteret viste i overkant av 14V. Good shit! Vi lot motoren gå mens vi gikk over de elektriske funksjoner, det meste fungerte. Kun problemer med: vindusviskere Etter at Jeff raklet litt på kontakten så begynte de å bevege seg sakte. horn Det var defekt og ble utskiftet med et 69 kroners fra Bilextra. høyre blinklys foran. Har ikke gjort noe med det ennå, men sannsynligvis bare pæren. Etter at bilen hadde gått noen minutter ble den veldig varm og kokte. Vi tok noen føletester rundt på motoren og fant ut at slangen fra termostat til radiator var kald. Termostatventilen ble åpnet, og termostaten ble tatt ut for testing. Vi kokte den på kokeplaten inne i residensen, og fantut at den ikke begynte å åpne før på 98grader celsius. Skrudde av termostaten fra den andre kadetten, men den passet selvfølgelig ikke. Det ble derfor besluttet at det skulle borres hull i den eksisterende, 4 stk 5mm hull ble borret. Dette for å få litt mer kjøling. Så ble bilen vasket og shinet opp. Jeff skulle på en fest rundt midnatt, det passet bra for da trådte prøveskiltene i kraft. Vi startet på prøveturen, men etter ca 20m satt jeg med girstangen i hånden. Gode råd var dyre, heldigvis var vi ikke kommet så langt på ferden så det var bare å løpe hjem igjen etter alternativer. Mens jeg var hjemom, og hentet noen bolter, streng, verktøy og hodelykt, fant Jeff den tilhørende bolten. Den manglet den ene låseringen og hadde riklet seg løs da jeg prøvde å få kassa i reverse. Den orginale bolten ble forsøkt montert igjen, men det ble for vanskelig i mørket. Diverse gjengete bolter ble forsøkt montert, men de var enten for lange eller for korte. Resultat, girstangen ble festet med hesja streng. Fikk bilen i gir og kunne kjøre videre. Fortsettelse følger!
  20. Her er mitt nye prosjekt: Jeg kjøpte det som et påbegynt prosjekt som har stått ica 6 år. Det er en 1.6S som har fått montert en 2.0S, jeg tror tidligere eier egentlig hadde planer om montere en Cosworth motor. Når jeg fikk bilen manglet den batteri og selger sa at bensinpumpen var defekt. Selger hadde ikke papirer på bilen(litt risky), men han hadde navnet på tidligere eier og sa at han trodde han bodde i Bergen. Selger virket pålitelig, så jeg tok sjansen. Jeg fikk den opp på hengeren og kjørte hjemover glad og nervøs. Planen fremover er å bli kjent med bilen og prøve å få godkjent den med 2.0S. Til høsten ønsker jeg å sette den inn og starte prosjektet for fullt. Planer: Kraftigere bremser Større motor 2.0LET eller 2.0XE Senkesett Fuel cell Tårnavstivere Bur, muligens Sikkerhetsseler bak og barneseter Oppshining av interiør Stereo Lakkere ferdig motorrom Fjerne det lille som er av rust Skaffe noen mindre felger 16" x 8" Sperret bakaksling lydisolere og innrede bagasjerom Dette er foreløpige planer og de kan forandre seg underveis.
  21. Hei Jeg har ikke noe annet koblingsskjema enn det som er i Haynes håndboka. J eg kan skanne den og sende deg hvis det er til noen hjelp. Jeg har kjøpt meg nytt prosjekt og jobbet mye med det i det siste, derfor har jeg ikke vært så aktiv her.
  22. Du må flytte varmeapparatet hvis du skal få plass til en 2.0 16V, men det går greit å putte nedi en vanlig 2.0 8V.
  23. Liker ikke scoopet jeg heller. Tror det blir til at jeg skaffer meg et nytt panser. Har tenkt å skifte lykter til doble runde, men jeg vet ikke om det blir fint. Jeg får se hva jeg finner. Jeg tror det er ny type lykter, men blinklysene mangler.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår