Gå til innhold

just-_-me

Bruker
  • Innholdsteller

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av just-_-me

  1. denne tråden kan slettes.... enten med og returnere hele greia.......
  2. det så jo faktisk ganske bra ut! du beholdte reservehjul og sånnt, eller måtte det vike for subben? var det mye styr og få fram strøm fra batteriet til bagasjerom, og signal fra spiller til bagasjerom? måtte ut med seter og fullt styr?
  3. fulgte nok ikke med noen slik kabel, får sende en mail til spesialisten og høre ;) men den ledingen som jeg mangler, den skal jo ikke ha noe og si, for at spilleren skal våkne til liv...? Alt som er på den tegningen jeg la ut, det er det som fulgte med CAN adapteren jeg kjøpte...
  4. ikke som jeg kunne se hvertfall... var kun noe tekst på den ene siden, og helt blank på andre siden....
  5. har fått ny spiller, og skulle koble den, koblet den til, skrudde på tenningen, men ingenting skjer... kun en rød diode som blinker, akkurat ja.... Har kjøpt følgende CAN adapter: (skal det kobles til noe i andre av enden av den boksen? hva da?) http://www.bilradiospes.no/m/shop/?produkt=4702&katid=394&mid=m436&vn=736 og denne spilleren: http://www.bilradiospes.no/m/shop/?produkt=8337&katid=173 i bilen i dag, sitter det en RCD310 spiller. Her er en kjapp skisse på hvordan jeg har koblet det opp... (finns ingen andre muligheter forsovididt....) http://www.lonnkvist.priv.no/tilkobling.jpg
  6. da var ny spiller bestillt, og div kabler. (sub og forsterkere har jeg fra tidligere bil). Blir nok litt av en jobb og få til dette bra... ut med alle seter og masse styr.... men men flaks jeg har en kompiss som tidligere har jobbet på VW :)
  7. okai, skjønner. har tenkt litt, og har forsovidt ikke lyst til og spise for mye av bagasjerommet heller, det er forsovidt lite nok fra før.... men det er vel eneste stedet man kan ha en subb....?
  8. Hei! Har nylig kjøpt meg en ny Volkswagen polo higline (2011 mod.) Lyden i bilen er helt grei, men savner mere bass.... Tenkte at jeg skulle beholde de fabrikk monterte høytalerene i bilen, men bytte spiller. I samme slengen da, så vil jeg legge opp en feit nok plusskabel til bagasjerommet, en signalkabel og en remote kabel. monterer da en, kanskje to subber, typ 15" el. 18", baki der på et viss. Alt det der er greit, har en bekjent som har jobbet på VW, så han skaffer info om hvordan demontere spiller etc. Men, hovedspørsmålet, før jeg i det hele tatt bestiller noe som helst, hvordan stiller dette seg i forhold til garanti og lignende på bilen? Hvordan er det når jeg begynner og fikle med og legge fram en plusskabel fra batteriet og slikt, er det noe problem, så lenge det blir gjort "profesjonelt" nok?
  9. da har jeg ikke problemer med strømmen lenger :d - ny dynamo på plass, gir 180A - 2 nye batterier, (ikke kjøpt enda, men skal) fra kinetik, Foran: KHC1200 og Bak: KHC3800 - kabel fra front til bak, 50mm2 kobber kabel, 4,5m kapp "som skulle kastes...." er det sånn at batteri forran og bak må være like?? pga. utladning osv.? må jeg da kjøpe 2stk. KHC3800 (som er liiitt overkill? med den løsningen jeg har tenkt, må jeg da inn med typ "laderelee", "skillerelee" eller hva det heter? kanskje bare skaffe en kontaktor som takler strømmen... og med 12V spole... eller kan jeg gjøre det så enkelt at jeg kun kjøper et batteri og har forran, typ KHC3800 som mater alt? også bare den feite 50mm2 fra batteriet forran og bak til en fordelingsblokk?
  10. jeg skal bruke 2 slike: (en på hver side) http://www.pioneerelectronics.eu/no/products/25/132/201/TS-W303R/index.html og drive begge 2 med denne: http://www.soundstormlab.com/main/649 bra plan? hva gir best lyd; lukket kasse, portet kasse, eller "bandpass"? jeg ser på anbefalt kasse, at det bør være på rundt 35-40l ved lukket kasse. da er ideen min kanskje ikke såå dum :)
  11. ok, det var vel kanskje litt overdrevent med 18". var bare noe som falt meg inn der og da holder vel sikkert lenge med de 12" jeg har i dag, bare jeg får bygget ordentlig kasser skal ikke være noen konkuransebil nei. og bilen, er en toyota corolla 94 mod sedan. (står vel i første posten) men syns du/dere det er en bra løsning og bygge subkasser på hver side, som jeg har tegnet? får litt bedre bagasjeplass da, tror jeg. tenkte og legge forsterkere i res.hjul brønnen, også montere noen 12v vifter som sørger for luft inn og ut. skal ca. 48l kasse holde til en sub på 12" ? er ca. 48l slik jeg har tegnet det i dag. http://img707.imageshack.us/img707/7345/subkasse.jpg det meste av utstyr har jeg. er liksom kun de mere praktiske tingene rundt kasse-bygging og sånnt (for en nybegynner som ikke har gjort det før, men har en liten ide om hvordan det kan gjøres)
  12. heisan skal få bygget meg ordentlig subkasse til bilen min. har en toyota corolla 94mod, sedan har tenkt på litt forskjellige løsninger. er en løsning med en sub på hver side bra? typ noe sånnt; http://img707.imageshack.us/img707/7345/subkasse.jpg vil prøve og få mest mulig bagasjeplass, men også samtidig grom-lyd :) tenkte og ha 2stk. 15 el. 18", men blir vel neppe plass til det, med den løsningen over? kanskje bedre og bygge en kasse bak seteryggene? blir egentlig sånne kasser festet til bilen på noe vis? eller står dem bare løst?? når man skal skjule forsterkere, batterier og sånnt, er det lurt og ta ut reservehjulet, og bruke den brønnen der til det? er vel ikke såå ofte man punkterer liksom? håper noen kan gi meg noen svar, evt. litt hjelp på veien! :)
  13. og det er en custom made, fra en fyr i statene. uten frakt kom den på 330$, og jeg regner en ca. 120-130$ i frakt. med dagens kurs på rundt 6,7 havner jeg på rundt 3100 kr. hvis dollaren synker ned igjen, blir det billigere så jeg håper inderlig at dollaren synker i løpet av denne uka eller neste :win
  14. da har det blitt til at jeg bytter ut det meste, og gjør som følger: Ny dynamo på 180A nytt batteri foran på 50aH. (for bilens vanlige el system) nytt batteri bak på rundt 134aH. (for lydanlegget) da skulle jeg neppe ha noen problemer lenger! Er 3000 kr. for en dynamo på 180A billig?
  15. skal sjekke litt i morra. kanskje jeg kan slippe unna med og bytte børstene på dynamo, og etterpå sette inn et større batteri (mere Ah) evt. et eget batteri bak for anlegget 8uF var skriveleif, skulle være 8F spenningen målte jeg rett på batteriet. har lagt en 25mm2 som tilførsel fra batteri til sikringer bak i bilen, som deretter forsyner 4 forsterkere, 2stk. på 800w, og 2stk. på 2000w. men dem trekker ikke så mye på tilf. siden. trekker kun 50A på 2000w forsterkerene, og 25A på 800w forsterkerene så legger man sammen det, blir det rundt 150A, men spiller sjelden så mye at det går 150A. tror ikke jeg klarer og nå 100A engang. mulig denne 25mm2 er litt liten jeg kan også sjekke litt anng. kabler mellom/fra dynamo til batteri, og til jord
  16. hei har instalert et anlegg i bilen min, som tydeligvis er litt overdimensjonert.... anlegget, ved full utnyttelse skal trekke rundt 100A bilen min er en toyota carina 94 model men desverre ser det ut som ikke bilen min klarer og levere nok krutt når anlegget kun trekker 10A (det er jo 90A mindre enn hva som er maks) så begynner helvete. jeg slang på et ampmeter, og et volt meter. når den nærmet seg 10A gikk spenningen fort ned til 11-10V. og det kan vel ikke være bra?? fordi forsterkeren min liker det hvertfall ikke. den kutter og har seg. det hender også at spilleren skrur seg av. sikkert fordi den har kommet under 12v har instalert kondensator på anlegget, på 8F, så den tar hvertfall bass/strøm-peakene men hva er løsningen her? for øyeblikket kjører jeg med batteriet i bilen som fulgte med og orginal dynamo. er løsningen og kjøpe et større/flere? batterier med bedre Ah på? eller må jeg finne en dynamo som lader bedre? har hørt at dynamo gir kun en 50-70A? og jeg er ikke redd for og skru og sveise og kappe. så må jeg inn med nytt/større utstyr i motorrommet, får jeg nok alltids til det....:m'm:
  17. siden dette handler om litt det samme jeg lurer på så spør jeg i denne tråden... er glassfiberen så myk, at man må ha en form, som man kan legge glassfiberen på/rundt osv.? og når man har en form, er det da bare og smøre på polyester, også legge et lag glassfiber, og evt. en gang til med polyester, også et lag til med glassfiber? etter det, er bare og pusse og pusse til man er fornøyd? evt. sparkle litt for og få en bra finnish? også lakke til slutt? tenkte og bruke bilen jeg har nå, som en liten "test" bil. så lærer jeg hvertfall hva jeg ikke skal gjøre i neste bil osv. :D
  18. nei det sier seg jo selv egentlig.... jaja, da stikker jeg og kjøper et til, som jeg setter i forran hvordan er det med nye batterier, dem er jo ikke oppladet? så når jeg bytter hovedbatteriet, og prøver og starte opp, det går jo ikke da... kjøpe en batterilader også? en fordel at bak og forran er likt? dvs. at jeg kjøper et blått optima til?
  19. hvorfor sier dem (torshov bilrekvisita) da at det bare er og parallellkoble dem, uten at jeg har sagt noe om hva jeg har forran? har dem ikke peiling på torshov? EDIT: vil det si at jeg burde kjøpe et batteri til, slik at jeg bytter ut det forran? har kjøpt et blått optima batteri (er vel det det heter) dem sa i hvertfall at det var det beste til bilstereo...
  20. får se hva jeg gjør..er ikke sikkert jeg kommer til og stoppe bilen såå ofte. men har i hvertfall noen tips i bakhuet ;)
  21. har lest litt og skjønner at det er både bakdeler og fordeler med slike løsninger. et problem er jo når man har startet bilen, også kobler man inn igjen ekstra batteriet. hvis ekstra batteriet er veldig nedladet, vil det ta ganske mye strøm fra hovedbatteriet. hvor krise dette er, vet jeg ikke, men kanskje noen andre som kan svare mere utfyllende på dette. :) evt. bare passe på at det er nok guffe igjen på ekstra batteriet, så det ikke stjeler for mye når man kobler det inn igjen...:thumb
  22. hei har gått til innkjøp av ekstra batteri til bilen min. skal ha det stående bak, som skal drive forsterkere, for sub, lyd foran og lyd bak osv. men hvis man f.eks. har lyst til og spille fra anlegget, og man har stanset bilen, da vil man jo helst ikke tappe strøm fra primær batteri. finns det en slags bryter man kan kjøpe som tåler og koble bort ledningen mellom hovedbatteri og slavebatteriet? blir jo en real lysbue når man kobler bort ledningen, så kan jo ikke bruke hva som helst heller... er elektrikker, så noe peil har jeg :) sorry hvis det finns svar på dette fra før, men viste ikke helt hva jeg skulle søke etter....
  23. jeg har lest en del poster, og sett hvordan man kan pimpe bilen sin skikelig med ordentlig stereoannlegg. men også er det kobla liksom? noe slikt?:Bilde har alltid lurt på det :D (selvom jeg ikke er noen bileier osv.)
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår