Gå til innhold

Paperboy

Bruker
  • Innholdsteller

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Paperboy

  1. Jeg er nok redd for at jeg ikke er noen ekspert på området. Jeg kan bare en del om lyd og hi-fi. Hvis jeg har noe å utsette på de orginale hattehylle-høytalerne, så er det at lydbildet i bass-området "smelter" litt sammen på høy volum. Det kan du fikse med noen ikke alt for dyre nye høytalere med litt stivere membran. Men da igjen, det er ikke alltid merket som betyr noe. Du må nesten tråle byen litt og se om du finner en butikk som tilbyr å spille litt for deg, slik at du finner et merke du liker personlig. Så kommer jo litt an på om du hører på svartmetall eller tyggis-pop, men jeg for min del er en fan av et bredt diskant-bilde med en bass som gir meg tarmslyng, men som ikke krangler med hverandre. Ikke no værre en en skurete bass som "svelger" opp hele diskant-bildet.. Så er det høytalerne i dørene.. De suger. Men så har jeg stilt nærmest all lyden til å komme ut bak i bilen, slik at iallefall jeg ikke hører det så veldig godt. Der er det mye å hente. De høytalerne du linket i forrige post virket rimelig greie. Med pioneer-spilleren i front har du iallefall mye å ta av når det gjelder lydmix og kraft. (med mindre du skal vekke de døde).. Ikke glem orntlige ledninger da. Men nå må jeg gi meg i skrivende stund. Skal inn i kasjotten igjen om en time, og da ser du ikke no mer til meg på 3-4 uker. Lykke til med anlegget. Må da være noen andre på forumet som kan hjelpe deg mer.
  2. Jeg skulle kanskje beskrevet lyden bedre. Det er ikke en skrapelyd. Mer en slags syl-tynn plystrelyd. Jeg tør nesten ikke kjøre forbi kirkegården i frykt av å vekke de døde hvis jeg plutselig må bremse. Og hvis jeg ikke tar helt riv ruske galt, kommer det fra bakhjulet. Har tatt av dekket og sjekket klossene, og de er helt nye. Her om dagen regnet det kraftig, og et øyeblikk trodde jeg lyden var borte. Tenkte at det kanskje var bremsestøv eller en liten stein eller noe, og at det var forsvunnet nå. Men nei.. når jeg skulle bremse helt ned og svinge opp bakken hjemme kom det tilbake. Skeive skiver? Hvis så, hvordan skjer det sånn helt uten vidre? Skulle tro sånnt bare skjedde hvis jeg bumsa borti noe, som f.eks en fortauskant, men jeg har kjørt helt bumse-fritt.
  3. Ikke gå i fella og tro at bare du har verdens feteste høytalere i hattehylla så får du bra musikk. Jeg har sett en nisse med tidenes gromme anlegg bak i bilen hans, men hele ruklet var koblet sammen med noe jeg bare kan karakterisere som lampett-ledninger. Hvis du lurer er det mange brae norske sider som selger alt fra pakkeløsninger til byggesett. http://www.bilstereo.no er en grei start. Du må nok regne med å legge noen lapper i en orntlig spiller i front og en grei forsterker bak hvis du skal ha noe særlig større enn det som kommer orginalt i bilen. Selv er jeg egentlig fornøyd med høytalerne som kom med min Vectra A. Jeg spiller ikke så veldig høyt, men likevel takler de mye. Og etter å a kjøpt en ny pioneer spiller i front til kun 2 lapper, kan jeg justere og tukle så mye jeg vil, uten at pingle-høytalerne i dørene går til H** når man skrur opp volumet. edit: Polk er greie høytalere. X-plod er jo også en klassiker som mange bruker. En kompis av meg kjøpte x-plod elementer og bygde seg høytalere til å ha hjemme. Har aldri hørt så bra lyd fra et hjemme-laget anlegg.
  4. Katta mi. Kiss heter hun. Hadde kalt henne Gene Simmons, men det blir for langt når jeg skal rope på ho.. Bare måtte.. Særlig større avsporing skal du lete lenge etter.
  5. Har du for vane å tråkke på katter da? Huff huff. Er ingen ekspert, men det er akkurat det samme som jeg hadde på bil nr. 2 for ei stund tilbake. Smørning så forsvinner det. Det hørtes mer ut som fjærene på ei gammel seng i mine ører.
  6. **Spjooooing!!** og der røk håndbrekk-waieren. Stakkars bilen min. sukk. Har hørt at vectraen har for uvane å hoppe ut av gir når den står parkert, så tok ingen sjanser. Parkerte nederst i bakken, rattet ut mot grøfta og plasserte en bestefar-stein bak begge bakhjulene. Så, noen glupe forslag? Er det lett å fikse?
  7. Ja, det høres jo fornuftig ut. Takk for forslaget.
  8. neida, jeg brukte langbein-metoden. Full tank, kjøre en del mil og så se hvor mye man fyller neste gang. Huff, for mye gass? Går det an da? just/kidding Nja, på jobben går det mest i 1, 2 og kanskje 3-giret. Mye bremsing og kjøring igjen. Jobber som bud, vettu. Har en liten pingle-micra som backup-bil, og den bruker knappe halvliteren på samme type kjøring, så det var derfor jeg lurte. Vet jo at det er litt forskjell mellom en Nissan Micra og en Vectra 2.0i, men likevel..
  9. Paperboy

    Tørst motor

    Hei igjen. Jeg gjorde som jeg alltid gjør når jeg får meg ny bil, -sjekker hvor mye den bruker på mila. Så i jobbsammenheng står motoren en del på tomgang. Da jeg skulle fylle igjen i går fikk jeg nesten bakoversveis.. Jækelen har brukt 27 liter på 13 mil. Så jeg lurer egentlig på, er det noe som kan være galt? Han skal jo nesten ikke bruke bensin når han står på tomgang. Har sjekka alt av væsker på den, og med untagen av den grusome radiatorvifta mi er det ikke noe som feiler den som jeg kan se. Noen forslag?
  10. Samme greia her. Jeg drar og drar, og det går så vidt. Skulle kjøre lille nissan'en til dama i går, og holdt på å røske håndbrekket av i ren vane.
  11. Oi jaa. Vectraen min har gått 200k og den går fremdeles som ei klokke. Ikke en eneste ulyd i motoren ennå (med unntak av ei infernalsk radiatorvifte). Med noen enkle, billige vendinger kan du påkoste en streit vectra til å gå som ei kule også.
  12. Fagre minner med min gamle mazda 626 over saltfjellet.. 185kmt med en 4-trinns girkasse. Bilen hørtes ut som et stuka bombefly, og rista så mye at det ene speilet ramlet av. Har ennå ikke testa den nye vectraen min. Tror nesten jeg venter til sommerføre. For tida er det veldig bedragersk jølleføre i Tromsø..
  13. Har hatt tre stykker til å høre på vifta mi. En opelfanatiker, en mekaniker og en menigmann. Fanatikeren og menigmannen mente at slik hørtes alle opel-vifter pre -95 ut, mens mekanikeren var overbevist om at hjullageret på vifta var gåen. Men men. har ikke et rødt øre akkurat nå, så skifte den blir det ikke no av før om ennå ei stund. Dra på med en ekstra tusenlapp så får jeg meg ei heftig vifte fra 1A som er stillegående, elektrisk og som kan (tror jeg) monteres på eldre opel biler også. Fant forresten ut at med jølleføre og tomgangs-kjøring på jobb drar vectraen 2 liter på mila. Tror nesten jeg parkerer den og drar ut backup-bilen for vinteren, så kan jeg spare den stakkars vectraen til kosekjøring og langturer. Sommer kommer, på med krom og alu og sette Finntroll på full mokkings. :drive2
  14. Paperboy

    fargekode

    Hvis du trenger fargekoden til din egen bil, gå bak og kikk på den lille metall-plaketten som sitter i "dørkarmen" på bakluka. Tror de fleste opel biler har den der.
  15. Heisann folkens. Rimelig ny på dette forumet. Fikk meg en vectra 2.0i '93 modell i helga og har noen små ting jeg lurer på. 1: Jeg jobber som bud, så bilen står en del på tomgang mens jeg er på jobb. Bilen bråker ikke mye, men av og til når vifta på radiatoren kicker inn, høres den ut som et fly fra andre verdenskrig. Spørsmålet mitt er vel egentlig om alle vifter av den størrelsen skal høres sånn ut, eller om min begynner å dra på årene. Er en ny nødvendig? Om/hvis/osv osv, får man tak i stillegående vifter og koster de flesk? Og er det normalt at vifta kicker inn hvert 3. minutt, og står og durer i 75 sekunder (hvis ikke 1001-1002-1003en min var helt på styr, var det ca. 75 sekunder i allefall), eller er det bare fordi bilen står og durer på tomgang? 2: Hjulene hviner og plystrer når jeg bremser, men jeg regner egentlig med at det er klossene eller noe sånt. FØR jeg begynner å plukke av hjul og vimse rundt med lommelykt, kan det være seg at det er noe annet som er galt? 3: Håndbrekket.. Gud, det håndbrekket.. Hvis jeg har forstått det riktig er det to skruer under bilen. Den ene regulerer høyre/venstre på bakhjulene, mens den andre regulerer slarket i waieren. Stemmer dette, eller tar jeg feil? Uansett. Ble litt lang post, men sånn er nå det. Håper noen der ute har litt mer greie på dette enn det jeg har. Takker og bukker på forhånd for alle svar.
  16. Hjulene mine plystrer når jeg bremser i nedoverbakke, men ikke hvis jeg bremser skikkelig skikkelig forsiktig. Er det klossene?
  17. Ah, skjønte jeg det ikke. Vel, takk for svarene. Litt klokere nå. Noen anelse om dette lar seg fikse med vanlig verktøy på parkeringsplassen, eller om jeg må tute til med verksted..igjen? Jeg mener, jeg har kanskje ikke mye greie på biler, men hvis jeg ser delen skulle jeg nå klare å skifte den. Tror jeg.. Ikke vet jeg. Det er jo en viss fare for at det blir et IKEA-prosjekt; sitte igjen med 5 skruer man ikke vet hvor skal være og en rar lyd når alt er skrudd på plass igjen.
  18. Ikke før har jeg pøst ut i langt og tynt for å fikse begge drivknutene, kjøpt nye dekk og reparert venstre dør (occupational hazard: avis-bud.. stakkars døra åpnes og lukkes jo 400 ganger daglig), så ryker jammen lufteanlegget også. En kompis av meg hadde en Almera, og slet med samme problemet. Da han er bortflytta og jeg ikke kan spørre han hva han gjorde, så spør jeg her. (notis: jeg er ingen ekspert. Jeg kan få en PC til å trakte kaffe, men med en gang jeg popper panseret på bilen, sier en stemme inni hodet mitt: "Dorothy, we're not in Kansas anymore") Her er symptomene: På trinn 1,2 og 3 funker er lufte-anlegget helt dødt. Det vil si, jeg hører på motoren at han jobber en anelse tyngere når jeg flipper frem og tilbake, men null luft kommer ut. Så, på trinn 4 sier det Woooosh! og anlegget står på full pupp. Har sjekka det som er av sikringer, og tok også en kikk inni luftfilteret. Ingenting å utsette på det. Bilen er fra '98. Håper på om ikke en løsning, så i allefall sympati. :/
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår