Jump to content
Bilforumet.no

FE3T

Bruker
 • Content Count

  771
 • Joined

 • Last visited

About FE3T

 • Rank
  Turbokonvertert
 • Birthday 04/21/1970

core_pfieldgroups_99

 • Modell (eks S4)
  E320
 • Biltype (eks Audi)
  Mercedes
 • Årsmodell (eks 1995)
  1992
 • Motor (eks 1.6)
  3,2 DOCH

Contact Methods

 • Website URL
  http://home.online.no/~arban/
 • Bosted
  Øyer
 1. Som tittelen hentyder, skulle jeg ha trekt en grov kabel fra batteriet og bakover i min 92 E320 stasjonsvogn. Kikket litt på gummigjennomføringene bak batteriet da jeg byttet batteri festet tidligere i sommer men syntes ikke det så ut som om det var mulig å få igjennom en 50mm2 kabel uten videre der. Kikket også litt på en ribbet 300D sedan som nevøen min drev å sveiste rust på, og lurer litt på om det rett og slett kan være mulig og ta kabelen ned i hjulhuset og tre den inn igjennom et plast/gummi lokk i enden på kanalen og inn igjen i bilen ved baksetet, kabelen må da naturligvis ligge på innsiden av innerskjermen i plast som muligens må modifiseres litt for å sitte ordentlig og samtidig beskytte kabelen. Er det noen her brukt en av disse alternativene på en W124, eller eventuelt har andre forslag til egnede metoder?
 2. Driver å setter inn et anlegg i en 92 Mercedes 320TE med lysegrått skinn interiør og vurderer å lage noen dørpaneler ala Jehnert sine, i den anledning trenger jeg noe å trekke dem med som matcher det orginale interiøret. kan noen komme opp med noen linker eller annen kontakt info?
 3. Gladen Sub`en er målt ved 2,83v, som faktisk er 2w i 4 ohm. Følsomheten ved 1W inn er altså 88db. så følsomheten er neppe noe argument her. ;)
 4. Forklaringen kan være at nå har forsterkeren mer reserver å ta av, og dermed har bedre kontroll over bass elementet. forbløffende mange synes upresis og forvrengt bass låter mer og bedre enn stram og presis bass
 5. Typisk VW, Iso kontakene var jo i utgangspunktet en standardisering, mao skulle ennhver spiller med iso kontakter fungere som tenkt i ennhver bil med iso kontakter. men VW måtte jo rote til det også!
 6. FE3T

  brent forsterker

  Det er nesten så jeg mistenker at det har vært dårlig kontakt mellom kabelen og terminalen på forsterkeren her. Med store strømtrekk kan en dårlig forbindelse gi så stor varmgang at plastikk rundt forbindelsen smelter. Har sett dette skje i orginale kontakter til feks kjøle vifter i bil og på kontakten til H4 pærer.
 7. "Ganske stort"? tror aldri jeg har sett en ettermarkeds bassmellomtone med mindre enn 25mm talespole, unntakene er stort sett fulltoner med en diameter under 4" der 18-20mm kan forekomme. 25-35mm er helt vanlig, 40-50mm er ganske stort, 75mm er vel noe av det største du kan finne i en 6,5" (feks Morel) Magnet størrelse er også noe som fort kan bli misvisende, en optimalt konstruert motor kan lett gi et langt høyere flux i gapet med en liten magnet, enn en dårlig motor med en eller flere svære ferittpucker av tvilsom kvalitet. Jeg vil også påpeke at 2,83V er rigtig nok 1W i 8 ohm, men i 4 ohm snakker vi plutselig om 2w ved 2,83V inn. Så dette Focal elementet har med en watt inn en følsomhet på 89,6db. Hva som er "riktig" måle metode, kan diskuteres. men skal en sammenligne følsomhet på 2 forskjellige bilhøytalere, må en passe på at begge er målt på samme måte. Focal er et merke med et godt rennome, så en kan som regel anta at svingespole størrelse, magnet størrelse og selve konstruksjonen er vettugt dimensjonert og at summen av delene gir et bedre resultat enn feks visse andre billigmerkers ofte mer imponerende spesifikasjoner (på papiret vel og merke) Til tråd starter: Se deg ikke blind på spesifikasjoner, jo billigere utstyret blir, jo større er sjangsen for at produsenten pynter på tallene, eller fremhever ting som har liten betydning.
 8. For meg høres det ut som om kabelen din er i tynneste laget. om Biltema kablene i tillegg har litt mindre tverrsnitt enn oppgitt og en dårlig kobber kvalitet, gjør det saken enda værre.
 9. Jøss, da er du faktisk yngre enn meg :) Produsenten har faktisk ganske stor innvirkning på hvordan reklamasjons og garanti henvendelser håndteres, er de så rigide at forhandler/importør i prinsipp må bære kostnadene av denslags selv, så blir det fort sånn at kundene ender opp med kostnadene der forhandleren kan vri det til slik. Jeg skal innrømme at jeg har liten personlig erfaring med nyere RF produkter, da det nyeste RF produktet jeg eier som har vært i bruk hos meg er en 250x2 Punch Power fra ca 95, jeg har riktig nok en 1001BD fra rundt 2002 liggende, men har ikke fått somlet meg til å prøve den enda. Jeg har heller ikke kjøpt noe bilstereo nytt siden 95 da jeg har liggende komponenter nok til å installerere store anlegg i 3-4 biler med kun "oldschool" produkter (om en er villig til å strekke begrepet litt) Ser en på innlegg angående problemer med bilstereo produkter kan jeg ikke akkurat si at det virker som om RF er på noe måte overrepresentert på verken Norske eller internasjonale forumer, og selv har jeg faktisk erfart at importøren her i landet både har kunnskapene og viljen til å reparere selv utstyr som er både 10 og 15 år gammelt. fikk fikset en 200x2 og en 500M for endel år siden, ikke var det spesiellt dyrt heller. Endel andre importører hadde vel heller gitt meg beskjed om å kaste utstyret og kjøpe nytt. At prisene på nye saker fra RF er sikkert høye nok tviler jeg ikke på, men jeg bruker heller samme summen på en brukt RF , PG, Soundstream, HK, Orion, eller Lanzar Opti forsterker, som enkelte forlanger for en ny forsterker av et merke jeg ikke har helt den store tiltroen til med samme oppgitte specifikasjoner.
 10. For meg, er det ivertfall verdt endel å kjøpe et produkt fra noen som ikke på liv og død skal leke gjemsel, eller kverulere vildt så fort ordet garanti blir nevnt en stund etter kjøpet. billig blir også fort dyrt om forhandler og produsent er mer interessert i å fortelle kunden hva han kan ha gjort galt siden utstyret tok kvelden, enn å faktisk gjøre en reell insats for å få løst eventuelle problemer. Og er det ikke på tide at du forteller oss litt om alderen din, om du har solgt RF i årevis, og ga deg når produktene ikke lengre holdt mål i dine øyne, og det i tillegg er så at dette er leeeenge siden, så burde du kanskje fokusere mer på å se etter barnebarna dine enn å bruke all denne energien på å rakke ned på RF ;)
 11. Billge suber betyr desverre fryktelig ofte at at oppgitte data er ren ønsketenkning fra produsenten, i tillegg kan også de reelle dataene variere så mye fra sub til sub at selv 2 tilsynelatende like suber må ha 2 forskjellige kasser for å fungere optimalt. Andre vanlige problemer med billige suber er ting som dårlige limfuger og skjevheter i monteringen av de forskjellige komponentene ,en sviktende kvalitets kontroll som i mange tilfeller betyr at disse problemene ikke blir oppdaget før varene forlater fabrikken og en generell motvilje mot å kassere utstyr som egentlig ikke burde få et ok stempel under kvalitets kontrollen. Produsenter av litt mer påkostede varer har som oftest et godt navn og et godt ry å ta vare på, og har derfor ikke råd til å selge saker kundene ikke blir fornøyd med
 12. De første 2 linjene i svaret hans kan du overse, fyren er ikke helt tilregnelig når RF kommer på tale, resten av innlegget er fornuftig. Med kassen du har valgt BØR du koble inn infrasonic filteret, siden kassen er portet, (det er lett å skade elementer i portede kasser om de ikke beskyttes mot de aller dypeste tonene, noe infrasonic filteret er designet for å gjøre) Punch EQ ser på denne forsterkeren ut til å ha stort sett de samme funksjonene som vanlige tonekontroller på en spiller. Kan brukes, for å rette mindre problemer, men om de må opp mot max for at det skal låte riktig, er det noe galt med systemet eller installasjonen. Gain instillingen avhenger av hvor kraftig signal spilleren din gir ut, og bør etter min mening stilles inn slik at det i prinsipp ikke lar seg gjøre å provosere frem store mengder med ulyder (forvrengning) uansett hvor høyt du skrur opp på spilleren din. En metode å stille gain kan feks være å skru gain på minimum, og skru volumen på spiller opp til ca 90% av max volumet på spiller , for deretter å øke gain på forsterkeren så høyt det går uten at lyden blir uren (finn den cd`n som spiller høyest i samlingen din når du gjør dette.
 13. FE3T

  rockford fosgate

  Desverre har nok Odd Ivar rett. Selv om spilleren sikkert banker de fleste av jallaspillerene til 1000 lappen, på områder som byggekvalitet, driftsikkerhet, lydkvalitet og sikkert og mer sannferdige spesifikasjoner, så hjelper det lite når markedet styrer prisen. Kort sagt, det er hva folk er villige til å betale for noe som bestemmer hva en kan selge det for, ikke hva det bør være verdt etter "50% av nypris den dagen garantien går ut" regelen. Jeg ville ha prøvd en annonse på finn eller lignende sider, med en pris på 1500-2000kr, sånn i tilfelle noen ser etter nøyaktig en slik spiller, men nytter ikke det, kan du nok heller prøve en bytte handel om en bekjent har noe du trenger eller ønsker deg. Jeg sitter selv med endel topp spesifisert stereo utstyr som jeg heller har på hylla til senere bruk, enn å selge det får småpenger fordi folk tror at når en kan kjøpe jalla greier for lommerusk er ikke noe annet verdt noe heller. Men det er jo fint for oss som kjøper brukt utstyr av høy kvalitet da ;)
 14. Hadde samme problemet med min 929. Kjøpte en boks radiator rens på Torshov Bilrekvisita (blikk boks med noe gråvitt pulver i, tror de var "Wynns" eller noe slikt) lot det være i systemet i 24 timer før jeg spylte systemet med rent vann, etter å ha fylt opp igjen med ny glykol blanding og luftet var varmen tilbake for fullt. Ps du kan med fordel jekke opp bilen i snuta eller sette den med fronten i en bratt oppoverbakke når du lufter, det er nemlig lettere å få lufta ut av varmeapparatet om radiator påfyllinga er høyeste punktet i systemet med god margin
 15. Om dette er vanlig kan jeg ikke annet enn å lure på hvor en finner disse alternativene om 5-10 års tid. neppe på bruktmarkedet ;o) http://www.bilforumet.no/bilstereo/209774-odelagt-forsterker.html#post2327418 Men for å være ærlig så har jeg fint liten erfaring med Dynabel forsterkerene, det samme gjelder dagens RF utstyr. mine forsterkere funker fint selv om det er mellom 10 og 15 år siden de forlot fabrikken,og det gjør at de var verdt pengene i mine øyne. Jeg har også vært formøyd med dem lydmessig parret sammen med RF suber,og Morel frontsett
×
×
 • Create New...

Important Information

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å opptimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Hvis du klikker videre på siden aksepterer du vår bruk av cookies.