Gå til innhold

Cheaper

Bruker
  • Innholdsteller

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • Bosted
    Trondheim

Cheaper's Achievements

  1. Interessant opplysning.. men hvor store er det plass til og hvilke (merke/type) monterte du? Hattehylla og skjæring er liksom et "ikke-tema" for meg, værste jeg vet er liksom irreversable endringer på en bil.. don't ask me why. Men strøkne biler er det beste jeg vet. Ellers har jeg ikke såå mange planer.. men sentrallås er et stort savn, og førersetet er ekstremt dårlig så der må jeg ha noe som støtter ryggen. Et par alufelger til sommern tror jeg også jeg kommer til å påkoste den.
  2. Det er sant ja! Jeg vet faktisk ikke, har ikke gjort meg de største tankene.. men et par høytalere, en sub og en rimeligere CD-radio skulle man vel få for noen tusenlapper (maks 5000kr?), er det for lite? Skal jo ikke ha noe som får den tynne japanblikken til å dure urytmisk ved høyt volum (som jeg oppserverer/hører når jeg ser biler i byen på kveldstid i helga).. bare noe jeg kan kose meg med bak rattet med tilstrekkelig pondus/punch - jeg hører nemlig MYE på musikk i bilen, så kvalitet er nesten å foretrekke foran kvantitet.. "ja takk begge deler" er selvsagt best.
  3. Hei, jeg har delvis arva en Corolla XLi sedan fra 95, den har vært i bestefars eie som nå desverre er avdød og har bare gått "ufattelige" 60.000km. Familien har ellers også en Passat. Jeg ble sjokka over den elendige lyden bilen hadde og har nå funnet ut at det mest sansynligvis sitter bare 2 fulltonehøytalere på 10cm/4" i hver av fordørene, mot Passat'ens orginale komponentsett foran og bak med diskant og 6.75" basser (som selvfølgelig ikke er "nirvana", men likefult gir et greit lydbilde). Så hva gjør jeg? Jo, jeg ønsker å bytte høytalerene, men jeg er ikke sånn "skjærefreak", så jeg vil nødig sage hull i hattehylla. Jeg tenkte meg heller å erstatte orginalehøytalerne med et lite komponentsett og eventuelt en moderat basskasse bak for å ta seg av de dypeste frekvensene. Ettersom dette jo er en liten bil burde det jo gå greit? (holde lydmessig altså). Så, noen synspunkter? Hvordan går jeg fram? Finnes det høytalere som passer inn i de orginale festene uten modifikasjoner? (gjerne slik at orginal"grillene" kan settes på igjen, jeg liker at ting skal være minst mulig glorete). Orginalradioen blir det ingen sorg å bytte ut, den ser nemlig ikke ut til å være orginal i det heletatt (TMR-3000 eller hva den heter). Så mitt hodet sier; kjøp et komponentsett med 10cm mellomtone høytalere og diskant til fordørene og en moderat subwoofer i kasse i bagasjerommet. En forsterker til sub og høytalere om høytalerne er kraftkrevende, hvis ikke bare en til sub'en og drive høytalerne over stereo'en. Bilen er forøvrig prikk lik denne;
  4. Hei, jeg har delvis arva en Corolla XLi sedan fra 95, den har vært i bestefars eie som nå desverre er avdød og har bare gått "ufattelige" 60.000km. Familien har ellers også en Passat. Jeg ble sjokka over den elendige lyden bilen hadde og har nå funnet ut at det mest sansynligvis sitter bare 2 fulltonehøytalere på 10cm/4" i hver av fordørene, mot Passat'ens orginale komponentsett foran og bak med diskant og 6.75" basser. Så hva gjør jeg? Jo, jeg ønsker å bytte høytalerene, men jeg er ikke sånn "skjærefreak", så jeg vil nødig sage hull i hattehylla. Jeg tenkte meg heller å erstatte orginalehøytalerne med et lite komponentsett og eventuelt en moderat basskasse bak for å ta seg av de dypeste frekvensene. Ettersom dette jo er en liten bil burde det jo gå greit? (holde lydmessig altså). Så, noen synspunkter? Hvordan går jeg fram? Finnes det høytalere som passer inn i de orginale festene uten modifikasjoner? (gjerne slik at orginal"grillene" kan settes på igjen, jeg liker at ting skal være minst mulig glorete). Orginalradioen blir det ingen sorg å bytte ut, den ser nemlig ikke ut til å være orginal i det heletatt (TMR-3000 eller hva den heter). Så mitt hodet sier; kjøp et komponentsett med 10cm mellomtone høytalere og diskant til fordørene og en moderat subwoofer i kasse i bagasjerommet. En forsterker til sub og høytalere om høytalerne er kraftkrevende, hvis ikke bare en til sub'en og drive høytalerne over stereo'en.
  5. Ja, dette med at bilen var utstyrt med 2 komponentsett var jeg egentlig klar over. Men jeg funderer hvordan dette er på biler med bare 4-høytalere, altså 1 komponentsett. Disse har nemlig også samme radio med samme 4x20w! Så høyt som man kan spille er det liksom noe som sier meg at det kan være muligheter for at det er aktive høytalere bak, men jeg håper selvfølgelig ikke det. Jeg tror nok jeg går for en ny radio. Sett litt på Pioneer 6700MP som kan skifte farge - jeg vil det det minst mulig jalla og ønsker grønn belysning. Alternativt hadde Blaupunkt Woodstock 54 vært noe, men 4000kr er for dyrt - har dog sett den til 3500 lapper nå, men her må man også montere antenne. Skulle jeg gjort noe med lyden skulle jeg ønsket meg litt mer bass - har sett på aktive-basskasser og fant en rimelig Pioneer TX WS 205A på Torshov (50w/100w max).
  6. Jøss, dette var litt skremmende. Jeg kjører en Passat GL TDI 95' stv med orginalt VW Radio Gamma-anlegg. Dette var den største orginale konfigurasjonen i sin tid med sine 8 høytalere. Den gir mer enn god nok lyd tørr jeg påstå, men EN ting har ergret meg lenge: Den har ikke CD-spiller. Den har riktignok CD-skifter styring, men det krever orginalskifter (= mangelvare i Norge), og også omfattende montering vil jeg tro?! Radioen er egentlig veldig avansert til å være 10år gammel og har lydjustering etter hastigheten på bilen (GALA) og lystilpassning til resten av bilen. Problemet er bare at jeg har brukt en enkel kassett-adapter + MP3 til nå, men nå ser det ut som om radioen har fått en elektronikkfeil som gjør at kassettspilleren kobler ut etter den har gått en stund og først virker etter å ha vært avslått en lengre periode. Tenkte derfor jeg også skulle bytte til en uorginal radio - selv om det er litt vedmodig da forsterkeren og alt annet på radioen er i orden + at den ser bra ut mtp interiøret. Så mitt spørsmål; er det aktive bakhøytalere på Passat 95 35i/B4 også eller gjelder dette bare Audi?! Har noen tips og råd til hva jeg bør gjøre? (Kjøpe ny uorginal spiller uten problem - eller reparere gammel spiller + kjøpe orginalskifter til mange penger?)
  7. Stakkars! Du har min medfølelse. I helgen holdt jeg akkurat den hastigheten du ble tatt med, jeg også i en 80-sone selv (gjennom en tunnel midt på natta). Jeg hadde vel vært i samme situasjon som "Lånke-sjåføren" om jeg hadde blitt tatt, og det midt på natta på en motorvei og attpåtil med en 90hk dieselstasjonsvogn.. Dette har absolutt vært en vekker for meg, jeg tror jeg må lære med og holde meg i skinnet og roe ned tempoet noe. En kamerat har politiforeldre og fordømmer råkjøring, likevel prøver jeg å få lurt ut av ham hvilke sivilbiler som står i politigarasjen her i Trondheim. Du får holde oss oppdatert - de to mnd du har ventet blir uansett trukket ifra dommen, mulig lang behandlingstid virker formildende også. Vi får håpe det beste! doh
  8. Stemmer det, men da kjørte Kleinschmidt for Mitsubishi i sin spesialbygde Pajero...men nå som hun kjører for VW er det jo mer spennede og følge med... Det blir omtrent som med Formel1 (selv om jeg ikke er noen stor fan av det). At Michael Shumacher kjører for Ferrari, passer ikke. Men at broren kjører for BMW det passer... Tyskere for et tyskt produkt!;)
  9. Du skrev Biler, men du mente sikkert bilder...og det må jeg si at jeg desverre ikke har...for øyeblikket er den ikke noe særlig fin likevel fordi hele høyre side av den er smadret pga av påkjørsel, men det er atlså en B4 det er snakk om, regner med du eier en B3 pga sig. og avtaren din.. Men hvis du ser på linken her :http://www.finn.no/finn/car/object?id=3520202&sid=874493104114877&pos=95&rub=2 Så finner du en bil som er akkurat maken min (selv om jeg har black magic perleffekt da, og vår har gått bare halvparten ant. km) den vi eier er også tysk importert...men ifra slektninger derifra..;)
  10. Min Passat GL TDI stv. fra 95, har alle høytalerne montert i dørene, untatt de i dasjbordet...Alt i alt 8 stk..Så jeg vet ikke hvorfor høytalerne på deres biler er bak i bagasjerommet...Ser det er utforming der men disse er tomme... Ang trøkk... Med Gamma Radioen på 4x20W Sinus (ekte Watt) og 8 høytalere kan man vri lydstyrken helt opp og hverken stereoen eller høytalerne vegrer seg...Om det er så kraftig at de kan sammenlignes med svære anlegg med externe forsterkere tror jeg neppe, men det er nok til at sidespeilene vibrer kraftig, og nok til at folk på andre siden av parkerings-plassen ser på deg...:) (Hvis noen av dere har peil på cd-veklser og org. radio, svar på topicen min!;))
  11. Hallo! Eier nå en VW Passat fra 95 med orginal VW Gamma radio, med en utsalgspris i Norge ny på godt over 15.000kr...Det er snakk om en RDS radio produsert av Blaupunkt, den har en orginal CD-skifter styring, men problemet er at denne mest sansynlig kun virker på den orginale VW (Blaupunkt) cd-veklsern som måtte kjøpes ekstra, og disse er vanskelige og oppdrive. Vet ikke om den takler en vanlig Blaupunkt Cd-veksler av typen CDC-A08 en gang.. Vet bare at man kan kobble en adapter kabel mellom Radioen og Vekslern...men vil jeg kunne styre og se tittlene i disp. da å, eller må jeg montere ekstra disp (kjipt)...Noen som har peil? Noen som vet om spillere som virker på denne spilleren...Meget takknemmelig for svar;) Radioen passer perfekt inn i interiøret, derfor er de dumt å bytte ut den, meget god lyd har den også!
  12. Du lurte heter bilen VW Tarek og er en overgangsbil som skal brukes i Rally Dakar intill Touareg-racerbilen er ferdig... "Kvinnfolket" som forøvrig er en av de beste Dakar sjåførene som finnes, og heter Jutta Kleinschmidt...Det som er viktig og huske på er at denne bilen skal være lett og robust, ikke komfortabel og pen....det er derfor den er laget slik, og ikke som En GolfIV eller en Corrado f.eks..;)
  13. Polo sedan...Eller Polo Classic som den heter i Europa, selges i de fleste europeiske land, men altså ikke i Norge, det er vel fordi Møller ikke tørr ta noen sjanser ang salgsvolum/lønnsomhet. I Tyskland f.eks er den ikke noe uvanlig syn, det samme gjelder Dannmark. Den er bygd på samme plattform (eller rettere sagt er likedan) som Seat Cordoba, bare at denne Poloen først og fremst blir laget i Sør Amerika og i de gamle Øst-Blokk landene..Og selfølgelig Sør-Afrika (noen få skal visstnok ah blitt produsert i China å). Så har du dårlig økonomi, men likevell ønsker deg en sjelden VW så kjøp VW Polo Classic..
  14. Skal du ha bilder og info om 32b modellen anbefaler jeg deg http://www.passat-kartei.de/ denne sida...Det er den største tyske fanklubben av Passat 32b på nett...I tillegg til masse info om 32b, og de helt nye 32b som fortsatt produseres (b.la i brasil, china) Er det også mange bilder av ganske skurile biler som en 32b med tre akslinger, eller en 32b stasjonsvogn-limosin...!;) Men du bør kunne tysk for å skjønne noe av det da!...:)
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår