Jump to content
Bilforumet.no

Baguett

Bruker
 • Content Count

  74
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Baguett


 1. Jeg har hatt biler i alle prisklasser og aldere og er definitivt ferdig med oppbrukte biler til "høy" pris.

  Kjøp så ny bil som budsjettet tillater, du vil ikke få mye problemer og du har en driftsikker og komfortabel bil i mange år fremover.

   

  Grunnen til at den skriver "høy" pris innledningsvis er at du må ta med service og rep. kostnader i regnestykket og en ny bil vil ikke ha rep. kostnader mens på en gammel og brukt bil kan dette gå ifra alt mellom 100,- til flere månedslønninger i året.

   

  Sverre har (foreløpig) vært heldig med sin Mondeo, jeg hadde en slik tidligere (riktignok samboer som kjørte den).

  Ga 100'000,- for bilen, da var den 6 år gammel og gått 140-150'000km (Mondeo Mk3 2005 mod.)

  På 3 år og 50'000km hadde jeg brukt litt over 55'000,- i delekostnad (er mekaniker, så skrur alt selv) og ble etterhvert dritt lei den jævla møkkabilen og solgte den for 28'000,-

  Ergo har jeg tapt 125-130'000,- på den bilen, og det er MER enn jeg tapte på en 2012 Audi A4 som jeg kjøpte ny og solgte igjen innen 2 år!

  Riktignok kostet Audien flere hundre tusen mer, men tapet er uansett mindre, så en bil som er billig i innkjøp, er ikke nødvendigvis så billig over tid..

  Greit å vite slikt.

   

  Hva mener du er en øvre grense for alder og km? Og, er vel bedre med en 2008 mod med 50.000 km enn en 2011 mod med 100.000 km (sett bort fra garanti)?


 2. Kjøp bolig før du tenker på ny bil. Det kommer utrolig mange utgifter da du kjøper en bolig. Ting du vil ha, vil fikse på osv osv. Da er det veldig greit å ha tilgang til noen tusen ekstra. 

   

  ""....been there done that!"

  Det var planen, men ser ikke for meg å kjøpe bolig før tidligst et stykke ut i 2016, og bilen jeg kjører nå fusker veldig. Kan jo prøve å finne en billigere bil enn 200.000 da.


 3. God ettermiddag!

   

  Det er på tide å kjøpe seg ny bil, og for første gang legge litt penger i kjøpet. Har til nå eid 2 bilder, først en Audi A3 97 og nå en Passat 98. Passaten er ikke EU godkjent (enda) og burde vært det for leeeenge siden, så jeg burde finne meg en ny bil før årsskiftet iallefall.

  Men jeg klarer ikke å bestemme meg hva jeg vil ha, det er så mye å velge imellom og kravene mine kan være litt sære. 

   

  Jeg er usikker på hvor mye jeg er villig til å bruke da boligkjøp kan skje i en ikke fjern fremtid, men den tid den sorg tenker jeg. Lei av gamle biler som har mye feil nå. Så 200.000 tenker jeg er et bra tall å forholde meg til. Kan strekke meg hvis jeg får det lille ekstra, men helst ikke så mye. Jeg vil også ha parkeringssensor bak, og helst automatkasse siden jeg står i kø omtrent hver dag (også i oppoverbakker).

  Og, det som er et av de viktigste punktene, er at jeg vil ha god bakkeklaring. Trenger ikke å være helt oppe i 25-cm, men 10cm blir for lite. Må kunne kjøre på skogsvei, men ikke i all slags terreng. Må være nyere enn 2008, og ikke ha voldsomme kilometer bak seg.

   

  Men, det må også være SUV(ikke for stor) eller en sedan, alt annet er stort sett uaktuelt, selv om enkelte crossovers (type CX-3) kan være aktuelle. Sliter dog litt med å finne en SUV som passer for en 21-åring. Vil jo ikke ha en 60-års stempel når jeg kjører rundt, selv om status osv ikke betyr så mye for meg.

   

  Biler jeg har tittet på og er halv-interessert i er Mitsubishi ASX, Mitsubishi Outlander, Honda Santa Fe, Mazda 6, Hond Accord, Mazda CX-5, Audi Q5 (litt dyr), og flere jeg ikke kommer på i farta.

   

  En Mazda 6 (2013-) eller Mazda 3 med god bakkeklaring hadde egentlig være det beste, men dette har jeg ikke kommet over. Audi Q-serien synes jeg er veldig fin men alt for dyr. BMW X6 har alt jeg trenger, bortsett fra prisen.

   

  Finnes det noen modeller som kan passe til mine behov som jeg ikke har fått med meg? Kjøper gjerne fra forhandler pga garantier.


 4. Med andre ord er det 2 ting jeg burde gjøre:

  1. Skifte dieselfilter (burde vært gjort for lenge siden)

  2. Kontrollere dysene, evt kjøpe nye

   

  Dieseldyser er vel litt dyre men jeg tenker at hvis jeg kan skaffe 4 stk for en rimelig pris så er det kanskje verdt å prøve. Nå mistenker jeg også at topplokket må av for å komme til dysene, en enkel jobb i seg selv men det skal jo helst være sammenskrudd med et fastsatt moment osv.


 5. Meiner det er opasitet som skal måles på diesel biler, og på biler med diesel turbo meiner eg skal ha 3.0 m1 men der er eg ikke sikker da eg sjelden tar eu konrtoller og når eg tar bruker eg jukselapp på avgass/røykgass biten.

   

  Opasitet måler partikler i eksos, eg hadde sjekket alle luftslanger til og fra turbo også tett luftfilter forårsaker høye verdier.

  Det er flere ting som gir høye verdier men det er lettest og begynne med lekkasjer og luftfilter, også dieselfilter med godstoff i og gjøre reint map sensor og luftmengdemåler kan hjelpe.

   

  Motoren skal være skikkelig varm ved røykgass måling, dyse retur test kit selges på biltema men om din bil har dysene inni topplokket vett eg ikke om det er mulig.

  Om du skriver motorkoden din kan sikkert noen svare på hvor dysene dine er og om det er mulig og teste disse.

   

  Att tunap hjelper på reinere avgass er bevist i tester men som Jesper sier det er begrenset hvor mye det hjelper, tunap134 synes eg er best eg har med egne øyne sett hvordan den reagerer på avleiringer.

  Hei igjen! Tenkte å skifte dieselfilter til helga når jeg legger om dekk, vet du hvor man får tak i tunap 134? Virka som et produkt kun ment for bedrifter. Evt vet du om andre lignende additiver som kan virke?


 6. Bilen har gått 259.000 km. Skal sies at den egentlig holder seg i god stand til tross for så mange km.

   

  Vet ikke hvor lite røykgass som skal til for å gå igjennom kontrollen, men på bildet i vedlegget kan du se at de skriver 5.80. De skriver også at det ikke finnes opplysninger fra produsenten, regner med at de her mener opplysninger på hvor mye røykgass det skal være normalt.

  post-140354-0-80810800-1442499823_thumb.jpg


 7. Hei! Gjelder Passat 1998 1.9 TDI 110hk Diesel.

   

  Var på EU kontroll i juli og fikk noen feil, alle utenom en er rettet, og det er røykgass. De tester dette ved å la bilen gå på tomgang, og så bånn gass til et viss turtall. De mente at det kom masse sort eksos. Jeg hadde problemer med mye sort eksos før, men fant en sprukket slange, byttet den og trodde alt var OK, men tydeligvis tok jeg feil.

   

  Hvis jeg trør skikkelig til i 2. og 3. gir, kommer det noe svart eksos. Vet noen hvordan jeg kan ordne dette før etterkontroll? Haster egentlig da jeg skulle hatt etterkontroll før august, men har hatt andre ting å tenke på.

  Har dog vært på verksted for feilsøking, og de kunne ikke finne feilen men utelukket: feilkoder, dieselpumpe timing, ingen lekasjer på slanger ved ladeluft. De tror at feilen kan være: slitte dyser/slitt kamaksel/dårlig kompresjon/slitt turbo.

   

  Byttet motorolje forrige helg, og kjørte da en motorrens i samme slengen i håp om mindre røykgass. Men tror ikke det hjalp noe særlig. Er det i det hele tatt vits å prøve andre additiver? Har liten tro på de.

  Har også hørt snakk om å fylle på parafin rett før EU kontroll, men dette høres ikke sunt ut.  Har selvfølgelig skiftet luftfilter også.

   

  Bilen synger på siste vers, og er ikke verdt et turbobytte, men planlegger boligkjøp og da hadde det vært greit å ikke ha et billån (har noen erfaring med det?)


 8. Hei! Dette er sikkert et typisk nybegynnerspørsmål, men har lett og lett, men finner ikke ut av det.

  På EU kontrollen jeg tok nylig fikk jeg noen feil, bla dette "5.2 Slitt bærekule (foraksel): bakre høyre øvre og fremre venstre nedre".

   

  Det jeg lurer på er hva jeg må kjøpe nå, er det enkleste å skifte ut bærebruen(e)? Trenger vel spesialverktøy for å skifte kun bærekula..

  Jeg har funnet disse to (34% rabatt til og med imorgen) og lurer på om de passer? http://www.skruvat.no/Lankarm-P16165.aspx og http://www.skruvat.no/Lankarm-P343322.aspx

   

  Stemmer det at det er 2 bærekuler pr hjul? Utenom bak, der er det vel ingen?

   

   

  Oppdatert: dette gjelder en Passat '98. Kan en moderator flytte tråden til passende forumkategori?


 9. Er vanlige silikon slanger. Ta av den du har, mål innvendig. Finn en som passer og bytt ;)

   

  Torshov vet jeg selger slike. De har de nok på biltema og bilxtra å. Koster ikke mye

  http://www.torshovbil.no/silikonslange-1113

  http://www.biltema.no/no/Bil---MC/Bilreservedeler/Kjolesystem--ventilasjon/Slanger/Slanger-ovrig/Silikonslange-2000030784/

   

  Kjøp også med 2 nye slange klemmer

   

  Og da du har fått byttet den så skader det ikke med en motorvask vel? ;)

  Ikke verre ja, den er grei :)

  Og ja, en motorvask er absolutt noe som burde gjøres!


 10. Hei! Bilen har gått litt dårlig siden i fjor sommer, med hakking og svart eksos. Igår oppdaget jeg en sprekk i det som ser ut som en pakning eller en overgang mellom to rør/slanger. Det ser ut som at det ene røret (i hardplast) kommer fra fronten av bilen og derfor er lufttilførsel, og det andre etter pakningen går til inntaks-manifolden (?). Det var også noe oljesøl rundt sprekken.

   

  Bilde her og her.

   

  Vet noen hvor jeg får tak i en slik del, og hva den heter? Tror også det skal være to stålstrips rundt den som mangler.


 11. Nå vet jeg ikke hvilken motor du har, men om du følger øvre slangen på radiatoren mot motoren så kommer du til et plast hus som er skrudd fast i motorblokka. I det huset hadde jeg lekkasje på min 1.9TDI. Men det skal du kunne se lett, men ta av motordekselet så blir det lettere å følge slangen

   

  (Illustrasjonsbilde)

  m1c9OH158lGyA_cIk-hQqSQ.jpg

  Okei, takk skal sjekke ved første anledning :)

 12. Hvordan stand er calipere, bremseskivene og klossene i? 

   

  Har du åpnet panseret og sett etter synlige spor etter frostvæska? Du må skru av motor dekselet

   

  Har egentlig ikke sjekket caliper og skivene enda, men skal gjøre det. Har sett under panseret men har ikke funnet ut så mye. Noen steder er fuktige og har væske på seg der det ikke skal være det, men det er nok ikke frostvæske.

   

  Kjørte nylig og en bedre beskrivelse er kanskje som en automatgiring fremfor bremseeffekt. Har manuellgir.


 13. Når jeg kjører i (omtrent) 50 km/t og raskere så er det ofte noe som skjer med bilen. Det føles som om at den bremser beskjedent, eller at den mister litt kraft. Det er bare såvidt kjennbart, men det gjør meg urolig. Det varer i kun ett sekund, men kan skje 3-4 ganger på kort tid. Spesielt i 80-90 km/t er det merkbart, og det skjer kun når jeg gir gass.

  Et annet problem er voldsomt forbruk på kjølevæske, men det har vart lenge før dette problemet så det har neppe sammenheng.

   

  Snakker om en '98 Passat B5, med 1.9 liter TDI.

×
×
 • Create New...

Important Information

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å opptimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Hvis du klikker videre på siden aksepterer du vår bruk av cookies.