Gå til innhold

kristian30

Bruker
  • Innholdsteller

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av kristian30

  1. For oss andre her så kunne det jo være interessant å høre hva problemet var! :-)
  2. Gått over alt av vakumslanger? Kan det ha skjedd noe med luftmengdemåleren/besinfordeleren? Hengt seg opp? Nei, jeg vet ikke. Noen andre må nok på banen her.
  3. Det virker som om du har ett annet problem, du har ihvertfall helt andre symptomer. Jeg tenker vel kanskje noe i retning av en blåst stempelring eller ventil som har hengt seg opp her.. Men det er bare en fullstendig ukvalifisert gjetning! Har du forresten sjekket om den bruker mye olje eller vann, eller om det er vann i olja eller motsatt?
  4. Den lambdasonde målingen jeg gjorde med multimeteret var ikke riktig. Det så tilsynelatende greit ut med multimeteret, men når jeg sjekket med scope så viste det seg at sonden ikke fungerte, bare masse skurr. Den lå på 0,8v og falt ned til 0 innimellom, så på multimeteret så det ut som om den vekslet mellom 0,8 og 0,2v, men det var altså ikke tilfelle. Regner med at det var denne som forårsaket problemene, men jeg var forsynt og solgte bilen som den stod. Det var litt mer mekking som skulle til for å få den gjennom eu kontrollen også, og den var ikke akkurat noe glansbilde, så fant ut at tiden var inne for å se meg om etter noe nyere. Det var en trofast godbil, savner den litt allerede.. :-)
  5. Du sier kjølevæskelampa lyste, men du svarte ikke Quattro73 på hvor mye kjøleveske det var igjen. Har motor kjørt varm pga for lite kjøleveske?
  6. Startet med kald bil, +3 grader i luften her nå. Ecu ga 7,5v til regulator og strømtrekket var ca. 30mA. Bilen gikk da ganske greit. Motor stopper hvis jeg kobler fra ledningen. Strømtrekk minket raskt, bilen går dårligere, etter få minutter lå det og vekslet innenfor området 5-10mA, spenningen lå da på ca. 3v. Motor bryr seg da ikke om jeg kobler fra ledningen. Har ikke skrudd av regulatoren enda.
  7. Ja, jeg er vel sånn noenlunde stødig på generell elektronikk. Da skal jeg sjekke den trykkregulatoren. Takk for tipset!! :-)
  8. Har ikke rukket å sjekke kaldstartdysa. Har bare en bil akkurat nå, så har ikke tatt sjansen på å skru istykker noe. Ting som ikke har vært rørt på 17-18år har en tendens til å ramle fra hverandre når man pirker på det. :-) Hvis dysa er gåen forklarer det alle problemene. At bilen går bra når det er kaldt, og at det høres litt ut som om den går på en sylinder mindre når den er varm. Klør meg litt i hodet for å finne en måte å blende hullet. Men det er kanskje ikke nødvendig å starte motor for å konstantere at dysa står åpen. Mulig det holder å skru av dysa og sjekke om den er åpen ved å blåse gjennom. Hvis den virker tett så er det vel ikke noe poeng å prøve med motor igang.
  9. Nei, jeg tok det med en klype salt, klarte ikke helt å se logikken i den påstanden, fikk ikke noe forklaring på påstanden heller.. Mye selvutnevnte eksperter som lirer av seg konklusjoner ute å ha noe kunnskap eller grunnlag for noe. Da er det til stor hjelp å kunne rådføre seg med folk som resonerer og vet hva de prater om! :-)
  10. Pratet med en kar som mente at kamaksel var gåen fordi motoren stopper når man tar av oljelokk. Kan det stemme?
  11. Mistenker at problemet oppstår når temperaturen i andre komponenter enn selve motoren øker. Nå som det er kaldt kan jeg kjøre bilen noen km, motoren blir noenlunde varm uten problemer, kan stoppe og starte motor uten at problemet oppstår. Parkerer i 5 minutter og når jeg deretter starter så går motoren ujevnt. Altså lenge nok til at varmen fra motoren påvirker andre komponenter under panseret. Når jeg hører etter, spesielt på eksoslyd, høres det ut som om en sylinder hopper over en tenning en gang i blandt. Kan det være coil eller andre komponenter i tenningssystemet som begynner å fuske når det blir varmt?
  12. For å skru av dysa må jeg vel ha av innsugsmanifolden for å komme til? Alternativt skru av slangen på bensinfordeleren og blende hullet på en eller annen måte for å se om motor går bedre når denne er koblet fra. Vasket og skrubbet fordelerlokk med rødsprit. Prøvde også å justere tenningen uten hell, skudd i blinde. :-)
  13. Rotor gikk i oppløsning når jeg dro den av, men fikk da ihvertfall byttet den. Fordelerlokket jeg fikk var selvsagt feil, men den gamle ser greit ut så tviler på at dette er defekt. Byttet coil ledning også. Ingen bedring. Fylte på en del dyserens, får la det gå noen dager og se om det blir bedring. Fikk ikke ut plastpluggen for å justere bensinmengden, må borre den ut. Men så ramlet jeg borti ett tips om at det kunne være kaldstartdysa som har hengt seg opp, og at dette kan forklare hvorfor motor går bra kun når aldt er kaldt. Noen enkel måte å teste dette på?
  14. Rotor sitter dønn fast. Vet at det er noen motorer der rotor er limt fast og må ødelegges for å få av, men trodde ikke det skulle være sånn på denne? Bare å røske av, rett ut?
  15. Stod ikke noe om hva som ble målt av avgass. Det er ikke sikkert de har målt i det hele tatt, bare gått utifra at bilen ikke ville klare kravene? Skal ikke se bort fra at jeg prøver å justere litt forsiktig for å "høre" om det påvirker ugangen. Er vel ikke noe å tape på det. :-)
  16. Bare hyggelig, og takk for hjelpen! :-) Ledningen fra coil til fordeler har altså litt høyere motstand enn den skal ha. Men dette er kanskje ikke så kritiskt? Er det noen vits å prøve å bytte ledninger, fordelerlokk og rotor? Bensinmengdefordeler og dyser høres litt dyrere og mer avansert å skru på, spørs om det er lønnsomt. Problemet er at bilen fikk 2-er feil på avgass pga. "ujevn gange med tydelig feiltenning". Den har sikkert vært sånn 3-4 år uten at det har hindret den i å bli godkjent og være i daglig bruk. Merker som sagt ikke noe særlig til det bortsett fra at man må dra litt lenge på starteren og at den går litt rufsete/snekkeaktig noen ganger hvis man hører etter. Hadde håpet å ha den som arbeidsbil ett par år til, men å sette den på Møller for diagnose koster vel mer enn den er verdt, så da går nok turen til hoggeren. Får vel slenge oppi en flaske dyserens først og krysse fingrene først, det kan jo skje ett mirakel! :D
  17. Kjørte bilen skikkelig varm, kjørte variert og tok diagnose etterpå uten å stoppe motoren. Ingen feilmeldinger, kun 4444 som forrige gang. Stoppet og startet motor. Målte lambda. Det så ut til at spenning veksler mellom ca. 0,2 og 0,8v med samme intervall som grafen din viser. Ikke helt optimalt å måle med multimeteret så fikk ikke helt nøyaktige verdier. Stoppet og startet motor. Sjekket tenningstidspunkt igjen. Det ser ut som om det vandrer ganske mye, også når ECU er deaktivert. (regner med at ECU er deaktivert når kodene blinkes ut på diagnoseuttak, og motoren går med litt høyere turtall enn vanlig). Filmet tenningstidspunkt: Normal, altså uten å ha fiklet med diagnose: http://sendshack.com/download/13nldk87 Med diagnose / ECU deaktivert: http://sendshack.com/download/pznyzc8 Plugger er nye. Har ikke fått skaffet fordelerlokk/rotor/kabler enda. Men Ohm'et gamle kabler. De lå alle i underkant av 6kohm. Kabel til coil ligger på ca.3kohm. Høres det fornuftig ut? Begynner å gå litt tom for ideer til feilsøking..
  18. Motoren var nok sånn ca. halv varm når jeg sjekket tenning. Skal sjekke igjen, med varm motor, med og uten ecu aktiv. Plugg på torpedovegg var bra tips, så slipper jeg å åle rundt under bilen for å komme til... :-) Har digitalt multimeter med mulighet for analog visning, hvis ikke det funker så får jeg slepe med meg oscilloscopet ut i garasjen.
  19. Jeg sjekket tenningstidspunkt før jeg begynte å tukle med diagnose. Så ECU skal være aktiv. Er det noen andre grunner til at tenningstidspunktet står stille? Er 11-12 grader fortenning ok..? Skal ta en skikkelig runde med bilen før jeg leser av feilkoder på nytt. Og sjekke tenningstidspunkt på nytt med og uten ECU aktivert. Skal få målt lambdasonden også. Mikrobryteren på gasspjeldet er forresten ok. Ohmet, både tomgang og fullgass bryteren fungerer. Motorgangen endres også hvis jeg drar ut kontakten til mikrobryterene på gasspjeldet når motor går på tomgang.
  20. Har sjekket temperaturgiveren. 16 000ohm ved kald motor(-10c), 500ohm når motor nærmet seg 80grader. Hadde ikke tid til å vente på at motor skulle bli varmere. Sjekket tenningen, uten å bruke diagnose. Var vanskelig å se men du kan kanskje tyde noe fra filmen jeg tok. .3gp format, du trenger VLC eller liknende mediaspiller for å se den. http://sendshack.com/download/17dl3j7i Sjekket feilkoder ved å koble lysdiode på diagnoseuttak. Fikk kun ut 4444, det betyr vel ingen feil.. Tenkte å skaffe fordeler, rotor og kabler. De har ikke vært byttet, så det er vel verdt ett forsøk. Bilen har gått 240 000, hvor lenge er det vanlig at dyser holder?
  21. På bildet ditt er det bare 2 kontakter/diagnoseuttak. På min bil er det 3 kontakter. Fant noen beskrivelser om dette på nett nå, skal lese litt så finner jeg sikkert ut av det. Det hadde vært utrolig lettvint om det bare er den temperaturmåleren som er gåen, skal sjekke den i morgen. Men skal uansett sjekke fortenningen for deg. Har hatt denne bilen i 10-12 år, hadde gått 120 000 km da jeg kjøpte den, tror ikke at kammen har vært ute av denne motoren.
  22. Ok, skjønte ikke helt vitsen med den blekkplaten.. Skal sjekke temperaturgiveren, takk for tips!! Nå noen dumme spørsmål... Kikket raskt etter for å finne streken på svinghjulet i stad. Men visste ikke om jeg koblet til riktig kabel, og det var j.... kaldt. Ettersom jeg kunne se så er det jo 3 hull nede ved svinghjulet der ting går rundt inni ... :-) , i hvilket hull er tenningsmerket? Har bare en enkel Tenningslampe. Er det skala på svinghjul som viser grader fortenning, eller trenger jeg mer avansert verktkøy?
  23. Bilen starter raskt når det er kaldt. Når den er varm må jeg dra endel runder på starteren før den snubler opp i turtall. Liker seg igrunn best ved 20minus og kald bil... Går noenlunde jevnt på tomgang og når jeg er ute å kjører. Men når den står på tomgang og man gir litt gass så går den ujevnt inntil den får litt turtall.(>1500rpm) Virker som om den liksom kommer litt ut av takt når jeg rører gasspedalen og høres ut som om den ikke går på alle sylinderene før den får litt turtall. Har rengjort alt av speldhus og veivhusventilasjonsslanger, de var potte tette, og bilen går bedre nå. Lurer på om det kan være tenningen som må justeres? Men der har jeg ett problem: For å justere tending må jeg vel løsne klemringen som holder fast fordeleren. Men det står en slags metallplate over bolten som holder fast fordeleren, ser ut som om den er poppet fast eller noe slikt? Hvordan får jeg løsnet fordeleren så jeg kan justere tenning...? Legger ved ett bilde. Hvilken sylinder er Nr.1 på denne motoren? Altså hvilken pluggledning skal jeg koble tennpistolen til? Andre ting jeg bør sjekke?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår