Gå til innhold

tommydp

Bruker
  • Innholdsteller

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av tommydp

  1. Jo, har alltid klart meg med det før, men har et gjenstridig problem med rykking under kjøring og lurvete tomgang, så skulle gjerne "sett" hva som skjer i både høy- og lavspentkretsen på forskjellige turtall, om ikke annet for å utelukke tenningssystemet som problemet.
  2. Hei! Noen som kjenner til verksted eller private i Trondheimsområdet som kan utføre feilsøking på høy- og lavspentkrets på gammeldags stift- tenning, ved bruk av scope, gammeldags diagnoseutstyr som Crypton, Sun etc? Hvis noen eventuelt har slikt utstyr å selge er jeg interessert.
  3. Hei! 99- modell Iveco Daily (gammeltypen), tar inn hemningsløst med regnvann/ smeltet snø i fremkant av taket. Har tettet frontruta, og det ser ikke ut til å komme fra denne eller frontrutepakningen. Er verst over frontruta, i området rundt solskjermene, og i fremkant over fører- og passasjerdøra. Takktrekket er gjennomtrukket med vann der når det har regnet mye.. Lurer bare på om noen har erfaringer med at disse bilene tar inn vann fra andre steder enn frontruta og har eventuelle tips. Det er jo skjøter på tvers av taket, som det er lagt tetningsmasse på fra fabrikken så det kan jo komme inn der og renne fremover. Får ta av taktrekket en dag og se. Tenkte også på kondens, men det kan neppe være bare det.
  4. Hei! Ønsker å kjøpe strøken Rover 75 med 2-liters motor. Fortrinnsvis manuell. Ta gjerne kontakt om du vet om noen som kan være til salgs, eller vet om noen som vurderer å selge. Strøken 620 turbo også av interesse!
  5. Nå har jeg sett litt på bilen og søkt litt på nettet. Ser at den har såkalt flammestartgløding, denne gløderen står på innsuget og blir glovarm når tenninga skrus på så den fungerer nok. Glødelampa fungerer normalt nå. Slik jeg forstår det varmer den opp diesel fra returrøret som suges inn og antennes ved start. Jeg tror den har tømt seg for diesel når den startet på så sinnsykt høyt turtall. Det er pumpehendel på dieselpumpa og jeg ser at det er mye luftbobler i dieselslangen som kommer inn til filteret (gjennomsiktig slange) når jeg pumper med hendelen. Den tenner på startgass, men fortsetter ikke å gå. Noen som vet om det er lufteskrue noe sted på dieseltilførselen eller er det bare å pumpe til luftboblene forsvinner?
  6. 99- modell Iveco Turbo Daily, 2,5. Motoren tenner ikke, drar rundt med normal hastighet. Den ble startet med gassen i bånn i 10 minus, gassen hang seg opp pga ising i vaieren og motoren gikk for full gass en stund før den stoppet... Vet ikke hvor lenge den gikk, var ikke jeg som startet den, men vedkommende hadde ikke vett til å skru av tenninga før den stoppet av seg selv:-/ Vel, etter det tenner den ikke, heller ikke med motorvarmer.. Forslag til hvor man skal begynne å lete? Lurer på om det er noe med glødinga, lampa blinker bare. Den skal jo lyse konstant til den slukker. Forslag mottas med takk:-)
  7. Hei! Har en 2001 Peugeot 406 HDI. Utetemperatur- måleren viser konstant ca 20 grader, varierer fra ca 18 - 24 grader... Noen som vet hva dette kan skyldes og hvor sensoren for utetemp sitter på denne bilen? Regner med det er sensoren som har tatt kvelden.. På forhånd takk!
  8. Takker! Grannisen var fra 78 og hadde ikke justerbare intervaller:-)Jeg får vel lete litt etter koblingsskjema ja..
  9. Ønsker å ordne intervallpussing på en gammel bil som ikke har dette originalt. Tenker å lage separat bryter for intervall. Har et intervallrele fra en Granada liggende, men så var det kobling da... Det er fire kontakter på releet: 54, 31, 31b1 og 31b2. Forslag til kobling mottas med takk:-)
  10. Noen som vet om verksted eller andre i eller rundt Trondheim som kan justere spissing. Har ikke behov for firehjulskontroll, kun spissing med spissingsstav for å få riktig toe in i mm. Det gjelder en veteran. Alle verksteder sier de kun gjør firhjulskontroll til ca 1500 og det er jo unødvendig hvis noen har en nedstøvet spissingsstav..
  11. Høres sikkert rart ut, men det stemmer ja. Plugghetter ok, prøvd ledningene i tilsvarende bil, ingen overladning der. Finner ingen feil i tenningskretsen eller annet. Bilen starter og går, men feiltenner når den er varm. Derfor jeg i utgangspunktet ville prøve med kobberledninger.
  12. Har laget og montert pluggledninger av kobber på en veteranbil. Problem: med disse pluggledningene begynner dynamoen å overlade.. Med "vanlige" pluggledninger lader den normalt. Hva i alle dager kan dette skyldes? Originalt hadde disse bilene pluggledninger av kobber. Samme problem med to dynamoer. Lagt opp nye ledninger og alt skal være riktig koblet.
  13. Har en veteran som sliter med at coilen blir varm, spes på tomgang.Feiltenner også på tomgang når motoren blir varm, regner med dette har en sammenheng. Den starter tvert, uansett. Bilen lader ca 14,3 volt og det er denne spenninga som går inn på +kontakten på coilen når bilen går. Spørsmålet er: er dette for høy spenning inn på coilen, slik at coilen blir for varm og dermed får økt motstand i seg, som igjen gir dårligere høyspent gnist? Originalt er det ikke montert motstand i strømtilførsel til coil, men så hadde den jo ikke dynamo som ladet over 14 volt originalt da.. Bør jeg montere coil med forkoblingsmotstand? Hva er optimal spenning inn på 12v coil uten motstand, når motor går? Har det i det hele tatt noe å si om det går over 14 volt inn på coilen? Takknemlig for svar:-)
  14. Hei! Maxi er en flott bil! Jeg har 2 stk 1800 (forgjenger) og har hatt flere Maxier m.m. Du har nok et bensinproblem ja. Sjekk oljenivået i forgasseren! Skru opp det svarte lokket på toppen av forgasseren, oljenivået skal være like over "hulrommet" du ser rett nedi. bruk forgasserolje (feks Biltema) eller ATF- olje. Oljen demper forgasserstempelet som går opp og ned og regulerer bensintilførselen via nåla som sitter på stempelet. Eventuelt er det skitt inni stempelhuset på forgasseren, som gjør at stempelet ikke går fritt. Rett bak flottørhuset kommer det ned en fjærbelastet pinne fra forgasserhuset. Press denne opp, for så å slippe den raskt. Stempelet skal da falle ned inni forgasseren med et tydelig "klunk". Ta av lokket på flottøren, få ut bensinen, og blås rent med luft. Her samler det seg mye dritt. Begynn med dette, og gi tilbakemelding, så skal jeg komme med nye ideer om det ikke blir bedre:-) Lykke til:-)
  15. Takk for pm, supert! Er riktignok ikke Mini, men akkurat likt i forstørret utgave. Samme tenning, drivstoffsystem osv.. Er en 1800. Plugghettene er gode, fungerer utmerket på en annen bil jeg har av samme type.. Har ikke formotstand eller gjengeinnsatser..
  16. Motoren er klinisk rein, ingen svetting o.l på pluggene. prøvd flere forgassere osv også, prøvd forskjellig åpning på stiftene, rett koblet coil, ny manifoldpakning etc, etc. Har skrudd på plenty av disse motorene, men aldri sett på maken... et mysterium uten like:-)
  17. Har store problemer med feiltenning som kommer ved varm motor. Bilen er en gammel Morris med stift- tenning. Motor generelt i god stand. Alt av tenningsdeler er byttet og tenning rett innstilt. Har også forsøkt med annen fordeler, andre stifter, lokk, kondensator og rotor. Har riktig type coil, nye pluggkabler, prøvd forskjellige plugger, har rett elektrodeavstand. Bilen starter tvert og går greit på veien, feiltenninga er mest tydelig på tomgang etter å ha kjørt ca 15 min, spytter i eksos og går ujevnt. Ser nå, når det er helt mørkt, at det er en form for overslag på pluggene, spes på syl 1 og 4. Blå ringer som pulserer i overgangen mellom keramikken og godset på pluggene. Gnistene avtar når jeg ruser, som kan forklare at feiltenninga er verst på tomgang. Jording på motor er god og har som sagt prøvd forskjellige plugger. Har gode pluggkabler. Selve pluggene/ elektrodene er også merkverdige etter en tur. Bare ca halvparten av elektrodene og isolatoren på hver plugg har belegg etter forbrenning.. Bilen lader normalt, 14.5 V, og jeg kan ikke finne noe galt i ledningsnett eller annet sted. Noen ideer? Jeg blir gal av dette:-(
  18. Har en Morris 1800, 4- sylindret med enkel forgasser og stift- tenning. Problemet er at pluggene på sylinder 1 og 2 ser ut til å få mager blanding/ bli overopphetet. De på sylinder 3 og 4 sotes.. Alt av tenningsdeler er skiftet og tenning og forgasser er justert. Ny manifoldpakning og ingen falskluft som jeg kan se.. Bilen går godt, men feiltenner på tomgang. Smeller uregelmessig, som ved falskluft. Kompresjon OK, har byttet topp- pakning. Motortemperatur normal. Kan det være at ventilklaringen er for stor på enkelte ventiler? Disse motorene tikker uansett, og jeg er litt skeptisk på å stramme dem for mye..
  19. vet ikke om det finnes nye kanaler i Norge, men det er et firma i England som heter Earlpart. De har alt av deler til disse og andre BMC- biler. Delelister ligger på http://www.earlpart.co.uk
  20. Tja.. Tror det skal være overkommelig for en som har sveiset litt rust før, hullet er bare ca 4 cm i diameter.. En "hobbysveiser" kan sikkert få det til:-) Selv har jeg ikke peiling på sveising, holder meg til det mekaniske. Skulle vel lært seg å sveise når man driver med engelske biler, men men:-)
  21. Skulle hatt sveiset et lite rusthull i innerskjermen fram på en gammel Morris. Greit å komme til når hjulet tas av... Noen som vet om noen sveisekyndige som ikke har reist på ferie? Må gjøres før onsdag i neste uke, da skal den på kontroll:-)
  22. Ble ikke brukt samme spannet på den siste runden, nei.. Men i den første runden fikk de jo fargeforskjell på to dører som ble lakkert separat- med lakk fra samme spann.. Blir nok en vurderingssak ja.. er ikke noe hvermann ser uten at de vet det, for å si det sånn..
  23. Fikk hellakkert en gammel Morris i vinter. Skaffet lakken hos Lakkspesialisten (original fargekode, mørk blå (ikke metallic, ikke vannbasert), lakkeringen utført av seriøst lakkeringsverksted. Pga fargeforskjell på dørene, som ble tatt av og lakkert for seg, samt noen andre skavanker ble den ene siden lakkert på nytt i forrige uke uten ekstra kostnader. Hele bilen er nå helt perfekt lakkert, ingen sig, god klarhet og perfekt blank etc. Men det er en ganske tydelig fargeforskjell på det som ble lakkert nå og det som ble lakkert i vinter. Partiet som ble lakkert nå er lysere. Hva skyldes dette, når det er lakkert med den samme fargen? Har de vært unøyaktig med blandinga? Vil den siste påførte lakken eventuelt bli mørkere etter en tid? Er eneste alternativ å lakkere hele bilen på nytt? Er nok mulig å leve med denne forskjellen, det synes kun på nært hold, men jeg vil ha et perfekt resultat og dette irriterer meg enormt... Kvier meg litt for å dra tilbake med den, da jeg har vært skikkelig pirkete hele vegen.. Er nok over gjennomsnittet nøye, men det er jo snakk om en totalrestaurering her.. Hadde derfor vært greit å vite hva dette eventuelt kan skyldes og hvilke alternativer man har..
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår