Gå til innhold

GammelVolvoVenn

Bruker
  • Innholdsteller

    63
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av GammelVolvoVenn

  1. Det stemmer hva joakimnj skriver. I tillegg vil du overskride tillatt foraksellast med 350 motor, mens rover motorn veier omtrent det samme som B20'n
  2. Så den passer inn skråstilt! Det er gode nyheter. Vet noen om det er tilfellet på en amazon også? Med et adapter for oljekjøler finnes det varianter slik at filteret kan flyttes, no prob. Men jeg er ganske sikker på at du ikke kan kjøre med B20 bunnpanne og oljepumpe på en skråstilt motor, for den kommer til å suge luft siden oljen ligger på feil side i bunnpanna. Vil ikke B21 bunnpanna passe inn? Jeg trenger en B20 bunnpanne med oljeretur, så si ifra om du vil bli kvitt den..
  3. det går nok fint det! Regner den må rettstilles for at ikke turbo/grenrør skal ta i innerskjermen. Da trenger du clutchkåpe, oljepumpe og bunnpanne fra B20 (med oljeretur fra turbo). Igjen er savarturbo bibelen for slike ombygginger!
  4. Hei! ser ut til å være en trend i Stjørdal med B20 turbo :-) Jeg har samlet samme deler som du samt F-kam (synes jeg å huske det er) og forgasser og bensinpumpe fra B21AT. Bygger først med standard bunndel, siden med B21 ET-stempler og 2-forgasser om det hele blir en suksess.
  5. Hva er 101 kode regget buss??? Hva har det med amazonen å gjøre? Godkjenning av amazonen kan det vel lønne seg å tenke på fra starten av. Iflg. papirene fra Volvo Norge får du ha max 150hk hhv. 200Nm. B21AT har 143hk og noe i overkant av 200Nm. Likevel skal det vel være mulig å få dette godkjent. Om BT ikke er medgjørlige kan du vel kjøre den på ruller og strupe den slik at du får bremsepapir <200Nm. Med clutch-kåpa du har fått tak ifra 240 med B20 kan du rettstille B21AT, bruke org grenrør og turbo og M45/46/47 girkasse. Med den orginale clutchkåpa fra amazon får du rettstilt B21 med org M40 girkasse. Det funker sikkert, helt til girkassa raser :-) Da kan du bytte til noe sterkere. Med rettstilt B21 trenger du B20'ens bunnpanne med retur for turboolje og passende oljepumpe. En custom downpipe må bygges og deretter er det tut og kjør. Dette kan gjøres på en helg om du finner en komplett B21AT med tenning og trykk-kompensert bensinpumpe. Selv skal jeg bygge B20 med gasser fra B21AT. Enklest er nok å bygge med B21AT, men jeg er evig nostalgiker...:)
  6. Sikkert og en praktikabel løsning, men da vi airbagen være deaktivert permanent, ikke bare når barnesetet står i. For å finne ut av hvor stor motstanden skal være, må man måle mellom kontaktene på airbagen. Multimeteret utsetter da airbagen for en lav spenning og en ørliten strøm. Men kanskje er det nok til å løse ut airbagen. Ikke vet jeg... og jeg har heller ikke lyst til å eksperimentere så mye på det.. derfor trenger jeg fremdeles et diagnoseverktøy for porsche..
  7. Hei! tenker å kjøpe en boxter, men er nødt til å dektivere passasjer airbagen pga junior (2år) sitt barnesete. Vet at Porsche tilbyr orginalt barnesete og deaktivering for den nette sum av 10kNOK. Har lest meg frem til hva som skal til for å simulere "safety bar": http://www.renntech.org/forums/index.php?showtopic=9658&hl og http://www.renntech.org/forums/index.php?/topic/19679-passenger-air-bag-and-non-porsche-child-seat/ Jeg trenger noen med PST2 eller PIWIS tester for å aktivere barnesetet i "hjernen". Noen som vet om noe slikt i Trøndelag med omegn?
  8. googlet B230FK og fant ut at den har 135hk / 230Nm. Effekten stemmer, men den har for høyt dreiemoment i forhold til Volvo Norges grense som er satt til 200Nm. Men prøv å skriv en søknad til vegvesenet om du får bygge inn den motoren! Det er iallefall verdt forsøket.
  9. Joda, 240 ble også levert med diff.brems. Mange norske varevogner ble levert med diff.brems. Slik jeg har forstått det er kvaliteten på disse noe tilbakestående for de som kan ettermonteres av typen truetrac mfl. Ang 230FT i amazon tror jeg ikke du vil lykkes med godkjenninga. Alle turbomotorer fra volvo 240 hadde >150hk, og "velsignelsen" fra Volvo Norge gjelder ikke lenger. Dvs. du må til en uavhenging, autorisert part for å godkjenne ombyggingen. Feks. TÜV. Her på steinrøysa har vi jo ingen som har kompentanse til slikt. Og forstillinga fra 164 passer ikke til amazonen, men jeg har sett både amazon og 140 ombygd med servostyring fra 164, så det er nok den enkleste løsningen. Om du leter lenge nok, kan du også finne org. servo fra 140. Tror den er "bolt-on" Hvilke gærninger bruker 10000kr på servostyring til en amazon?
  10. om du kommer over en 1031 eller 1030 med diff-brems, så kjøp en til meg også! Stemmer ikke helt at girkassen din har samme utveksling i 4 gir som en 5 trinns har i 3. gir... En M40 4-trinns kasse har 1:1 i 4.gir. En M47/M90 har 1:1 på 4. gir og 0,83/0,81 på 5.gir Grunnen til at det FØLES slik at amazonen din sikkert har 4,1:1 i bakakselutveksling, mens 240'en ligger rundt 3,54-3,7:1. Men også her finnes diverse spredninger med f.eks 4,38:1 eller deromkring. Min anbefaling til deg: Om du finner en bakaksel med 3,7:1 eller sogar 3,54:1 så skal du ikke bekymre deg for at det blir mye støy på langkjøring. En 4 trinns kasse rekker. Om du har en bakaksel med lav giring og en 5trinns kasse så tror jeg amazonen blir veeeeldig langbeint med en org. B20, og du vil skrike etter mer effekt...! Men det er kanskje ikke så dumt heller. Om du nå likevel skal bygge 5trinns kasse på B20, så trenger du cluchkåpe fra 240 med B20. Tilfeldigvis har jeg en liggende i garasjen. Fra annonsene jeg har sett ligger prisen rundt 2000(!)
  11. volvo norge godkjenner sporvidde inntil 1330mm på amazon (org. 1315mm). Siden 140-akselen er 1430mm bred, må felgene dine ha innpress på 50 eller mer om dette skal bli lovlig ifølge boken.... Sannsynligvis har du felger med mye mindre innpress, så vi får håpe mannen med refleksbåndet på leggen har en god helg slik at han kommer glad og opplagt på jobb på mandagen! Så langt jeg har funnet av dokumentasjon er forøvrig 240ens bakaksel 1400mm bred, dvs. felgene må ha ET35 eller mer.
  12. Gammel link... men er det noen der? Interessant dette med motorsykkel Dax'en. Er det noen som vet av godkjente Super Seven kopier/kitcars med sykkelmotor? OG du Jonte, blir det noen 356 speedster på deg? Sjekk 550spyder replikan, tøft for wannabee James Deans
  13. herregud, du skyr ikke arbeid...! jeg legger meg i støvet for slike restaureringer. Håper å se den på veien til sommeren!
  14. angående nav... P1800 og Amazon har gammel boltsirkel og identiske spindler, nav og bremseskiver, mens 1800E og 140 har boltsirkel 5x108. 1800E har samme spindler som P1800 og amazon, mens navene er annerledes. Akkurat disse navene gjør det enkelt å omruste amazonen til 5x108 boltsirkel og er sikkert de som er brukt på din bil. 140'ens nav passer dessverre ikke på amazonen. Men med en dreibenk skal det være mulig har jeg hørt. Navet må dreies opp et par mm for å passe amazonens indre hjullager.
  15. ikke visste jeg at bilen må være orginal for at den skal kunne taes inn med veteranbilavgift. Jeg trodde alle biler over 30år kan taes inn med veteranbilavgift. Dette kan man vel lese seg frem til på tollvesenets sider, som du sikkert har gjort...? En annen ting er veteranforsikring. Der krever f.eks. Gjensidige at bilen skal være 100% orginal. Selv andre felger er grunn nok til at bilen ikke får veteranforsikring med kasko. Hvilken boltsirkel har du foran? Org. Amazon eller 140/240 boltsirkel. Og vet du ev hvordan det ble bygd om til den nyere boltsirkelen?
  16. om du har skilter på bilen, så er vel fristen for etterkontroll skrevet på mangellappen. Som regel 3 uker tror jeg. Om bilen ikke er reg, så må den vel forevises før registrering...
  17. ja 100% orginal. Jeg har sendt inn bildene og en egenattest på bilens tilstand til gjensidige. Bilen er jo ikke helt strøken (egentlig ganske langt derifra), så jeg blir ikke kjempedeppa om det ikke går igjennom. Tror det blir lenge til bilen får ei hellakkering... Kommer til å bruke tida på å bygge turbomotor istedet :-) Men førerdøra og bakskjermen skal jeg lakkere fortest mulig. Førerdøra er håndpenslet og tykk av sparkel. Skal forberede en bedre dør jeg har liggende og deretter lakkere dør og skjerm sammen. Jeg synes litt småbulker og striper gir bilen sjel og patina! Misforstå meg rett, strøkne biler er herlige å se på, men så lenge rusta ikke har tatt overhånd og ser jeg ingen grunn til å bruke tid og penger på en strøken lakk.
  18. Hei Stig! kampen mot (eller helst med) BT skal vi nok vinne. Fornuften tilsier at dette skal være mulig! Det må vel også være lov å ettermontere setebelter i en bil som er orginal uten...? Bare for sammenligningens skyld.. Hvis du vil ha en B20 som skal gå økonomisk, så må du nok redusere effektuttaket noe... Alt over 150hk betyr stooore forgassere, noe som tilsier en tøøørst B20 Min B20B med overdrive har fin utveksling for kjøring i 90-100km/h synes jeg. Bilen er såpass lett, så selv 100hk er nok for å kjøre forbi. Men jeg ønsker vel mere jeg også!! Kjøreegenskapene på Amazonen er et kapittel for seg... den er nok dessverre bygd mest for å gå rett frem :-( Snekke, steinalderforstilling og stiv bakaksel med begrenset sideføring kan ikke konkurrere med dagens elektronisk styrte servoer, doble bærebruer og multilinker, MEN med nye foringer og fornuftige støtdempere så får du en OK blanding av sportslighet og komfort!
  19. Hei Stig! Kjenner meg igjen med biltils på Stjørdal ja. Opplevde noe lignenede jeg også. En EU-Kontroll på min amazon på en bilverksted i Trondheim medførte en mangel: Visning til Biltilsynet av senkesett. Jeg bestilte time på Stjørdal da ventetiden var noen dager kortere der. Kontrolløren med refleksband begynte å henge seg opp i alt annet enn senkesettet.... Jeg fikk tilleggs mangellapp på lysfunksjon, hjullager framme og noe annet småtteri :-( På en annen side hadde han helt rett angående både lys og hjullager, noe de slarkete karene på verkstedet i trondheim ikke oppdaget. Ang. bakaksel er det litt annerledes. 140-akselen er noe bredere, og derfor passer ikke sporvidden. Kontrolløren har sine regler å følge, men noen ganger er det lov å bruke skjønn! Har hørt om en som hadde problemer med å få godkjent 240-bakaksel på amazonen sin også. Der er sporvidden omtrent identiskt med amazonens. Kanskje er det et alternativ for deg å ta en 1031 bakaksel om du uansett vil bygge om til sperre...? Hvilke motorplaner har du da egentlig?
  20. jeg nyter sommeren...! Men litt fremgang har det jo vært på amazonfronten likevel. Senest idag ble den polert for å få fiiine bilder til forsikringen. Gjensidige tilbyr full kasko for 750kr om bilen min er bra nok. Tok bilder i skumringen idag for å skjule de værste bulkene og stripene. Fargeforskjellen på førersiden var det værre å skjule... får se om de godtar slikt. Skal montere 240 rullebelter i bilen, men har kommet frem til at boltene fra 240 ikke passer i amazonen. Har amazonen unf-gjenger på innfestingen til setebeltene...? Noen som har bolter liggende? Har forøvrig montert krok på bilen. Øker jo ikke akkurat det sportslige preget, men den ble brukt til å dra en tidsriktig camp-let til Åre tidligere i sommer. Artig sommertur, men ble fryktelig blaut på ryggen og baken i plastikk-setene. Kompisen som kjørte feltvogn hadde det vel ikke bedre han heller..
  21. Uansett 1030 eller 1031, så har de vel el.speedo? Min bakaksel har forhøyningen på toppen av huset, altså er det en 1031! Takk for den guiden fra sverige. Dette er bedre enn all synsing som foregår....
  22. Hei, jeg har kjøpt en delebil: 90mod 240GL med B230F og AW71 Automat. Til min amazon har jeg med tiden tenkt å bygge om til 1031 bakaksel da den har skivebremser og jeg har hørt den skal være solid. Bakakselen på delebilen er merket som følger: Støpt inn i godset: 13 Volvo 1023597 Merkelapp, bak på venstre arm: 3.73 NR 1216343 Fabr.Nr. 107871 Noen som kan dra kjennsel på dette? Er det en 1023 eller 1078, eller kanskje en 1031 likevel. Kanskje er de to førstnevnte (om de finnes) like gode som en 1031. Tenker å montere en true track diff. brems. Har hørt at varebiler ofte ble levert med org. diff.brems / -sperre. Noen som kan bekrefte dette? Takk for tips!
  23. hva er kloffevindu? Gi meg delenr på pakningene dine, så kan jeg se om de på delebilen min er OK
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår