Gå til innhold

4x4TDi

Bruker
  • Innholdsteller

    49
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av 4x4TDi

  1. Hei. Grunnet kjøp av campingvogn lurer jeg litt på å bytte bil. Et av alternativene er Volvo V70 D5 m/automat, `05 - `07 mod. Nylig kom det meg for øret at girkassa på disse kanskje ikke er de beste for å dra vogn med... Er det noen som har erfaringer/kunnskap om dette? Har ikke lyst å legge såpass mye penger i bil og ende opp med å måtte bytte kasse...:-/ På forhånd takk for alle svar:-)
  2. Hei. Har en Avensis 2004 som lager "abs-lyd" i (antakelig) høyre forhjul hver gang bilen startes og begynner å rulle forover. Hadde foten på bremsen en gang dette kom, og fikk samme følelsen som når abs-systemet jobber under oppbremsing. Toyota lokalt mente først at dette var abs-sentralen, noe det ikke var. Nå har de kommet frem til at det skal være slik, og at det er systemet som gjør en selvtest etter oppstart. Noen erfaringer på dette? Svar mottas med stor takk:-)
  3. Hei. Lurer på om det er noen som vet om en enkel måte å demontere tåke/kurvelyset på en T25 på? (pre-facelift...) Lykta står halvfull av vann, eller rettere sagt is nå da temperaturen er godt nedpå blåsiden... Vil gjerne ha den ut å se om det kan være enkelt å fikse/lime før jeg kjøper ny...
  4. Skjønte det... Var mest det at bilen virket som et godt kjøp. Hadde ingen anelse om at det kunne vær trøbbel med denne motoren. Søkte en del rundt på nett i går og fikk i grunnen bekreftet det du sa, så her må det tenkes før vi handler...!
  5. Nei, nei, nei! Var jo ikke det svaret jeg ville ha! Men takk, det tas til etteretning:)
  6. Jeg skal kjøpe "ny" bil og vurderer denne: Toyota Avensis 1.8 SOL aut 2003, 31 250 km, kr 126 512,- - Noen som kan si meg litt om kvaliteten på automatkassen i denne? Vet jomat Avensis generelt skal være en driftssikker bil, men har ingen kjennskap til automatkassen... Takk for alle svar:-)
  7. Hei. Jeg og samboeren vurderer å kjøpe oss en Space Wagon fra siste halvdel av 90-tallet. Ikke for at dette er drømmebilen, men fordi vi synes den ser praktisk ut og fordi den passer vår økonomi nå om dagen... Er det noe vi bør se ekstra nøye etter? Kjente feil og svakheter? Har sett litt på denne: http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=21224363 Hva tror dere? Håper det er noen Mitsubishi-eskperter der ute som kan hjelpe meg alacocaina På forhånd takk:-)
  8. Er vel bare å spørre på Møller, eller andre Skodaforhandlere, de bør jo vite dette... Ellers vil jeg tro Cosworth vet...
  9. Nice...:) De så veldig bra ut:) Grattis me ny bil forresten:)
  10. Mener som Tore sier at det er ISO.kontakt i bilen... men det er jo ikke alltid den går overens med spilleren. Forrige bilen min passet Sony rett inn..... Trengte ikke overgang en gang....:) Grattis med flott bil forresten. Jeg har samme bilen, bare litt annen farge, men er superfornød med den. Kjempe bil til vinteren og!! :)
  11. 4x4TDi

    Tikkelyd

    Hei. Nå har jo jeg en litt gamlere bil enn dere, men har også hørt den lyden av og til... Etter mine "etterretninger" så er det setevarmeren som slår seg av og på i det den når riktig temp i forhold til va du har satt den til... Ihvertfall så klarer jeg å provosere den frem ved å finjustere litt opp og ned på bryteren til setevarmeren... Håper du/dere finner ut av det ihvertfall...!! God påske:)
  12. 4x4TDi

    Min Octavia

    OOOPSSS.... den kom vist to ganger... jaja, det får dere leve med...;)
  13. 4x4TDi

    Min Octavia

    Nå kommer noen bilder... Måtte lete litt rundt på harddisken for å finne dem.... Ikke bare bare med 25 GB bilder liggende...;) Men uansett... Her er bilder fra montering av Pioneeren. GPS senderen sitter midt på, helt frem mot ruta på dashbordet, og mikrofonen til handsfree sitter mellom tak"foret" og ruta foran den lille solskjermen over speilet. Første bilde er av alle delene som er plukket ned. Så er det montering og kabelrot... resultatet ble bra:) Jeg har fått lakka delene. Prøvde selv først, men det ble ikke bra, så jeg leverte de inn til Lyd på hjul i Bodø. De tok 600 kr for det, så det var helt greit...:) Jeg har ikke fått tatt noe fint bilde etter at dekslene ble lakkert, så det skal jeg prøve å få gjort ganske snart...Dere får kose dere med disse bildene fåreløpig...;)
  14. 4x4TDi

    Min Octavia

    Nå kommer noen bilder... Måtte lete litt rundt på harddisken for å finne dem.... Ikke bare bare med 25 GB bilder liggende...;) Men uansett... Her er bilder fra montering av Pioneeren. GPS senderen sitter midt på, helt frem mot ruta på dashbordet, og mikrofonen til handsfree sitter mellom tak"foret" og ruta foran den lille solskjermen over speilet. Første bilde er av alle delene som er plukket ned. Så er det montering og kabelrot... resultatet ble bra:) Jeg har fått lakka delene. Prøvde selv først, men det ble ikke bra, så jeg leverte de inn til Lyd på hjul i Bodø. De tok 600 kr for det, så det var helt greit...:) http://www.raceinfo.no/temp/tn_P5190001.JPG http://www.raceinfo.no/temp/tn_P5190002.JPG http://www.raceinfo.no/temp/tn_P5190003.JPG http://www.raceinfo.no/temp/tn_P5190004.JPG http://www.raceinfo.no/temp/tn_P5190005.JPG http://www.raceinfo.no/temp/tn_P5190006.JPG http://www.raceinfo.no/temp/tn_P5190007.JPG http://www.raceinfo.no/temp/tn_P5190008.JPG Jeg har ikke fått tatt noe fint bilde etter at dekslene ble lakkert, så det skal jeg prøve å få gjort ganske snart...Dere får kose dere med disse bildene fåreløpig...;)
  15. 4x4TDi

    Min Octavia

    Hehe!! Det har ikke skjedd så veldig mye siden i sommer.... Men nå har jeg levd på mobilt bredband fra telenor siden den tid, og har ikke orket å bruke det lille som er av nett til å laste opp bilder. Men idag har jeg faktisk fått skikkelig bredband, så nå skal jeg straks legge ut noen bilder... Det siste som egentlig skjer, er at jeg nok må få meg ny frontlykt... reflektoren er gåen på venstre foran:( Så det ser ut som lykta er full av salt på glasse, eneste er at det er inni lykta, så det går ikke å vaske det bort heller. Jeg hadde av lykta av nesten ei uke, for å se om det var fukt (bilen var inne på verksted å fikk lakka opp bakluka...rustgaranti...) men det ble ikke bedre. Så jeg prøvde å dytte et papir inni reflektoren å så dytte det rundt med et skrujern, å da ble det bedre... Men nå er det snart like ille igjen. Lurer litt på om det blir "devil-eyes" fra superskoda.com. De er billigere for et par enn for en ny original.... Hva tror dere om det...? Ellers venter vi familieforøkelse, så det er en del annet å bruke penga på!:) Pluss at vi vurdere å kjøpe hus....;) Skal se om jeg får lagt ut noen bilder iløpet av de neste dagene... Har jo montert Pioneer Avic D3 for en stund siden som ikke er vist her... Men nå skal jeg stikke å trene litt.
  16. Jeg hadde (nesten) samme problem med forrige bilen min. Bare at den slura på flere gir.. Da måtte jeg bytte clutchen... Skulle jo ikke være nødvendig på en såpass ny bil, men ta deg en tur innom et Skoda verksted, så har de sikkert et vettugt svar...:) L Lykke til da:)
  17. 4x4TDi

    Knirkelyd!?

    Hei folkens! Lenge siden jeg har skrevet noe her inne, men har nå vært innom stadig vekk å tittet, og jeg skal si dere er aktive. Her i gården har det skjedd en del. Jeg har flyttet til det kalde nord (Bodø) og fått meg ny jobb på land). På bilsia fikk jeg endelig utpå sensommeren tilbake dekslene til bilen min slik at jeg fikk gjort ferdi innvendig. Må vel ta litt bilder og slenge inn! Men over til spørsmålet mitt... Jeg hadde bilen inne på verksted i Trondheim før jeg flytta og fikk skiftet stabstagforingene og bærebruene foran, og stablenkene bak. Etter det var det inn på service hos Møller hvor de også skiftet bremseskivene og klossene bak. De var rustet pga salting på veiene!!!! Etter dette knirket det i "hjulene" foran hver gang jeg kjørte i humper. Dette er borte nå, men nå knirker det i venstre forhjul når jeg kjører over humper og når jeg svinger. Hører det faktisk også når jeg setter meg inn i bilen. Dette kommer bare når temperaturen kryper under 0. Hadde frost noen dager og det knirket, så ble det mildt og knirkinga forsvant. Har snakket med Prøven Bil (Peugeot, der jeg kjøpte bilen, og de som skiftet foringer og bærebroer foran) i Trondheim, og de mente at siden det var bevegelige deler var det vanskelig å få det helt stilt, men jeg kunne prøve å spraye noe som han kalte for "HTS" på, og se om det ble bedre..... Er det noen av dere som har noen forslag til hva jeg skal gjøre...?
  18. Tør jeg spørre hvor langt bilen din er gått? Jeg har også en 1.9TDi 4x4. Min er passert 136k. Jeg har lyst å chippe, men føler at den begynner å ha rullet litt langt for det....? Hva tror dere...?
  19. Jeg kjøpte Avic D3 fra USA. Jeg betalte $730 for den (pluss moms). Var så heldig at selger hadde skrevet $500 på pakken så jeg slapp unna med mindre moms enn beregna:D Havna derfor på under 5000 kr for pakka med spilleren, iPod-kabel, fjernkontroll og bluetooth-boksen...:) Handsfreefunksjonen er forresten bare helt digg:D Det er ikke noe problem å montere og bruke denne. Men det kan være greit å vite at i USA går FM båndet til radioen på oddetall, og her i Norge bruker vi både oddetall og partall, slik at du vil ikke få inn alle kanalene. Dette har jeg spesielt merket nå i sommer når det har blitt litt langkjøring... Da sliter jeg litt med å få radio i det hele tatt. Men den pakken som jeg kjøpte, var med kabel til iPod, så da er det egentlig ikke noe problem når du kan koble den til, legge den i hanskerommet og ha timesvis med din egen go`musikk...;) En annen ting er at selv om radioen finner kanalene, så kommer det ikke opp navn på de... Så da må du nesten høre på kanalen til du finner ut hvor du har havna...;)
  20. Jeg kjøpte en Pioneer Avic D3 fra USA til min Octavia, og spurte hos en som forhandler Pioneer, og hun sa at det gikk ikke å brenne navigasjons-dvd`en over som sonefri... Men at jeg kunne kjøpe Europeiske kart på amerikansk dvd (sone 1) fra Pioneer, disse koster 2500... noe dyrt, men fortsatt mye billigere enn å kjøpe hele rukkelet i Norge...;)
  21. Synd å si det, men 2,5 TDi er det vistnok VOLDSOMT mye feil på, så den bør utgå når man vurderer VAG...:( Tenkte selv på at den motoren hadde vært fin å kjøre, men så fikk jeg beskjed fra en venninne som var lærling på Audi-team i Trondheim at det måtte jeg ikke finne på å kjøpe! Altfor mye feil... Er usikker på hva som er de store feilene med motorene, men mener en av tingene er at toppen og topp-pakningene MÅ være skiftet før du i det hele tatt tenker på å kjøpe den... Kanskje litt off topic, men måtte bare slenge det inn når jeg så at den ble foreslått.... Synd du må selge den fine Octavia`n! Lykke til med valget av ny:)
  22. Joda, jeg har fått montert... men jeg har nettop flytta, så det er dårlig med nett hjemme... Nå er jeg kommet meg på jobb igjen, så da kan jeg få fulgt litt med i omverden. Det var mye som skulle kobles til å legges opp til denne spilleren. Jeg ente opp med å demontere hele underdelen av dashbordet, løsnet denøverste delen og tok av dekslene på a-stolpen. Spilleren passer ikke direkte inn i hullet etter cd-spiller og hylla som er der, men det følger med en ramme som du må tilpasse litt, så blir det nok bra. Det er også litt tungvint å komme til bak ramma til spilleren for å sette den fast. Men det går. Men det er to ting du må huske på nå som du har bestilt spilleren fra USA... Det første er at radiodelen søker kun på oddetall, og i Norge bruker vi både odde- og partall. Dette medfører at du ikke vil få inn alle radiokanalene. Men har du kjøpt iPod kabel til den, så skal det nå ikke være noe problem å ha noe å høre på... Selv har jeg en iPod på 30 GB, så det skulle holde en stund;) Det andre du må huske (og denne er litt tyngre å svelge), er at siden spilleren er fra USA, er laseren på dvd-spilleren beregnet på sone 1, og Europa er jo i sone 2... Jeg er litt usikker på om det går å kjøpe kartene å så brenne de i feks. DVD-Shrink eller nå... men det er vel bare en måte å finne det ut på... Min lå forresten på Gardermoen i nesten 3 uker... de hadde jo seff blingsa på adressen min, bytta om på leilighetsnr og gatenr, og manglet fødselsnr mitt... men det ordnet seg da jeg gikk på Postkontoret i Trondheim å fikk dem til å ringe å etterlyse.. Da gikk det bare 2 eller 3 arbeidsdager før jeg fikk den...:) Jeg skal slenge opp litt bilder når jeg får tak i de jeg har tatt. Hvem bestilte du fra forresten...? Han som jeg bestilte fra satt ned verdien på spilleren da han sendte den til meg, så jeg betalte mye mindre i moms enn jeg hadde regnet med jeg skulle:)
  23. 4x4TDi

    Min Octavia

    Det skal jeg selvfølgelig gjøre...;) Foreløpig så venter jeg bare i spenning... kan ikke akkorat si at jeg synes tollen i Oslo er raske... Den har vært der nå i over 2 uker... så jeg går rundt og tripper, og gleder meg som en liten unge til den kommer....:D Jeg kjøpte den fra en som kalte seg West Coast Electronix... Følg linken...:http://www.westcoastelectronix.com Lykke til:)
  24. Den fronten din ble jo bare råfet!! *misunnelig* ;)
  25. Hmmm.... Kunne tenkt meg å vært med på treffet.. men jer er nok på jobb jeg og... og så er det litt langt å kjøre fra Trondheim syns jeg...;) Men hvem vet... plutselig dukker vel flere her opp på Rudskogen eller nå...;)
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår