Gå til innhold

Lextasy

Bruker
  • Innholdsteller

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lextasy

  1. Utrolig pen bil! Har sett denne live flere ganger, og den er mye penere i virkeligheten...Kanskje det må bli lexus på meg og; )

     

    Var noe kjent det fotoområdet; )

     

    Thanx a lot :) :)

    Regner med du kjente til fotoområdet ja ;)

    I allefall noen av dem.

     

    Kommer nye bilder om ikke alt for lenge. Har oppgradert skuta litt siden sist.

  2. - MONTERING AV HØYTALERE I FRAMDØRER -

     

    Montering av høytalere i frontdørene er også foretatt i løpet av sommeren. Det trengtes virkelig.

    Høtalerne jeg monterte er Blaupunkt Velocity V6 Vantage, 165mm komponentsystem. Velosity har produsent disse høytalerne for Blaupunkt. Ikke dyre, ikke verdens beste - men helt greie. Membran er i sort karbon. Samme merket som Pimp-my-ride-gutta bruker. Vel vel.

     

    308284-1.jpg

     

     

    Var egentlig en enkel og grei oppgave da jeg har bedrevet med en del montering og bygging av bilstereo tidligere da jeg var ung og viril. Etterdemping og orden i ledninger og utsyr er alfa omega. Jeg har beholdt de orginale høytalergitterne i dørene.

     

    Da jeg først var i gang med ledninger, asfaltplater, strips og isolasjonstapen plukket jeg like godt ut alt under, over og inni dashbordet og midtkonsollen. Så ettergikk jeg alt som kan lage gnisselyder. Det hjalp godt på da det var en del humbugg og kanarifugler fra tidligere "koblingsløsninger" :roll: . La opp alt av ledninger til spilleren på nytt.

    Dørene fikk samme behandling. Greit å rengjøre og smøre opp vindusheiser osv. med det samme :D Blir så fint så.

     

    DSC00029-2.jpg

     

    DSC00028-1.jpg

     

    For å montere 6,5" høytalere i dørene må man borre ut 3 nagler som holder fast den orginale høytalerflensen. På forhånd hadde jeg bestilt nye 6,5" braketter/flenser som er tilpasset IS200 for enkel montering av de litt større dørhøytalerne.

    Som bildene viser har jeg flyttet over fuktsperrene fra gammel flens til ny flens. Sikaflex er susen.

     

    DSC00034-1.jpg

     

     

    DSC00032-1.jpg

     

     

     

    Diskantene ved speilhusfestet var veldig enkle å fjerne og erstatt med nye og kraftigere.

    Vinklingen er viktig for noen, dette er noe man bør prøve seg fram med dersom man er mer kresen for lydbildet :wink: Delefilter ble festet på innsiden av dørtrekket. God plass til det.

     

    Sluttproduktet ble helt greit. Jeg fikk i alle fall god og fin lyd uten noen klirr og kniss i dører og kupe.

    Hattehyllen er neste på tapeten, må jo ha noe å sysle med i høst også :D .

  3. Utrolig fet bil, skjønner ikke hvorfor ikke flere i Norge har sånne!

     

    Eneste jeg ikke liker på disse er tåkebaklysa i bakluka. Tror det hadde blitt kult å fjerna dem og sveise igjen hullene etterpå...men det er min mening :)

     

    Stå på!

     

    Takk for det :)Hyggelig å høre.

    Tja, hvorfor ikke flere har disse..? Si det. Kanskje ikke så veldig mange av dem, spes etter importavgiftene gikk opp i 2007.

     

    Tåkebaklyktene ja.. Vel, det er jo på en måte et kjennetegn på Lexus IS at disse er der de er. Men tanken er god. Altid gøy å modifisere.For min del, skal tåkebaklysene byttes ut med LED-lys som fungerer som baklys i stedet for.

  4. - MONTERING AV GRENRØR OG DOWNPIPE -

     

    Nytt grenrør og ”downpipe” fra JVT ble bestilt fra USA.

    En tilleggskobling for å få den bakerste lambdasonden lengre ut av eksosrøret midt under bilen ble også bestilt samtidig. Dette for å unngå å få opp feilmelding på dash’en i ettertid.

    Vi hadde på forhånd fått en del tips bl.a. på forumet på hvordan få tilpasset det nye eksossystemet siden det kommer fra IS300.

     

    Selve monteringen og modifiseringen var en del vanskeligere enn det jeg hadde trodd på forhånd. Var vanskelig å få det hele tilpasset riktig da den ene delen av utblåsningsmanifoilen måtte avkortes rundt 20 mm og sveises på nytt. Litt utfresing og hodebry måtte også til.

     

    Da jeg bestilte anlegget, var vi 3 stk. som gikk i sammen om samme produkt. Det var den min IS som ble forsøkskaninen, slik at vi måtte gjøre en del opp og nedheisinger av bilen før vi forstod hvor vi skulle begynne. Prosessen fra begynnelse til slutt tok rundt 4 timer. Eksossystemet ble derimot ikke tett med det samme, så jeg har hatt litt jobb i ettertid, samt noen utbyttinger av bedre pakninger.

    Lydbildet ? Enormt !

    Lydbildet er mye dypere ved vanlig kjøring – hysterisk ropende ved gasspådrag, spesielt når VVTI slår inn ved 4250 omdreininger. Artig med lyd.

    Det sies av de lærde at full modifisering av eksossystemet og skikkelig luftfilter skal kunne gi oppimot 20 hk mer ytelse på en IS.

    3 katalysatorer mindre..

     

    Limer inn noen bilder, dessverre ble det ikke tid til å dokumentere alt grunnet tidspresset vi hadde. Stor takk til Anders Salamonsen som bidro stort med bestilling, verkstedplass, fresing og bråk :D

     

    Lyd/videoklipp kommer.

     

    Enjoy!

     

     

    JVTRDP-IS300-3-1.jpg

     

     

    DSC00631-1.jpg

    3 stk. eksos ankommet Nord-Norgen hele veien fra USA.

    Legg merke til at det er klargjort for montering av lamda. Nice :D

     

    Endret1-3.jpg

    Etter demontering av orginalt eksossytem :|

     

     

    Endret2-2.jpg

    2 stk. lambdasonder i utblåsmanifoil er klar for montering. Nice and shiny :mrgreen:

    Etter oppstart og kjøring endret fargen seg fra helt krom til kobberfarge.

     

     

    Endret3-1.jpg

    Sammenkobling av downpipe og manifoil etter en lettere tilpasning og litt sveising :?

    Røret til høyre som går mot manifoil måtte avkortes 20 mm.

  5. Da var endelig alle bildene lagt inn i galleriet på sommertreff's side. For å finne fram til bildene går du i menyen til venstre side og trykker på Galleri --> 2008 --> Vårtreffet 2008 2 (400) :)

     

     

    Har du spørsmål eller ønsker bilder i andre størrelser så ta gjerne kontakt med meg på gtr_daniel@hotmail.com

     

    Sommertreffno224.jpg

     

     

     

    Utrolig flotte og rå bilder med MYE forskjellig.

     

    Hvorfor bestille bilder av bilen sin hos "profesjonelle" fotografer, når man enkelt kan få dem tilsendt på mail fra Sommertreffets fotograf. Og, som i tillegg er bedre forografert med både liv, røre og stemning i.

    Må si det en gang til: Meget bra bilder av fotograf Danielj.

    Keep up the good work Sommertreff med crew !

  6. Takk for det folkens :)

    Hyggelig å høre.

    Jepp, har vært opptatt av å beholde linjene ;) Estetikken er viktig, fint at du la merke til det :)

     

    Kommer med mer bilder med update etter hvert. Sikkert kjappere enn først tenkt, hehe.

     

     

    Blir litt photo-shoot også antar jeg.

    Eller hva 'DanielJ' - Utenfor jernverksportene på Mo kanskje ? Fine bakgrunner der.

  7. Jøss.

    Som eier av bilen må jeg si tusen takk for mange fine tilbakemeldinger :thanks .

     

     

    Update:

    Siden sist har det nå kommet sliss/borr bremseskiver fremme også. Måtte innom et verksted for å få løs boltene til kalipperne fremme. Satt no j....

     

    Keramisk utblåsningsmanifoil og down-pipe kommer i løpet av juli. Måtte gjøre noe med "flaskehalsen" på 3 katalysatorer..

    Grommere lyd vil det også bli med dette byttet.

    Bilder av dette kommer selvfølgelig.

  8. Tusen takk for et flott arrangement :-)

    Utrolling mange flotte biler å se på i år, så var vi jo så heldig med været i tillegg. Ble skikkelig solbrent ja.

     

    For meg har det blitt en tradisjon å dra på Sommertreff til Mo. Har vært heldig å få med meg alle arrangementene siden første Sommertreff.

    Men litt konstruktiv kritikk for å gjøre arrangementet enda bedre syns jeg er riktig.

     

    Et gjennomgående problem, noe jeg IKKE syns har blitt bedre med årene, er fulle drittunger som kommer stimende fra Mo sentrum. Kan bare ikke forstå hvorfor disse personene ikke blir hentet og vist ut av området av vakter, eller blir tatt hånd om av politi. Skulle tro det var en nulltolleranse for dette i følge arrangørenes reglement. Det er jo veldig lett å finne/se/høre disse personene som raver rundt med ølboks eller heimbrentflaska i handa, like mye jenter som gutter. Så hvorfor ???????

     

    Min egen bil stod utstilt ganske nært hvor bl.a. Max Power hadde vaske-oppvisning med en dritings deltaker. På grunn av berusede personer rundt denne happeningen, så jeg meg nødt til å stå ved bilen for å passe på at ingen skade skulle påføres. Jeg så flere andre biler om det gikk ganske hardt ut over, bl.a en som heiv ei full ølflaske rett under en viss blå Toyota Supra som skulle passere. Og, det er jo alldeles ikke første året dette skjer.

     

    Jeg mener at når man blir tilvist parkeringsplass av parkeringsvaktene, bør dette også følges opp og påse at ikke bilene blir en lene- og knuffepute fra "hensynsløse" tilskuere, spesielt under diverse happeninger rundt om kring på området.

     

    Syns det er kjempeflott at folket kan gå rundt å se på bilene som står utstilt, spørre/snakke litt om bilen osv, men bruk av sundt bondevett er vel lov å anvende av og til ?

     

    Siden jeg nå skal si noe mer som kunne ha vært endret på, er det 201-metern. Det er jo en ren "vits" at Mustang-dragstern var med i samme klasse som alle de andre bilene. 201-metern ble nesten en "si-seg-selv" historie..litt kjedelig rett og slett. Burde det f.eks. ha vært inndelt i forskjellige klasser ?

    Den lille røde Mazda 323'en var derfor en frisk pust som fikk det til å bli gøy å se på :-)

     

    Håper Sommertreff-arrangørene leser innleggne våres slik at de kan gjøres noe med til neste gang.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår