Gå til innhold

Smurfen

Bruker
  • Innholdsteller

    49
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Smurfen

  1. Her skjer det svært lite før etter 14. april.. Har såvidt begynt på en artikkel om driftworks s14a'en, og når bildene er tatt er vel den klar. (nevnte jeg 14. april..? )

    Det skal være street meet i Bergen 2. påskedag, mulig jeg får laget en liten artikkel derfra.

    (Og sist men ikke minst burde bilen være ferdig... om det skjer har jeg store planer om en "z-cars"-artikkel..)

  2. Den populære motorsporten fra Japan har også nådd og åpnet øynene på bilgale vestlendinger. Som yppige brukere på diverse forum og deltakere på de fleste større bil-arrangement her i landet fant også de ut at en norsk driftingserie skulle prøves, og da var det jo en selvfølge at en gjeng fra Bergen måtte reise.

    I midten av september ble det klart at nyoppstartede Bergen Drift Team trengte publisitet, og hvorfor ikke gripe muligheten til å kjøre på skikkelig bane en hel dag? Bilene som skulle delta under BDT's flagg var Rogers turbokonverterte Sierra IS og Marius - Svinballs – Sileighty.

     

    Men å la bilene stå urørte en hel måned med fine høstdager frem mot Drift Battle gikk jo ikke an, bilene er jo tross alt til for å brukes (og det måtte jo øves litt), så på en banekjøring på Eikås - gocartbanen bergenserne har å kjøre på - tre uker før, var det maks herjing og Sileightyen fikk dessverre problemer. Marius kjørte hjem på tre sylindere..

     

    eik_s_091.jpg

     

    Det som ved første øyeblikk så ut til å skyldes en knekt tennplugg, ble seinere konstatert som langt verre. Toppen hadde sprukket, det var striper i sylinderveggene, og stemplene hadde begynt å gå i oppløsning. Avreise til Østlandet var satt til fredag 20. oktober, og Marius kunne rett og slett ikke finne noe lys i andre enden av tunnelen. Slaget var tapt - Sileightyen kom IKKE til å være klar til Drift Battle...

     

    bildestempel.jpg

     

    Men natt til tirsdag 17. oktober fikk Svinball et spark i ræven av Kristin - LilleUlv -, og i det klokka slo ett, satt de to og demonterte motor i verkstedet. Pakningssett var bestillingsvare hos alle, med en prislapp som lignet et halvt statsbudsjett... Siden det ikke var mulig å få tak i det tidsnok til å kunne bli ferdig med motoren rotet de frem noe pakningstoff, litt gammel slipepasta, og en boks med kryssede fingre.

     

     

    bildesprekk.jpg

     

    Etter skremmende lite søvn, helsefarlig høy sigarettføring, litervis med kaffe og uante mengder pakningstoff ble det til slutt oppstart på Sileightyen torsdag morgen, jubelen var stor, men gleden kortvarig - motoren holdt ikke tett. Svinball måtte bite i gresset, men bare innsatsen i seg selv var gull verdig. Patrolen måtte få nye vinterdekk og ta turen over fjellet.

     

    Sierraen var nå det eneste håpet fra Bergen, og torsdagen ble brukt til å montere cosworth diff og bremser, hydraulisk brekk, justerbare bærearmer, ny intercooler og diverse småplukk. Finpussen fredag var bare fryd og gammen, men da dette gikk såpass smertefritt måtte jo motgangen komme. Litt utpå fredagen fikk han som skulle kjøre sierraen på henger til helgas aktiviteter kalde føtter, det var jo meldt vinterføre over fjellet!?

     

    To av følgebilene tok med seg regnværet og la løypa klar mot østlandet, helt i uvisse om det faktisk ville komme noen bil fra BDT - men heiagjengen måtte jo være klar i tilfelle. De hadde allerede komt opp i snøen da det egentlig ble klart at sierraen ikke kom, stemningen ble litt laber, men et slikt arrangement måtte oppleves - med eller uten bil!

     

    diverse_242.jpg

     

    Det tok heldigvis ikke lange tiden før Roger fant ut at det fikk briste eller bære... Over fjellet måtte de!!! Etter slik hard innsats var det for surt å gi opp! Tingene blei pakket i Sierraen og den siste følgebilen, og halv tolv begynte en lang, trang og bråkete tur retning Rudskogen.

     

    Første pit-stop kom etter bare 4,5 mil, da hadde bilen brukt en kvart tank med bensin - dysene måtte byttes. Roger er en erfaren Sierra-sjåfør, så dysebyttet gikk unna på kun kort tid - på en stengt bensinstasjon på Dale. Med litt hjelp av en medbragt bror var de straks på vei østover igjen, så dette og andre tekniske problemer på veien var jo ingenting i forhold til bensinkanna som sto i spenn inn i ryggen på passasjersetet hele veien.. De ubalanserte sommerdekkene kombinert med en forstilling som garantert hadde sett sine beste dager gjorde turen østover noe utfordrende - og underholdende for Sierra-crewet.

     

    Etter mye kav og kaos kunne endelig Bergen Drift Team stille mannsterke med en bil og heiagjeng/crew på 10 personer. De var klare for å legge sjela i førersetet, og gi jernet på banen!

     

    Drifting_028.jpg

     

    Prøving og feiling ble det, og IS'en måtte returnere til depot for å gjøre et forsøk på å justere hjulstilling. Alt i alt var sjåføren og teamet fornøyd med kjøringa, på tross av særdeles sleipt underlag!

     

    Men da kvalifiseringen skulle begynne ble BDT Sierraen meldt savnet... Etter mye om og men ble det dessverre klart at sjåføren rett og slett måtte se seg nødt til å gi seg av sikkerhetsmessige årsaker, da han så minst åttedobbelt etter uant antall timer uten søvn!

     

    Drifting_346.jpg

     

    Men både han og alle de andre holdt ut på sidelinjen hele dagen, og fikk overvære et utrolig show, på tross av lite hyggelige værguder som sendte alt de hadde av vått og kaldt deres vei... Men, vestlendiger som de er lot de seg ikke knekke av litt luftfuktighet. Og "Cameracrewet" - Smurfen og LilleUlv - koste seg på innsiden av breisladden, våte men fornøyde!

    Til slutt ble det retur til basen for å slappe av og sånt. Etter en god natt på hotellet, med søvn for noen og "after track" for andre - kunne alle bilene trygt returnere til vestlandet, en god opplevelse rikere.

     

    Drifting_616.jpg

     

    En liten krisesituasjon hadde de dog på veien hjem... Arild - MaxXximA - måtte nå Brann - Rosenborg!!! Johan - Mercefanten - var ikke vanskelig å be, og tråkket til det C-klassen orket! Selv etter innsatsen Arild hadde for å nå kampen, ble det tap for Brann... atter en gang...

     

    I ettertid har det kun kommet lovord om Drift Battle fra BDT-gjengen, som gleder seg til den nye sesongen og vil prøve å stille mannsterke på de fleste kjøringene - med flere biler og førere, og ikke minst en villig og nådeløs heiagjeng!

     

    Drifting_362.jpg

     

    - Smurfen og LilleUlv -

     

    Diskuter artikkelen på forumet her.

     

    Drifting_645.jpg Drifting_511.jpg

    Drifting_396.jpg Drifting_060.jpg

  3. Hmmmmm.... Skremt. Etter å ha leitet en stund i mappene mine ser eg at eg faktisk ikkje har bilde av fremkomstmiddelet mitt.. Annet enn der den har sneket seg med i bakgrunnen på noe, og så dette.. :wonder:

     

    bilen003.jpg

     

    Men bilen har eg et par bilder av... :D Kan kanskje legge ut noen nye faktisk..

     

    bilen06.jpg

     

    060906180.jpg

  4. Tenker vel forsåvidt i retning "bil ikke alle andre har" reportasjer.. Samt dekke treff og happenings i Bergensområdet.

     

    Reiser nok på en del treff andre steder i landet i år og,men ser ikke for meg at jeg kommer til å dekke f.eks Gatebil's treff - da har det sikkert allerede komt ut en fire-femti reportasjer før jeg i det heletatt har komt meg hjem! ;)

    Blir nok også å finne på Drift Battle og sommertreff på ACR i juni, noen Toyota og Nissan-treff, og så videre.. er vel egentlig bare økonimien som stopper meg!

  5. Lite å gjera på i veko? Då foreslår eg at de tar ein tur innom 5. etg. i Galleriet!

     

    Fra 29 februar til 6 mars er det RC bil kjøring i Galleriet som gjelder. (stor bane i 5. etg..)

     

    Kjøring hver dag, unntatt søndag, i hele galleriets åpningstid, dvs 0900- 2000(1800). Banen vil være tilgjengelig for både trening, oppvisning, konkurranse og prøvekjøring for nybegynnere. Tidspunkt for de forskjellige aktivitetene vil bli opplyst etter hvert.

     

    Klubben har klar tre splitter nye Tamiya TA01 touring, og en ny off road bil, til alle over 7år som vil prøve. Har du bil selv må du ta den med og komme for å kjøre, trene, konkurrere og ha det gøy! (Og nei, det går ikkje bra å kjøre bensinbil i galleriet.. Men har du elektrobil er det bare å ta den med!)

     

    Du kan også prøve WRC3 på storskjerm - med ratt og pedaler! I tillegg er det et par andre playstation-nyheter på mindre skjermer.. +++++

  6. Originally posted by aWeX

     

     

    Jeg har ingen grunn til å være misunnelig på eieren av denne bilen.Jeg synes skylinen er en fet bil. Selv om jeg ikke eier en selv,så har jeg importert 2 stk til landet, og begge er ombygde til venstrestyring. Jeg var i Dubai for å kjøpe den første av de, og der så jeg veldig mange ombygde skylines. Jeg har med andre ord sett mange dårlige ombygginger, så jeg blir ikke sjokkert om dette er en av de. Men jeg påsto aldri, som du sier, at det MÅ være en dårlig ombygging siden han andre duden sa det. Jeg sa jo tvert imot at jeg ikke ville nevne det i den første posten, siden jeg ikke visste om det var sant.

     

    Burde kanskje sitert fra "vil ha skyline" da dette ikkje var retta mot noen spesielle. DU er jo som du sier en av de mange som har hørt.. (og ikkje skreiv det faktisk!) Det er jo alltid det negative som blir fokusert på.. og i visse tilfeller overdrevet kraftig. Har jo "hørt" ein god del om r34'en og no.. Men er jo ikkje halvparten som er sant!

  7. Dette er det dummeste eg har hørt.. kanskje bilen er brukt og ikkje bare stått til pynt fra dag 1? Skal du kjøre på bane kan du ikkje bare fise rundt heller, null underholdningsverdi då.

    Og hva karaktreriserer dere som dårlig ombygging då? Ser ingenting galt med den.. Har på følelsen ein misunnelig sjel har komt med det utsagnet og så har resten bare følgt på.. "har hørt det er dårlig ombygging ja.. må vere det då.." (akkurat som med drittslengingen om den nye r34'en..)

    Forresten så går det an å koble ut 4hjulstrekken ganske enkelt!

  8. Det står jo noe helt annet i en test av en annen impreza wrx sti; http://www.biltesten.no/artikkel_les.php?b_titleid=141&b_chapterid=3

     

    Står sikkert mye usant begge steder, men uansett, en del forskjeller liksom..

     

    F.eks; aftenposten skriver - "Ved drøye 3000 omdreininger begynner det å pipe i dashbordet samtidig som et rødt lys blunker. Bilen signaliserer at det er på høy tid å gire opp."

     

    biltesten.no - "Når du setter bilen i 1. gir og gir gass reagerer bilen kjapt med et brøl og du blir trykket tilbake i bøttesetet. Idet motoren passerer 7.000 o/min kommer det to kjappe pip samtidig som et rødt lys tennes i dashboardet bak turtelleren - og gir føreren beskjed om at det er på tide å skifte gir"

     

    1,11 l på mila ved blandet kjøring er oppgitt fra fabrikken, biltesten.no opplevde et noe høyere forbruk, men sikkert ikkje 2-3 liter.

     

    Bilen er i allefall konge ;)

  9. Originally posted by Bjørn Vidar Pedersen

     

    Det er da ingen grunn til det, det er ingen ting man behøver bli enige om. For at et navn skal være beskyttet som varemerke i Norge må det registreres hos Patentstyret, og den kostnaden er det ingen her som vil ta, Trademark er Bullshit, amerikansk lov gjelder ikke i Norge og selv om det finnes tusenvis av firmaer i USA som tjener store penger på TM-registrering.

     

    Det neste blir vel at noen henger seg opp i at en større avis har en artikkel som skaper diskusjon og skriver, "Les mer på bilforumet vårt", Nei, hele diskusjonen ligger på fjortis nivå.

     

    Bare for å gjøre det helt klart så var ikkje trademark-greiene til støtte for denne tråden, men for å vise at bilforumet.net ikkje har funnet opp ordet streetmeet. Det blir for dumt å påstå... :)

  10. Å påstå at bilforumet.net eller ein av brukerene her inne fant opp ordet streetmeet er jo bare tragisk.. Eineste som er gjort er å sitte det registrerte navnet street meet sammen til ett ord.. "STREET MEET®" IS A REGISTERED TRADEMARK AND NO OTHER PERSON OR ORGANIZATION IS ALLOWED TO OPERATE UNDER THAT NAME sier http://www.cruisintimes.com/streetmeet.html

    Flott at mange engelske/amerikanske/what ever ofte er inne på siden her og ser etter nye ord da? :)

     

    Når blei navnet oppfunnet her inne på bilforumet då? Har bilforumet.net kanskje eksistert lenger enn eg visste..?

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår