Gå til innhold

Hersker Hans

Bruker
  • Innholdsteller

    2,777
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hersker Hans

  1. Nitrogen er brannhemmende. Hvis du feks får en bremsebrann så vil ikke nitrogenet i dekket gjøre brannen større når dekket eksploderer.

     

    En annen påstand som jeg "tror" er riktig er at trykket holder seg jevnere ved temperatursvingninger fordi nitrogenet trekker seg sammen og ekspanderer mindre enn luft.

     

    Mulig påstanden om levetid har noe med vann å gjøre. blir jo litt vann i dekket når du fyller med luft. som kanskje foringer gummien eller ett eller annet. Men det er sikkert litt bullshit og.

  2. Da har jeg målt batteriet med motoren i gang, og det lader 14 volt ved tomgang, og 14.4 ved høyere turtall.. Så det kan vel fortsatt være batteriet det er noe galt med, men dynamo later vel til å være i orden?

    Syns det er litt rart om det ikke skal være batteriet også, siden bilen starter med en gang jeg bruker nødstarter tilkoblet batteriet..

    Hva annet kan det være? Startmotor?

     

    Har ikke lest hele tråden. Men dynamoen din er i orden hvis den lader over 14 v. mye mindre enn det, så kan du ha en dynamo som lader dårlig. eller stort spenningstap i jording og ledning fra batteri til dynamo og bør kanskje bytte de ledningene.

     

    enten så er batteriet ditt gammelt. Er det over 4-5 år gammelt er det gammelt. Prøv å sett bilen på lading over natta en gang i blant hvis det blir mye småkjøring med start og stopp. Mange biler sliter med å få nok lading ved mye start og stopp av motor. særlig større dieselmotorer.

  3. Det er mye billige "drift" deler til noen bilmodeller på ebay feks. Det gjør nesten de bilene til de beste alternativene etter min mening. Jeg liker mye tyske biler egentlig. Men det koster jo en formue med trimdeler og understell osv, og det finnes jo ikke deler å få kjøpt som øker styrevinkler osv.

     

    Så S13 mener jeg er det beste alternativet. Hvis det ikke er så nøye hvilken bil man kjører. Er det nøye er det vel bare å ta det man får lyst til.

  4. Min 84kvm leilighet:

     

    jontepop/files/sov2.jpg[/img]

     

    Begynner å komme på stell nå, etter ett år med sparing til møbler etc.. :) TV'n på soverommet er borte, og 42" Plasma er på ønskelisten, men får se om det blir prioritert. Fiberoptisk stjernehimmel skal bygges i taket over senga, i jule/nyttårsferien. Ellers skulle jeg hatt ett par høyttalere ekstra i anlegget mitt, og ei gjesteseng på gjesterommet.

     

    Men, vi får se :)

     

     

    Ja dette her var stilig. Driver og pusser opp litt nå, og dette var inspirerende. Tv møbelet og tv på veggen akkurat som du har det. litt sånn enkelt og minimalistisk var det jeg og så for meg. hvorfor har du puter liggende bortover under tven? :)

  5. Platearbeider uten tvil. Cnc er på vei til å bli hel automatisert. En platearbeider kan aldri bli overflødig og det er skrikende mangel. Jeg får betalt 15000 hvis jeg finner erfarene platearbeidere som ønsker å bytte jobb. Det sier vel nok. De fleste som er utdannet som platearbeider hos oss tjener over 500k

     

    Mvh

     

    Er det grunnlønn? følte meg plutselig litt underbetalt her. Jeg jobber som platearbeider/strukturmekaniker i SAS teknisk. Litt annet yrke kanskje. Nå jobber jeg med metalliming og autoclav osv. Helt greit. Men du kan jo bli begge deler og hvis du vil. Ta flere fagbrev osv. Hos oss er kanskje platearbeidet litt mere variert. Men også litt ubehagelige arbeidsstillinger i forskjellige kriker og kroker av flyet. Og mye støy.

  6. He he... mye på engang ja. Kjenner meg igjen i mye av det du skriver her.

     

     

    Mener du her under konkurranse eller på rene treninger som Driftmeet osv? Har vært snakket om å gjennomføre kval på denne måten, men tror vi under konkurranse heller skal gjøre det på den "gamle" måten og heller være veldig raske til å sende ut bilene etter hverandre så det allikevel blir flyt i det. Er som du sier viktig for både førere og publikum at det blir minst mulig venting også under konkurranse. Som på runde 5 på Gatebil i september hvor vi sendte av gårde to og to par. Dvs si at et par kjørte ut, neste par deretter før første par igjen begynte på runde 2. På den måten så slapp vi å stå og vente på at det første paret skulle kjøre helt rundt og begynne på sin neste runde. Tror ikke dette vil bli noe problem neste år da vi vil holde et sterkt fokus på at det skal være full action for publikum og samtidig minst mulig venting for førerne. På trening kunne vi jo gjort dette! Er jo viktig å trene på konkurranse situasjoner.... Er litt rart kanskje men de fleste førerne mistrives faktisk en del med å kjøre konkurranse... Så la oss få det fort overstått så vi får mest mulig tid til frikjøring! hehe

     

    Hva mener du om Semi Pro da?

     

    ---------------------------

    Tom Ole, http://www.powerdrift.no

     

    Semi pro kan være en bra løsning det. Men hvis jeg ser tilbake på treffene fra i år så har ikke alle pro bilene kommet på hvert treff, av forskjellige grunner. tekniske problemer eller at det ikke passer osv. hvis vi har 25 biler i pro så kommer kanskje 16 feks. ellers så har jeg troa på å fortsette som vi har gjort, og heller dra fram semi pro planen den dagen det blir for mange pro biler. hvis det skulle dukke opp litt mange og kvalifiseringa kanskje blir litt kjedelig å se på da må vi få Bo og Jostein til å være speakere igjen :), det krydrer bra. Og de kjenner de fleste førerne litt så de kan komme med litt sladder osv. Det var morsomt å høre på de på Våler "Dette er det råeste jeg har sett siden David Copperfield gikk gjennom den kinesiske muren"

     

     

    Konkuranse må til for publikum og for sponsorene sin del. Og jeg syns det begynner å bli mere å mere morsomt å kjøre konkuranse. Men jeg merker at jeg som gammel snowboarder ikke har så stort konkuranse instinkt :). Jeg kommer mest for å få kjørt fra meg litt. Så har jeg blitt hekta på twin kjøring. Den morsomste kjøringa for min egen del i år var å kjøre twin drift med Kenneth Moen på løypa i Kristiansand. Høy fart komibinert med litt teknikk for å treffe den svingen gjorde den traseen litt tøff syns jeg.

     

    Det å prøve å bruke flest mulig baneanlegg i løpet av en sesong gjør det litt mere spennende. Og det har vært kjempemessig i år syns jeg. Rudskogen, våler, lånke, kristiansand, gardermoen, alle banene er morsomme å kjøre på på sin måte. Hadde vært tøft med to treff på våler, løypa der er tøff. Så er jo Lånke litt action pga litt humper som gjør det litt teknisk og litt god fart over den første kulen.

     

    Løsningen på Gatebil var veldig bra. det gir bilene en liten kjølerunde og, som kan være greit å tenke på, bilen min blir litt varm etter 3 runder gjennom traseen på lånke, 1 min med kjøring eller tomgang senker vanntempen mye. (mulig koyo radiatoren og flexalite vifta mi er noe fake Kina kopi :))

     

    Jeg er veldig imponert over at dere har klart å ha så mange treff i år, på så mange steder og at alle har vært kjempemorsomme og hyggelige å være med på.

  7. Har tenkt det som to separate klasser med hver sin kvalifisering. Er flere måter vi kan løse rekrutteringsproblematikken på her. Er nevnt forslag på dette tidligere i tråden og flere forslag mottas gjerne.

     

    Mener du her at man skulle la alle kjøre i kval i sammen (Pro og Semi Pro) og så kjøre BEST 16 i Pro og de som er igjen kjøre Semi Pro og poengene da telle der? Dette vil i tilfelle føre til at mange da vil hoppe mellom Pro og Semi Pro fra runde til runde som vil føre til at det blir verre å sanke poeng. Tror det av den grunn ikke er noen god løsning men tanken er god. Dette ville jo også ført til at flere fikk kjørt twin.. Er VELDIG surt å kjøre kvalik i Pro og ikke komme blandt de 16 beste... Har selv kjørt til Finland og opplevd det... Kjørte et par kval runder og så var jeg ferdig for helgen.... hehe

     

    Det du nevnte sist her er egentlig det viktige for meg merker jeg. Treffet på Lånke og Kristiansand har vært mine favoritter i år, pga avslappet stemning og masse kjøretid. Man slipper å stresse så veldig med å bytte hjul og man kan slappe litt av innimellom og kjøre litt til. Så ha en konkuranse på slutten av dagen, eller ha litt mere frikjøring etter konkuransen igjen.

     

    Nivået på kjøringa blir fort enda høyere hvis man får litt kjøretid på treffene. Det er gøy å dra å lage litt show og gi drifting litt PR på feks gatebil på travbanen i drammen, Eller det andre treffet vi hadde på Rudskogen tidligere i år når det var litt andre klasser som kjørte på banen og. Men det blir jo mindre kjøretid.

     

    Man kunne jo gjort det sånn at på powerdrift sin treff hvor man har mye banetid. Så kan man jo kvalifisere alle de som vil kjøre i pro til en twin konkuranse i pro den dagen. Med 8 eller 16 biler alt etter hvor mange som kommer. Så hadde det vært morsomt å kanskje bare hatt noen dommere som satt å så på treninga og frikjøringa, så kvalifiserer man seg til konkuransen basert på streetcred og generell imponering av dommerne i frikjøringa :). Da slipper man å stoppe opp og slippe en og en på banen osv. Man trenger bare flaggvakter og dommere. Da blir det mye flyt, og pro biler kan trene mere på twindrift osv, og det blir mere action for publikum.

     

    Det er vel de treffene hvor det er begrenset kjøretid og hvor man feks er invitert av en annen arrangør man må finne ut hvordan man skal løse det. dumt hvis det er 30 min med drifting som pauseshow og 70 driftebiler som dukker opp. dæven det ble mye tekst så tidlig på morgenen. Jeg er sikkert uenig med meg selv når jeg leser dette litt senere.

  8. Reis på bt, Si at du nettop har kjøpt en bil som skal fraktes hjem til deg fra selger!

     

    Oppgi bare Merke og type bil, og gi dem chassi nr!

    si hverken mer eller mindre. kverrulerer dem på det kan du bare gi deg skriftlig begrunnelse på hvorfor ikke!

     

    Jeg har holdt på å rive en av de ansatta over disken en gang fordi han nekta meg prøveskilt, fordi han mente jeg hadde leid dem så ofte. Javell sier jeg. Hvor mange ganger kan man leie..! max 10 ganger i året påsto han!

     

    fint sa jeg..! Jeg har leid prøveskilter 4ganger i år til bil! så da skal jeg ha dem!

     

    Prøvde å komme med pisspreik om athvis jeg dreiv med bil så måtte jeg skaffe meg års prøvekjennemerker..

     

    det kan jeg ikke din kverrulante idiot sa jeg! jeg driver ikke no bilsalg firma! jeg bygger bil på hobby basis! Bilen SKAL testkjøres før godkjenning sto jeg bare på!

    javell, da må du bruke henger for å frakte den sier han

     

    NEI! DEN SKAL TESTES!!!

     

    og hakke før jeg klikka i vinkler og fikk hele BT's oppmerksomhet bl.a av resten av kunder som sto der og følte seg iritert over at de ikke ville gi meg, ga kødden etter!

     

    Påsto at han skulle anmelde meg for missbruk av skilter..

     

    På hvilket grunnlag ?!?!

     

    Sa også at han skulle legge sperre på mitt navn/pers. nr for å ikke kunne leie skilter i et år..

     

    Gjør det du sa jeg til han! jeg har mor som komer å henter dem for meg, om ei. har jeg en kjæreste som jobber i nærheten. om ei har jeg alltids kompiser som kan ta seg turen! så kjøss meg i ræva sa jeg og dro!..

     

    Har sett han samma flere ganger ettter det. jaggu fikk jeg skilter!

     

    BT på jessheim er ganske medgjørlige på det der..

     

    Konge! hehe. Ta med deg et skjult videokamera og mic og ha alltid med deg i lomma. Så skrur du det på hvis du kjenner at du holder på å tilte. hehe. Skulle likt å sett det der.

  9. hei!

     

    jeg skal avsted og kjøpe meg en Toyota corolla Levin ae101 Supercharger i dag,

     

    men da jeg var på trafikkstajonen og skulle leie prøveskilt ble jeg nektet det! grunnen var at dette er en bil som ikke er beregnet for norsk marked. jeg sa til di at bilen ifølge japan auto er klar for registrering på motorhistorisk grunnlag, men dette hadde ingenting å si, får ikke prøveskilter, og di mente på at man ikke får skilter på den heller.... :wonder:

     

    ao241u.jpg

    21kbblu.jpg

    2w40led.jpg

     

     

    gå til et annet biltilsyn og oppgi ramme nr og si at det er en Toyota Corolla.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår