Gå til innhold

Dawg Dee-Lux

Bruker
  • Innholdsteller

    2,189
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Dawg Dee-Lux

  1. Denne tolkningen fant jeg på vwvortex

     

    Most people in here apparently have not read the article.

    The ONLY facts that have been listed thus far...

     

    1) Two vehicles conduct a race from a stop.

    2) Nearby fans watch tires smoke, then crowd into the street to watch the end result.

    3) White sedan comes around corner in early morning (with or without lights on - unknown) - strikes and kills 8 people, injuring 4 others.

    4) Truck coming behind possibly strikes one of the people as well.

     

    All it takes is one person from the crowd to say "his headlights weren't on!". They mentioned no charges have been made against the driver.

     

    He wasn't racing the crown vic, etc. He was (thus far) not involved with the racing/watching at all, and was simply another driver on the same road. How many rural roads do you expect to come around a corner, and find a crowd of people standing in the middle of the street - looking the other way?

     

    Darwin wins this one until proven otherwise.

  2. Har vært i Wien en uke, og en tur på teknisk museum låt fristende som en motpol mot wienercafeér og slottsvandringer.

     

    Blandt høydepunktene finner vi den Volkswagen eide og mildt sagt enorme Bugatti Royale Coupé de-Ville og den svært sjeldne Mercedes-Benz 300 SLR "Ulenhaut Coupé" som bare ble laget i to eksemplarer.

     

    Felgene på Royalen er forøvrig 24", sånn lagde man komfortable biler på den tiden.

     

    DSC_5456.jpg

     

    Bugatti Typ 41 Royale Coupé de-Ville

    DSC_5464.jpg

     

    DSC_5522.jpg

     

    300 SLR "Ulenhaut Coupé"

    DSC_5489.jpg

     

    DSC_5480.jpg

     

    Alfa Romeo 8C Lungo

    DSC_5512.jpg

     

    DSC_5514.jpg

     

    + mange flere

    DSC_5477.jpg

     

    DSC_5478.jpg

     

    DSC_5498.jpg

     

    DSC_5499.jpg

     

    DSC_5500.jpg

     

    DSC_5508.jpg

     

    DSC_5503.jpg

     

    DSC_5496.jpg

     

    DSC_5497.jpg

     

    DSC_5474.jpg

     

    DSC_5472.jpg

     

    Måtte ta en tur til et par dager senere for å fordøye alt dette i ro og fred, fikk jaggu kjøre standsmessig drosje også.

    DSC_5689.jpg

     

    DSC_5694.jpg

     

    DSC_5695.jpg

  3. Ei fjær blir til ti høns.. Tviler på dette er sant, folk sier så mye rart.. Biltilsynet har ikke rulle til 4wd så de må i så fall sette det bort, dessuten er nok motoren ganske ødelagt.

     

    Syk bruk av ressurser om de bruker 100k for å bygge opp en motor for så å tjene det samme på avgifter.

     

    Uansett så synes jeg det er hjerterått av biltilsynet å gjøre noe sånt, regner med at føreren av bilen har lært sin lekse.

     

    Men kjenner jeg satan (les: staten) rett så gjør de det for å statuere et eksempel, "sånn kan det gå om du trimmer"..

     

    Det er ikke biltilsynet som tjener på avgiftene, de pengene går uavkortet rett til finansdepartementet eller statskassa om du vil.

  4. Nå har saken tatt en annen vending, man stusser på hvorfor airbagene ikke har løst seg ut i noen av bilene, pussig nok er det bare Møller som stilles til veggen for en forklaring for de ikke-utløsende airbagene - hva med Subaruen da?

     

    Det står også å lese at vitneutsagn sier at Jettaen ble truffet i siden. Hendelsesforløpet beskrives som langt mere dramatisk en jeg hittil har fått inntrykk av.

     

    Bilene, en Volkswagen Jetta og en Subaru Impreza, traff hverandre i siden og ble totalvraket. Fredrik Kaiser reagerte sterkt da han skulle hjelpe den ene mannen ut av bilvraket.

    – Ingen av hans ti airbager hadde blåst seg opp i den splitter nye bilen, forteller Kaiser, som så hele ulykkesforløper og var først på ulykkesstedet.

    – Heller ikke airbagene i Subaruen løste seg ut, sier Kaiser, og det kan eieren bekrefte.

    – Jeg stusset litt over at ingen av airbagene ble utløst, jeg ventet liksom at de skulle ploppe opp sier Subaru-eieren

     

    Dødsulykker

     

    Ellinor Tørud er informasjonssjef i Statens vegvesen. Hun forteller at nest etter frontkollisjoner er sidekollisjoner de ulykkene som krever flest menneskeliv.

    Bilen med ti airbager, som ble truffet i siden, fløy som en reserbåt opp i luften før den tok salto og landet på hjulene, forteller Kaiser

    Kaiser sier bilen var så skadet at det er et mirakel at mannen han hjalp ut av vraket ikke hadde alvorlige skalder.

    Her har man betalt penger for sikkerhetsutstyr som ikke har fungert som det skal, mener Kaiser, og sammenligner det med en fallskjerm som ikke løser seg ut.

     

    http://tb.no/article/20071117/NYHETER/711170022/

  5. Hei hei! :)

    Takker for det! he he. har brukt Sigma 10-20mm f/4,5. Og så har jeg brukt stativ da=) Ellers syns jeg det ble vanskelig der!! :afro

     

    - Hege -

     

    Veldig bra bilder dette, likte også det av Passaten velidg godt, skikkelig skarpt og fint.

     

    Den linsa du har brukt har ganske mye bedre skarphet i kantene enn Tamron-objektivet mitt. Har du mulighet til å sjekke hvilken fokal-lengde du hadde på linsa når du tok dette, og blender?

  6. Gulle god argumentasjon for den fotoboksen har de også:

     

    I fjor sommer omkom en 20 år gammel kvinne i en motorsykkelulykke i tunnelen. Siden den gang er det blitt brukt nærmere 60 millioner kroner på utbedring, deriblant lys, vifter, tv-overvåkning og nye fotobokser.

     

    - Vi vil ikke ha flere ulykker. Vi vil unngå at folk blir kvestet, sier Ekeberg.

     

    Så skal vi lese hva som egentlig skjedde den skjebnesvangre dagen:

     

    Mc-føreren (20) mistet veigrepet i såpeglatt tunnel

     

    Det var den 20 år gamle Silje Vestøl fra Kristiansand som lørdag kveld døde etter skadene hun pådro seg i en motorsykkelulykke i Flekkerøytunnelen. På den glatte veibanen i tunnelen mistet hun kontrollen over motorsykkelen.

     

    ( ... )

     

    Glatt og mørkt

    De to kvinnene kom kjørende på motorsykkel fra Flekkerøy på riksvei 457 gjennom Flekkerøytunnelen ved 14-tiden lørdag. Midt nede i tunnelen ga føreren av mc-en signal og ville kjøre forbi. Straks etter at de hadde lagt seg ut, traff de fronten på den møtende bilen, og motorsykkelen kom i klem mellom to biler. Begge kvinnene ble kastet av sykkelen og over bilen.

     

    - Det var glatt i veibanen, og motorsykkelen skled under forbikjøringen. Dermed mistet føreren kontrollen over mc-en, opplyser operasjonsleder Jørgensen. Det sto lange køer begge veier i tre timer etter ulykken.

     

    Den 21 år gamle passasjeren fikk bruddskader og var ved bevissthet, mens den andre ble funnet livløs minst 20-30 meter unna sykkelen. Hun måtte få gjenoppliving på stedet, og ble kjørt til Sørlandet sykehus Kristiansand med alvorlige indre skader.

     

    Føreren av den møtende bilen, en 51 år gammel mann fra Kristiansand, fikk ikke fysiske skader, men tok imot krisepsykiatrisk hjelp.

  7. Fra 140 (som prezaen kjørte i) til 200 er et hav av forskjell. Selv jeg synes 200 er litt fort på motorveien ;)

     

    140 derimot er dagligdags og det er ikke få som ligger i den hastigheten, tenker da på 100 sona. MAO så begynner slike hastigheter å bli innlært i trafikken generelt og Jetta mannen burde miste lappen på livstid når han ikke klarer å takle en slik hendelse riktig.

     

    Det som mangler nå av informasjon er er hvor langt unna disse to bilene var fra hverandre idet filskiftet ble gjennomført. Det kan jo høres ut som at han fikk lite tid å reagere på. Jeg kjører ofte i 130-140km/t i 100-sonene og har ofte opplevd at biler kjører ut foran meg med veldig kort avstand uten at det blir dramatisk på noen som helst måte.

     

    Min konklusjon: Han må ha vært veldig nært for ikke å kunne bremse ned fra den hastigheten.

     

    At han bare "sklei" under nedbremsing høres såklart ikke bra ut det heller, men så kjørte han på vinterdekk.

  8. for tja 5-6 år siden hadde jeg en lik situasjon dog mye mindre skadeomfang, jeg så han laaangt bak og la meg ut, jeg var 10-15 under grensa og ville derfor forbi, han innrømmet å ha hatt mellom 160 og 180 og ble notert i skademeldingen, jeg legger meg ut og ser at dette aldri går bra da han rett og slett kommer fortere enn jeg vil ha sjangs til å akselerere og legger meg inn igjen slik at han akkuratt treffer meg på venstre hjørne av støtfanger bak.

     

    jeg fikk all skyld da det var jeg som skifta fil, selv om vi i skademeldingen skrev hastigheten til å være over fartsgrensen for hans del.

     

    Var det forsikringsselskapet, eller politiet som ga deg all skyld?

  9. Hvorfor skulle Jettaen bytte felt visst den lå i 80km/t?

     

    Dette er et av mange gode spørsmål som ikke blir forsøkt besvart i denne tråden, de aller fleste er av en art som stiller Jetta-føreren i et bedre lys enn hva den generelle oppfatningen av vedkommende er.

     

    Jeg har spurt før hvorfor Impreza-føreren kjørte så fort selv om det er nærmest opplest og vedtatt at folk er troende til å skifte fil foran en, uten å blinke, og langt mindre se seg for. Jeg mener, da vet man utmerket godt risikoen.

     

    Jeg har også poengert flere ganger at veien svinger, de har akkurat kommet ut av en tunnel, noe som i seg selv kan gjøre det svært vanskelig å oppdage, og enda mindre vurdere hastigheten til trafikk som kommer bak.

  10. Hadde ikke Jetta-mannen lakt seg ut uten å sjekke speilet hadde det ikke skjedd.

     

    Det er mye mulig at begge har gjort en vurderingsfeil. Det er likevel liten tvil om at det er Impreza-føreren som har tatt den største risikoen. På stedet svinger veien svakt mot høyre, den har svak helling nedover og han har nettopp kommet ut av en tunnel.

     

    Det er heller ingen tvil om at det er Impreza-føreren som har best oversikt over situasjonen, og hvis det er så typisk som dere skal ha det til at biler bra skifter felt hist og her, uten og blinke og det som verre er. Hvorfor kjørte han da så fort, jeg mener, dette nå han jo vist at kunne skje, eller?

  11. jeg har kjørt på autobahn så jeg vet hva det er snakk om! og ja jeg kjører selv i norge! det er ikke noe vanskelig å beregne vor fort en bil kommer bak deg om du faktisk TITTER i speilet før du hiver deg ut!

     

    Syns også at han med jettan skulle mista lappen jeg

     

    Nå er ikke dette autobahn og det er følgelig helt urimelig å kreve at folk skal forvente at forholdene er som der.

     

    At de akkurat har kommet ut av tunnelen i bakgrunnen lover heller ikke bra. Ser du hvilken vei veien svinger? Se for deg hva du ser i speilet før du svarer.

  12. http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article2095009.ece

     

    _holmestrand_jpg_635859s.jpg

     

    Ulykkestedet ligger i Holmestrand i Vestfold, nærmere bestemt ved Grelland.

     

    Bilene som var involvert, en Subaru Impreza og en VW Jetta, ble påført store skader i bakfra-kollisjonen. Utrolig nok ble ingen personer skadet.

     

    - Politiet har vært på stedet, og det er helt utrolig at sjåførene står på beina, sier Vestfold-politiets operasjonsleder Åge Haakonsen til Aftenposten.no.

     

    - De involverte har vært til sjekk hos lege, men vi har altså ikke melding om personskader, sier han.

     

    Feltskifte

     

    En 27 år gammel mann fra Sandefjord ble fratatt førerkortet etter ulykken. Mannen kjørte Subaruen.

     

    - Vitner har fortalt at han holdt meget høy hastighet i venstre felt. En av bilene foran, Jettaen, skiftet felt fra høyre til venstre, og da ble det så kraftig oppbremsing at Subaruen skal ha begynt å skrense fra side til side. Den smalt så inn i Jettaen, ifølge vitner, sier Haakonsen.

     

    - Begge bilene havnet utenfor veien, forteller han.

     

    Subaruen tok fyr i fronten etter at den skal ha gått rundt og landet på taket. Brannen ble slukket etter relativt kort tid.

     

    - 27-åringen er fratatt førerkortet etter mistanke om uaktsom kjøring, og han samtykket i førerkortbeslaget. Det er for øvrig ikke mistanke om kjøring i ruset tilstand, sier Åge Haakonsen.

  13. Photomatix er helt råe saker, har desverre ikke hatt tid til å begynne med det ennå, men fikk testet litt på skolen med en annen på grafisk. Man får grei effekt av det kan man si ja hehe. Eneste som står i veien er et stativ jeg ikke har. Softbox er også noe jeg burde anskaffe meg. Får sjå, koster jo flesk alt samma. Men ellers har du fått fram alt, er veldig bra dette her. Ikke noe jeg kan pirke på faktisk. Stå på!!

     

    Nikko=)

     

    Takk til deg også!

     

    Stativ får man i alle prisklasser, men det er nok best å satse på skikkelig med det samme, og da flyr tusenlappene. Neste for meg er et godt Manfrotto stativ, foreløpig må jeg klare meg med et skikkelig irriterende billigstativ.

     

    Liten softboks koster ikke mer enn et par tre hundrelapper, min fra Lumiquest monteres på blitzen med borre-lås, superenkelt, og veldig praktisk.

  14. Fantastiske bilder!!!

    Jeg er skikkelig ute på jordet nu, men HDR, hva vil det si? he he..

    Stå på!! :)

     

    Brukte du noen ekstern blitz/ softbokser på messa?=)

     

    Tusen takk for bra omtale!

     

    Det er alltid noen som klarer å forklare HDR bedre enn meg :D

     

    http://en.wikipedia.org/wiki/High_dynamic_range_imaging

     

    Oppsummert er det en metode hvor man tar mer enn ett bilde av samme utsnitt med forskjellig eksponering. Ved å slå sammen de forkjellige eksponeringsgradene til ett bilde oppnår man et sluttresultat med høyere dynamisk spenn. Detaljer og farger springer fram som aldri før, dette skal være ekstra dramatisk på trykk, selv om det på skjerm også ser bra ut.

     

    Photomatix er et bra utgangspunkt, last ned demoversjonen for å teste, anbefales virkelig.

     

    Et av mine siste HDR. Dette industriområdet ser på langt nær like spennede ut i virkeligheten.

    DSC_2800_1200.jpg

     

    Jeg brukte ikke blitz eller softboks på Bil '07, istedet brukte jeg stativ :D

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår