Gå til innhold

OmegaB2DTI

Bruker
  • Innholdsteller

    169
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av OmegaB2DTI

  1. Hehe.. Okei.. XJ er en relativt lettsolgt bil har jeg inntrykk av.. Måtte virkelig være på hugget for å få tak i en i den rette prisklassen.. Tilogmed relativt slitne XJ`r gikk for en god del kronasjer, nesten som Hilux..

    Søkte litt på dette batterimerket og det kan se ut som det er veldig gode batterier ja, flere bilmerker som leverer det i sine nybiler osv..

    Mange er veldig skeptiske til å sette inn et batteri med høyere amperetimer enn det som er orginalt, at man kommer til å brenne ledninger++, men dette må da være en myte.. Amperetimer er jo "batteri-reserve" eller kapasitet? Det leverer jo uansett 12volt..

    Blir å leite etter et lignende batteri som er lavt nok til å passe under panseret.. Ikke greit det når de har brukt et røykvaslerbatteri som standard.. Hehe..

     

    Ja, har en del henvendelser å svare på og har blitt litt mer usikker med tanke på salg. Usikker på når jeg skal selge den videre..!

     

    De batteriene er suverene ja ;) Regner med at det er mye mindre plass i din bil som følge av mye større motor, for i mitt motorrom er det god plass og muligheter for litt ombygging ;)

  2. Så bilen er nesten solgt allerede?

    Ser du selger et batteri på offroad.no, har det samme batteriet i min bil.. Er det et bra batteri?

     

    Jeg må bytte batteri på min nå da det er relativt gåent.. Stopper jeg bilen min etter å ha kjørt et stykke for å så starte den igjen med en gang så drar den lett på starteren 2 runder før den mister spenning og drar tregere og tregere.. Når bilen har stått en stund i -22 grader er det så vidt den orker å dra motoren rundt, må da "kinne" i noen sekunder før den orker å starte, drar vel motoren rundt en gang i sekundet eller knapt nok det.. Regner med batteriet har tatt kvelden, noe som sikkert er greit, aner ikke hvor gammelt det er..

    Det som er dumt med XJ er jo plassen man har til et batteri, svært begrenset.. Prøvde meg med et batteri jeg hadde fra Pajeroen på 95 amperetimer, fikk det akkurat nedi, men - polen tok selvsagt i panseret.. Argh.. Hadde jo vært perfekt om det ikke var for de siste 3 cm..

     

    Nei, bilen er langt i fra solgt :) Har ingen konkrete avtaler med noen, bare et par interessante tilbud :)

     

    Det batteriet fulgte med en bil jeg kjøpte (Omega 3000) og har hørt at det skal være veldig bra! Batteriet er beregnet til store personbiler og lette anleggsmaskiner. Men skal du kjøpe et nytt - skaff deg et nytt 85A batteri fra samme merke, så har du nok et batteri i mange mange år ;)

  3. Hehe.. Steike.. Litt kontraster mellom Jeep`n din og Audien.. Hadde jeg bodd i byen med den Audien hadde jeg seriøst ikke fått sove om natta.. Parkeringsbulker osv.. Jeg er absolutt ingen Audimann, tvert imot, men den Audien hadde jeg ikke hatt noe imot å eie..

     

    Hehe, ja det er sant ;) Jeg var utrolig forsiktig med den bilen, parkerte alltid laaangt unna andre biler og til tider på ulovlige plasser.. ;) En bot på 3-500kr var en grei forsikring mot andre uforsiktige trafikkanter;) Fikk forøvrig aldri parkeringsbot med den bilen :P

  4. Jeg veit at Jeep-miljøet i hvertfall er ganske bra i Bergen, vel etter hva jeg har sett på forumet i hvertfall :P Møtes på en kafe/bar en gang i måneden, og bedriver ganske mye kjøring. Så du burde i hvertfall revurdere det intil du har prata med noen av gutta der. Igjen så vil jeg trekke fram JCN :P

     

    Det er mye mulig, men jeg har verken tid eller så mye interesse av å oppsøke egnede områder for å kjøre på.. :) Her i Harstad er det bare noen minutter ut av sentrum, så har du fin skog og mark langt inn i horisonten :P

     

    Dessuten må jeg bytte til en litt mindre bil som min samboer også klarer å kjøre ;) Å ha 2 biler er ikke et alternativ i og med at bompenger og fast parkeringsplass er svindyrt! Har bodd i Bergen i 3 år tidligere, så har erfart det allerede ;)

     

     

    Her var forøvrig min forrige "bybil" mens jeg bodde i Bergen;) Vant 1.plass på en bilutstilling våren 2009 :D

     

     

    2gvik8w.jpg

    30u8mjn.jpg

    9qi494.jpg

    2ba45j.jpg

  5. Hehe.. Det er da i det minste skikkelige erfaringer.. Mine erfaringer er basert på alt for mange timer på nettet bare..

    Vil berømme XJ i bybildet, ihvertfall Drammen.. Sitter høyt og har god oversikt.. Ikke så aller verst svingradius, god servo.. Bilen er flat bak så det å rygge inntil gjenstander er også enkelt.. Er det folk som har parkert midt i gata kan man enkelt kjøre opp en fortauskant uten å være bekymret for noe som helst.. Dessuten er lyskryssrally moro med det som ser ut som en murstein, men som faktisk går ganske greit!

    Det negative med slik urbanisering av en såpass modifisert XJ som du har nå er at sannsynligheten for å få spørsmål om godkjenning er vesentlig høyere..

     

    Jo, jeg er enig i alt du nevner der angående egenskapene til XJ - bortsett fra at min murstein ikke drar så godt ut av lyskryssene ;) Blir sikkert parkert av de aller fleste :respect

     

    Men det største problemet er som du nevner at bilen vekker for mye oppmerksomhet fra politi og biltilsyn, merker det selv her i Harstad hvor dem ikke er så nøye på slikt engang.. :doh

  6. Med de nye "flat style" bredderne til XJ fra bushwakers så står følgende :

    Flat Style Flares require some minor fender trimming and drilling, but deliver an impressive 4.5 inches of tire coverage in the front and 3.5 inches in the rear; enough clearance for 33-inch tires on stock suspension with no steering rub.

     

    :)

     

    Mulig dere har rett i det, jeg er rimelig fersk i faget og snakker bare av egne erfaringer :) Som er ganske så begrenset ;)

  7. Ska du selge XJ'n? :O Nei, nei, nei! Ta den med deg, fiiiin bybil :P

    Evt, så kan du også legge den ut på til salgs-seksjonen på forumet hos JCN ;)

     

    Jeg har lagt ut bilen for salg ja, men mest bare for å sjekke interessen ;) Interessen er tydeligvis der, men jeg blir neppe å selge før i Mars-April en gang :) Det er da vi flytter :)

     

    Om XJn er en bra bybil vet jeg nå jeg ikke, dessuten er det vel dårlig med offroad-områder i Bergen :blunk:

     

     

    Hmm, når jeg har bestemt meg og går inn for et salg skal jeg absolutt vurdere å legge den ut på JCN ;) Takk for tipset :D

  8. Trenger ikke heve så himla mye for å få plass til 33", men det krever da typ. bushwaker cut out breddere eller lignende..

     

    Jeg måtte heve den såpass mye for å få plass til 33" hjulene uten å ødelegge for mye av skjermer og karrosseri. Med bushwacker cutout er det vel mest i toppen av hjulbuen man kutter av, ikke nederst i hjørnene mot kupèen? Til tross for 5" løft hadde jeg likevel noe kutting og modifisering av både skjermbreddere, skjerm og i selve karrosseriet..!

     

    Jeg snakke med en kar fra BGnor, han sa at det var en del jobb med å montere 33" dekk på XJ, så det er ikke bare å heve et par tommer og montere hjulene på.. Det vil i såfall være nødvending å kappe mye..

  9. Grunnet flytting til storby lufter jeg salget av en svært velholdt og råsterk 1996 modell Jeep Cherokee XJ 2.5TD med ca 230.000km på telleren. Dette er et svært godt eksemplar med kun 2 tidligere eiere og servicehefte frem til dags dato. (!)

     

    Den forrige eieren var en gammel mann som var svært nøye med vedlikehold, dette kommer frem på x antall kvitteringer, serviceheftet, samt en veldig lang håndskrevet liste over hva som er byttet merket med dato, km.stand og verksted.

     

    Det er jevnlig skiftet olje på både motor, gir, begge differensialer og fordelingskassen. Bilen er nylig EU-godkjent med 0 feil. I følge kontrollsedlene som ligger i bilen har det aldri vært registrert noen feil på EU-kontroller i perioden forrige eier hadde bilen siden 1999 til 2010. Bilen er tight og fin, skulle faktisk ikke tro at den er snart 15 år gammel!

     

    Understellet er smurt opp, samt skiftet olje og filter på både motor, girkasse, differensialer og fordelingskassen - bilen er veldig bra og velholdt! Det er skiftet nye forsterkede støtstenger i toppen. Motoren sviver fint og det er ingen ulyder eller lekkasjer noen plasser. Starter svært lett i all slags temperaturer. Bilen er 100% rustfri da den har fått seg en skikkelig vedlikeholdsrunde av en biloppretter (etter ønske fra tidligere eier av ukjent årsak).

     

    Jeg har hevet bilen totalt 5" (alt kjøpt nytt) og forbedret diverse ting på bilen, samt montert splitter nye Mud-Terrain 33" dekk. Kan sette bilen tilbake i original stand for den som ønsker det, men alt av originale deler følger uansett med. Det følger i tillegg med 2 sett originale Jeep felger med dekk og originale takgrinder.

     

     

    Bilen har en helt RÅ fremkommelighet!

    Det er både høygir, lavgir og 2WD for økonomisk landeveiskjøring ;)

     

     

    Bud ønskes rundt listepris og byttehandel kan være interessant.

    Bilen kan besiktiges etter avtale :)

     

    Reg.nr: VE 93518

    (Pr. 26.11.2010 er det ikke tinglyst heftelser på registreringsnummer VE93518)

     

     

    Ta kontakt dersom det er noe du lurer på :)

     

     

    vg1s87.jpg

    161gnz4.jpg

    161n4nl.jpg

    21opvtj.jpg

    9r1sad.jpg

    jrcygo.jpg

    juahqa.jpg

  10. Selger her 4 stk helt nye og ubrukte 2" spacere, brukes for å bygge felgen lengre mot hjulbuen hvis du har brede dekk, feil innpress på felg, kjører med offroad-dekk, øke sporvidde, osv :)

     

     

     

     

    spacer1.JPG

     

     

    Passer til veldig mange biler, nevner merkene under;

     

    - Chrysler

    - Citroen

    - Daewoo

    - Daihatsu

    - Dodge

    - Fiat

    - Ford

    - Honda

    - Hyundai

    - Infinity

    - Jeep

    - Kia

    - Land Rover

    - Lexus

    - Lincoln

    - Mazda

    - Mercury

    - Mitsubishi

    - Nissan

    - Toyota

    - Volkswagen

    - Volvo

     

    Sjekk linken under for å sjekke hvilke biler den passer på;

    http://www.darklight.no/boltesirkel/

     

     

    Bud ønskes :)

     

     

     

     

     

     

    .

  11. Mins jeg har lest om en XJ med 2,5" løft og 33". Men skal ikke si noe sikkert, har pløyd igjennom så mange forumer og lest så mange tråder om XJ i det siste, så det er godt mulig jeg har sett meg blind :P

     

    Men hvis 31" passer perfekt på original, så kan jo ikke 33" være så langt unna på 2,5" løft... Kan bare ikke svinge så mye :D

     

    Ja, ikke vet jeg, men på min bil var 5" løft et minimum for 33" dekk ;) Jeg synes forskjellen mellom 31x10.50 og 33x12.50 var veldig stor :P På papiret er det bare 52.08mm, men på bilen var det ganske betydelig ;)

  12. Skal være mulig å få godkjent 5" og 35" hjul^^ Men da må det skiftes et drev til speedometeret og.

     

    Jeg satser på 2,5" eller 3" OME, og muligens 33", Har 30" nå, syns det er litt for lite...

     

    De forbanna TUV-papira gjør det dyrt, for da må ting handles i Europa. Hvis du handler i statene så får du det til 2/3 av prisen...

     

    Det er sikkert ikke helt umulig, men veldig veldig vanskelig :)

    Ja, 30" blir nok for smått på disse bilene hvis du skal offroad. Men 31" passer forøvrig perfekt på original XJ :)

  13. Hehe.. Kjøpte bilen i oktober, har en lei tendens til å kjøpe 4x4 når kulda og snøen nærmer seg.. Problemet da er å skru noe særlig.. Har en garasje jeg kan stå i innimellom, men med en såpass gammel bil må man regne med komplikasjoner når man skrur.. Knekke en skrue eller fem er vel ikke direkte uvanlig? Bruker selvsagt rustløser i gode mengder og god tid, men hender det skjer noe uansett.. Da passer det dårlig med den vesle og alt for lave MX5`n til å pendle og kjøre etter deler.. Hehe.. Av større ting så skjer det ikke noe spesiellt før våren når det blir varmere i lufta og bilen er ny-godkjent(EU)..

    Leika litt i snøhaugene rundt her i dag, en av de første tinga jeg gjør er å fjerne "leppa" under framfangeren og kappe til bredderne..

     

    4x4 er ikke feil på vinteren, så det skjønner jeg godt ;) Man bør alltid regne med at man knekker en bolt eller fem, men jeg har faktisk ikke knekt en eneste bolt i den tiden jeg har hatt bilen - men har selvsagt dynket alt med rustløser før jeg bryter på dem ;)

  14. Sant det, får nok ta noen bilder og mekke en tråd jeg og :P Ikke mye jeg får gjort med bilen enda, siden jeg vil ha alt godkjent, og skrevet inn i vognkortet. Og da koster det penger... Masse penger...

     

    Men kan jo få en del bra bilder fordet :D

     

    Det er bra :) Ja, det koster mye penger, men tviler på at du klarer å få godkjent et betydelig løft og dekk i vognkortet? :) Du får sikkert godkjent noe sånt som 2-3" og 31" dekk? :)

  15. Har ikke fått rota meg til å lage noen tråd enda, for opptatt med å kjøre :P Kommer nok etterhvert, enten her eller på forumet til Jeep Club Norway^^

     

    Jepp, kjempefornøyd med bilen på vinterføre. Foreløpig ikke noe som har stoppa den, selv om jeg har satt den på prøve i snøen ;)

     

    Er ikke så mye Cherokee-aktivitet på dette forumet her, så du må bare henge i du også ;)

     

    Det kom plussføre med regn i dag, ganske dårlig kombinasjon når det ligger en del snø på bakken :P Regna med at det skulle bli sviiinglatt med 33" dekkene, men seipinga har tydeligvis gjort underverker! :D

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bilforumet.no bruker cookies. Det brukes cookies til å måle trafikk, for å optimalisere siden, og for å kunne holde deg innlogget. Ved videre bruk av siden aksepterer du vår bruk av cookies. Sjekk ut vår Privacy Personvernvilkår